Home \ yrke
 

bli en yogalärare.

 

Om du har en passion för yoga som värderar positiva hälsoeffekter och vill dela dina färdigheter med andra människor, kanske du är den perfekta, spirande yogaläraren! Läs den här artikeln om du vill veta hur du kan bli en yogalärare.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hämta ditt certifikat  ,

    
   
 1.            1      Yoga regelbundet. Innan du kan lära dig yoga måste du träna hårt och behärska alla olika positioner. Om du fortfarande är nybörjare, leta efter en studio nära dig och gå på nybörjarkurser. Besök kursen regelbundet och skicka sedan till mer avancerade kurser senare.  
    
  • Prova olika yogastilar som Ashtanga, Bikram, Hatha, Iyengar eller Kripalu. Ta en mängd olika kurser för att ta reda på vilken stil du helst vill lära av.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på om du vill lära dig yoga. Det finns inget universellt intyg för yogalärare. Det innebär att du först måste ta reda på vilka krav som studion eller gym du vill jobba med har sin egen yogalärare.  
    
  • Kontakta den person som ansvarar för ditt gyms gruppgymnastik, eller prata med chefen för yogastudio du vill lära dig. Fråga om det finns en särskild träningsanläggning eller träningsprogram som du kan rekommendera.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kompletta ett komplett träningsprogram. De flesta studior förväntar sig att deras lärare ska ha minst 200 timmars yogakurser innan de undervisar. Men också här: Prata med personen som ansvarar för gym eller studio, eftersom de kan ge dig mer detaljerad information.  
    
  • Hitta en yogaskola eller en studio som lär ut blivande yogalärare. Här kommer du inte bara att lära dig olika positioner och rutiner, utan lär dig också om kroppens anatomi, förebyggande av skador och yogahistoria.
  •  
  • Förbundet för tyska yogalärare är den största föreningen för ambitiösa yogalärare i detta land. I hela Tyskland erbjuder skolor en BDY-certifiering med olika stilar. Du kan hitta mycket värdefull information på Association of German Yoga Teachers hemsida.
  •  
  • Besök avancerade kurser. Om du senare vill lära dig avancerade kurser själv, betalar det sig för att slutföra ett 500 komplett träningsprogram (500 timmar). Detsamma gäller om du vill adressera en viss målgrupp, till exempel en särskild åldersgrupp eller personer som har en skada.
  •  
  • Se till att du och din licens alltid är uppdaterade. Många studior förväntar sig att deras lärare fortsätter sin utbildning och till exempel delta i en ny kurs varje år. Se till att du uppfyller dessa krav.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta ett jobb som yogalärare. Besök studiorna du vill jobba med och delta i sina lektioner för att lära dig mer om övning och stil av undervisning. Glöm inte att varje studio är annorlunda.  
    
  • Prata med lärare och studio personal. Berätta för dem vilka erfarenheter du redan har fått och vilka kurser du har genomfört. Kanske kan de ge dig information om vilka andra kurser som kan vara intressanta för dig som en potentiell lärare. Det bästa sättet att ta med ditt CV och ditt certifikat.
  •  
  • Applicera på olika studior i ditt område för att förbättra dina chanser och hålla alternativen öppna.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Var en framgångsrik lärare  ,

    
   
 1.             1      Titta på de gamla händerna. Oavsett hur många kurser du har genomfört, är det bäst att förbättra din undervisningsstil när du lär dig från mästarna! Besök olika kurser i olika studior och med olika lärare - så du kan få några bra tips och tricks från dina favoritlärare.  
    
  • Var uppmärksam på de lärare som lockar de flesta studenter. Tänk på varför precis dessa lärare är så framgångsrika och om det finns något specifikt att du kan integrera i dina egna kurser.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig att känna sig bekväm framför en grupp. Om du undervisar i en grupp måste du kunna svara på varje person individuellt och ge instruktioner till hela gruppen.        
 4.  
 5.             3      Gör din kurs intressant. En bra yogalärare kan skräddarsy sina rutiner för att passa studenten och förändra varje kurs något, vilket gör att kursen är spännande. Ju mer erfarenhet du har desto lättare blir det för dig.        
 6.  
 7.             4      Lär dig med en positiv attityd. Om du vill att studenterna ska njuta av kursen och komma tillbaka, måste du se till att de känner sig bekväma. Motivera dem med en positiv karisma och konstruktiv kritik.  
    
  • Se till att du betalar nödvändig uppmärksamhet åt dina elever och ge dem feedback. Detta visar dina deltagare att de är viktiga för dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fråga dina elever om feedback. Du kan till exempel fråga dem att fylla i ett frågeformulär i slutet av lektionen. Sådan feedback är värdefull eftersom det kan förbättra dig i framtiden.        
 10.  
        
Yrke populär:
Håll dig motiverad i skolan.

Bli populär om 90 sekunder.

Bli en representant för läkemedel.

Grafera meningar.

Förenkla en paus.

Använd jag och mig korrekt på engelska.

Bli av med återkommande dåliga minnen.

Undervisa barn hur man spelar in ljud.

Bygg ett framgångsrikt skolprojekt.

Bli Mailman.

Kom ihåg reglerna för löslighet hos vanliga joniska föreningar i vatten.

Bita förföriskt på läppen.

Berömmelse.

Mäta höjden på ett träd.

Överlev skolans första dag.

Vara receptionist på hotellet.

Kommunicera effektivt i en arbetsintervju.

Skapa en arbetsplan.

Lär dig fysik.

Konvertera citat i Chicago stil till MLA.

Bygg 3D modeller av djur och växtceller.

ako woman