Home \ yrke
 

Skäll inte på någon, fast du är väldigt arg.

 

Ilska är en helt normal mänsklig känsla. Det kan till och med tjäna positiva ändamål, t.ex. om det hjälper dig att stå upp för dig själv eller skydda dig från fara. Ången har emellertid ofta dess nackdelar också. Kan förstöra relationer. Men om du lär dig att vara lugn och inte låta din ilska ut på den berörda personen, även om du känner att det är berättigat, kan detta hjälpa dig att få bättre relationer.

              

Förfarande .

    

    1      Undvik represserad ilska och bitterhet  ,

    
   
 1.            1      Var medveten om den verkliga orsaken till din ilska. Om du tenderar att förtrycka din ilska eller ditt dåliga humör kan det mycket snabbt hända att du whine andra utan anledning. Men att lämna ut din förtryckta vrede mot andra är inte heller en hälsosam metod att hantera dina känslor eller dina relationer. För att förhindra detta, prova följande: 
    
  • Fråga dig själv vad som verkligen stör dig och vad är det värsta med det för dig. Detta hjälper dig att bestämma exakt varför du känner dig irriterad.  
  •  
  • Tänk på varför du känner att du måste ta ut din ilska på någon. (Om du till exempel känner att du inte klarar av en svår situation på din arbetsplats kan du hoppa över din ilska hos en familjemedlem.)
  •  
  • Skriv ner de olika sakerna som gör att du känner dig dålig eller stressad.
  •  
  • Försök att ta itu med alla stressor och störningar istället för att behandla dem alla som en stor stressor.  
  •  
  • Om du var kortfattad eller till och med oförskämd för någon utan anledning, bör du fråga den personen om förlåtelse.  
     
   • Du kan till exempel Säger: "Jag är verkligen ledsen att jag knuffade på dig just nu om middagen. Jag känner mig lite överväldigad på jobbet för tillfället och det är svårt att hantera stressen ordentligt, men det är självklart inte ditt fel. Hur kan jag göra förändringar? "
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Släpp av förbittring och bitterhet. Att ha ett våld om saker som har gått ofta gör att du blir arg på någon. Dessa känslor är dåliga för din hälsa, så det vore bäst att du släpper bort det förflutna och ser positivt på framtiden. Prova följande för att släppa gamla raseri: 
    
  • Inse själv att din vrede inte tjänar någon nytta.
  •  
  • Inse att din bitterhet inte kan ändra det förflutna.
  •  
  • Acceptera att du inte har någon kontroll över andras handlingar och känslor.
  •  
  • Förge, om du kan förlåta, och om du inte kan göra det, försök att glömma vad som hände.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på om du har otaliga förväntningar. Du kan vara arg på någon eftersom den som gör eller inte gör vad du gör eller inte lever upp till dina förväntningar. Men det kan vara att han inte vet vad du förväntar dig av honom. Om du känner att någon inte uppfyller dina förväntningar, försök att berätta för dem vad du vill att de ska göra och diskutera med dem om dina förväntningar är möjliga.  
    
  • Du kan till exempel vara arg på en medarbetare eftersom han aldrig sätter någonting i kaffevinkeln, men dricker kaffe varje dag. Nu kan det vara att han inte vet att detta förväntas av honom, eller du kan få reda på att han har ett sjukt barn och måste betala höga medicinska räkningar. Att prata om personen du förväntar dig, istället för att irritera dem, kan hjälpa dig att förbättra ditt förhållande.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ha förståelse för dina medmänniskor. Ett av de bästa sätten att förhindra att du blir arg på någon är att förstå och förstå personens motivationer. Att lära känna personen bättre och därigenom förstå orsakerna till deras reaktioner kan hjälpa dig att förstå dem. Vanligen kan medkänsla överväga ilska och irritation.       
 8.  
 9.             5      Var tacksam. Särskilt om personen är väldigt nära dig, bör du försöka föreställa dig ett liv utan dem. Kom ihåg alla saker som berika ditt liv och vara tacksamma för alla dessa saker. Att hålla en tacksam journal är ett bra sätt att lära sig tacksamhet.        
 10.  
 11.             6      Kom ihåg att pausa innan du pratar. HALT står för de engelska orden "Hungrig, arg, ensam, trött". Det här är en populär rekommendation som består av ett 12-stegs program som lär dig att pausa, och att överväga om du känner någon av dessa känslor innan du tar ut din ilska på någon. 
    
