Home \ yrke
 

Var mindre självisk.

 

Berättade mer än en person att du är självisk? Om du i allmänhet tror att du är världens centrum, insisterar du alltid på att saker görs som du vill, och om du hatar att dela eller göra andra en tjänst, så har du rätt du är nog en egotist. Även om du inte blir mindre självisk från dag till dag, finns det några saker du kan göra för att bli en person som du associerar med att ge snarare än att ta. Läs steg 1 nedan för att komma igång.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Bygg din självuppfattning  ,

    
   
 1.            1      Bli medlem av ett lag. Det spelar ingen roll vad ett lag. Gå med i en idrottsförening på fritiden, bli involverad i en kommitté i ditt grannskap eller gå med i den franska klubben på din skola. Oavsett vilken typ av anställning du väljer, när du blir del av ett lag, kommer du att inse att det är viktigt att arbeta med andra och att olika behov är anpassade till varandra om du vill bli framgångsrik. Att arbeta i ett lag är ett stort steg mot att vara mindre själviskt. Att bli medlem i ett lag är därför en mycket bra start.  
    
  • När du går med i ett lag blir det svårare att ställa dina behov över andra. Om du till exempel spelar i ett volleybollslag och erbjuder din motståndare en ganska otrevlig tjänstgöring, kommer du inte mycket om du inte vet hur du ska bära bollen på eller hur du ska arbeta med andra spelare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt dig i stället för en annan människa. Detta hjälper dig att utveckla mer självmedvetenhet och vara mindre självisk. Det spelar ingen roll om du nu tänker på hur det är att vara din partner eller din flickvän, eller om du föreställer sig i snabbköpet hur kvinnan är framför dig. Om du argumenterar eller gör en liten konflikt, tänk inte på vad "du" vill genomdriva i den här situationen, men hur den andra personen gör. Detta hjälper dig att förstå varför den andra personen har den åsikten som representerar dem.  
    
  • Tänk dig att din fru har just kommit hem från en lång dag på jobbet och du vill att hon ska göra dig till din favorit köttbullar. Föreställ dig hur länge hon har varit på fötterna och fråga om du inte kan stå i köket för en förändring.
  •  
  • Tänk dig att argumentera med en annan kund på bageriet om vem som får det sista stycket fruktkaka. Tänk på vad motiv den andra personen som vill ha kakan - kanske kan du göra utan kakan?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt dina egna behov bakom en annan person. Självvisa människor sätter sig alltid i första hand, de tar hand om sig själva och ser att de är de som får vad de vill ha - och när de vill ha det. För att förhindra dessa själviska beteendemönster, börja börja tänka på vad dina barn, dina vänner, din livsförening eller din flickvän kanske vill ha, även om det strider mot dina egna önskningar. När du befinner dig i en tvetydig situation, tänk på vad som skulle göra andra människor glada istället för att tänka på vad du vill ha.  
    
  • Om din partner eller flickvän verkligen vill se hans favoritfotbollslag i finalen, men du vill verkligen gå på bio, böja den här tiden till önskemål från din partner eller din partner.
  •  
  • Att ha barn gör det svårare att vara självisk ändå. Om du har barn, se till att du först tog hand om dina behov innan du går efter din egen, även om det sägs att du gör dem mat, även om du själv har en mordappetit eller att du läser något för dig själv, ens om du är trött på hunden
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kom ihåg att du är "inte" världens centrum. Även om solen stiger på ena sidan av horisonten och går ner på den andra, betyder det inte riktigt att det "vänder" runt dig. Varje människa på denna jord är i samma omlopp och alla människors behov, bekymmer och önskemål bör vara lika. Fråga dig själv varför det är så viktigt att "du" alltid får vad du vill, att "du" hävdar all kärlek och uppmärksamhet åt dig, medan alla andra, från dina syskon till dina kollegor, knyter tänderna och dig måste titta på hur du vinner.  
    
