Home \ yrke
 

Var glad när du är ledsen.

 

Alla är ledsna vid någon tidpunkt. Ofta är sorg en naturlig, mänsklig reaktion på olika förändringar och händelser i livet. Det bästa är att alla har möjlighet att vara lyckliga. Du kan göra något för att låsa upp dessa möjligheter och få dig att må bättre.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta glädje i dig själv  ,

    
   
 1.            1      Skriv ner dina känslor. Du kan hålla en tidskrift där du skriver ner dina tankar och känslor. Det är ofta användbart att skriva ner ledsna känslor för att förstå dem bättre. Så lär du dig att ansluta till dig själv och förstå dig själv bättre.  
    
  • Genom att skriva ner dina känslor i 20 minuter om dagen blir du medveten om och anpassar dina ledsna tankar. På det sättet är det lättare att ta reda på varför du känner dig ledsen. Dessutom kan du förstå dina beteendemässiga och känslomässiga mönster. Studier har också visat att en känslighetsdagbok stärker din hälsa och ditt immunsystem, eftersom det tjänar till att minska stressen.  
  •  
  • Koncentrera på att skriva vad du skriver snarare än hur du skriver. Med andra ord, koncentrera dig inte på grammatik och stavning. En dagbokspost kan se ut så här: " Idag var en väldigt upptagen dag, min sorg över skilsmässan är allestädes närvarande, ibland är jag inte säker på om jag fortfarande borde vara ledsen för att det varit ett år och äktenskapet Men jag är orolig att jag fastnar i det förflutna och att mina barn kommer att lida av det, jag är också irriterad att jag inte kan övervinna sorgen, många människor skiljer sig, varför När jag hade en sådan dålig dag förresten, hjälpte konversationen med min syster mig, jag borde ringa henne, jag vet att imorgon ser allt bättre ut. "  
  •  
         
 2.  
 3.             2      skratta och le. Undersökningar har visat att en handling av att le ensam kan lyfta dina andar och göra dig lyckligare. Dessutom, när du skrattar, släpps endorfiner - kemikalier i hjärnan som förbättrar ditt humör.  
    
  • Även om du inte känner för det, kan användningen av de små ansiktsmusklerna som får dig att skratta och le, göra dig lyckligare. Prova det, även om det inte är riktigt riktigt. I början kan det vara tvunget, men skratt eller leenden kan framkalla minnet av roliga eller vackra stunder, vilket leder till ett riktigt skratt eller leende.  
  •  
  • Om du inte vill göra ett försök att skratta eller le - prova en rolig film, läs en humoristisk bok eller spendera tid med en vän som ofta får dig att le.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vin du ut. Även om du inte vill gråta eftersom du vill känna dig bättre och lyckligare igen - ibland gråter förbättrar ditt humör. Om du känner som att gråta, håll den inte tillbaka. Låt tårarna ut, om du känner för det. Om du tänker ordentligt, känner du förmodligen bättre och känner dig lättare. Att slita tårarna gör att ledsen inte längre pressar dina revben. 
    
  • Studier har visat att de flesta känner sig bättre efter att gråt än tidigare. En orsak är att gråt är kroppens naturliga svar på att minska stresshormonerna.  
  •  
  • Det är viktigt att veta att gråta kan minska stress och förbättra sin humör. Men du bör också veta att du kan få ett allvarligt känslomässigt eller hormonellt problem om du ofta måste gråta okontrollerbart. Om du ofta inte kan sluta gråta ska du få professionell hjälp från en läkare eller terapeut.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Titta på bilden. Vad gör ditt liv mer värd att leva? Tänk på alla andra saker i ditt liv som gör det värt, som vänner, familj och hälsa. Då inser du förmodligen att det finns många saker som gör dig lycklig och som du är tacksam för. Även om du inte har någon lycka och tacksamhet just nu har många studier visat att tacksamhet är nära relaterad till lycka.  
    
