Home \ yrke
 

Undvik misstag i intervju.

 

För att få jobb måste du vara bra vid jobbsamtalen. Chefer tenderar att anställa kandidater som uppfyller sina förväntningar. Du måste vara medveten om förväntningarna. I följande artikel hittar du de misstag som oftast görs och hur du kan undvika dessa misstag.

              

Förfarande .

    

  Del 1      presentera dig bra  ,

    
   
 1.            1      Klä på lämpligt sätt. Till exempel är jeans och flip-flops troligen inte lämpliga. Inte heller: Korta kjolar och kortärmade blusar och kortärmade skjortor. En tredelad kostym låter mycket bättre. Oavsett om det är lämpligt eller inte beror givetvis på den annonserade positionen. En position vid banken är något annat än en öppen jobbposition som assistent till en modedesigner. En bra regel är: Klä dig själv, som du skulle klä dig i det här jobbet medan du jobbar.        
 2.  
 3.             2      Det första intrycket räknas. Är du klädd på lämpligt sätt? Har du en fin frisyr? Är dina naglar rent och skurna? Är din smink tillämpad på jobbet? Gick du till intervju med din mobiltelefon? För yngre sökande, om du kommer att intervjua med din mamma, är det mer troligt att du inte är redo för ett självständigt jobb. Gör ett bra första intryck och jobbsessionen kommer inte att vara "förlorad" från början.       
 4.  
 5.             3      Var punktlig. Detta är ett absolut måste. Det bästa sättet att utforska resan till lämplig plats en dag eller två innan konversationen. Lämna ditt hem tillräckligt tidigt - trafikstockningar och dåligt väder kommer alltid på den värsta tiden. Ta några minuter för att lugna nerverna, säg en bön (om du gillar), kolla dig själv i spegeln. Gör dessa saker 10 till 15 minuter innan samtalet börjar. Om något händer på vägen (bilolycka etc.), ring företaget i tid. 
    
  • Om du är under extrem stress och har felaktigt läst eller felat adressen (eller ett tomt batteri för en telefonsamtal) är det mänskliga saker. Så kolla allt två gånger eller till och med tre gånger.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var professionell. Professionalism är högt värderad. Kontrollera tuggummi, rökning eller kulspetsen ständigt på plånboken: Allt vi utvärderade och sett. Undvik saker som kan utesluta dig som en potentiell kandidat.       
 8.  
 9.             5      Din telefon ska vara i en inställning och den är "av". Det är oförskämt att ringa telefonen medan du pratar och ännu värre att ringa.                 
 10.  
             

  Del 2      Utbildat idiom  ,

    
   
 1.             1      Tala klart. När ett ord är tillräckligt behöver det inte höras några stora tal. Tala med människor med "du" och tala med rätt grammatik. Dina svar bör vara exakta: Säg att transportera ett "meddelande". Tala inte för tyst.br & gt;       
 2.  
 3.             2      Lyssna noggrant. Svar som inte svarar korrekt på frågan är irriterande för chefen. Ständigt frågar är inte en bra lösning. Stanna i samtalet och ställa frågor om du känner att du måste fråga dem. Luta sig lite framåt och behåll rätt ögonkontakt. Detta beteende visar att du lyssnar på ett rimligt sätt.       
 4.  
 5.             3      Fråga specifikt. Det enda som är värre än dåliga frågor är inte några frågor. Några av de dåliga frågorna är: Vad kan företaget göra för dig? Vilka är hälsofördelarna? Dessa frågor bör vänta, det är en del av förhandlingarna. Följande frågor visar att du är intresserad och informerad: Hur kan jag mäta framgång i denna position? Hur ser din idealarbetare ut?       
 6.  
 7.             4      Ge adekvata svar. Det är lite konstigt när sökande inte är beredda att prata om sig själva och deras tidigare jobb etc. Mycket korta svar med mycket liten information är inte så bra. Ta din tid innan du går till konversationen och fundera på hur du kan svara på dessa frågor. Var beredd att berätta för dig själv. 
    
