Home \ yrke
 

Rita en sexkant.

 

En vanlig hexagon, även känd som en liksidig sexkant, har sex sidor av samma längd och sex identiska vinklar. Du kan rita en exakt hexagon med hjälp av en kompass och en linjal, en något grovare rektangel med hjälp av ett rund objekt och en linjal eller en skisserad hexagon med hjälp av din ögonmätare. Följ bara stegen nedan för att lära dig om de olika sätten att visa en sexkant.

              

Förfarande .

    

    1      Rita en perfekt sexkant med en kompass  ,

    
   
 1.            1      Rita en cirkel med kompassen. Ställ kompassen till en lämplig bredd för cirkelns radie. Detta kan bara vara några inches bred. Sätt sedan in cirkeln någonstans på ditt papper och vrid den tills du ritar en hel cirkel.  
    
  • Ibland är det lättare att rita en halvcirkel i en riktning, och sedan en annan halvcirkel i andra riktningen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå till kanten av cirkeln med cirkelns spets. Flytta till toppen av cirkeln. Ändra inte vinkeln eller inställningen av cirkeln.        
 4.  
 5.             3      Rita ett litet märke på cirkelbanan genom att använda cirkelens pennspets. Detta ska vara klart men inte för mörkt eftersom du kommer radera det senare. Kom ihåg att du inte får ändra inställd vinkel.        
 6.  
 7.             4      Flytta kompasstipset till markören. Placera din cirkel vid denna punkt.        
 8.  
 9.             5      Lägg till en annan markör på den cirkulära banan. Om du har flyttat medurs eller moturs, fortsätt fortsätt i den riktningen.        
 10.  
 11.             6      Rita de sista fyra punkterna med samma metod. I slutändan ska du komma till din startpunkt igen. Om så inte är fallet är det troligt att kompassens inställda vinkel har förändrats under arbetet, kanske det har blivit något bredare eller smalare.        
 12.  
 13.             7      Gå med i de ritade punkterna med en linjal. De sex ställen där dina markörer korsar kanten av cirkeln är de sex punkterna i din sexkant. Använd din linjal och en penna för att ansluta varje punkt till sina närmaste grannar med en rak linje.        
 14.  
 15.             8      Radera dina guider. Detta inkluderar din ursprungliga cirkel, banorna i banan och andra markörer du har gjort under den tiden. När du har tagit bort dina guider ska din perfekta sexkant vara klar.                  
 16.  
             

    2      Rita en grov rektangel med ett runt objekt och en linjal  ,

    
   
 1.             1      Kör en penna runt kanten av ett glas. Detta ger dig en cirkel. Det är viktigt att du använder en penna eftersom du raderar dina guider senare. Du kan också använda kanten på en upp och ner kopp, en kanna eller något annat objekt med en cirkulär bas.        
 2.  
 3.             2      Rita en horisontell linje genom mitten av cirkeln. Du kan använda en linjal, en bok eller något annat rakt objekt. Om du har en linjal kan du hitta mitten genom att mäta cirkelns bredd och halva den.        
 4.  
 5.             3      Rita en X över den halverade cirkeln, dela den i sex lika delar. Eftersom en linje redan passerar genom mitten av cirkeln måste X vara högre än den är bred för att göra delarna av samma storlek. Tänk bara på hur du skulle skära en pizza i 6 lika delar.        
 6.  
 7.             4      Vrid varje sektion i trianglar. Använd helt enkelt en linjal för att rita en rak linje under den avrundade sidan av varje sektion så att den ansluter till de andra två raka linjerna i triangeln. Upprepa denna process sex gånger. Du kan föreställa dig det som om du var att forma "skorpan" av dina pizzabitar.        
 8.  
 9.             5      Radera dina guider. Detta inkluderar din ursprungliga cirkel, de tre raderna som delade cirkeln i sex avsnitt och alla andra markörer du gjorde när du ritade.        
 10.  
             

    3      Skapa en sexkantskiss med en penna  ,

    
   
 1.             1      Rita en horisontell linje. För att rita en rak linje utan linjal, markera först en startpunkt och en slutpunkt. Placera sedan din penna på startpunkten och titta på ändpunkten hela tiden medan du ritar linjen. Det räcker om linjen är några inches lång.        
 2.  
 3.             2      Rita två diagonala linjer från utgångspunkten för den horisontella linjen. Diagonalen till vänster ska öppnas till vänster och diagonalen till höger till höger. Båda ska var och en bilda en 120 graders vinkel med den horisontella linjen.        
 4.  
 5.             3      Rita ytterligare två diagonaler som rör sig inåt från ändpunkterna i de två första diagonalerna. Dessa ska representera en spegelbild av de två första diagonalerna. Den nedre högra raden bör återspegla den övre högra diagonalen och den nedre vänstra linjen ska återspegla den övre vänstra diagonalen. Medan de övre diagonalerna öppnar utåt, bör de nedre diagonalerna springa inåt, där senare blir bassidan.        
 6.  
 7.             4      Rita en annan horisontell linje som förbinder de två nedre diagonalerna. Detta är basen av hexagonen. Helst bör detta vara parallellt med topplinjen. Detta kompletterar skissen på din sexkant.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Varför den här metoden fungerar .

                  

Vad du behöver .

             
Yrke populär:
Säg hej på koreanska.

Att tänka på ett skrivande tillfälle.

Ge något bra.

Uttala den rullande R.

Bli en musikproducent.

Skapa en strategisk plan.

Hitta Polarstern.

Prata mindre.

Hjälp en vän att hitta ett jobb.

Skriv ett gästpost.

Var det bästa du kan vara.

Få ett studielån.

Avbryt skolan.

Skriv en dagbok.

Bli museumsassistent.

Lär dig trigonometri.

Tänkande.

Beräkna spänningen över ett motstånd.

Säg datumet på spanska.

Interpolera.

Balansskola och arbeta som vuxen.

ako woman