Home \ yrke
 

Var inte rädd för mörkret.

 

Att vara rädd för mörkret kan vända den del av ditt liv som skulle vara den mest avslappnande, till en ordspråklig mardröm. Rädsla för mörkret stör inte bara små barn. Många vuxna lider också av rädsla för mörkret, så det finns ingen anledning att skämmas för din rädsla, oavsett hur gammal du är. Tricket att besegra din rädsla är att anpassa din synvinkel och arbeta för att ditt sovrum ska känna sig som ett säkert och inbjudande utrymme - även när lamporna är avstängda.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered dig på sängtid  ,

    
   
 1.            1      Lugna ner före sänggåendet. En metod att övervinna din rädsla är att ge dig tillräckligt med tid att slappna av innan du lägger dig. Du måste arbeta för att stänga av alla elektroniska enheter minst en halvtimme innan du lägger dig, undvik koffein vid middagen och gör något trevligt och avkopplande, oavsett om du läser lite eller lyssnar på mjuk musik. Det kan hjälpa till att mildra den ångest du känner när ljuset släpper ut, när du tar dig in i det lugnaste stämningen som är möjligt.  
    
  • Försök meditera i 10 minuter. Bara sitta ner, koncentrera dig på det andetag som flyter in och ut ur kroppen när du slappnar av kroppens delar efter varandra... Bara fokusera på din kropp och andetag och förvisa alla oroande tankar ur ditt sinne.
  •  
  • Hitta något roligt som passar dig. Detta kan dricka ett kamomillte, lyssna på klassisk musik eller petting med din katt.
  •  
  • Undvik allt som gör dig ännu mer angelägen, till exempel att titta på kvällsnyheterna eller en våldsam TV-show. Du borde också undvika allt som sannolikt kommer att påverka dig och göra dig i allmänhet mer angelägen på natten, som att göra sista minuten läxor eller allvarliga konversationer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vägrar dig långsamt från ljus. Du behöver inte stänga av alla lamporna på en gång för att bekämpa dina rädslor i mörkret med mallet-metoden. Först och främst bör du veta att det kommer att leda till en djupare, vilsamare sömn när du sover i mörkret än när lamporna är på. Använd det som utgångspunkt för att uppmuntra dig att sova i mörkret. Om du sover med lamporna på grund av din rädsla kan du börja dämpa ljuset lite innan du lägger dig eller stänger av några ljus när du vaknar i mitten av natten. Detta kan hjälpa dig att sakta vänja sig och sova i mörkret.  
    
  • Du kan ställa dig själv ett mål: du kan bestämma att det är okej att bara sova med ett nattlampa eller bara släcka ljuset i ett annat rum.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Konfrontera dina rädslor. När du går och lägger dig på kvällen, fråga dig själv vad du verkligen är rädd för. Om du tror att någon gömmer sig i din garderob, under sängen, eller till och med bakom en stol i hörnet på ditt rum, bör du kontrollera dessa platser. Visa själv att det finns absolut ingenting att hitta och inget att oroa sig för. Om du gör det kommer du att vara stolt över dig själv för att möta dina rädslor och du kommer att sova mer fridfullt.  
    
  • Om du vaknar med denna rädsla mitt på natten, berätta själv att ju snabbare du kontrollerar platsen desto bättre kommer du att känna. Oroa dig inte om det okända hela natten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lämna lite ljus om du behöver det. Skäm dig inte över att använda ett nattljus eller en svagt upplyst lampa i ett hörn av ditt rum. Om det verkligen mjuker dina rädslor och får dig att känna dig mindre orolig, så borde du inte känna att du måste låta den gå helt, för att inte vara rädd. Dessutom kan en nattlampa i korridoren eller ett ljus i ett annat rum hjälpa dig att hitta dina lager när du vaknar och går på toaletten.  
    
  • Många människor sover med lite ljus påslagen och du bör inte tro att du inte kan besegra din rädsla för mörkret om du inte sover i perfekt mörker.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör ditt rum mer inbjudande. Ett annat sätt att möta dina rädslor är att se till att ditt rum är en bekväm och inbjudande plats att sova. Se till att den är snygg och städad så att du är mindre orolig för att något gömmer sig under en hög med kläder eller i en rörig garderob. Målet är att använda varma, ljusa färger i ditt rum för en mer fredlig och positiv energi. Överbelasta inte ditt rum med möbler eller souvenirer, eller du kommer känna dig kvävas. När du arbetar för att skapa en mer positiv atmosfär i ditt rum, kommer du vara mer benägna att känna dig trygg där.  
    
