Home \ yrke
 

Hitta en workshop för kreativt skrivande.

 

En kreativ skrivverkstad eller författarverkstad ger dig möjlighet att förbättra dina skriftliga färdigheter genom att dela ditt skrivande med likasinnade personer under ledning av en eller flera professionella författare. Några kreativa skrivverkstäder är en del av ett universitetsutbildningsplan, medan andra författarverkstäder erbjuds som tilläggskurser vid gemenskapskollegier; Andra erbjuds på författarkonferenser, konferenser, fester och seminarier. För att hitta rätt kreativ skrivverkstad för dig behöver du veta dina förmågor och preferenser och sedan göra forskning för att se vilken författarverkstad som bäst passar dina behov. Följande steg ger mer information om hur du hittar en lämplig kreativ skrivverkstad.

              

Förfarande .

    

    1      Vad ska du leta efter  ,

    
   
 1.            1      Titta på demografiken för vem verkstaden är avsedd för. Några kreativa skrivverkstäder är lämpliga för alla åldrar, medan andra författarverkstäder är endast för unga författare (barn och ungdomar) eller seniorer. Vissa workshops är bara för kvinnliga författare, medan andra är för författare av båda könen.       
 2.  
 3.             2      Hitta en verkstad för författare som handlar om vilken typ av skrivning du behöver. Kreativa skrivverkstäder finns tillgängliga med en rad specialiseringar, som manus, poesi, serietidningar eller i fiktionsgenrer som science fiction, fantasy, horror and mystery. Omger dig med andra författare som delar dina intressen har fler fördelar än att skriva in dem i en kurs där få andra författare njuter av din skrivstil.        
 4.  
 5.             3      Letar du efter en workshop baserat på vad du skriver i ditt manuskript. Vissa kreativa skrivverkstäder riktar sig till författare som har en idé för historien, medan andra syftar till att hjälpa författare att designa sina manuskript som de för närvarande arbetar med.  
    
  • Workshops som riktar sig till författare som skriver sina befintliga manuskript kan kräva att deltagarna skickar en eller flera kopior av deras manuskript före kursen. Detta gäller särskilt om författarens verkstad endast varar en dag eller mindre eftersom den är knuten till en händelse som en sci-fi-konvention.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Letar du efter en verkstad som ger dig tillräckligt med uppmärksamhet. Ju mindre verkstaden eller ju mindre grupperna av deltagare i en större workshop, desto mer sannolikt kommer du att få personlig uppmärksamhet och specifika recensioner av ditt arbete. För att få större uppmärksamhet i en större verkstad, skulle verkstadsledaren behöva stödjas av tillräcklig personal, till exempel lärare och lärare.        
 8.  
 9.             5      Titta på hur länge verkstaden ska gå. Kreativa skrivverkstäder kan variera från några timmar till en dag eller flera veckor (folkhögskolans workshops kan ta flera veckovisa sessioner om 1 till 2 timmar vardera). Kortare workshops kan vara mer intensiva och koncentrerade, medan längre workshops kan ha en mer avslappnad atmosfär.  
    
  • Observera att vissa författarverkstäder som debiterar dig en vecka faktiskt bara de senaste 5 dagarna.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta en titt på institutionen som är värd för författarverkstad. Kreativa skrivverkstäder i samband med universitet eller samhällskollegiet sker vanligtvis på campus. Författarens workshops i samband med konferenser, kongresser eller festivaler hålls ofta där huvudevenemanget äger rum, till exempel ett hotell, bed & breakfast. Frukost, kongresscenter, en kyrka social hall eller annan anläggning.  
    
  • Den anläggning som är värd för evenemanget erbjuder ofta tillgång till mat och dryck och andra bekvämligheter som rumsservice, bibliotek och internet, telefon, TV och luftkonditionering på plats. För workshops där måltider inte är tillgängliga på plats, bör du överväga avståndet till närliggande restauranger för mat eller möjlighet att laga dina egna måltider.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta en titt på instruktörens referenser. Kreativa skrivarverkstäder kan drivas av professionella författare med liten eller ingen tidigare lärarupplevelse eller erfarna författarlärare (samhällskolelärare eller universitetsprofessorer) som har relativt liten erfarenhet av professionellt skrivande. Kontrollera verkstadsledarens CV i verkstadsboken och på författarens eller författarnas egen hemsida och läs om möjligt så några av deras verk för att få en känsla av sin skrivstil.  
    
