Home \ yrke
 

Var tidlös.

 

Har du någonsin märkt att några kända personer verkar bli älskade ikoner medan andra försvinner i glömska? Till exempel hade rappare J-Know och Jay-Z stora hits i Billboard Top 100 2004, men bara en av dem släpper fortfarande framgångsrika album och har fortfarande lukrativa annonseringsavtal idag. Det finns inget säkert sätt att förutse vilken typ av utseende och attityder som kommer att bli populära i framtiden, men med några gemensamma strategier är det inte svårt att ge dig den nödvändiga beväpningen för fortsatt popularitet. resten är en blandning av hårt arbete och lycka till!

              

Förfarande .

    

    1      Tidlös Look  ,

    
   
 1.            1      Välj kläder med ett klassiskt utseende. Om du är intresserad av att vara tidlös, börja med att överväga kläder som redan har visat sig vara tidlösa. Medan många trender kommer och går på mode blir vissa outfits mer eller mindre lika. Nedan följer bara några outfitidéer för män och kvinnor som har varit moderna i minst en fjärdedel av ett sekel och kommer sannolikt att vara inom en snar framtid: 
    
  •   Kvinnor: Kjolar med blusar, jeans med T-shirts, svarta tights, enkla mönstrade klänningar, platta skor, höga klackar.
  •  
  •   Män: Kombinationer på skjorta och slipsar, kostymjackor / blazers, snygga kostymbyxor, medel-mörka jeans, polotröjor, långärmade T-shirts, sneakers, klädskor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör enkla, minimalistiska kläder komplicerade. En tidlös look handlar ofta om vad du inte bär och mindre om vad du har på dig. En tidlös look är en som inte försöker för hårt för att locka uppmärksamheten hos andra. I stället låter han att bärarens naturligt bra utseende talar för sig själv. Försök att bära för det mesta enkla, icke-pretentiösa plagg istället för prickiga, överstegna bitar. Vita, svarta och monokroma bitar och enkla mönster är en bra idé; Neonfärger och för komplicerade mönster är inte. 
    
  • Detta ger dig inte bara ett tidlöst utseende, det kommer också spara pengar när du köper kläder. Enkla plagg (särskilt bitar som är antingen svarta eller vita) kan användas i en mängd olika kläder och ser bra ut, medan snygga bitar tenderar att erbjuda dig mycket mer begränsade alternativ och kräver att du köper fler kläder för att göra det kompensera.
  •  
  • Som ett utmärkt exempel på tidlös mode i TV-världen, kan du tänka på 90-talet "Twin Peaks". I fullblåsa mode från slutet av 80-talet / början av 90-talet ser showens huvudperson, Detective Dale Cooper, ut så bra idag som han gjorde då. Genom att främst ha på sig enkla, eleganta kostym och slipskombinationer, undviker han att se ut som en stereotyp medlem i en generation X snarare än tidlös.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd kläder som passar dig bra. Nästan alla outfits ser bra ut om du kläder passar bra. Även om det ibland kan vara modernt att ha på sig kläder som inte passar ordentligt i konventionell mening, kommer dessa typer av kläder inte att slå de långsiktiga fördelarna med de kläder som passar dig bra. Om du köper formella klänningar, var inte rädd för att spendera lite extra pengar med skräddaren, så att din outfit ser rätt ut. Med avslappnad klädsel kan du vara lite mer förlåtande om bara rätt passform, men det är fortfarande i ditt intresse att välja kläder som passar bekvämt i din figur utan att vara för lös. 
    
  • Som en allmän regel kan man säga att kläder som är särskilt snäva eller väldigt lös ofta är en del av en tillfällig trend eller en kram. Tänk till exempel på de täta byxor som man bär på disco-scenen på 1970-talet. De var moderna på tiden, men idag är det nästan otänkbart att männen bär skinniga vita polyesterbyxor. Tänk på att köpa skinny jeans för att ge dig en modern hipster look!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Överdriv det inte med tillbehör. Ett eller två bra tillbehör kan vara glasyren på en tidlös outfit; Att ha ett dussin iögonfallande tillbehör kan å andra sidan vara ett bra sätt att ge dig ett utgångsdatum. Nedan följer bara några bra idéer för tillbehör till män och kvinnor. Försök att välja ett eller två mest och välj ett enkelt, elegant tillbehör i stället för en stor, uppmärksamhetsrik. 
    
