Home \ yrke
 

Bli mer aktiv.

 

Det kan kallas latskap, latskap, oförmåga eller ledighet. Om något inte är gjort, men saker måste göras, anses det som ett tecken på svaghet och strid. Ibland är vi lat eftersom vi inte vill möta en viss sak, t.ex. en tråkig plikt eller en svår konfrontation med en annan person. Då finns det tillfällen då vi känner oss överväldigade och tror att uppnåendet kräver en hel grupp och inte bara en person. Och ibland känner du bara inte om det. Men lathet är inte en bra funktion.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Få rätt inställning  ,

    
   
 1.            1      Ta reda på vad det handlar om. När du är lat, paus och utvärdera vad som verkligen händer. Tröghet är i allmänhet ett symptom och inte problemet i sig. Vilka är orsakerna till din brist på motivation? Innan du är trött, överväldigad, orolig, är du sårad eller bara oinspirerad och fast? Vanligtvis är en fast situation inte så dramatisk och du kan övervinna det snabbare än du tror. 
    
  • Vad som än håller dig tillbaka, försök ta det till ljuset. I de flesta fall är det bara ett enda specifikt problem eller detalj. Du kan bara göra det om du hittar orsaken. När du väl har börjat kan du hantera det effektivt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fokusera på det aktuella problemet. Om du har hittat orsaken till din sloth, fokusera du på den. Det kan inte vara så snabbt att utrota som du önskar - men orsaken kommer så småningom att elimineras för alltid. Tänk på följande: 
    
  • När du är trött, börja ge dig själv tid att slappna av. Alla behöver viloperioder. Om det inte finns någon tid för det i din dagliga rutin, så måste du kanske göra några offer. Men i slutändan kommer din prestation att öka.
  •  
  • Om du är överväldigad, gå tillbaka ett steg. Hur kan du förenkla uppgiften framför dig? Kan du dela dem i mindre uppgifter? Kan du göra en lista över prioriteringar och arbeta genom dem en efter en?
  •  
  • Om du är rädd, vad är du rädd för? Självklart skulle du vilja göra det här. Är du rädd att uppgiften kommer att överträffa dina förmågor? Eller att du i slutändan uppnår dina mål och är så olycklig? Hur kan du se att denna rädsla är irrationell?
  •  
  • Om du är skadad kanske du bara måste vara tålamod. Sorg, sorg och alla dessa negativa känslor kommer slutligen att försvinna. Våra sår behöver tid att läka. Kanske ändras det om du lägger mindre på det.
  •  
  • Om du är oinspirerad, hur kan du ändra rutiner? Kan du stanna i en annan miljö eller slåss mot en inre demon? Hur kan du krydda ditt vardag? Tänk på något sensuellt som musik, mat, sevärdheter, ljud och så vidare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Organisera dig själv. Disorder - även om den bara är externt synlig - kan påverka vår motivation väsentligt. Vad du än kan göra för att organisera dig bättre, gör det! Oavsett om det är ditt skrivbord, bil, hela huset eller din dagliga rutin - städa upp. 
    
  • I ditt undermedvetna händer många saker som du inte märker. Kanske handlar det om ett obehagligt färgpalett, för lite ljus, brist på balans, en form eller form - någonstans djupt inne i oss, något som stör oss. Bli av med de små men kraftfulla confounding faktorerna och sortera dig själv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Titta på din inre röst. Ibland påverkar beteendet tankar och ibland drabbar tankar beteende. Spela det säkert och bli av med alla negativa inre röster. Om du tror: "Åh Gud, jag är så lat. Frätande. Värdelös. ", Det leder inte någonstans. Sluta med det. Bara du kan styra dessa tanke mönster. 
    
