Home \ yrke
 

Skicka e-post eller korrespondens till någon.

 

"z. Hd. "Är förkortningen av frasen" på begäran av ". Det används ofta i e-post och korrespondens för att indikera önskad mottagare. Förkortningen "z. Hd. "Ska vara bäst i ämnet så att det är tydligt för vem e-postadressen adresseras. Detta ökar chansen att din e-post kommer att läsas av rätt person.

              

Förfarande .

    

    1      "z. Hd. "I ett e-postmeddelande  ,

    
   
 1.            1      Starta ämnesraden med "z. Hd. "I vissa fall, till exempel När du till exempel skickar in ansökningar har du bara en generell e-postadress från företaget. Men om du vill uppmärksamma en viss person eller avdelning kan du formulera ämnesraden på följande sätt. Hd. Max Mustermann. "  
    
  • Om namnen inte är kända för dig av en kontaktperson, kan du alternativt "z. Hd. Personalhantering "eller" z. Hd. Marknadsavdelning ".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ämnet innehåller relevant information. Du bör inte bara locka uppmärksamhet hos en eller flera personer, utan också informera dem om relevansen av innehållet i ditt e-postmeddelande. Det ökar sannolikheten för att din e-post öppnas och läses snabbare. 
    
  • Till exempel kan ämnet se ut så här: "z. Hd. Max Mustermann angående jobbannons Marketing Manager ".
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om ämnesraden är full, starta e-postmeddelandet med "z. Hd. "Du kunde" z. Hd. "I början av texten till e-postmeddelandet eller i bifogade filer. På det här sättet kommunicerar du tydligt vem meddelandet riktas till och du kan ägna ämnesraden helt till ändamålet med e-postmeddelandet. Detta kan också vara användbart om du svarar på ett e-postmeddelande och ämnesraden redan har skapats av någon annan. 
    
  • Du kan skicka ditt mail till z. B. med "z. Hd. Erika Mustermann "börjar.
  •  
  • Det kan vara användbart att ändra "z. Hd. "Förkortning både i ämnesraden och i texten.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Bestäm när användningen av "z. Hd. "Är bifogad  ,

    
   
 1.             1      Om e-postadressen är okänd av mottagaren. Om e-postadressen till den person eller avdelning du letar efter är okänd kan du skicka ditt mail till den allmänna e-postadressen på företagets hemsida. Du borde använda "z. Hd. "I ämnesraden till den avsedda mottagaren.       
 2.  
 3.             2      För intern kommunikation. Använd "z. Hd. "I interna meddelanden som skulle vara av intresse för flera personer i avdelningen, men som kräver direkt uppmärksamhet av bara en eller två personer. På detta sätt ser du till att alla är informerade och lockar uppmärksamhet hos de mest relevanta mottagarna. 
    
  • Du kan säga "z. Hd. Erika Mustermann med avseende på försäljningsmål "och skicka meddelandet till hela försäljningsavdelningen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Signalera e-postens betydelse. För att betona vikten av meddelandet kan du inkludera den engelska varianten av förkortningen "ATTN" (Uppmärksamhet, Uppmärksamhet), i ämnesraden. Det är en indikation på att ditt meddelande kräver omedelbar uppmärksamhet. Ett exempel skulle vara "ATTN: löneavgift för brådskande granskning"       
 6.  
             

    3      Se till att dina e-postmeddelanden får uppmärksamhet  ,

    
   
 1.             1      Skriv en ämnesrad. Innan du skickar ett e-postmeddelande, se till att du har fyllt i ämnet. Din e-post kan inte bara locka uppmärksamhet, utan också ge information om innehållet. Ett email utan någon ämnesrad kommer sannolikt att hamna bland de raderade meddelandena eller kommer inte att ses mellan de återstående e-postmeddelandena. Det kan till och med irritera mottagaren eftersom han måste öppna e-posten först innan han vet något om innehållet.        
 2.  
 3.             2      Skriv en kort ämnesrad. De flesta e-postlådor visar inte mer än 60 tecken på ämnesraden. På smarttelefonen kan du till och med se max 25-30 tecken. Därför bör ämnet vara kortfattat, med den viktigaste informationen i början.  
    
  • Förkortningar som "z. Hd. "Eller" ATTN "används för att underlätta införandet av mer information i ämnesraden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv en intressant ämnesrad. Inkorgen översvämmas ofta med skräppost och annonser. Det är därför många människor raderar några e-postmeddelanden innan de öppnas. Om mottagaren inte känner dig personligen är det väldigt viktigt att din e-post noteras. En kreativ ämnesrad bidrar till att locka mottagarens uppmärksamhet.  
    
  • Om du ska lista någon du beundrar men aldrig har träffat personligen, kan ämnesraden vara "Jag vill inte höra från dig". En sådan person kan vara din favoritförfattare eller en framgångsrik person på ditt arbetsfält.
  •  
  • Om du letar efter nya affärsrelationer är det här ett alternativ: "Tjäna mer pengar genom att expandera din kundbas."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spela in viktiga detaljer. Det är mycket viktigt att du alltid innehåller relevant innehållsinformation i ämnesraden. När du skriver din kollega om ett projekt, glöm inte att påpeka projektnamnet i ämnet. Så dina kollegor kommer omedelbart att lära sig ämnet i e-postmeddelandet och prioritera det.  
    
  • Så att din e-post får högre prioritet, kan du också skriva något som "svar som krävs".
  •  
  • Alternativt kan du med ett ämne som "Snabbfråga om middagsmöte" påpeka att din e-post skulle kunna redigeras snabbt.
  •  
         
 8.  
           Läs mer... (2)      
Yrke populär:
Beräkna den inverse logaritmen.

Bestäm den övre kvartilen.

Bli en professionell webbdesigner.

Få en i geometri.

Passera en fysik examen.

Att vara en uppfinnare.

Konvertera siffror från decimalsystemet till det hexadecimala systemet.

Säg Tack på japanska.

Säg hej på rumänska.

Skriv ett uppföljnings e postmeddelande på en ansökan.

Citat från en bok.

Hur man publicerar en barnbok.

Bli först i klassen.

Bli meteorolog.

Differensiell och integrerad kalkyl.

Dela ett heltal med ett decimaltal.

Utför en intervju.

Be om ursäkt på koreanska.

Hantera en arg kund på telefonen.

Få idéer till en historia.

Lärare irritera.

ako woman