Home \ yrke
 

Bli en astronom.

 

En passion för stjärnor, planeter, galaxer och universum, och en törst efter att veta vad som finns där ute, kan göra astronomin en karriärväg, inte bara en hobby. Det är ett val som kan vägleda dig runt om i världen och möjligen göra betydande och fantastiska upptäckter av vad som finns där ute och vad vi kan lära av det. Att bli en himmelforskare kräver engagemang, bra inlärningsförmåga och ett fokus för att delta i rätt kurser.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Först överväga utmaningarna. Astronomi är ett populärt område och det finns intensiv konkurrens. Dessutom finns det inte många jobb här och många av dem är akademiska i naturen. Det innebär att du måste vara beredd att lära dig mycket, att fokusera tidigt på de områden du vill arbeta med och att tänka på att arbeta i närstående yrken som inte nödvändigtvis är astronomiska. Men om du inte gör ditt bästa, kommer du inte att känna igen dina chanser, så låt inte dessa utmaningar blockera dig från början!  
    
  • Var beredd att ägna dig åt den tid och de resurser som behövs för att kvalificera dig som en astronom så mycket du kan. Detta lägger vanligtvis mer professionella kvalifikationer till din första examen, vilket ger dig mer tid att lära.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var bra i skolan när du börjar på den här tiden. Det betyder att du behöver högsta betyg i ditt sista års avhandlingar. Fokusera på matematik, fysik och andra vetenskapsområden som de är grunden för astronomi. Dessutom kan det vara till hjälp att ha kunskaper om främmande språk, datavetenskap och geografi. Andra förmågor som är viktiga som en astronom:  
    
  • Var analytisk, logisk och ha bra resonemang.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Letar du efter lämpliga högskola eller universitetskurser. Grader som endast fokuserar på astronomi som första examen är inte vanliga, så du kan behöva överväga att bo någon annanstans eller söka till ett universitet utomlands. Alternativt kan du prata med universitetet om de astronomiska alternativen som erbjuds och träna för dig, om matematik och / eller fysik kurser med några astronomiska bidrag är tillräckliga för att fortsätta din forskarutbildning i astronomi. För mer information ska du prata med kursrådgivaren.  
    
  • Oavsett ditt val är det viktigt att sträva efter bästa möjliga högskola eller universitet för vilket dina betyg är lämpliga.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Välj lämpliga kompletteringsämnen. Om du kan delta i en ren astronomikurs, är det troligt att ämnena redan har sorterats ut av kurssamordnarna. Om inte, gör sedan en matte eller fysik examen. Om det är möjligt och erbjuds, lägg sedan till kurser som astronomi eller astrofysik, men om du verkligen behöver dem, kan de också göras med högre grader. Vad du än studerar i slutet är mycket bra på det.  
    
  • Under tiden för ditt ombyggnadsarbete borde du vara redo att utmana befintlig tradition och status quo. Den stora astronomen (tyvärr avled ung) Beatrice Tinsley var en av de största kreativa teoretikerna i astronomi och var känd för sin bredd och förmåga att göra det mesta av samspelet mellan så mycket information och dess sammanhang. Det tog henne 8 år att få sin avhandling eftersom hon tänkte långt före vad hon upptäckte, men hon blev inte avstängd. Var stark i dina övertygelser (och faktiska grunder) när du ser kopplingar och teorier som andra inte kan se.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spendera lite tid på att förbättra dina datorkunskaper. Det betyder inte att du borde spela spel; det betyder faktiskt att lära sig programmeringsförmåga och förstå de matematiska principerna i programmering.        
 10.  
 11.             6      Gör din astronomi din passion. Även om du inte kan välja astronomi som en del av din första examen är det ingen anledning att försumma att lära dig så mycket du kan om det. Läs ett brett sortiment av artiklar på fältet, bli medlem av en lokal astronomiförening och delta i sina aktiviteter och göra utflykter till observatorier och vetenskapsmuseer. Försök också träffa verkliga astronomer för att prata om sitt arbete. Du kanske aldrig vet, kanske du kan hitta ett sommarjobb som gör vardagligt men viktigt arbete för att hjälpa astronomiprojekt i olika delar av världen, så be om det och håll ögonen påskalade för möjligheterna i online-astronomifora, Det kan uppstå, öppet.  
    
  • Letar du efter semesteravbrott efter att ha arbetat på deltid eller semester på universitetsobservatorierna, även om du arbetar på kassaregångens entré. För den entusiastiska astronomen är det här också en fot i dörren.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta reda på vilket område av astronomi du vill ägna din karriär till. När du specialiserat dig på dina astronomiprogram och erfarenheter måste du välja det område du är intresserad av. I allmänhet specialiseras astronomer inom planetvetenskap, solstrålning, stjärnornas uppkomst och evolution och bildandet av galaxer.  
    
  • Även med specialiseringar finns det inte sådana saker som en "typisk dag" för en astronom, eftersom arbetet kan vara mycket varierat. Detta innefattar att titta genom ett teleskop, använda datorer för modellteori, undersöka, prata med andra astronomer, utbilda allmänheten, besöka andra observatorier, analysera data och delta i möten eller konferenser.  
  •  
                   
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (9)      
Yrke populär:
Skriv en novell.

Sakta ner tiden.

Bli en frilansfotograf.

Bestäm oxidationsnummer.

Bli pastor.

Bli en professionell arrangör.

Minuter till timmar.

Bli en katolsk präst.

Få ett fotografiskt minne.

Representera atomer och molekyler med hjälp av elektronformel Lewis formeln.

Placera en annonsannonsering online.

Demontera i huvudfaktorn.

Hantera tjejer som kallar dig en slampa.

Skriv en sammanfattning av dina datorkunskaper.

Tryggt framträda och prata med skrämmande människor.

Bli en medlare.

Träna din hjärna.

Mät hastigheten.

Lös kvadratiska ekvationer.

Gör en potatis klocka.

Starta en sista paragraf.

ako woman