  • Håll glada minnen vakna. När du har upplevt vackra stunder kan du återuppleva dem. Det är minnenes skönhet: bara för att sakerna ser illa ut idag betyder det inte att de inte kan förändras imorgon.
  •  
  • I de fall där sorgsenheten är baserad på en mindre betydelsefull händelse - till exempel en dålig grad - sätter händelsen i relation. Skulle det fortfarande göra dig ledsen eller spela en roll i tio år? Kom ihåg att de flesta saker inte är värda ansträngningarna att göra livet svårt.  
  •  
  • Gör det ditt uppdrag att hitta något varje dag som gör dig lycklig. Det finns inlägg på sociala medier som Facebook, Twitter eller Instagram med hashtags som "lyckliga" eller "välsignade". De bör uppmuntra människor att se de små stunderna av lycka eller känslor av tacksamhet i deras dagliga liv.  
  •  
  • Även om din sorg beror på en traumatisk upplevelse som förlust av din make, kan det vara till nytta att ompröva ditt liv. Kanske hittar du tröst när du kommer ihåg de vackra stunderna med den nu avlidne partnern. Dessutom känner du lycka och tacksamhet för tiden tillsammans - även om du sörjer för den tidiga förlusten.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Distrahera dig själv. När vi är ledsna är det vanligtvis svårt för oss att tänka på något annat. Du gör ingen tjänst, om du fortfarande är i sorg. Du förstärker bara hjälplösheten och maktlösheten. Koncentrera dig på något annat än din sorg och därigenom minska stressen. Forskare kallar detta "flödet". Det betyder inte att du förtrycker dina problem. Du bör bara ägna dig åt en sak där du glömmer tid och plats. Här är några exempel på hur du distraherar dig själv: 
    
  • Lyssna på musik. Motstå frestelsen att höra tråkig musik. Lyssna på bättre energisk, svängande, själslig eller glad musik och de som inspirerar eller påminner dig om goda tider. Musik kan vara terapeutiskt och används ofta på så sätt.  
  •  
  • Ta bilder av barndom, resor, examen eller viktiga händelser i ditt liv. Om en rolig uppstår, tryck inte bort den direkt. Njut av det. Det påminner dig om att livet går fort och att det redan har funnits mycket glada och roliga stunder i ditt liv - såväl som tråkiga.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Läs. Förlora dig själv i en annan värld eller i det förflutna. Böcker kan leda oss till platser vi aldrig har varit på. Dessa platser är fulla av äventyr och romantik - till skillnad från nutiden. Oavsett om du läser en historia eller en romansk roman - dykning i en annan värld kommer du att hjälpa dig att slappna av ditt sinne och fokusera på något annat. Med sex minuters läsning kan du sänka dina stressnivåer med två tredjedelar.                  
 12.  
             

    2      Bedöm din sorg  ,

    
   
 1.             1      Förstå sorg. sorg är en del av den större sorgens upplevelse. Det är en smärtsam känsla. Det sker vanligtvis i en begränsad tid och har sin orsak i externa faktorer som en separation, ett strid, en konfrontation med en nära vän, familjen avgång eller förlust av en älskad. Sorg är en vanlig känsla som påverkar många människor på olika punkter i sina liv.  
    Sadness som härrör från sorg kan påverka koncentration, aptit och sömn.    
         
 2.  
 3.             2      Du borde veta skillnaden mellan sorg och depression. Att veta skillnaden mellan sorg och depression är viktigt eftersom de behandlas annorlunda. Till skillnad från sorg, har depression ofta ingen identifierbar yttre orsak. Det är bara något som folk känner. I motsats till sorg är depression ett allvarligare problem. Det orsakar dåligt humör, för liten eller för mycket sömn, viktminskning eller vinst, minskad eller ökad aptit, brist på energi, bristande intresse för miljön, undvikande av social kontakt, dålig koncentration och känslan av värdelöshet.  
    
  • Huvudskillnaden mellan depression och sorg ligger i förmågan att känna glädje, kärlek och hopp. Om någon är ledsen, kan de fortfarande känna stunder av lycka eller glädje. Med depression kan de flesta drabbade inte känna glädje, hopp eller något annat. De är känslomässigt trötta. Sorg hänger över depressiva människor som ett moln som förföljer dem överallt. De drabbade ständigt överväger och hanterar deras depression. De känner inte kan bara vara lyckliga.  
  •  
  • Depression är ofta långvarig. Människor kan kämpa för månader, år eller hela livet. Sadness kan vanligtvis övervinnas och är begränsad i tid. Om du inte klarar av din sorg och det påverkar ditt dagliga liv negativt och du är rädd för att ha depression, bör du söka professionell hjälp. Behandlingen kan ske genom psykoterapi och medicinering. Därför bör du bedöma om dina ledsna känslor är mer kroniska än tillfälliga, så att du får rätt behandling.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på dina känslor. Har något hänt i ditt liv som förklarar dina nuvarande känslor? Det fanns t.ex. bara en separation eller har du förlorat någon från familjen? När du känner igen orsakerna till din sorg, kan du bättre förstå och hantera dem. När du tänker på yttre faktorer, finner du också att detta är en vanlig sorgreaktion på något som har hänt och inte kronisk depression. 
    