  •   Kvinnor: Juveler / Örhängen, Handväska / Ryggsäck, Solglasögon, Ljus Makeup / Läppstift, Armband, Lackat Fingernails, Sjalar.
  •  
  •   Män: Eleganta klockor, slipsar, enkla manschettknappar, ryggsäckar / brevväskor / plånböcker, solglasögon, smycken eller medaljonger (helst bärs runt halsen och under klänningarna).
  •  
  • För ett exempel från textboken om hur du använder tillbehör, kolla in bilder av Audrey Hepburn som bäst. Skådespelersens mest kända foto skildrar henne som karaktären av hennes "Breakfast at Tiffany" -film, med massor av smycken och en lång, smal cigaretthållare som skulle se ganska orörlig ut idag. Men bilderna från Audrey, om hon inte representerar hennes roller, är en helt annan sak; Hon bär vanligtvis enkla monokroma toppar till eleganta örhängen och lätta smink som ser lika bra ut idag som för decennier sedan.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bo med en naturlig, snyggt snygg frisyr. Vissa frisyrer hör till vissa tider och platser, medan andra aldrig går ur mode. Det är till exempel svårt att tänka på bikup frisyrer utan att påminnas om den föråldrade frisyr som hemmafruar hade på 60-talet. Men en kvinna som bär en enkel bob eller bara låter håret växa behöver inte nödvändigtvis skrika "2010" på några år. Nedan följer bara några idéer för frisyrer som inte är så snabba att gå ur mode så snabbt: 
    
  •   Kvinnor: Bågar, "Fransnitt", långt, naturligt hår, stegskärningar, enkla ponytails, flätor, ponny (tillval).
  •  
  •   Män: Penselskurvor, mycket korta hårklippningar, korta, avskilda frisyrer, rakade huvuden. En lätt applicering av gel eller pomade är bra.
  •  
  • Som en allmän regel är frisyrer som kräver mycket vård eller ansträngning mindre sannolikt att vara tidlösa än andra. En prickig mohawk, som exempelvis kräver daglig användning av hårprodukter för att stå upp, kommer nästan alltid att minnas punkplatsen på 70- och 80-talen. Men det finns några undantag. Dreadlocks, till exempel, kan ta lite ansträngning att ta hand om, men de kan vara det perfekta tidlösa utseendet för någon med lockigt hår.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var försiktig med tatueringar och piercingar. När det gäller att vara tidlös, bör du tänka mycket noggrant om att ändra din kropp permanent. Du kan alltid kasta bort eller donera smaklösa kläder, men piercingar och (särskilt) tatueringar kan vara mycket svårare (och dyrare) att ta bort. Gör aldrig en tatuering eller piercing på ett infall; I stället prata med dina vänner, familj och tatueringskonstnär / piercer om att göra ett bra långsiktigt beslut. Om du är osäker, spela det bättre och låt inte tatuering eller piercing göra det. Det är aldrig pinsamt att inte ha tatueringar och piercingar. 
    
  • Kom ihåg att potentiella arbetsgivare kan döma dig på grund av dina tatueringar eller piercingar. Det är inte rättvist, men sant; Många arbetsgivare rapporterar att tatueringar (särskilt de i händerna eller i ansiktet) kan göra en annars kvalificerad kandidat att se oskadd.  
  •  
  • Kvinnor har lite mer frihet när det gäller piercingar än män. Det är till exempel inte ovanligt för kvinnor att ha örhängen, men det anses fortfarande som okonventionellt när män bär dem, särskilt i formella inställningar. Många kvinnor kan även ha en enkel nässtopp i en formell miljö, medan det skulle vara mycket ovanligt för män att göra det.
  •  
  • Som en allmän regel, om du gör en tatuering, är det bäst att göra det på någon del av din kropp som inte normalt visas (på bröstet, revbenen, tillbaka, och så vidare) , Så, även om din tatuering ska bli en källa till förlägenhet för dig om några år, behöver du inte visa det för alla du möter.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Var uppmärksam på stilar som nyligen kommit in i mode. Om det finns en viktig regel som du borde ta bort från det här avsnittet, är det här: undvik modetrender som är moderna idag, men var inte tidigare, för att de kommer att gå ut ur mode förr eller senare. Modetrender förändras ständigt; ett plagg eller ett hårklipp som finns i dag kan vara extremt pinsamt på bara några år. Men om du håller dig till de klassiska, tidlösa förslagen ovan (som har förändrats väldigt lite under de senaste decennierna) ser du bra ut under de kommande åren.                 
 14.  
             

