Home \ yrke
 

Testa vattenkvaliteten.

 

Rent vatten är viktigt. Vi behöver vatten för att dricka, bada och städa. Du kan testa kvaliteten på vattnet i ditt hem genom att köpa och använda ett hemtest kit, inklusive dina sinnen, eller få en rapport om vattenkvaliteten i ditt område. Det är avgörande för god hälsa att ditt vatten inte innehåller skadliga mängder bakterier, bly, bekämpningsmedel, nitrit eller nitrater, är inte för svårt och har ett lämpligt pH.

              

Förfarande .

    

    1      Med ett hemtest kit  ,

    
   
 1.            1      Förstå vad du ska testa för. Vattnets kvalitet beror främst på koncentrationen av bakterier, bly, bekämpningsmedel, nitriter / nitrater och klor, vattenhårdheten och pH-värdet på vattnet. Klor hjälper till med desinfektion, nitrater från gödselmedel är skadliga för spädbarn, kalcium och magnesium, som utgör vattenhårdheten, kan leda till ansamling av avlagringar i rören och vatten med mycket högt pH (surt vatten) kan leda till rustning ,        
 2.  
 3.             2      Köp ett vatten test kit för hemmet. Det finns många tillverkare för sådana uppsättningar, men de fungerar lika. De innehåller testremsor som du håller i vattnet, vilket gör att de ändrar färg baserat på mineralinnehållet i vattnet. Du jämför sedan färg på remsan med ett färgschema. 
    
  • Hitta en testkit som innehåller olika remsor för bakterier, bly, bekämpningsmedel, nitriter / nitrater och klor samt vattenhårdhet och pH.
  •  
  • Om ett kit innehåller endast en typ av remsa, är det förmodligen bara för att testa pH.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Läs guiden. I din testuppsättning hittar du instruktioner. Detta förklarar exakt hur länge varje remsa hålls i vattnet och vilken temperatur vattnet ska ha. Dessa anvisningar varierar från set till set, så det är viktigt att du läser och följer instruktionerna, även om du har gjort det tidigare.       
 6.  
 7.             4      Lägg de enskilda remsorna i kontakt med vatten. Följ instruktionerna i din testuppsättning. Vanligtvis fyller du först ett glas med vatten till rumstemperatur. Därefter doppar du remsan i vattnet och låt den sjunka i cirka fem sekunder, flytta den något fram och tillbaka.       
 8.  
 9.             5      Ta ut remsan ur vattnet. Dra ut remsan ur glaset och skaka av alltför mycket vatten. Vänta på att remsan sakta byter färg eftersom du jämför den med färgdiagrammet som ingår i testuppsättningen.       
 10.  
 11.             6      Bestäm kvaliteten på ditt vatten. Jämför färgerna på varje remsa med färgdiagrammet för att bestämma mängden av varje substans i vattnet. Färgdiagrammet indikerar olika koncentrationsnivåer som antingen acceptabla eller farliga. 
    
  • Om du får ett farligt resultat från ett mineral, en bakterie eller ett pH, kör testet igen för att försäkra dig om att resultatet inte berodde på ett applikationsfel.
  •  
  • Om provet visar ett farligt resultat, kontaktar du vattenverket för andra gången.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Med dina sinnen  ,

    
   
 1.             1      Lukta vattnet. Du kan bestämma mycket när det gäller kvaliteten på ditt vatten genom att använda dina sinnen. Även om en professionell vatteningenjör kom för att testa kvaliteten på ditt vatten, skulle han först lukta vattnet, smaka på det och undersöka dess utseende. Testa först kvaliteten på ditt vatten med dina sinnen genom att lukta det ordentligt.  
    