  • Lämna rampljuset till andra människor. Låt andra få vad de vill ha. Om du inte alltid väljer allt, kommer de gånger du får vad du vill ha att vara så mycket mer värdefullt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sluta använda andra personer. Självaktiga människor är kända för att utnyttja andra helt uppenbart och öppet. Du vet att du har den här flickvän som alltid tar dig i bilen eller kör med dig till postkontoret, för att du inte vill gå ensam eller prata med sin farbror så att du får jobb... och då, när den vänen behöver din hjälp för att hon bara bröt upp med sin pojkvän, går du plötsligt och har inte ens tid att be om ursäkt till henne via sms. Om du har dessa själviska tendenser, bör du fokusera på att göra dina relationer med andra människor mer balanserade så att det finns en ge och ta, inte bara en konstant ta del av dig.  
    
  • Om din vän har gjort dig en tjänst tre gånger i rad, är det din tur att hjälpa honom.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lär dig att kompromissa. Sluta tänka på vad "du" vill ha i en situation och istället tänka på hur de andra som är inblandade i situationen kan få vad de vill ha. Eller bättre än, försök att hitta en mellersta mark som låter de involverade hitta en lösning som alla rimligen kan leva med. Förmågan att kompromissa kommer inte bara att gynna dig i dina personliga relationer, men hjälper dig också i affärer.  
    
  • Om du försöker lösa en konflikt, tänk på vem som bryr sig mer om det. Om du och din vän väljer en film och han verkligen vill se andra världskriget Z, men du är inte så angelägen om ditt eget val, låt han välja filmen.
  •  
  • Om din position inte är så viktig för dig, kom till ett avtal från vilket den andra sidan har mer. I en senare konversation kan du kanske styra saker som du vill att de ska. Allt beror på att du väljer de saker som verkligen betyder något för dig.
  •  
  • Innan du når ett avtal med andra, se till att alla har sitt ord. Detta kommer att hjälpa dig att ha ett mer differentierat perspektiv innan du fattar ett beslut.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Var en bättre vän  ,

    
   
 1.             1      Lyssna bättre. Självaktiga människor är inte kända för att vara bra på att lyssna. Om du inte vill vara självisk längre, måste du lära dig att lyssna på andra människor. Och det betyder att du verkligen lyssnar, inte bara säger "ja ja" tills det är din tur att säga något. Lyssna betyder att du också hämtar vad någon säger, att du känner det och att du förstår problemen, dina vänner, din livs partner eller din partner och dina kollegor.  
    
  • Stör inte andra. Att bryta någon är typisk för människor som inte är bra på att lyssna.
  •  
  • Det är lika viktigt att lyssna på det som inte sägs, snarare än att lyssna på vad som sägs. Om din flickvän är uppenbarligen olycklig om något, men knappast talar om det, borde du kunna förstå att det här är ett rop om hjälp.
  •  
  • När din vän eller den person du pratar med har talat, ge henne ett uppmärksamt svar. Hänvisa till saker som sägs under samtalet för att visa att det verkligen betyder något för dig.
  •  
  • Om din vän har problem, jämför inte omedelbart det med dina egna problem och säg att de är "sämre". Ta alla problem som det är och ge lämpliga råd när du kan och utan allt som kretsar runt dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Låt din flickvän bestämma vad du gör tillsammans. Denna lilla enkla gest kan förändra mycket i vänskap och hur själviskt du är. Om du är självisk, är du förmodligen van att alltid välja och få vad du vill och göra vad du vill varje gång. Nästa gång du gör något med din flickvän, låt henne välja filmen eller restaurangen där maten går, eller happy hour-baren eller vad du gör tillsammans. Vill din flickvän spela min golf i några månader nu? Gå spela minigolf!  
    
  • När du väl blivit van vid hantering av saker som detta ser du att det är en lättnad att inte alltid kontrollera allt.
  •  
  • Du kan börja växla med din flickvän. En vecka kan hon bestämma vad du gör, och nästa vecka bestämmer du.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kock till din flickvän. Gå och köp de saker du känner din flickvän gillar att äta och ta sedan åtminstone en timme för att laga en god måltid och sätt bordet. Det tar tid, pengar och ansträngningar att förbereda en måltid för din flickvän, och du kommer att se hur trevligt det är att göra något bra för en annan person. Det är en särskilt fin touch om din flickvän är trött eller bruten, eller behöver bara lite uppmuntran.  
    