    2      För att uppträda tidlöst  ,

    
   
 1.             1      Var inte rädd för att åldras. Att ha en tidlös stil är lika enkelt som att köpa några nya kläder och byta frisyr. Men att bli en tidlös person är något helt annat; Du måste ta itu med den skrämmande uppgiften att avleda din uppmärksamhet bort härifrån och nu och ta ett bredare perspektiv på livet. Till att börja med bör du försöka att tillskriva mindre betydelse för tidens gång. Oroa dig inte för att bli gammal; försöker att stanna ung för evigt eller återuppliva förbi, underbara dagar kommer bara att göra dig gammal. Det finns små sämre saker än någon som har odlat en viss social grupp och försöker desperat att hålla sig "cool" i de yngre medlemmarnas ögon. 
    
  • När du växer upp eller åldras kan det vara till hjälp att se fördelarna med dessa saker, snarare än bara de skrämmande och sorgliga sidorna. Till exempel, medan vuxna ibland förlorar kontakten med gamla vänner, har de också många möjligheter att hitta nya samtidigt som de ägnar sin energi till en uppfyllande karriär. Äldre människor har ofta också fördelen av mognad och erfarenhet, vilka yngre saknar, vilket kan göra saker som verkar som ett stort problem (t.ex. kollegialt tryck) tycks inte vara något verkligt problem alls.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var sant mot dig själv, inte snabba framträdande trender. En tidlös person har en självidentitet som inte förändras beroende på vad som är modernt. Gör inga medvetna beslut om att omdefiniera dig själv baserat på vad andra människor tror. Istället bör varje förändring av hur du ser dig själv naturligt och enkelt ske över tiden. Titta inte på dig själv om du inte exakt passar vad som är modernt idag. Popularitet är övergående och kan förändras på nolltid; Å andra sidan, känslan av lugn som du uppnår, om du är ärlig mot dig själv, varar evigt. 
    
  • Var försiktig: leva ditt liv, vara modernt utan kostnad, ignorera dina sanna känslor kan leda till allvarliga långsiktiga problem: till exempel kan du slösa tid och pengar på att prova de senaste kläderna och konsumentvarorna Du kan förlora vem du verkligen är som person och lider av förvirring och mer. Att vara sant mot dig undviker allt detta.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Jämför inte dig själv med andra. Med Teddy Roosevelts ord är "jämförelse glädjets tjuv". Det är ett gemensamt livsråd för att undvika att jämföra dig med andra människor, eftersom det i slutändan är värdelöst och nästan alltid sänker din självbild. Denna vana är inte bara ett surefire sätt att bli osäker och olycklig; det kommer också att hålla dig från att vara tidlös. Spendera din tid att oroa dig för att alla har ett bättre liv än du rånar dig för den tid och energi du behöver växa som en person. I stället för att förändras och mogna naturligt, blir du statisk och tvingar dig att göra förändringar som svar på andra människor, aldrig på grund av dina sanna känslor och önskningar. 
    

   4111> För ungdomar kan undvikande av skadliga jämförelser helt enkelt innebära motstånd mot ömsesidigt tryck: till exempel ska du inte låta dina betrodda och sanna vänner sitta om du har möjlighet att umgås med de "coola barnen". Varför betona att du kan tyckas upopulär om du bara njuter av din tid och spenderar den med dina sanna vänner?  