  • Lukt av blekning: Det beror förmodligen på det klor som har satts i vattnet för att göra det säkert. Lukten försvinner ofta när vattnet kommer i kontakt med luft en stund. Alternativt kan du köpa ett vattenfilter för hem för att bli av med det. I allmänhet är lukten av blekning inte skadlig.
  •  
  • Lukt av ruttna ägg: Denna lukt av svavel indikerar vanligtvis bakteriernas tillväxt. Häll först ett glas vatten och ta det till en annan del av huset. Vänta några minuter och lukta sedan. Om vattnet inte luktar längre, kommer bakterierna i ditt avlopp att växa och du ska städa upp det. Om vattnet fortfarande stinker av ruttna ägg (och det händer i både varmt och kallt vatten), kontakta de lokala vattenverken.
  •  
  • Muskulös eller jordisk lukt: Denna lukt är förmodligen resultatet av organiskt sönderfallande material. Igen kan lukten komma från din dränering eller från själva vattnet. Även om denna lukt kan vara irriterande är det troligtvis harmlöst.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Smaka på vattnet. Bestäm kvaliteten på ditt vatten med hjälp av dina smaklökar. Först och främst, om vattnet smakar väldigt fel, spotta det ut! Om ditt kranvatten har en metallisk smak kan det orsakas av antingen lågt pH eller överskott av mineraler (eventuellt på grund av rostiga rör). Om ditt vatten smaker som blekmedel kan det vara ett överskott av klor. Och om ditt vatten smakar saltt, kan det indikera en förekomst av klorjoner eller sulfater som kan ha orsakats av industriavfall eller bevattning. Om smaken av vattnet stör dig, kontakta ditt lokala vattenverk eller miljöskyddsmyndigheten.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera grumlighet och partiklar. Håll ett glas vatten mot ljuset och se upp för flytande partiklar eller en allmän dis. Bruna, orange eller röda partiklar kan orsakas av rost i rören eller rören. Svarta partiklar kan komma från de linjer genom vilka vattnet löper (klor i vattnet kan förfallna linjerna över tiden). Vita eller mörka bruna partiklar (eller generellt molnighet) kan indikera överskott av kalcium eller magnesiumkarbonat i ditt vatten. Om du upptäcker någon grumlighet eller partikelformig substans i ditt vatten, kontakta de lokala vattenverken eller miljöskyddsbyrån.       
 6.  
 7.             4      Undersök färgen. Undersök färgen på ditt vatten genom att låta det springa i några minuter först. (Detta eliminerar stillastående vatten i fixturerna.) Håll sedan ett glas vatten mot ljuset. Brunt, grumligt eller annars missfärgat vatten kan orsakas av en mängd olika faktorer: en ny vattenkälla i ditt område, vattenförorening eller rostiga rör. Om färgen på ditt vatten inte verkar vara rätt för dig, kontakta ditt vattenbolag eller miljöbyrån.        
 8.  
 9.             5      Kontrollera dina rör för avlagringar eller rost. Om dina rör är mycket rostade eller byggda i tunga avlagringar, betyder det att rost eller annat material har kommit in i ditt vatten. Det finns några sätt att leta efter korrosion eller skräp i ditt hem. Om dina rör har stora insättningar, kontrollera dem av en professionell rörmokare och kontakta dina vattenverk.  
    
  • Om dina rör är över marken, leta efter läckor eller de med blå och / eller vit rester.
  •  
  • Om det är svårare att få dina rör, leta efter rost i toaletten eller blåmärken ner i toaletten.
  •  
  • Om du gör rörledningsarbete, be så att du tittar in i en avskärad del av röret. Letar du efter blå, vita eller rostfärgade insättningar.
  •  
         
 10.  
             

    3      Få en rapport om områdets vattenkvalitet  ,

    
   
 1.             1      Kontakta din stad eller stad. Vattenverket måste regelbundet kontrollera kvaliteten på vattnet och publicera resultaten varje år. Dessa uppgifter sammanställs i form av en rapport om vattenkvalitet. Du kan testa kvaliteten på ditt vatten genom att få en kopia av denna rapport. Kom bara i kontakt med din kyrka.       
 2.  
 3.             2      Gå till din stads webbplats. Vattenkvalitetsrapporterna finns också på din stads- eller gemenskapswebbplats. Gå till hemsidan, ladda ner en ny rapport och bestämma kvaliteten på ditt vatten.       
 4.  
 5.             3      Sök i en dricksvattendatabas. Det finns databaser på Internet som sammanställer data för hela landet. Ange bara din ort eller postnummer och se vattenkvaliteten i ditt område.        
 6.  
 7.             4      Ring till rådhuset. Detta är ett annat sätt att få en vattenkvalitetsrapport för ditt område. Detta kan vara ett bra alternativ om du inte är säker på hur du når vattenverken. På rådhuset kan du antingen ge rapporten eller berätta var du ska få en.       
 8.  
 9.             5      Kontakta dina vattenverk. En anställd i Waterworks bör få dig en ny rapport eller åtminstone berätta var du ska hitta en.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (2)      
Yrke populär:
Minns en bibelvers.

Ändra arbetsprocesser på arbetsplatsen.

Få ett fotografiskt minne.

Matrixmultiplicering.

Identifiera hickory träd.

Lär franska.

Citera en artikel.

Säg tack på turkiska.

Skapa ett alter ego.

Öppna en stapel.

Skapa ett ämne som du vill skriva om.

Utgående.

Stå upp för dig själv.

Att gå i pension ung.

Använd verb i ett offentligt tal.

För att förbättra hans engelska.

Ta reda på om du vill bli pastor.

Inget problem på spanska säger.

Studier i Oxford eller Cambridge.

Skapa ditt eget manga eller anime tecken.

Skriv ett samtycksformulär.

ako woman