Home \ yrke
 

Konservera fossila bränslen.

 

Fossila bränslen är icke-förnybara energikällor, såsom olja, gas och kol. Förutom luftföroreningar som orsakas av förorenande partiklar på plats, släpper fossila bränslen koldioxid ut i atmosfären. Dessa är växthusgaser som bidrar till klimatförändringen. Dessutom närmar den tillgängliga mängden många fossila bränslen sin "topp" (oljan blir mest uttömd). Vid en tidpunkt inom en snar framtid är det av ekonomisk, miljömässigt och hälsosynpunkt och av säkerhetsskäl att ändra användningen av fossila bränslen till förnybara energikällor. Om du vill visa andra att ett bra och hälsosamt liv är möjligt även utan att förstöra dessa värdefulla resurser, måste du själv göra de nödvändiga förändringarna och begränsa användningen av fossila bränslen.

              

Förfarande .

    

    1      Transportmedel  ,

    
   
 1.            1      Ta cykeln eller gå mer. Istället för att köra eller ta en buss för att nå din destination, cykla eller gå. Detta kommer inte bara att minska användningen av fossila bränslen, men kommer också att hålla dig frisk och frisk.  
    
  • Utrusta dig med en bra cykel och bra säkerhetsutrustning. Ta hand om din cykel och ditt säkerhetsredskap så att de kommer att hålla länge.
  •  
  • Hitta cykelvägar där det är möjligt. De är säkrare än att dela gatorna med bilar, lastbilar och kanske till och med semitrailers.
  •  
  • Använd dina cykelljus på natten för att vara säker och se var du ska.
  •  
  • Det finns inga cykelvägar? Kontakta din stad eller township och arbeta för att införa cykelvägar där du bor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväg att byta till hybridbil eller elbil. Båda typerna av fordon använder mindre fossila bränslen. De är en bra "övergång" tills bättre, lönsamma alternativ skapas som inte är beroende av fossila bränslen. 
    
  • Dessa bilar är oftast dyra. Du kan också poola pengar med betrodda grannar så att du kan dela en bil med varandra. Det innebär att du enkelt kan byta körning när det gäller att resa till jobbet, plocka upp barn från skolan och andra nödvändiga bilresor. Även shoppingturer kan göras samtidigt. Dessutom kommer detta arrangemang bland grannar att göra det möjligt att lära känna varandra bättre och skapa en friskare social miljö.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd oftast kollektivtrafik. Det bästa är att många fler kan transporteras på en gång, även om sådana alternativ brukar använda fossila bränslen eller en kombination av fossila och förnybara bränslen.       
 6.  
 7.             4      Flyga mindre ofta med flyg. Tänk på om det är verkligen nödvändigt att resa med flygplan. Många arbetsmöten kan ske via en videoanslutning. Det är också ofta möjligt att skjuta upp ett möte tills flera punkter kan diskuteras samtidigt. När det gäller personliga resor, planera att flyga så lite som möjligt. Till exempel kan du flyga till ett land och sedan använda transportmedel som finns där, men gör inga inrikesflygningar. Eller bara ta en flygresa på ett år istället för två eller mer. Det finns många onlinehjälpalternativ som gör det möjligt att planera dina flygningar mer effektivt och ändå få allt ut ur ett minskat antal flygningar. 
    
  • Du borde verkligen ha bra skäl till att flyga. Bara för att en biljettpris är super billig betyder inte att du måste boka. Planerade du verkligen att resa till denna plats, eller planerar du bara på ett infall? Du borde ha flera goda skäl att flyga. Ett familjeåterförening skulle till exempel vara viktigt, men inte en billig festlov.
  •  
  • Lär dig om de senaste framstegen inom flygindustrin när du använder nya bränslen som är mer effektiva. Prata med vänner om sådana innovationer och låt flygbolagen veta att de har ditt stöd när de arbetar för att minska användningen av fossila bränslen. Du borde veta att resenärer är medvetna om sina handlingar och välkomnar dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik att sitta fast i trafiken. Bilar förbrukar mycket bränsle när de kör och vilar bara. Att långsamt krypa framåt i trafiken gör de flesta människor glada och frustrerande. Om du har valet, kör inte i rush timmar. Inte bara kommer du dit snabbare och lättare, du kommer också att använda mindre bränsle och njuta av att köra mer.                 
 10.  
             

    2      Runt huset  ,

    
   
 1.             1      Minska användningen av plast. För alla typer av plastprodukter, och även för plastpåsar som fortfarande vanligtvis finns, används fossila bränslen i tillverkningen. Plast kan inte lätt nedbrytas och orsaka problem vid deponierna. Några av de kemikalier som finns i plast kan komma in i maten, vattnet och miljön. Att använda mindre plast är därför ett bra beslut att minska användningen av fossila bränslen, din hälsa och hälsan hos lokala ekosystem.  
    