  • Din flickvän borde bara ta med dryck. Du gör allt annat den kvällen.
  •  
  • Om du tycker om att laga mat för andra, kan du laga kakor eller laga stew och ta dem över dina vänner på kvällen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fördela bra råd. Om du tar tid att ge bra, ärlig och meningsfull rådgivning till en vän, kommer du att känna dig mer generös och mindre självisk. Inte alla gåvor är väsentliga. Ibland är det bästa du kan göra för en vän att hjälpa henne att lösa hennes problem med sina föräldrar, ge henne råd om hur man hittar ett bra jobb i sitt område eller att möta problem med sin rumskamrat hjälpa till. Berätta inte bara för din flickvän vad hon vill höra. I stället tar dig tid att berätta för henne några meningsfulla saker som verkligen kan förändra hennes liv.  
    
  • Att ge bra råd till dina vänner hjälper dig att förstå vad dina vänner behöver snarare än vad du behöver.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sluta prata om dig själv hela tiden. Det är lättare sagt än gjort. Om du är självisk, spenderar du förmodligen mycket tid på att prata om ditt favoritämne, du. Självhet är inte nödvändigtvis densamma som självcentrerad, men ofta kommer dessa egenskaper samman. Så, om du pratar med en vän, prata bara om dig själv om 10% av tiden. Resten av tiden brukar du prata om din flickvän, om andra människor du känner, eller om andra ämnen som inte har något att göra med dig.        
 10.  
 11.             6      Ställ frågor till dina vänner om sig själv. Om du inte brukar göra det så borde du verkligen vänja dig. Nästa gång du är med vänner, fråga dem vad de gör, hur de gör, vad deras dag var eller vad de planerar att göra under veckan. Det ska inte vara uppenbart att du försöker förändra dig själv. Bomber henne inte med frågor omedelbart. I stället rikta konversationen så att du kan fråga dem frågor om sig själva och vad de gör.  
    
  • Att vara intresserad av andra är ett bra sätt att vara mindre själviskt.
  •  
  • Det ska inte vara konstgjort. Du borde fråga dina vänner om deras välbefinnande eftersom de är dina vänner och för att de betyder något för dig.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gör din flickvän en tjänst utan anledning till det. Gör inte det för att du ska lova något senare. Gör det av vänlighet. Det kan vara en liten eller en stor tjänst: Det spelar ingen roll om du tar med din vän en kaffe, om hon har mycket att lära sig, eller om du tar tre timmar på kvällen för att förklara hennes kemiska ekvationer. Om du ser att din vän verkligen behöver något, men vågar inte fråga, borde du föreslå det innan hon gör det.  
    
  • Ibland kan du göra din flickvän en tjänst, även om hon inte behöver något. Bara för att du är i gott humör eller för att du såg något vackert som påminde dig om det.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      visa tacksamhet  ,

    
   
 1.             1      Gör en tacksam lista varje söndag. Det behöver inte vara en religiös ritual, men spendera varje söndag eller någon annan dag i veckan, skriv alla saker du är tacksam för i en anteckningsbok. Stanna inte tills du har skrivit minst tjugo saker. Lägg till något på listan varje vecka. Om du verkligen inte kan tänka på någonting, måste du tänka längre.  
    
  • Läs listan minst en gång i månaden för att komma ihåg alla bra saker som händer i ditt liv istället för att oroa dig för alla saker du vill eller inte har.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bara ge det lite något utan anledning. Visst, det är trevligt att ge en födelsedag till vänner, släktingar eller livskamrater. Men det är ännu trevligare och mer spontant när du ger något till en vän eftersom du har sett något som påminner dig om henne, eller för att du bara kände dig som en trevlig person och en vän eller någon du älskar för att visa att han eller hon är speciell.  
    
  • Det behöver inte vara helt nytt eller dyrt. Det kan också vara en souvenir eller en begagnad bok eller några smycken.
  •  
  • När du ger bort något, ger du faktiskt bort ett tecken på vänskap och visar att du är tacksam att den här personen finns.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge något som betyder mycket för dig. På detta sätt kan du bevisa din tacksamhet. Om du ger bort en gammal tröja som du inte bryr dig om, det är en sak, men att ge din favorittröja till din lillasyster eller din bästa vän är något helt annat. Om du har något att hänga på, men att du verkligen inte behöver längre, ge den till någon som faktiskt kan göra det, även om det betyder mycket för dig.  
    