  • Om du inte utförde en uppgift som önskat, bör du alltid göra det till en positiv. "Jag var långsam i morse, men nu är jag borta. Nu är det eftermiddag och jag går för det! " Du undrar hur en positiv inställning kan förändra din attityd.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Practice mindfulness. Många av oss tar inte tid att lukta en ros. Vi skovlar i lite bra mat bara för efterrätt eller vin. Och sedan går vi till sängs med en stupad mage. Vi tänker alltid på nästa stora sak, istället för att bo i det underbara ögonblicket. Om vi ​​bor just nu vill vi göra det mesta av det. 
    
  • Nästa gång du tänker på fortiden eller framtiden, kom dig tillbaka till nutiden. Oavsett om det är din miljö, maten på din gaffel, eller musiken i dina öron, inser hur vackert liv är på denna jord. Ibland kan det vara till hjälp att stoppa eller sakta ner. Det ger oss energi och vi ser vad vi kan göra.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tänk på fördelarna. Så vi fokuserar på nutiden. Nu fokuserar vi på en bättre present. Vad skulle hända om vi utnyttjade detta tillfälle? Vad händer om vi inte lazily låg i sängen imorgon men gå upp och göra yoga? Eller avsluta vårt arbete, eller gör oss en bra frukost? Vad händer om vi gjorde det varje dag under de närmaste sex månaderna? 
    
  • Det skulle vara bra. Det skulle hända. Gör positiva idéer om ditt tankemönster. Och gör det klart att om du gör det och det blir din vana blir allting lättare.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Ta ett steg  ,

    
   
 1.             1      Hoppa ur sängen. Studier har visat att trycka på snooze-knappen på larmet gör oss inte bra. Du kanske tror att du kommer att bli mycket mer energi senare när du kraschar i den varma filten. Tvärtom! Vi är trötta för resten av dagen. Bättre komma ur sängen. Ditt sinne följer din kropps exempel. Om du hoppar ut ur sängen är du redo och vill komma igång. 
    
  • Hoppa i bokstavlig mening, om du kan. Få din cirkulation att gå. Det kan vara det sista du vill göra. Men om du kan göra det så blir du alltmer vaken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ange uppnåbara mål. Om du anger värdefulla men uppnåbara mål, har du något att se fram emot. Välj mål som inspirerar dig och för vilka du bäst kan använda dina talanger och förmågor. Skriv en att göra-lista med små och stora mål. Ange prioriteringar angående den tid som krävs och din personliga preferens. 
    
  • Det kan vara till hjälp att hålla en dagbok över dagliga aktiviteter. Det bör också innehålla vad som faktiskt hjälpte eller hindrade dig från att nå ditt mål. Det här är en del av din praktiska logistik för att hjälpa dig att utvecklas.
  •  
  • Du kan också visualisera dina mål och drömmar på en tavla. Få kreativitet och använd bilder, tidskriftsartiklar och liknande. En sådan styrelse kan vara till hjälp för att göra dina drömmar tydliga. När du vaknar kan du titta på det varje dag och klargöra vart du vill åka. Så du börjar dagen inspirerad och arbetar med att förverkliga dina drömmar.  
     
   • Inte alla hittar en sådan affisch inspirerande. Det finns andra metoder som tanke kartor, poster, skriva ner ett mål och dela det med andra. Du kan göra det t.ex. publicera online eller liknande
   •  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skapa en checklista över dina önskemål, mål och motivation. Om du arbetar med dina mål, kontrollera dem regelbundet. Om du alltid har dina mål kan du fokusera bättre på dem. Och om du kontrollerar dem på den här listan ger det dig mer energi. Kopior av din lista kan lagras var som helst: på kylskåpet, på sängbordet, på datorn, på spegeln på badrummet eller till och med på sovrumsdörren. Sätt dem där du ofta ser dem. 
    
