Home \ yrke
 

Få bättre betyg i högre betyg.

 

Att få bättre betyg kan verka som en omöjlig uppgift. Det tar lite ansträngning, men det finns steg du kan ta för att få ut det mesta av din potential. Tro på dig själv och utveckla en positiv attityd. Ta anteckningar i klassrummet och lär dig lite varje dag istället för allt på en gång. Om du behöver hjälp, fråga din lärare eller sök en handledare. Organisera, förvara datum och lägg inte fram något fram till sista minuten. Håll dig frisk för att bli akademiskt framgångsrik. Ät näringsrik mat, sov mycket och träna varje dag.

              

Förfarande .

    

    1      Få ut mesta möjliga av din lektion  ,

    
   
 1.            1      Uppmuntra dig själv. Du blir snabbt pessimistisk när du har dåliga betyg. Det första steget att få bättre betyg är att du är optimistisk. Det finns utrymme för förbättringar och du kan skapa bättre betyg.  
    
  • Tänk inte, "Jag är ett misslyckande och inte en bra student." Säg istället, "Med en liten ansträngning kan och blir det bättre!"
  •  
  • Säg ditt namn och "du" istället för "mig". Säg, "Sam, det kan du göra! Om du fokuserar på ditt arbete, så kan du nå dina mål!" Om du bygger upp så är det en stark motivation.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var uppmärksam och arbeta med klassen. Gör dina läxor. Fråga i klassrummet om något var oklart. Om din lärare ställer en fråga, höja din hand och svara på den.  
    
  • Om du svarar och ställer frågor istället för att nicka, visar du din lärare att skolan är viktig för dig. Du har en bättre personalkvalitet och läraren skulle helst träffa dig om du behövde hjälp.
  •  
  • Om du är blyg kan det vara svårt att arbeta i klassen. Andas in, slappna av och oroa dig inte för vad andra tycker. På det sättet stannar du på rätt väg. Du kan också skriva ner frågor och fråga dem före kursen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör handskrivna anteckningar. Gör anteckningar så tänkbara och läsliga som möjligt. Sammanfattningsvis läsningen istället för att skriva ner det bokstavligt. Använd förkortningar och skriv nyckelord snarare än hela meningar så att du kan fortsätta att följa läraren. Håll linjer fria, så du kan läsa anteckningarna bättre senare. Håll dina anteckningar tydliga med rubrikrubriker och punktpunkter.  
    
  • Om din historielärare pratar om Lancaster House och sedan York House, starta en ny sektion i dina anteckningar. Använd asterisker, romerska siffror eller ett system som fungerar för dig.
  •  
  • Du tar informationen via handskriven anteckningar bättre än skrivet.
  •  
  • Jämför anteckningar efter klass eller under en paus med en vän så att du inte glömmer viktiga detaljer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få hjälp från din lärare eller en handledare. En tandkrok som inte suger smörjs inte, så fråga om du behöver det. Om en timme gör ditt huvud rök, fråga din lärare att kort sammanfatta informationen efter klassen.  
    
  • Du kan också söka ett handledningsprogram i skolan. Om allt annat misslyckas, fråga dina föräldrar till en privat handledare.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Hemläxa  ,

    
   
 1.             1      Ta bort alla distraktionskällor när du lär dig. Hitta ett lugnt ställe bort från stress och rörelse i hemmet och lär dig eller gör läxor. Sätt din telefon i en låda eller ur sikte så att du inte blir distraherad.  
    
  • Vissa kan koncentrera sig bättre när man lyssnar på musik. Om detta hjälper dig att fördjupa sig i ditt läromedel lyssnar du på klassisk eller instrumental musik.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en paus efter 45 minuter. Din hjärna kan bara koncentrera sig så länge. Ta en 15-minuters paus för att gå upp, sträcka, gå på toaletten, ha ett mellanmål, eller gör något som hjälper din hjärna att återhämta sig.  
    
  • Ta regelbundna raster mellan enskilda läxor eller avsnitt, snarare än i ett läxproblem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta anteckningar medan du läser. Håll din bärbara dator klar när du läser läxan i läxan. Gör en kort beskrivning av kapitlet genom att skriva ned rubrikerna, sammanfatta huvudidéerna och definiera nyckelkoncept. Du är bättre förberedd för klassen och dina anteckningar hjälper dig när du lär dig det stora testet.  
    