  • Om du blir van vid att ge bort saker som betyder mycket för dig blir du mindre självisk och mindre knuten till dina saker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär dig att uppskatta naturen. Gå vandring. Gå jogga i parken. Ta en lång strandvandring. Med alla dessa saker kommer du att vara omgiven av naturen och fördjupa sig i sin skönhet. Genom att göra det kommer du att fokusera mer just nu och på att uppskatta livets gåvor och acceptera skönheten framför dig, snarare än att vara besatt av dina materiella ägodelar. Bara genom att vara i naturen blir du mer tacksam för de saker du har, och du kommer också att vara mer villig att ge tillbaka till din miljö.  
    
  • Det hjälper dig också om du sätter saker i perspektiv. Vid synen på ett vattenfall blir det mycket svårare för dig att tänka på hur du vill hävda ditt eget huvud.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör yoga. Yoga uppmuntrar dig att vara tacksam, att "ge allt" och att öva att vara en generös, tacksam person som bor här och nu och uppskattar alla livets gåvor. Om du befinner dig i ett rum fullt av personer med samma mål kan det hjälpa dig att släppa alla dina problem och bli en mer tacksam och inåt lugnare person som förstår att du har vad världen vill och att du inte är måste oroa sig för vad världen har att erbjuda dig.  
    
  • Du kan alltid göra yoga så länge du har en matta. Du behöver inte vara i en klass. Du kan enkelt integrera yoga och tacksamhet i din dagliga rutin.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bli van vid att skriva tackkort. Varje gång någon gör något som betyder mycket för dig, ta dig tid att köpa ett bra tackkort där du skriver till personen vad den enkla åtgärden betyder för dig. Inte bara skicka sådana kort till lärare, medarbetare eller universitetslärare utan vänja sig också på att skriva kort till goda vänner för att visa dem att du uppskattar deras ansträngningar och att du är tacksam för det.  
    
  • Köp ett paket med 10 tackkort. Gör det som ditt mål att skriva dem alla inom ett år.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Delar saker. Det kan hända att din egoism kom från din barndom när du inte ville dela din leksak i sandlådan. Nu är du vuxen, eller åtminstone lite mer vuxen, men din attityd kanske inte har förbättrats. Visa andra att du är tacksam för dem och att du är generös med dina tillhörigheter. Delar av saker du inte vill ge. Hyr din favoritklänning från en vän. Dela din lunch med en vän som glömde att ta med något. Låt din vän använda din stereo för en eftermiddag.  
    
  • Vänd dig till delning av något som du inte skulle vilja dela förut. Detta hjälper dig att visa andra att de betyder något för dig och det kommer att göra det lättare för dig att bli en generös person.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Volontär. Ta dig tid att engagera dig i din miljö, oavsett om du är i skolan, på jobbet eller på annat håll. Du kan arbeta i skolbiblioteket, samla skräp i parken, jobba i soppkök eller lära vuxna och barn att läsa. Volontärarbete kan du visa världen att du är tacksam och vill ge tillbaka till samhället. Det kommer också att lära dig att värdera de saker du har mer när du ser att inte alla gör så bra som du.  
    
  • Gör det som ett mål att göra frivilligt arbete minst en gång i veckan. Du ser att du känner dig mycket mindre självisk!
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Yrke populär:
Håll en domstolsrekord.

Fokusera på en sak.

En huvudpojke skriver ett tal.

Förbättra dina färdigheter i mental aritmetik.

Lär dig spanska snabbt.

Magnetisera en skruvmejsel.

Utför en läsaranalys.

Motivera dina barn att göra läxor.

Kritisera arbetet hos en kollega.

Fråga en lärare för en förlängning.

Läs histogram.

Skriv en översikt.

Undvik att skämma dig själv.

Komma över en dålig klass.

Subtrahera binära tal.

Dina föräldrar övertygar att lära känna dig hemma.

Organisera och fokusera på hans arbete.

Ställ in mål med SMART metoden.

På vietnamesiska älskar jag dig.

Hitta atomnummer.

Publicera ett nyhetsbrev.

ako woman