Home \ yrke
 

Titta varandra i ögat.

 

Det är förvånansvärt svårt att få bra ögonkontakt och vi kan alla lära oss något om att använda bra kommunikationsförmåga under viktiga möten. Vill du vara en bättre lyssnare och talare, odla en mer övertygande upplevelse? Då kan du lära dig att göra bättre ögonkontakt på egen hand och i samtal för att få rätt intryck.

              

Förfarande .

    

    1      Öva under en konversation  ,

    
   
 1.            1      Försök att slappna av så mycket som möjligt. Som om allt, ju mer du tänker på vad du gör, desto strängare blir du och ju mer självmedvetna du kommer att känna. Din nervositet kan då tolkas som insincerity och du skulle ta ett steg tillbaka igen. 
    
  • Det är vanligtvis allt svårare att få ögonkontakt, desto mer förhöjda eller respektlöst personen du pratar med. Tyvärr är det också de typiska fallen där du måste visa respekt och gott att lyssna, vilket gör det allt viktigare att du slappnar av.
  •  
  • Om du kommer till en viktig konferens eller en intervju, gör några andningsövningar för att sakta ner din hjärtfrekvens och slappna av med extra syre. Några starka, fulla och djupa andetag kan göra mycket för att lugna dig ner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Koncentrera sig på ett öga. Det är faktiskt fysiskt svårt att titta in i båda ögonen samtidigt. I själva verket koncentrerar man sig ofta på ett öga eller en punkt i ansiktet snarare än att försöka se i båda ögonen samtidigt. 
    
  • Om det hjälper kan du försöka växla mellan de två ögonen istället för att bara fokusera på en. Koncentrera på ett öga i ca 10 sekunder och växla sedan till den andra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en punkt i det område du kan titta på. Titta på näsbryggan, ett ögonbryn eller en plats under ögonen ger dig en illusion av ögonkontakt, utan den skrämmande delen av sann ögonkontakt. Den andra personen kommer inte märka skillnaden och du kan fokusera på viktigare saker, till exempel att lyssna eller vara en bra samtalspartner.       
 6.  
 7.             4      Stanna ögonkontakt för att nicka eller göra andra gester när du lyssnar. Du måste avbryta ögonkontakt då och då och det hjälper om du gör en annan gest istället för att bara titta bort för att du känner dig sjuk. Det är bra att bryta ögonkontakt när du skrattar, nickar eller ler. Å ena sidan fungerar det naturligt och avslappnat och å andra sidan ger det en paus.       
 8.  
 9.             5      Försök hålla ögonkontakt både när du pratar och lyssnar. Det är en sak att titta på medan du lyssnar, men det är mycket svårare att hålla ögonkontakt när du tänker på vad du ska säga. Var inte rädd för att ibland bryta ögonkontakt, men försök att hålla ditt ansikte och ögon tittar upp och upp när du talar. 
    
  • Titta upp medan du pratar tolkar ibland som ett tecken på att du ljuger, medan du tittar ner är ibland ansett som ett tecken på förvirring. Därför är det oftast bäst att titta rakt fram, även om du känner dig obekväma och inte kan hålla ögonkontakt. Titta på örat, hakan eller någon annan punkt på den andras ansikte så länge du inte tittar upp eller ner.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Övning hemma  ,

    
   
 1.             1      Sätt i träningssessioner för att påminna dig om att få ögonkontakt. Mycket att göra ögonkontakt är lätt att tänka på att göra det. Om du naturligtvis tenderar att stirra på dina skotips, försök sedan träna när du är ensam. På så sätt kan du vända din naturliga tendens att se ner, för att vända ögonen mot ansikten. Du kan göra det framför TV: n, framför en spegel eller på många andra sätt.       
 2.  
 3.             2      Öva framför TV: n. Ett av de enklaste sätten att öva ögonkontakt är att sitta ensam framför tv: n. Koncentrera dig på att få ögonkontakt med karaktärerna på skärmen och öva samma färdigheter som du kan använda i dina verkliga konversationer. 
    
  • Naturligtvis är ögonkontakt med ansikten på TV mycket annorlunda än ögonkontakt med riktiga människor. Syftet med övningen är att träna förmågan att inte närma sig känslan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök att titta på videobloggar. Om du inte har en TV kan du försöka hitta vlogs på YouTube, liksom andra videoklipp där människor gör ögonkontakt med skärmen. Som ett resultat kan ögonkontakten känna sig mycket mer verklig. Det finns många av dessa videoklipp, de är gratis och faktiskt lite bättre att simulera känslan av verklig ögonkontakt under en konversation.       
 6.  
 7.             4      Prova en videochatt. Om du har en nära vän som du gillar att prata med, försök Skype eller någon annan typ av videoklipp för att öva din ögonkontakt. Detta är oftast lite enklare än i en personlig konversation eftersom du har en datorskärm mellan dig.       
 8.  
 9.             5      Öva dig själv i spegeln i spegeln. Det här känns inte exakt som att göra ögonkontakt med en annan person, men du kan öva ögonen på ögonen i spegeln istället för att dodga dem. Även en dusch bara några minuter före eller efter en dusch kan hjälpa dig att göra direkt ögonkontakt i stället för att undvika den andras blick.        
 10.  
 11.             6      Gör det långsamt. Om du känner dig hemma så länge och som om du har osäker ögonkontakt, behöver du inte plötsligt slå på lasrar i ögonen på de personer du pratar med. Det kan även vara störande. Du gör nog en viss ögonkontakt, men om det är något du vill förbättra, ta din tid. 
    