  • Häng upp bilder som ger dig en känsla av trygghet och välbefinnande. Om du hänger mörka, mystiska eller till och med hotande bilder kan de göra dig mer angelägen utan att du är medveten om det.
  •  
  • Att göra ditt rum mer inbjudande kan också göra att du vill spendera mer tid i den. Målet är att få dig att känna sig trygg och glad snarare än ängslig i ditt rum.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lär dig att sova ensam. Om du är rädd för mörkret kanske du vill sova i sängen i samma säng som dina föräldrar, syskon eller ens din hund. Men om du verkligen vill övervinna denna rädsla, måste du lära dig att se din säng som en säker plats att stanna ensam. Om du är van vid att sova med dina föräldrar eller syskon, jobba med att spendera halva natten med dem och gradvis avvänja dig borta från dem.  
    
  • Om du har en hund eller en katt kan det vara en bra källa till välbefinnande, och om han / hon sover i sängen kan det hjälpa till att lindra dina rädslor. Du borde dock inte vara beroende av att låta honom / henne sova i sängen. Om djuret sover på fötterna eller i rummet, ska det vara tillräckligt bra.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Anpassa din vy  ,

    
   
 1.             1      Ändra dina tankar som du har om mörkret. En av anledningarna till att du kan vara rädd för mörkret är att mörkret är ont, fruktansvärt, mörkt mystiskt och en mängd andra saker. Men om du vill acceptera mörkret måste du arbeta för att bygga positiva föreningar med det. Du kan tänka på dem som lugnande, rengöring eller till och med tröstande som en tjock, flätig filt. Arbeta på din uppfattning om mörkret och du kommer snart att kunna acceptera det.  
    
  • Skriv ner alla saker du associerar med mörkret. Så dumt som det låter: Du borde korsa sakerna eller riva pappersbiten. Då bör du skriva nya, mer positiva föreningar. Om det låter för hackneyed kan du uttala det högt istället.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Föreställ dig din säng som en säker plats. Människor som är rädda för mörkret är vanligtvis rädda för sin säng, eftersom de tänker på det som en plats som gör dem utsatta för lidande och olycka. Om du vill ändra din syn på mörkret, måste du tänka på din säng som en källa till välbefinnande och skydd. Se det som en plats där du gläder dig i stället för rädsla. Använd bekväma filtar och spendera tid på att slappna av i sängen, gör saker som gör att du ser fram emot att sova på kvällen i sängen.  
    
  • Spendera mer tid på att läsa och känna dig som hemma i din säng. Detta hjälper dig att vara glad där på natten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skämm dig inte på grund av din rädsla. Många vuxna har erkänt sig vara rädda för mörkret. Oavsett hur gammal du är, det finns ingen anledning att skämmas för dina rädslor. Alla är rädda för en sak eller en annan och du bör vara stolt över dig själv för att låta dem vara ärliga och öppna. Var stolt över att du erkänner att du är rädd och att du vill vidta åtgärder för att bekämpa den. Det har till och med varit en studie där upp till 40% av vuxna antogs ha någon form av ångest i mörkret.  
    
  • Ju mer öppna du handlar om dina känslor desto snabbare kommer du att kunna konfrontera dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Berätta för andra om det. Att prata öppet om din rädsla med andra människor kan hjälpa dig att ge dig en starkare känsla av stöd och välbefinnande när du försöker övervinna rädslan. Att prata om det kan också få dig att upptäcka att andra människor är lika rädda och du kan till och med få bra råd. Det kan också ge dig lättnad om du öppnar dig för din rädsla för mörkret istället för att undertrycka dina känslor.  
    
  • Dina vänner kommer att stödja dig i din rädsla och du behöver inte oroa dig för att dom kommer att döma om de är riktiga vänner.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få hjälp när du behöver det. Sanningen är att det inte alltid är möjligt att helt bekämpa en rädsla, även om du kan vidta åtgärder för att göra det mer uthärdligt. Men om du känner att din rädsla för mörkret fullständigt förlamar dig, sover du mindre och det gör ditt liv outhärdligt, så kan det vara dags att söka professionell hjälp, dina bekymmer och deras större effekter diskutera. Kom ihåg att du aldrig ska vara för blyg för att be om hjälp.  
    
  • Du kan prata med din läkare om din rädsla och prata om det verkligen är ett hinder. Han kunde ordinera medicinering eller förklara den bästa handlingen. Du kommer också att kunna komma till roten till djupare rädslor som kan bidra till din rädsla.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Hjälp ditt barn att övervinna mörkrets rädsla  ,

    
   
 1.             1      Spela inte med rädsla. Om du vill att ditt barn ska övervinna mörkets rädsla måste du visa honom att det inte finns några monster under sängen och inga skrämmande tecken i hans garderob. Skäm inte och säg, "Låt mig se till att det inte finns några monster i din garderob ikväll!" Istället gör det klart för honom att det är omöjligt för några monster att någonsin vara i hans garderob. Detta kan hjälpa ditt barn att inse att hans rädsla är irrationell.  
    