  • Det är mycket effektivt när du markerar eller understreker medan du läser. Det hjälper om du markerar avhandlingen av en sektion eller ett viktigt argument. Om du däremot markerar hela avsnittet i texten, kan du inte behålla informationen. Gör flashkort istället. Studier har visat att indexkort är det mest effektiva sättet att komma ihåg något.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Inrättar en studiegrupp. En studiegrupp hjälper dig och dina vänner att vara fokuserade och motiverade. Alla lär sig och kommer ihåg information på olika sätt. Kanske kommer någon att förstå ett koncept som kommer att vara svårt för dig medan du kan hjälpa en annan på ett svårt ämne.  
    
  • Fråga tre eller fyra klasskamrater om de vill starta en studiegrupp efter skolan, helgen eller fritiden.
  •  
         
 8.  
             

    3      Organisation  ,

    
   
 1.             1      Ordna dina anteckningar, läxor och din arbetsplats. Ställ kursen för din framgång genom att använda en anteckningsbok eller häftare per fack. När du studerar hemma, hitta en plats att koncentrera och organisera, till exempel ett stort bord eller skrivbord istället för en soffa eller en säng.        
 2.  
 3.             2      Använd en planerare för att organisera din tid. Skriv in förfallodagar och tentamen då de är publicerade. Förutom skolarbete kan du fortfarande ha viktig klubb, sport eller andra möten. Håll reda på alla dina skol- och extracurricular åtaganden med en planerare.  
    
  • Om du har ett stort spel en dag efter förfallodagen för en uppgift, dela upp uppgiften i mindre avsnitt. Arbeta på konturen och ett utkast i veckorna före förfallodagen. Om du inte använder en planerare och du får problem med tiden är det för mycket att förbereda sig för spelet och slutföra din uppgift i samma vecka.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör en inlärningsplan i stället för att vilja lära dig allt på en gång. Den senare leder till stress och din hjärna kan ta informationen svårare. Läs ett kapitel i början av veckan. Titta på det igen nästa dag och lär dig nästa kapitel istället för att lära dig allt på kvällen innan. Titta på allt steg för steg tills du helt lärde dig materialet.  
    
  • Låt oss säga att du har tre tentor på fredag. Om du vill lära dig allt på torsdagskväll misslyckas det. I stället dela materialet i sektioner och spendera mycket tid under veckan för att studera en sektion åt gången.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utsätt inte uppgifterna till sista minuten. Det leder bara till stress. Om du har några dagar kvar för en uppgift, avsluta det så tidigt som möjligt för att undvika att bli överväldigad.  
    
  • Din lärare kan ha gett dig något till fredag ​​på fredagen. Om du skjuter upp uppgiften till sista natten, så har du onsdag gratis. Men om du har ett test på fredag ​​ska du inte fördubbla din last på torsdag och göra uppgiften förr.
  •  
         
 8.  
             

    4      Ta hand om dig  ,

    
   
 1.             1      Hälsa dig bra. Din hjärna behöver mycket energi för att få maximal prestanda. Gör tillräckligt genom att konsumera tillräckligt med protein, frukt och grönsaker, mejeriprodukter och hela korn varje dag.  
    
  • Frukost är särskilt viktigt, så äta en skål med hjärtlig mysli eller grekisk yoghurt med frukt och nötter framför skolan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sova nog. Du vill verkligen vara vaken hela natten och skriva med din bästa vän eller flock, men för lite sömn är dålig för dina betyg. Sova normalt, lägg dig tidigt och sova åtta till tio timmar per natt.  
    
  • Sova mer, om det behövs, på helgerna, men gå till sängs samtidigt samtidigt varje dag och gå upp på samma gång.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör sport i minst en halvtimme varje dag. Övning förbättrar dina betyg. Om du inte gör någon sport eller har en sportskurs varje dag, ta 30 minuter efter skolan för en promenad, jogging eller cykeltur.  
    
  • Gå eller springa gör dig mer kreativ. Om du letar efter ett bra ämne för en uppsats, tänk på det under en promenad.
  •  
         
 6.  
           Läs mer... (14)      
Yrke populär:
Beskriv en kyss.

Studieföreläsningsanteckningar.

Kommentera en bok.

Lär dig en dikt snabbt av hjärtat.

Var smart.

Erkänn missbruk av seniorer.

Vara multitasking.

Hantera gjutet i ett hemsökta hus.

Gör en inlärningsplan.

Skriv ett bra matteprov.

Hantera personer med funktionshinder ordentligt.

Miljövänligt liv.

Få någon att berätta sanningen.

Lösa högre orderpolynom.

Bli frilansskribent.

Önskar dig bäst på japanskt.

Matcha kläder till en arbetsintervju.

Bestäm lutningen på en rak linje med hjälp av två punkter.

Hitta en balans i det professionella och privata livet.

Komma lättare ut på morgonen.

Multiplicera eller lägg till variabler med exponent.

ako woman