  • Till exempel, om din man kommer hem sent och du är arg på det, bör du först gå in i dig innan du uttrycker din ilska. Bestäm om du känner dig hungrig, arg, ensam eller trött och fråga dig själv om dessa faktorer påverkar dina känslor för din man. Ät något, koppla av i soffan i några minuter och fråga honom varför han kom hem senare idag.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Uttryck dig  ,

    
   
 1.             1      Skill mellan de olika uttrycksformerna. Det finns tre huvudsakliga sätt att uttrycka känslor (särskilt ilska). De kan delas in i följande kategorier: "passivt", "aggressivt" och "assertivt". När du lär dig att uttrycka dig själv kan detta hjälpa dig att kommunicera med dina medmänniskor på ett hälsosamt sätt.  
    
  • Passiv kommunikation blir långsamt mer och mer irriterande utan att vi aktivt tar itu med problemet eller på något sätt motverkar situationen. Passivt beteende kan ofta leda till hemlig hämnd eller annat negativt beteende (kallat passivt aggressivt beteende).  
  •  
  • Aggressiv kommunikation blir så irriterande att det orsakar en raseri som ser ut som en överreaktion mot situationen från utsidan. Dessa aggressiva upp-och nedgångar kan också vara förknippade med våld.
  •  
  • I assertiv eller assertiv kommunikation svarar vi på den person eller situation som utlöste vår ilska på ett hälsosamt, respektfullt sätt och motverka problemet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påpeka att båda sidors behov är viktiga. En del av självhäftande kommunikation är att erkänna att både dina behov och de enskilda individernas behov är viktiga. Detta tar bort fokus från dig och visar att du vill överväga behoven hos alla inblandade.  
    Exempel: Du ska sitta på din man för att inte äta middag på väg hem. Nu kan du starta konversationen så här: "Jag vet att det finns många olika skyldigheter på dig." (Härmed erkänner du hans behov.) Slutligen kan du säga följande: "Jag har också mycket att höra och när du glömmer Att plocka upp middag rysar hela mitt schema. "  
         
 4.  
 5.             3      Tala alltid med respekt. Ordet "tack" och "tack" kan avgöra om andra anser att du är respektfull eller inte. Behandla de andra deltagarna med respekt och känna igen deras sida av situationen.  
    
  • Exempel: I stället för att reagera aggressivt omedelbart eftersom din man glömde att hämta middagen kan du fråga honom om han har en annan idé till middag. Kanske har han redan en lösning klar. Även om han helt enkelt glömde middag, är det mycket trevligare att fråga honom om ett alternativ istället för att kasta honom på tröskeln "Var är maten du ville ta med?"
  •  
         
 6.  
 7.             4      Uttryck din förfrågan tydligt och entydigt. Kom ihåg att du bör överväga alla åtgärder som du önskar från den berörda personen som en förfrågan och inte som en efterfrågan. Detta hjälper dig att hitta rätt ord för din förfrågan. Det är viktigt att du uttrycker dig så exakt som möjligt och strävar efter att vara faktiskt.  
    
  • Kan du till exempel säga följande: "Jag vet att du bara har kommit hem, men skulle du vilja gå tillbaka för att hämta maten snabbt? Vi kunde alla äta tillsammans hemma. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Uttrycka dina känslor. Även om du måste och vill ge fakta är det också bra att inkludera i din förklaring av hur du känner. Du kan använda uttryck som "Jag känner det..." eller "Jag känner det som..." för att förhindra den andra personen att känna att de behöver försvara sig.  
    
  • Du kan till exempel säga följande: "Jag är frustrerad över att du inte hämtade maten eftersom jag nu känner att jag behöver hitta ett alternativ själv. Jag känner mig tvungen att alltid göra allt perfekt, och det får mig att göra. "
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hitta en lösning på problemet. Efter att ha uttryckt dina känslor borde du helst söka en lösning tillsammans så att du inte behöver bli arg på saken. Tyvärr har du ingen kontroll över andras handlingar, så det kan vara att du måste hitta en lösning ensam.  
    
  • Du kan till exempel fråga din man om han har en annan idé till middag. Du kan bestämma dig för att äta ute. Han kan också erbjuda att gå tillbaka och få något, eller ta något annat från dig (som att ta hand om barnen eller städa dem) medan du snabbt får maten. Ett annat alternativ skulle vara att laga dig något. Det finns många lösningar på det här problemet, men det viktiga är att du arbetar tillsammans för att komma fram till en lösning som alla håller med.
  •  
         
 12.  
             