  • När du väl har upptäckt att du har kontrollerat fler och fler poäng kommer du inte vilja sluta. Du ser framför dina ögon vilka mål du uppnår och vad du kan. Och det faktum kommer att få dig att må bra och du vill fortsätta. Du skulle bli besviken och ledsen om du inte gjorde det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera regelbundet om problemet eller målet fortfarande är viktigt för dig. Om du vill nå ett mål eller ta itu med ett problem, försvinner det inte mirakulöst utan att du gör någonting. Du kommer bara att lyckas om du fortfarande är medveten om varför målet eller problemet är viktigt. Om du förlorar detta så kommer du lätt att bli vilse eller död. Då blir det svårt att fortsätta och du blir lat igen. Därför bör du regelbundet kontrollera varför problemet eller målet är så viktigt att du är fokuserad och frisk. Du borde fråga dig själv: 
    
  • Har jag råd att fortsätta att ignorera denna fråga och fortsätta att lämna den olös?
  •  
  • Är det något som någon annan kan hjälpa mig med eller ge mig bra råd?
  •  
  • Är jag korrekt hantera problemet eller målet? (Ibland är det dags att hitta ett nytt sätt att hitta en lösning.)
  •  
  • Är jag för perfektionist i mina förväntningar? (Perfektionism kan ibland leda till tvekan och därför görs ingenting för att ingenting är tillräckligt bra, med det resultat att du blir lustig eftersom allt är "för utmattande". Undvik denna onda cirkel genom att göra ditt allra bästa och inte bara sträva efter perfektion.)
  •  
         
 8.  
 9.             5      Berätta för dig själv att du kan göra något . När du agerar ändras allt. I ett ögonblick är du passiv och styv, nästa går du och ändrar saker, enbart genom dina handlingar, ditt beslut eller din vilja att inte stanna där. Du definierar inte dig själv med det förflutna. Du kan alltid uppfinna dig själv och göra förändringar. Du måste bara tänka på det och tro på det. 
    
  • Om du känner dig försvagad, hoppa upp, gör uppgiften och säg till dig själv: "Istället för att bli dum, hoppar jag upp och blir produktiv!". Stanna med ditt språk i nuvarande tid - ingen subjunktiv, ingen framtidsansträngning, ingen förfluten tid bör ingå i ditt plotutdrag. Och definitivt inte "om då" ord. De är för människor som verkligen inte vill ha ett uppfyllt liv.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Stryk dina saker. Låt oss säga att du sitter på soffan och stirrar på din dator och alla nummer du ville att de skulle bli bord för sig själva. Sluta med det. Gör något användbart, t.ex. att stryka dina saker. Du drar ut järnet, strykbrädet, dina skjortor och efter fem minuter tycker du, "Varför slösa bort strykning?" Du stänger av järnet och du är mer medveten om din aktivitet. Då fortsätter du med det du verkligen vill göra . 
    
  • Och om inte? Då har du åtminstone strykade tröjor.  
     
   • Naturligtvis behöver du inte nödvändigtvis stryka. Du kan också ta en dusch. Ibland är det svårt att bara gå upp och göra något. Om vi ​​kan göra en liten uppgift blir andra uppgifter enklare.
   •  
    
  •  
         
 12.  
 13.             7      Köra sport. Fördelarna med sport är knappast alla att namnge. En av de viktigaste är att du får mer energi - hela dagen och hela veckan. Sport stimulerar cirkulationen och ämnesomsättningen och ger din kropp praktiskt taget hela dagenergin. Om du blir tung på morgonen, gör 15 minuters träning. Då blir du också mer uppmärksam på eftermiddagen. 
    
  • Nämnde vi att sport också tjänar hälsa? När vi är friska, vi känner oss bättre överlag. Om du inte gör någon sport för tillfället (speciellt aerob träning, men också anaerob) bör du börja med det och träna regelbundet. Målet ska vara ca 150 minuter i veckan. Men vad du än gör gör det.           
  •  
  • Där vi är just nu: Du bör också äta hälsosamt. Skräpmat ger inte din kropp de nödvändiga näringsämnena för att vara aktiva. En kropp som saknar energi känner sig snabbt och apatisk. Om du är orolig för näringsintag eller din energinivå, ska du få en läkare att kolla dig.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ändra dina kläder. Ibland saknar vi motivationen att leva. Bara för att leva. Vi är självklara över vårt arbete, livssituation och relation. Vi står fast i vår egen lilla värld och vet att vi borde göra mer för att expandera den. Det enklaste sättet att bryta ny mark? Klä dig själv annorlunda. 
    