  • Om du gör en liten ansträngning varje dag för att se någon annan i ögat under en konversation är det en succé. Du behöver inte plågas av oändliga samtal med ostoppad ögonkontakt för att känna att du gör framsteg.  
  •  
  • Hitta en plats nära dina ögon, till exempel näsan, munnen eller hakan.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gå långsamt. Du behöver inte känna dig dålig om du inte kan titta på personen direkt och dina ögon kan sjunka som lasrar i dem medan du pratar med dem. Detta uppfattas ofta som obehagligt ändå. Du gör nog förmodligen lätt ögonkontakt, men om du har problem med det, ta tid att vänja dig. 
    
  • Om du försöker få ögonkontakt varje dag, anser det vara en succé. Du behöver inte se den andra personen i ögat under en hel diskussion för att göra framsteg.  
  •  
         
 14.  
             

    3      Gör rätt intryck  ,

    
   
 1.             1      Öva andra bra lyssnaregenskaper. När du fokuserar helt på vad den andra personen säger under konversationen, behöver du inte oroa dig så mycket om att få bra ögonkontakt. Nodding, upprepa viktig information, ett öppet kroppsspråk och andra aktiva lyssningsegenskaper är lika viktiga, om inte mer viktiga, som bra ögonkontakt. För att aktivt lyssna är det viktigt att du: 
    
  • lutar framåt i din stol
  •  
  • Dessutom
  • nickar  
  • Lyssna noggrant och upprepa viktig information
  •  
  • Behandling av vad som sägs
  •  
  • Väntar inte bara på din tur att tala
  •  
  • På grund av vad som har sagts
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta en bra mellanklass. Om du lyssnar ska du ha ögonkontakt 80% av tiden och ta korta pauser under resten av tiden och flytta huvudet något för att uttrycka utan ett ord som du lyssnar på. Håll dig lugn och tänka inte för mycket på att göra situationen så naturlig som möjligt. 
    
  • Undvik att stirra. Ögonkontakt är bra, men ett styvt, immobilt utseende är bara läskigt. Koppla av och stirra inte. Påminn dig om att du vill ha ett bra samtal med den andra personen, så det finns ingen anledning att vara orolig eller orolig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Visa ögonmagnetism. Försök inte se bort omedelbart om något annat får din uppmärksamhet. Om någon ringer dig, titta inte bort som om du bara räddades från en tråkig konversation. Tveka istället innan du tittar på din linjal. 
    
  • Att titta bort och sedan snabbt titta tillbaka är också en bra strategi. Kom ihåg dock att viktiga distraktioner - som farliga eller brådskande avbrott - kräver din omedelbara uppmärksamhet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Smile med dina ögon. Håll ögonbrynen avslappnad eftersom ögonkontakt kan se misstänkt eller skrämmande, även om du tycker bra. Försök att hålla ögonen så öppna som möjligt och inte klämma ihop dem, eftersom det kan förmedla att du inte håller med den andra personen. Undvik också frowning ögonbryn som kan orsaka problem. 
    
  • Gå till spegeln och titta på dina ögon när du ler, rynker eller gör ansikten. Ser du skillnaden i dina ögon? Öva att hålla ögonen som ett leende, även när du inte ler.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du bör alltid göra ögonkontakt under jobbintervjuer. Ögonkontakt och bra lyssnande är särskilt viktiga i en arbetsintervju, men också vid andra tillfällen när du vill förmedla uppmärksamhet och respekt. Potentiella arbetsgivare kan tro att du har något att dölja eller inte självförtroende när du har svårt att få ögonkontakt. Det kan minska dina chanser.       
 10.  
 11.             6      Gör ögonkontakt på datum. Ögonkontakt signalerar intresse och respekt, två saker som är viktiga för en bra dag. När du går ut med någon du är intresserad av, försök att göra så mycket ögonkontakt som möjligt. Fönster till själen. 
    
  • Ögonkontakt är också ett bra sätt att bedöma partnerens intresse, men hoppa inte till snabba slutsatser. Om du tycker att din partner har svårt att hålla ögonkontakt, kan det antingen vara för att han eller hon inte kan vänta med att gå hem, eller för att han är så nervös som du.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gör ögonkontakt om du vill försvara din synvinkel. Om du har en kamp eller en upptagen diskussion kan det vara frestande att avvärja dina ögon. Detta kommunicerar brist på självförtroende eller ger dig den person med vilken du har konversationen - och du vill undvika det. I någon form av tvist är direkt ögonkontakt en självsäker gest som förmedlar att du är säker på sanningen i dina ord.  
    
  • Om någon försöker skrämma dig, vill han eller hon att du ska titta bort. Frustrera personen genom att inte göra det. Rigid tillbaka.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (1)      
Yrke populär:
Hantera en svår svärmor.

Läppläsning.

Att lära sig vara karismatisk.

Beräkna fördubblingstiden.

Lär dig polska.

Bli en bättre matte student.

Skype.

Spara pengar som student.

Skriv en rolig skiss.

Välj rätt utbildningsprogram.

Lär dig uppriktighet.

Generera koldioxid.

Stå inte på din egen väg.

Är välorganiserad i gymnasiet.

Börja skriva.

Tjäna pengar som webbkamera modell.

Skapa ett tecken.

Avsluta ett tal.

Kom ihåg historielektionen.

Bygg ett minneslås.

Ange mål.

ako woman