  • Köp eller gör återanvändbara påsar själv. Lämna lite för att shoppa i din bil eller på din cykel. Lägg en liten i din handväska om du oväntat köper mat.
  •  
  • Be din lokala stormarknad att inte använda plastpåse längre. Många använder bionedbrytbara väskor. Det är en bra lösning. Ta med egna väskor hemifrån.
  •  
  • Använd glasbehållare för att lagra mat i kylskåpet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd mindre, använd igen, återkräva. Produktionen av nya burkar och flaskor kräver mycket mer fossila bränslen än återvinning av gamla burkar och flaskor. I de flesta städer betalar man för återvinningsburkar. Se till att du uppfyller kraven för varje centrum. Till exempel vill de flesta återvinningsanläggningarna att flaskhuvudet eller locken avlägsnas från flaskor. Du bör också veta vad du kan och inte kan återvinna.  
    
  • Det är också viktigt att "vägra". Avvisa helt enkelt in produkter som är starka beroende av användningen av fossila bränslen. Faller beslutet före köp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var energibevisad hemma om strömförbrukningen. Detta kommer att minska användningen av fossila bränslen och din elräkning. Ingen gillar elräkningar och varje år blir elen dyrare. Du tjänar vanligtvis inte mer. Ju mer du kan minska din strömförbrukning desto mer kommer du att kunna spara för att leva bättre.  
    
  • Stäng av ljuset. Miljoner människor släpper ut tanklöst ljus när de går till ett annat rum, eller ens när de går på semester eller går utflykter. Det kostar mycket pengar och är helt meningslöst, eftersom ingen behöver ljus. Överväg att byta till en belysningstimer eller rörelse detektorer som automatiskt slår på eller av ljuset när du går in eller lämnar rummet. Dessa är också användbara av säkerhetsskäl. För din hälsa och välbefinnande, använd en dimmer och mindre ljus på sen kväll så att din kropp kan förbereda sig för sömn. Till exempel, om du läser eller syr, använd en direkt inriktad lampa istället för en taklampa.
  •  
  • Ta bort apparater från eluttaget när de inte används. Stand-by-läge förbrukar också energi. Ta bara hand om alla dina enheter så att du inte slösar bort energi längre; gör det till din dagliga vana.
  •  
  • Håll luftkonditionering och uppvärmning hemma och på kontoret eller på jobbet, kör inte längre med full hastighet. En examen kan redan göra stor skillnad när det gäller strömförbrukning. Du kommer knappt att märka, eftersom du kommer att anpassa dig snabbt.
  •  
  • Klä upp varmare och använd en filt när det är kallt. I den djupaste vintern i huset bär bara en T-shirt är en lyx och inte en nödvändighet. Men om du har förnybar energi tillgänglig för uppvärmning, är T-tröjan bra!
  •  
  • Ta kortare duschar. Så du kommer också att använda mindre energi och mindre vatten. Montera en varmvattenberedare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Montera solpaneler. Dessa har varit dyra tidigare men blir billigare och billigare, eftersom fler och fler företag tillverkar och marknaden växer. På vissa ställen subventioneras övergången till solenergi av federala eller statliga regeringar. Använd solenergi för att värma vatten och värma ditt hus utan att använda fossila bränslen.  
    
  • Solskyddsljus kan minska strömförbrukningen.
  •  
         
 8.  
             

    3      Var ett exempel för andra  ,

    
   
 1.             1      påverka andra i ditt grannskap och samhälle. Starta ett kampanj eller medborgarinitiativ som fungerar för miljön. Det finns många saker du kan göra som faktiskt kommer att göra skillnad. Dessa inkluderar rengöring eller uppsamling av burkar. Du kan distribuera information om sparande av fossila bränslen i ditt grannskap. Du kan till och med erbjuda ett initiativ som tittar på användningen av fossila bränslen i bostäder och gör förslag till förbättringar. Du måste alltid vara vänlig och undvika att vara bossig och alltför sträng.  
    
  • Bo positivt. Berätta för folk vad de skulle kunna göra istället för vad de inte borde göra. Människor svarar på en positiv inställning snarare än en negativ. Fråga dig själv vad du hellre skulle höra och låt den styra dig.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

      

<91112>  

<91112>         

Yrke populär:
Var bekväm.

Tala ryska.

Hantera bossiga människor ordentligt.

Beräkna vindlast.

Bli en frilansfotograf.

Min professor övertygar mig om att ge en bättre betyg.

Konvertera ounces till gram.

Överleva arbetslöshet.

Att bli bra på matte.

Lyssna framgångsrikt en blogg.

Bestäm elektronkonfigurationer av atomer av godtyckliga element.

Bor utan jobb.

Beräkna jämviktspunkten.

Gör en Punnett kvadrat.

Ta reda på volymen på ett oregelbundet format objekt med hjälp av en mätcylinder.

Bor i naturen.

Öppet för andra personer trots extrem skönhet.

Bra att säga på spanska.

Bli en loggare.

Få kortare i jobbet.

Skriv en litterär kommentar.

ako woman