  • Du är en pizzaleverans och vill vara en börsmäklare? Eller hänger du ständigt på soffan och vill gärna göra ett maraton? Då kan nya kläder ändra ditt beteende. Om du inte tror på det, kolla på det här sättet: Hur skulle du hantera en man i en kostym? Efter ett tag kommer killen i kostymen att bo i en värld som handlar om honom som en kille i en kostym. Så sätt på dina tröjor. Kanske frågar du dig själv varför du inte joggar.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Start  ,

    
   
 1.             1      Starta. Allt börjar någonstans. Om du först bara drar några häftklammer från pappersbunten som du behöver läsa eller du rengör din vindrutan så att du kan köra bilen ut ur utgången. Att övervinna den initiala tröghet som de flesta upplever inför en svår situation eller uppgift kommer omedelbart att lindra undvikande smärtan. Det kommer också att se till att behärska framtida uppgifter. Varje väg börjar med det första steget. När du är på väg blir du mer självsäker och motiverad och uppgiften blir mindre hotande. 
    
  • Det är orealistiskt att tro att livet alltid är lätt. Livet är ofta svårt och ibland är det väldigt komplicerat. Men det är också underbart, överraskande, spännande och fullt av hopp. Lathet berövar dig av de möjligheter som livet erbjuder. Det är självförstörande. Genom att ändra din inställning till det dagliga olägenheterna och tolerera saker som påverkar dig blir du mer motståndskraftig och konstruktiv. När du står inför en mammut uppgift som är svår och obehaglig, börja med det. Diskutera inte det, sök inte ursäkter, klaga inte. Gå med små steg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta din tid. Det är mycket viktigt att du delar upp din uppgift i mindre steg. Ju mindre uppgiften desto lättare kan det göras och gjort. Om du aktivt försöker utföra en uppgift eller uppnå ett mål, och du gör det strukturerat och avslappnat, verkar det mer genomförbart och inte så hotande. Slöhet uppstår ofta när du känner dig överväldigad och den mentala tröskeln verkar för hög. Lösningen är att lita på de små sakerna. 
    
  • Det betyder inte att du inte kan växla mellan uppgifter. Du kan och sorten håller intresset vaken. Men det betyder att varje liten uppgift måste göras för sig själv. Mellan dessa borde det finnas tydliga uppdelningar. Du bör inte tinker med någonting här och där samtidigt. Om du växlar mellan uppgifter ska du hitta tydliga brytpunkter så att du enkelt kan fortsätta efter pausen.
  •  
  • Det sägs ofta att de som klagar över brist på tid inte fungerar effektivt eftersom de hanterar olika uppgifter parallellt. Den mänskliga hjärnan fungerar inte effektivt när den är under konstant tryck för att göra olika saker vid en viss tidpunkt. Med andra ord gör multitasking oss dumma. Du bör göra saker noggrant efter varandra utan att känna sig skyldig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge dig själv uppmuntran. Du är din egen rådgivare, din egen inspirationskälla. Du kan motivera dig själv genom att säga inspirerande saker och se dina handlingar på ett positivt sätt. Säg saker som "Jag vill göra det och jag vill göra det snart" och "Jag kan ta en paus när det är klart. Jag tjänade sedan denna paus för att göra mer komplicerade saker. "Säg det högt, om det behövs. Om du ger röst till dina aktiviteter med språk, motiverar det dig. 
    
  • Det kan hjälpa dig att berätta en ständig mantra regelbundet under hela dagen, som "Jag vet jag kan." Du kan tänka på vissa aktiviteter som redan gjort och få en känsla av hur du fyller i en Uppgiften känns som.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hjälp om det behövs. Många människor har den orättfärdiga känslan att de inte borde be om hjälp. Orsaken kan vara ett tidigare, ovänligt möte, en deprimerande erfarenhet av utbildning eller en sträng konkurrenssituation på jobbet. Denna attityd är inte hälsosam. Vi är sociala varelser och en del av vår existens delar och hjälper varandra. Det tar lite övning att komma från "mig" till "vi". Men det är viktigt att växa och inte behöva slåss ensam längre. 
    