  • När du spelar med rädsla, kommer ditt barn att tro att det verkligen finns en möjlighet att ett monster eller en dålig man kan vara i mörkret på en annan natt. Du kanske tror att det kommer att hjälpa ditt barn på kort sikt, men i verkligheten kommer det bara att förstärka hans rädsla.
  •  
  • Du kommer inte alltid att vara där för att "titta under sängen" för ditt barn. I stället måste du lära honom att det aldrig finns anledning att se under sängen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se till att ditt barn har en lugnande kvällsrutin vid sänggåendet. Ett annat sätt att hjälpa ditt barn att övervinna mörkets rädsla är att se till att ditt barns nattliv innan du lägger dig är lugnande och avkopplande. Se till att ditt barn har tid att läsa innan du lägger dig, sluta ge honom läsk eller sötsaker sent på kvällen och låt inte ditt barn se någonting störande på nyheterna eller på ett tv-program som driver sin fantasi i fel riktning. Ju mer avslappnat ditt barn är innan du går och lägger dig, ju mindre sannolikt kommer det att vara att vara rädd för mörkret.  
    
  • Hjälp ditt barn att ta ett varmt bad eller prata om avslappnande ämnen snarare än saker som gör det ont.
  •  
  • Om du har en kattunge, spendera lite tid med ditt barn att smeka och lugna sitt favoritdjur.
  •  
  • Arbeta för att mildra din röst. Minska hastigheten och hjälpa ditt barn att förbereda sig för att sova. Dimm ljuset.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prata med ditt barn om rädslan. Se till att du verkligen lyssnar på ditt barn och hör vad som verkligen skrämmer honom. Det kan vara en allmän rädsla för mörkret eller till exempel rädslan för en inkräktare. Ju mer du vet om vad som stör ditt barn, desto lättare blir det att behandla problemet. Och dessutom kommer ditt barn att må bättre när du pratar med dig om problemet.  
    
  • Se till att ditt barn inte skäms över sin rädsla. När ditt barn talar, gör det klart att det inte finns något att skämma över och att alla har rädsla.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stärka ditt barns säkerhet och välbefinnande. Se till att ditt barn känner sig trygga och bekväma... inte bara innan du går och lägger dig, men hela dagen. Saken är, även om du inte alltid finns där för att skydda ditt barn hela tiden, kan du fortfarande försöka ge det en känsla av trygghet och välbefinnande. Upprepa hur mycket du älskar att vara där för det och klargöra att ditt hem är skyddat från ondskan. Detta kan hjälpa ditt barn att släppa sin rädsla för mörkret.  
    
  • Tillåt i rummet och sängen på ditt barn objekt som ger honom säkerhet. Om ditt barn vill ha sin favoritfilm eller ett nattljus, så är det bra. Tänk inte att ditt barn behöver fullständigt mörker och måste ge upp sin favoritfilm för att besegra hans rädsla.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se till att ditt barn ser sin säng som en säker plats. Ditt barn borde förstå sin säng som en plats för välbefinnande och säkerhet snarare än en plats för rädsla. Läs böcker i sängen för ditt barn och få ut det mesta av ditt sängkläder för att associera positiva föreningar med din säng. Bara spendera inte för mycket tid i din egen säng, så ditt barn känns så tryggt och bekvämt som möjligt. Medan det är naturligt att du vill skydda ditt barn är det viktigare att ge honom verktygen för att hjälpa honom att känna sig trygg på lång sikt.  
    
  • Låt inte barnet sova i sängen. Även om du tror att ditt barn trivs, om du låter det sova i sängen är det bara tillfälligt. Uppmuntra ditt barn att sova i sin egen säng eftersom det så småningom måste vänja sig vid det.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sök hjälp om du behöver det. Ibland kan du inte göra mycket för att hjälpa ditt barn att övervinna sin rädsla för mörkret. Om ditt barn går regelbundet, vaknar upp från mardrömmar som skriker eller regelbundet visar större rädsla för andra aspekter av sitt liv, kan en läkare hjälpa dig att hitta och behandla orsakerna till ditt barns rädsla. Anta inte bara att ditt barn kommer att växa över dessa rädslor och verkligen ge honom den hjälp han behöver.  
    
  • Om du tycker att detta är ett allvarligt problem, ju längre du väntar desto hårdare blir det för ditt barn att övervinna det.
  •  
         
 12.  
            

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (7)      

Yrke populär:
Skriv tydliga instruktioner.

Justera din sovande rytm till din vardagliga skolrutin.

Pratar med tjejer på fester.

Håll en kalender.

Lär dig för sociala studier.

Arbeta hemifrån.

Identifiera hickory träd.

Faktor ett kubiskt polynom.

Namn på kemiska föreningar.

Anmäl dig till college.

Håll en kalender.

Koppla av före en tentamen.

Få din mamma att låta dig gå ut.

Kommentera en bok.

Hantera depression utan professionell hjälp.

Uttryck dig själv.

Vad gör du om du inte hittar ett jobb.

Överlev tidiga skift.

Visa ojämlikheter som ett diagram.

Hämta ett presskort.

Lär någon att läsa.

ako woman