  • Det är också till hjälp att bestämma orsaken till ditt ledsen för att hitta sätt att läka. Om du har separerat från din vän efter tre månader kommer du att vara ledsen annorlunda än om din man dog efter tio år.
  •  
  • Om du bara har haft ett dåligt trauma eller en allvarlig förlust, bör du söka professionell hjälp. En expert kan använda dig för att utveckla hanteringsförmåga för att motverka sorg och sorg. Enligt Holmes-Rahe Life Stress Inventory påverkar stressframkallande händelser mental och fysisk hälsa: en makas död, skilsmässa, separation och en nära familjemedlems död. I dessa fall, där sorgsenhet är extremt uttalad, så är ug.nr. Metoder i samband med en terapi kan vara till hjälp.
  •  
         
 6.  
             

    3      Gör vad du tycker om  ,

    
   
 1.             1      Köra sport. Gå på en promenad, jogga eller cykla. Gör en lagsporter. Allt är bra, där du måste gå ut och flytta. Under träning frigör kroppen endorfiner. Det här är de kemikalier som får dig att må bra. De förbättrar ditt humör och hämmar stressreaktioner i kroppen.  
    
  • Alla typer av sport eller fysisk aktivitet som kräver energi och rörelse i dina muskler släpper ut dessa användbara endorfiner. Säg att även om du inte är på humör för en träningsläge eller en fem kilometer lång körning, kan även hushållsarbeten eller en 15-20 minuters promenad uppmuntra frisättningen av endorfiner för en större känsla av lycka.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ät hälsosam snacks. Forskare har bekräftat att du väljer mat och när du äter kan det påverka ditt humör. Om du är ledsen bör du äta en matrik och lågprotein diet rik på kolhydrater, t.ex. en ristad engelsk muffin med sylt. Om kolhydratrik mat inte innehåller för mycket fett eller protein, främjar det utsöndringen av tryptofanaminosyra i hjärnan. Tryptofan blir serotonin, en neurotransmittor som höjer humöret - inom 30 minuter.  
    
  • Du kan också konsumera kolhydrater i form av popcorn (kokt utan fett) eller en skiva fullkornsbröd. Undvik högproteinmat som ost eller fjäderfä. Dessa livsmedel undertrycker serotonin eftersom aminosyrorna interagerar och hindrar tryptofan från att komma in i hjärnan.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör något spontant. Ibland orsakar en stadig och tråkig daglig rutin dåliga känslor. Gör något spontant (utan huvud över klackar att bestämma). Besök en vän eller ett museum. Överraska din mamma med lunch eller ta en helg ut ur staden eller staden. Om du får lite variation i spelet, kan du upptäcka din livsstil igen. 
    
  • Du kan göra det, till exempel. genom små "störningar" i dina dagliga bekymmer. Ge din morgonrutin t.ex. en annan process. Gör kaffe efter att ha duschat eller gå på jobbet tidigare. Bryt något i din normala dagliga rutin och se hur det känns. Ibland blir rutin som vi vana vid för komfort också en fälla.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en hobby. Kanalisera dina negativa och överväldigande känslor i en annan aktivitet. Gör något du gillar och det slappar dig som att måla, fotografera, skriva poesi eller keramik. Vad som än ger dig fred och distraherar dig från dina dagliga kampar är bra. Det betyder inte att du kan "fly" din sorg. Det betyder att du kan hantera det bättre genom att ta tid för dig själv och göra något som ger dig glädje. 
    
  • Du kan också prova något nytt. Du kanske har alltid velat prova yoga, men du har aldrig haft möjlighet. Gör något som ger nya momentum i ditt liv. En ny aktivitet eller hobby är också ett bra sätt att träffa andra, likasinnade människor.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Dusch eller ta ett badkar. Du kommer bli förvånad över hur uppfriskande en dusch kan vara. Du bör göra det kallare än normalt om det behövs. En kall dusch kan vara mycket användbar och hälsosam. Studier har visat att det stimulerar cirkulation och blodcirkulation, minskar stress och spänning och förbättrar ditt humör. Kölden orsakar frisättning av endorfiner i blodomloppet och hjärnan. Du känner dig uppdaterad och positiv.  
    
  • Om du föredrar att bada, kan du lägga en till två koppar Epsom salt i badet. Det avgiftar kroppen och minskar spänningen. Bittersalter bör också ge upphov till frisättning av endorfiner och så minska stress och förbättra humör.  
  •  
         
 10.  
             