  • Ibland kan det vara en första gnista om vi har ett ansvar för andra. Om du vill gå ner i vikt, leta efter en sportkompis. Den andra personen trycker på oss på ett positivt sätt som vi inte utsätter oss för.
  •  
  • Se till att du omger dig med människor som stöder och flyttar dig framåt. Om alla våra relationer läcker oss, är det inte konstigt att vi är lat. Hitta din inre krets av människor du är bekväm med och vem hjälper gärna eller råd med dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var ärlig mot dig. Sitt på soffan endast om du vill ta en paus. Om du redan sitter, ställ in en tid när du vill återgå till din uppgift eller aktivitet, t.ex. läs läroboken, tvätta tvätten eller skriv till en vän. Självdisciplin betyder: att göra vad som behöver göras, när man ska göra det och huruvida du tycker om det eller inte. Men tidigt börjar du träna, det här blir den svåraste uppgiften. Du bör väga bra när du är lindrig och när du är strikt med dig. Samtidigt bör arbetet alltid vara ett nöje. 
    
  • Belöningar är bäst när du måste vänta och tjäna. Du kommer till slut ångra dig om du hamnar i tv: n i två timmar efter bara tio minuters arbete. Motstå! På sikt kommer du att bli bättre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör komplimanger för varje steg under vägen. Det betyder inte att det kommer att bli en fest av fåfängligheter. Det handlar om att upprätthålla din motivation. När du har gjort ett steg, nått ett litet mål eller en milstolpe, berömma dig för det. Det kommer alltid att vara väldigt bra att ha uppnått en uppgift eller uppnått ett mål. 
    
  • Fira din framgång genom att berätta för dig själv att du gjorde det bra. Säg något, "Bra sak! Du har en lycklig sträcka. Håll det upp och du kommer att uthärda till slutet. "Stora framgångar bygger på små, stabila partiella framgångar (varje liten framgång är en hjältisk handling). Du förtjänar erkännande för din flitighet.
  •  
         
 12.  
             

  Del 4      Bliv motiverad  ,

    
   
 1.             1      Belöna dig själv för de mycket små saker du har gjort eller försökt. En belöning från tid till annan kommer att göra jobbet roligare och stämma överens. Om du kan åstadkomma något som du inte lyckades dagen innan, eller för vilken du absolut lurade, förtjänar du en bra belöning. Genom att belöna dig själv för att uppnå en liten milstolpe på vägen till det stora målet har du befogenhet att göra rätt sak. Belöningarna ska vara enkla men effektiva, t.ex. en långvarig paus, för att få en film, för att behandla dig själv med en kaloririk mellanmål (nu och då!) eller liknande. Spara den stora belöningen för det slutliga målet eller den övergripande segern. När du belönar dig själv, förutsätter du ditt sinne att aktivt arbeta för det. 
    Avbrott är en belöning och behov. Du bör inte förväxla regelbundna, korta raster för att återskapa din kreativitet och friskhet med latskap.  
  • Motsatsen till belöning är straff. Människor svarar bäst på positiv förstärkning. Det är därför du borde hålla med belöningar. Om du straffar dig själv, om du inte kan göra något, går det förmodligen bakåt. Detta bekräftar din värsta rädsla för att du är lat och inte användbar. Det gör bara saker värre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ner veckovisa mål. En sådan lista hjälper dig att vara fokuserad och motiverad. Det ska vara klart att dina mål förändras. Skriv också ner hur man når målen mest effektivt. Om det ändras, borde det finnas på din lista. 
    