  • Granska även skriftliga recensioner som tillhandahålls av verkstadsledaren. Notera antalet referenser, referenser från de personer som gjorde recensionerna, och också uppmärksamma de ord som används för att berömma ledaren. Recensioner som ger dig information om verkstaden, såväl som ledaren, ger dig en bättre uppfattning om vad som väntar på dig i kursen
  •  
  • Om du antar att betyg är likvärdiga, kanske du föredrar att studera författare som du beundrar snarare än författare som du inte är bekant med, men du kan riskera att bara kopiera författarens stil och inte din att hitta en egen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Titta på resultaten från verkstadens deltagare. Det mest uppenbara sättet att se hur framgångsrikt en författarverkstad är är att se hur många deltagare som har publicerat sitt arbete. Sök efter namn på specifika deltagare från det förflutna och titel och utgivare av deras publicerade verk, snarare än att leta efter ett allmänt uttalande om att en viss andel av de sista deltagarna var författare som publicerades.        
 16.  
 17.             9      Titta på den totala kostnaden. Den totala kostnaden för en kreativ skrivverkstad beror på dess längd, nivån på talang jag leder och där den äger rum. Du måste också betala resekostnaderna till verkstaden och hemmet, samt alla bekvämligheter som inte ingår (t.ex. näring) och för dina verktyg. Om du inte har råd med en viss skrivverkstad bör du tänka på en billigare verkstad närmare ditt hem, vilket ger mindre knick-knacks men ger den feedback du behöver skriva.                  
 18.  
             

    2      Var att se  ,

    
   
 1.             1      Kontakta din lokala författargrupp. Vissa författargrupper, speciellt nationella författargrupper sponsrar litterära festivaler, som kan innehålla författarverkstäder. Mindre grupper som inte erbjuder workshops kan ha information om workshops från andra grupper och sprida informationen till sina medlemmar genom deras nyhetsbrev eller e-postgrupper. Dessutom kan de andra medlemmarna i din grupp ge dig råd baserat på andra författarverkstäder som de har besökt eller vill delta i tidigare.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera med ditt lokala bibliotek eller bokhandel. Bibliotek och bokhandlar är ofta värd för grupper av författare och har ibland händelser relaterade till litteratur eller känner till liknande händelser i området. Du kan besöka biblioteket eller bokhandeln personligen, ringa eller kolla på deras hemsida.        
 4.  
 5.             3      Undersöka läroplaner. Universitet och samhällskollegor erbjuder vanligtvis en-till-en, trimester eller kvartalsvis grundläggande en-till-en eller fortbildning i vuxenutbildning och skickar vanligtvis tidtabellen innan kursen börjar. Du kan hitta erbjudanden till författarverkstäder av alla slag, inklusive en kort beskrivning, schema och namn på instruktören, vars referenser också kan anges i kursbeskrivningen.        
 6.  
 7.             4      Sök på Internet. Förutom att besöka webbplatserna för ovanstående källor kan du också skriva in "Creative Writing Workshop" eller "Authors Workshop" i en Internet-sökmotor tillsammans med en litterär genre eller förutsatt webbplats och få en lista över kommande verkstäder , Besök sidorna på workshops som intresserar dig och använd kriterierna "Vad ska du leta efter" för att bestämma vilken verkstad som är bäst för dig.  
    
  • Vissa webbplatser underhåller sina egna listor för författarkonferenser, festivaler och workshops som http://www.newpages.com/writing-conferences/, där du kan begränsa dina val.
  •  
         
 8.  
            

Varningar .

             Läs mer... (4)      
Yrke populär:
Citera en tidningsartikel.

Skriv en personlig profil.

Markera ett nytt ord.

Gör en potatis klocka.

Memorera Unity Circle.

Begär en kampanj.

Skriv ett beskrivande tal.

Gör ammoniaksåplösning.

Skapa ett lärandehjälpmedel.

Beräkna elektronegativitet.

Vara VD.

Skriv ett företag tackanmälan.

Hitta motivation för läxorna.

Hitta ditt uppdrag och syfte i livet.

Skriv en manual.

Skapa höbalar.

Avbryt en arbetsintervju.

Tänk på Sherlock Holmes.

Bli en ingenjör.

Beräkna en omkrets.

Lär dig för universitetet.

ako woman