    3      Släpp av ilska  ,

    
   
 1.             1      Pausa en stund. Om du känner att du ska snöa på någon, ta en kort paus för att komma ner och samla. Chansen att undvika en kamp är större om du får dina känslor under kontroll innan du pratar med personen du är arg på.        
 2.  
 3.             2      Andas djupt. Djup andning kan hjälpa dig att lugna dig och förhindra dig från att skälla på någon. För att verkligen uppnå en känsla av avslappning som kan komma från djup andning måste du andas djupt in i magen. Placera en hand på ditt membran (punkten mellan magen och bröstet) och andas så djupt att din hand rör sig när magen sträcker sig. Andas sedan långsamt ut.  
    
  • Fortsätt att koncentrera dig på din andning. Andas in och ut åtta till tio gånger tills du känner att du har kontroll över dina känslor igen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vänd din ilska till något produktivt. Även om det kan vara dåligt att bekämpa din ilska, kan det hjälpa dig att omdirigera din ilska till ett annat jobb. För detta ändamål, t.ex. städar ditt hus, gör sport eller fyller i uppgifter som du vill slutföra under en lång tid. På det här sättet kan du reagera lite och vara produktiv samtidigt.       
 6.  
 7.             4      Ta hand om dig själv. Om du tar tid att göra något bra för dig själv, om du sover bra, gör sport och respekterar en hälsosam kost, känner du dig allmänt bättre. Om du känner dig bättre betyder det ofta att du har ett bättre budskap om dina känslor, vilket i sin tur leder till mer effektiv (och vänligare) kommunikation med dina medmänniskor. Också om du inte tog tid för dig själv för att du skyllde på dem, kan du börja testa andra. 
    
  • Du bör försöka sova sju till åtta timmar på natten för att vara i gott skick fysiskt och känslomässigt.  
  •  
  • Gör det ditt mål att göra ca 20 till 30 minuters träning varje dag. Om du inte kan göra det dagligen, försök att träna minst tre till fyra gånger i veckan.
  •  
  • Inkludera hela korn, frukter, grönsaker och protein i din kost. Dessutom kan friska fetter mätta dig längre. Undvik också fettfri mat och färdiga produkter. De innehåller ofta mycket små näringsämnen, så att de inte kan tillfredsställa dig eller mätta dig för länge.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lyssna på avkopplande musik. Att stänga av några låtar av din favorit sångare kan hjälpa dig att lugna dig och få ett gott humör. Det är bevisat att musik kan väcka vissa känslor i oss och väcka minnen. Musik kan lugna irriterande eller upprörda människor, även om de inte vet varför de är irriterad. Klassisk musik och jazz bör ha en särskilt lugnande effekt. Men du måste ta reda på själv vilken musik som fungerar bäst för dig.       
 10.  
 11.             6      Använd dina positiva tankar. Du kan hjälpa dig att minska din ilska genom att försöka medvetet fokusera på positiva saker. Stäng dina ögon, förvisa alla negativa tankar och tänka på minst tre positiva saker.  
    
  • De positiva tankarna kan vara positiva aspekter av situationen, tankar på ett evenemang som du ser fram emot, eller helt enkelt något som gör dig lycklig.
  •  
  • Här är några exempel på positiva tankar:  
     
   • Det kommer att passera.
   •  
   • Jag är stark nog att överleva detta.
   •  
   • Utmaningar ger mig möjlighet att växa.
   •  
   • Jag kommer inte vara irriterande för evigt; Denna känsla är kortlivad.
   •  
    
  •  
         
 12.  
             

Varningar .

                Läs mer... (20)      
Yrke populär:
Måttlig en händelse.

Skriv datumet på franska.

Ljusa en Bunsen brännare.

Övertyga dina föräldrar om att köpa dig något.

Skriv ett vykort.

Ställ in en chefs kontor.

Gör en kompromiss.

Balansskola och arbeta som vuxen.

Division med binära siffror.

Mäta framgång.

Bli ett resebyrå.

Bygga solceller.

Hjälp Afrika bekämpar hunger och fattigdom.

Skriv en skriftlig auktorisation.

Klä ordentligt för en arbetsintervju.

Inget problem på spanska säger.

Lär dig koreanska ordförråd.

Attract välstånd.

Gör en kompromiss.

Bygg ditt personliga varumärke.

Lär ditt barn att läsa.

ako woman