  • Visa denna lista överallt. Det kan vara din skärmsläckare på datorn eller telefonen. Allt du behöver göra är att skriva ner dem och göra skärmdumpen av det till en tapeter. Ange dagliga, månatliga eller till och med årliga mål så att du ser något annorlunda varje dag.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var klart att ingenting i livet är förgäves. För att ha en fördel måste du vanligtvis betala för det. Du betalar vanligtvis emotionellt, ofta fysiskt och ibland psykiskt. Det är på din bekostnad, jag. Ibland känner du dig utanför och måste ge upp. Medan andra ofta inte behöver jobba så hårt (de måste möta sina egna krav som du inte kan se). Dessa ansträngningar kan göra att du undviker saker, distraherar dig och kryper in i din komfortzon. För att komma dit måste du möta denna insats innan du når din potential.  
    
  • Tänk om en potentiell fördel är värt din tid. Om så är fallet (och det mesta är det), använd din ökande mognad för att få mod, uthållighet och disciplin som ger dig makt att producera ett strålande resultat. Ingen uppnår någonting utan ansträngning och ansträngning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Inse att arbetet är värt. De flesta experter, proffs och genier kommer genast att erkänna att de har uppnått 99 procent framgång med svett och bara en procent med talang. Otisciplinerade talanger lyckas sällan. Utmärkt akademiska prestationer, ekonomiskt oberoende, atletiska prestationer, scenekonst och mänskliga relationer kräver konstant reflektion och konstant arbete. Allt detta gör även det bästa emotionella och fysiska. Din vilja att överleva och dina växande behov kommer att överföras till din vilja att arbeta och lida, när det är både nödvändigt och användbart. 
    
  • Ingen kommer att bli en framgångsrik företagare, löpare eller kock över natten - även om den är bra. Du kommer att misslyckas om och om igen. Det är normalt och bra. För det betyder att du fortsätter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fortsätt. Det kommer bli tider när det blir svårt och belöningen kommer. Då kan du kanske känna dig dränerad vid tanken på att återvända till jobbet. Då måste du klämma in i dina inre reserver och koncentrera dig på ditt mål eller lösningen av ett problem. Gör det mesta av känslan av att du har fastnat. När du känner dig dränerad, ägna dig åt en annan uppgift eller ett mål när du har belönat dig själv. 
    
  • Ju längre du väntar på att flytta från en uppgift till nästa, desto svårare kommer omstarten att bli. Kom ihåg hur bra det känns att begå en uppgift och uppnå ett mål. Ju tidigare du börjar igen, desto gladare blir du och desto snabbare kommer du att kunna ta tillbaka de goda känslorna.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ge inte upp. Det är en sak att motivera dig själv. En annan är att hålla upp det när det blir svårt - speciellt vid oförutsedda problem. Bli medveten om avbrott - ofta utan anledning. De kan förstöra dina ansträngningar. Insatser bör inte demotivera dig. Se dem för vad de är och låt dem inte hämta dig. Du är inte ensam. Fortsätt att fokusera på att övervinna skinkor. Det är det bästa sättet att hantera dem och fortsätta. 
    
  • Kom ihåg hur mycket du vill uppnå ett mål eller utföra en uppgift. Sök hjälp om det behövs. Rita styrka från dina framgångar och vägra att ge upp.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

      

<91112>             

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (1)      

Yrke populär:
Dekorera din skolmapp.

Klä som kvinna för en arbetsintervju.

Fyll i pinsamt tystnad.

Förbättra problemlösningsförmåga.

Se bra ut i årsboken.

Låt tiden gå i skolan.

Beräkna ett pH.

Öppna en limonadställ.

Mindre stress på jobbet.

Skapa ett frågeformulär för en forskning.

Hur man organiserar en strejk.

Imponera din chef.

Bli ett resebyrå.

Arbeta med datainmatning hemifrån.

Bli en bra chef.

Genomföra en genomförbarhetsstudie.

Behaga som en affärsman.

Skriv en lek.

Beräkning av medel och standardavvikelse med Excel 2007.

Skriv en introduktion till din roman.

Är listig.

ako woman