    4      Behåll dina sociala kontakter  ,

    
   
 1.             1      Prata med en kompis. Sociala kontakter och stöd från vänner är ett byggstenar för lycka. Genom att prata med en vän om din sorg eller situationen som gör dig ledsen, gör du smärtan. Eftersom du känner att någon bryr sig om dig och dina känslor. Att prata om det kan också hjälpa till att släppa ut dina känslor och klargöra vad du känner för - för att du måste uttrycka det i ord. Således är din sorg inte längre abstrakt, men det blir verkligt. Hon blir något som du kan namnge och diskutera genom dessa ord.  
    
  • Studier har visat att personer som har haft en särskilt stressig situation i livet, t.ex. förlusten av en partner eller ett arbete som är lättare att behärska med ett nätverk av vänner och familj. För dessa människor kan relatera till och lita på dem.  
  •  
  • Du kan lära dig något från att prata med vänner. Din vän kan ha upplevt något liknande och hade liknande känslor. Han kan stödja och ge dig råd. Å andra sidan kan en vän hjälpa dig att se situationen från en annan vinkel. Han kan kanske visa dig sätt att behärska den situation som du inte har sett dig själv. Om du till exempel Om du har en uppbrott kan din flickvän påminna dig hur många gånger du ringde henne och klagade över din väns ouppmärksamhet och egoism. Om du bara är ledsen på grund av splittringen kan din flickvän påminna dig varför du bröt upp.
  •  
  • Vänner får dig också att känna att du stöds och inte ensam. De lyssnar på dig och visar förståelse. Dessutom är det bra att prata med en vän för att höja ditt humör. Du kommer nog att le och skratta en dag!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå ut och träffa andra. Gå till biografen, restaurangen eller cykla med vänner eller familj. Å andra sidan distraherar du dig, å andra sidan sociala interaktioner utanför ditt hem gör ditt sinne fri. Att prata med andra och utbyta även de minsta vänskapen samt en förändring av landskapet kan förbättra ditt humör.  
    
  • Om du är mer en ensam, överdriv inte det med sociala kontakter. De kan göra din stress och rädsla värre. Gör ansträngningar att göra begränsade, inte alltför krävande sociala interaktioner som att köra erenden, handla eller gå på pedikyr med en vän. Bättre undvika att flytta från en bar till nästa med vänner hela natten.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tillbringa tid med ett husdjur. Om du inte känner för att göra mänskliga kontakter, kan du krama med ditt husdjur. Eftersom kuddning och petting av ett husdjur tjänar en persons grundläggande behov för anslutning och närhet, förbättrar det vanligtvis också det allmänna humöret. Studier har visat att koncentrationen av endorfiner ökar när någon spenderar tid med sin hund. Endorfiner är kemikalier som interagerar med receptorerna i hjärnan som är ansvariga för positiva känslor och förbättrar humör.  
    
  • Dessutom är djur särskilt väl i stånd att känna vårt humör genom vårt kroppsspråk och vår tonfärg. De stämmer, så att säga, till våra känslor.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fokusera på andra. Genom att tillbringa tid och energi på andra, är du inte bara säker på att du är upptagen. Du belönar dig själv med det och ger mening åt ditt liv. Detta kommer också att göra dig bättre i situationen.  
    
  • Du kan t.ex. arbeta som en volontär i ett hemlöst skydd eller ett soppkök. Du kan ta hand om omedelbara hundar eller arbeta i ett pensionat. Gör något som verkligen betyder något för dig.  
  •  
  • Även små saker du gör för andra kan få dig att må bättre. Du kan till exempel släpp någon i raden i kassan. Vänligt beteende hjälper ditt välbefinnande, för det är konkreta åtgärder, inte bara tänkt.  
  •  
         
 8.  
             

Varningar .

                Läs mer... (37)      
Yrke populär:
Håll dig vaken i skolan.

Hitta planet Saturnus.

Var en hemlig agent.

Newtons till kilogram.

Lär dig 10 fingersystemet.

Skapa bra människor för dina karaktärer.

Skriv ett bröllopstal.

Hitta bra skäl att ge upp ditt jobb.

Få ditt eget liv under kontroll.

Skriv en biografi.

Förlora din accent.

Få ett i matteprov.

Slå av en vanlig skolkalkylator.

Beräkna relativa frekvenser.

Som lärare motivera dina elever.

Uttala det franska alfabetet.

Beräkna Pi genom att kasta frysta korv.

Beräkna ett pH.

Att vara nöjd med dig själv och ditt liv.

Skriv om ditt eget liv.

Skriv en paragraf.

ako woman