  • För vuxna kan det här vara mer komplext. Man bör exempelvis inte jämföra sig negativt med en kollega som har den senaste tekniska utrustningen eller en ny bil. Dessa saker är källor till roliga nöjen och ingen varaktig tillfredsställelse, så de har ingen betydelse för din status som individ. Om du är ärlig mot dig själv och den personen inte är så är du den lyckligare personen, oavsett vilken bil du kör.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skatta de underbara sakerna från det förflutna. Någon som lever ett tidlöst liv kommer inte att vara besatt av media och konst som för närvarande är på modet. I stället kommer personen att ha ett brett spektrum av intressen, vilket visar att hon uppskattar de underbara verken från det förflutna och har också en sofistikerad smak för det bästa som moderna tider har att erbjuda. Till exempel förstår en tidlös person att medan språket i stora böcker, filmer och musik kan ha börjat låta gammaldags över tiden, blir det tydliga och känslomässiga djupet av det arbetet inte blekna med tiden. Nedan är bara några utvalda exempel på media som i stor utsträckning anses tidlösa (men det finns mycket, mycket mer). 
    
  •   Böcker: Ulysses son som stör nattingalen , Lolita Catch-22 , son detta land , jag, Claudius , stolthet och fördom , vacker ny värld .  
  •  
  •   Filmer: Gudfadern , Citizen Kane , Vertigo , Den övertygade , Casablanca , Apokalyps nu , Alien .
  •  
  •   Musik: Revolver (The Beatles), Dark Side of the Moon (Pink Floyd), Aquemini Vad händer (Marvin Gaye), Blood on the Tracks (Bob Dylan), Thriller / i> (The Clash).
  •  
         
 8.  
 9.             5      Välj tidlösa förebilder. En tidlös person vet att det är smart att välja inspirerande människor att se upp och lära av så mycket som möjligt. De människor som inspirerar oss kan vara kända personer som har gjort stora saker, människor som har visat oerhört styrka och integritet, eller helt enkelt vänner och familjemedlemmar som har givit någon mening åt våra liv. Slösa inte din tid reverentially på altaret av Pop Asterisk; I stället leta efter en sann förebild med mer substans som har något att erbjuda dig på lång sikt. Nedan är några exempel på rollmodeller som är verkligt tidlösa: 
    
  •   Jesse Owens: En svart amerikan som vann fyra guldmedaljer vid Olympiska spelen 1934 i Berlin, Tyskland, enhandigt förolämpande Adolf Hitler och avvisade den nazistiska doktrinen om rasöverlägsenhet.
  •  
  •   Florence Nightingale: En brittisk sjuksköterska som behandlade osjälviskt sårade soldater under Krimkriget och vars bidrag till vårdområdet bidrog till att förbättra de hemska förhållandena i de tidigare sjukhusen.
  •  
  •   Sri Chinmoy: En indisk andlig ledare som grundade Oneness Home Peace Run, ett evenemang som stöder världsfred.  
  •  
  • Kom också ihåg att förebilderna inte nödvändigtvis måste vara riktiga människor. Fiktiva tecken kan också vara inspirationskällor i våra liv. En välskriven karaktär, som Atticus Finch från Störa Natttalet kan vara en underbar förebild. I detta exempel kan Finchs enorma styrka och rättvisa vara en inspiration för alla som vill utveckla dessa kvaliteter i sig.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

      

<91112>             Läs mer... (4)      

Yrke populär:
Starta en uppsats med ett citat.

Ge en skriftlig kurs.

Begär en höjning.

Tala ryska.

Karaktäriserar dig själv.

Anpassa till ett nytt jobb.

Lyckas till det nya jobbet.

Tjäna American High School Degree tidigare.

Kom ihåg med lisping.

Förstå skillnaden mellan påverkan och effekten.

Skriv en argumentativ diskussion.

Hitta ett jobb inom vården.

Ta över ett pinsamt ögonblick.

Begging.

Som servitris, förbättra spetsen.

Going Ladies.

Lägg till en bra titel till ditt CV.

Bli en bra servitris.

Koppla av före en tentamen.

Skapa en stor superhjälte.

Lär dig japanska på egen hand.

ako woman