  • Arbeta igenom några frågor som nästan alltid är frågade. Det kan vara de enkla frågorna, men om du inte förbereder eller börjar fladdra nerverna, är de inte så lätt längre.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du borde veta lite om företaget. Många sökande går till intervjuer och vet ingenting om företaget. Om du inte bryr dig om lite grundforskning, kommer du definitivt att bli utsatt. Ju större företaget, ju mindre det här misstaget kan förlåtas.       
 10.  
 11.             6      Strategiska frågor. Om du glömmer att fråga hur länge medarbetaren har arbetat framför dig i den erbjudna positionen saknar du användbar information. Du bör också ta reda på vilka prioriteringar som är viktiga för dig. Så du kan ta reda på om allt har lämnats snyggt eller om du måste gräva genom kaos. I det senare fallet bör du fråga hur mycket tid du måste hantera det. Ta reda på vilken företagskultur det är. Det kan hjälpa dig att ställa alla dessa frågor. Kanske kommer du till den punkt där du ber om ursäkt och väntar på utkik.       
 12.  
 13.             7      Fråga inte om förmåner och förmåner. Det här har ingen verksamhet i den första konversationen, även i den andra. Lönefrågor är på bordet och chefen är ansvarig. Du borde inte be om det. Annars lämnar du intrycket att du bara vill ha pengarna.       
 14.  
 15.             8      Lämna samtalet genom att fråga vad som händer nästa. Du måste veta - annars kan du vara ovillig att acceptera ett annat erbjudande. Frågor som "När tror du att du ska fatta ett beslut?" Eller "När kommer jag att höra från dig?" Är helt lämpligt.       
 16.  
             

  Del 3      Ditt beteende måste vara korrekt  ,

    
   
 1.             1      Lämna din arrogans hemma. Arroganta kandidater är bland de saker som arbetsgivare kritiserar: linjen från självkänsla till arrogans överskrids för ofta. Självförtroende människor agerar på motsvarande nivå med sina motsvarigheter, medan arroganta människor behandlar sina motsvarigheter som sämre än de är. Var särskilt försiktig med arrogans, speciellt om du har någon yngre som sitter i intervjun. 
    
  • Om dina nerver driver dig mot arrogans, försök att hantera det och presentera dig mindre arrogant.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kritisera din senaste arbetsgivare är tabu. Om du pratar illa om din tidigare chef, tror den nuvarande arbetsgivaren att du kan göra detsamma med honom. Det är en dålig form av självförsvar "ondskan" prata om det föregående företaget. Även om du känner dig frestad eftersom den andra personen kan vara mer som en "vän" till dig, gör det inte! Det signalerar att du är disloyal och lätt att övertyga.       
 4.  
 5.             3      Visa ditt intresse. Otillräckligt beteende i intervjun inkluderar: Kommer över ointresserade, svarar på telefonen, har liten ögonkontakt och är för otrevlig. Arbetsgivaren har en specifik uppfattning om hur du ska verka: professionell, artig och lämplig.       
 6.  
 7.             4      Samtalet är inte över förrän du lämnar byggnaden. Det är inget värre än att göra en strålande konversation och sedan röra upp det i sista minuten. Tyvärr händer det ofta tillräckligt. Om arbetsgivaren ber dig att gå ut om hur du lyckades komma ut idag och ditt svar är "Jag blev sjuk", det är inte bra. Och många sökande ger detta svar. Du ska inte uppträda helt annorlunda från jobbsamtalet så snart du kommer ut ur dörren, men du är fortfarande i byggnaden.       
 8.  
 9.             5      Var försiktig. Låter lite överkill, men du kan inte vara för försiktig. Ta bort allt som kan stå i vägen för din chans till jobbet. Men ljug inte bara för att det kanske inte ser så bra ut. Om du glömmer att nämna något, är det annorlunda än att vara direkt adresserat och ljuger.       
 10.  
             

  Del 4      Hjälp arbetsgivaren  ,

    
   
 1.             1      Vissa gillar det, vissa gör det inte. Men inte sällan tillåter arbetsgivare att påverkas av vänligt beteende. Självklart kommer du att må bättre och mer avslappnad om du har en lösare arbetsgivare framför dig. Men gör inte det för bekvämt: glöm inte var du är!       
 2.  
 3.             2      Ta med några extra kopior av ditt CV och referenser. Du är förmodligen i jobbsamtalen på grund av din ansökan - men bra förberedelse kan inte skada. Referenser kontrolleras ofta bara när företaget är mer intresserad av sökanden. Om du blir frågad om dina referenser i konversation är det bra.       
 4.  
 5.             3      Var god, naturlig humör. Smile, visa intresse och motivation. Var bara positiv: Kroppsspråk såväl som muntligt språk borde visa det.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>               

Yrke populär:
Skriv vetenskapliga texter.

Lär dig bra.

Känner igen dyslexi.

Få bättre betyg i högre betyg.

Multiplicera root termer.

God natt på franska.

Inkludera en rekommendation i ett brevbrev.

Beräkna procentuell avvikelse.

På spanska, konjugeras ser.

Fick ett skarpt sinne och en bra attityd.

Förbättra läsförståelsen.

Gör varm is.

Kontakta Lenny Kravitz.

Förstå brittiska termer.

Skriv en bra uppsats på kort tid.

Debatt.

Bliv clairvoyant.

Från en tillfällig ställning till heltidsanställning.

Lär dig snabbare.

Skärpa sina observationer.

Förbättra anteckningar.

ako woman