Home \ yrke
 

Njut av en ledig dag.

 

Slutligen har du en dagsavbrott eller en semester från jobbet, men nu är du bortskämd för val: vad vill du göra? Föredrar du dig en avkopplande dag hemma, en spännande dag när du lägger in en ny plan eller kanske vill du ta en resa? Även om du redan vet att du brukar spendera en ledig dag med avslappning eller full av produktivitet, kan det vara värt att prova något annat.

              

Förfarande .

    

    1      Koppla av på dagen utanför  ,

    
   
 1.            1      Starta dagen bekvämt. Stäng av larmet. Stå upp när du känner för det och köpa en avslappnad frukost. Om du gillar att laga mat, prova något speciellt, t.ex. Våfflor, ugglaformade pannkakor, en frukostomellett eller en engelsk frukost.       
 2.  
 3.             2      Håll dig borta från telefonen och e-postmeddelandena. Det kan vara tröttsamt när människor ständigt försöker ta hand om dig, men många människor är nästan obsessivt tittar på sin telefon eller inkorg. Om det är nödvändigt, låt din miljö veta i förväg att du inte kommer att vara tillgänglig på ledig dag, och du kommer inte att kunna läsa inkommande meddelanden fram till nästa dag.  
    
  • Om du tycker att det här kan vara svårt för dig, lägg alla dina elektroniska enheter i en låda, långt ifrån den plats där du planerar att spendera din tid.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en mysig plats. Hitta en plats där du kan koppla av i några timmar. Om ditt hem är fullt av ärenden och stressade ut människor, prova en kaffe i en avslappnad atmosfär eller i en park. Om vädret inte bjuder dig att gå utanför, skapa en mysig zon i ditt hem.        
 6.  
 7.             4      Spela med dina husdjur. Om du har ett djur i ditt hus, spendera tid med honom och leka tillsammans. Föreställ dig något du kan göra med din katt, hund eller fågel. Om du gillar att göra saker kan du till exempel bygga en ny leksak.        
 8.  
 9.             5      Läs en bok. Du har kanske redan ackumulerat några böcker som du har läst länge, eller du har några som du har läst för länge sedan men vill återupptäcka. Om du letar efter en ny bok, se om dina favoritförfattare har lagt upp något nytt online eller hitta inspiration på webbplatser som whatshouldireadnext.com.        
 10.  
 11.             6      Stäng av. Hitta en avkopplande aktivitet som du annars inte skulle göra för att få dagen att känna dig speciell. Meditera, ta ett bubbelbad eller sikt genom en gammal musiksamling för att upptäcka nya favoritbitar.        
 12.  
 13.             7      Förnya dig med lugnande måltider. Hitta en leveransservice nära dig så att du inte behöver gå hem eller gå ut och äta i en restaurang - beroende på vad du föredrar. Om du gillar att laga mat, hitta en maträtt där du gillar att laga mat.  
    
  • Om matlagning inte är en av dina favoritdrivningar, men du vill prova, kan du prova enkel hemlagad matlagning som hemlagad potatismos eller en nudelgryta.
  •  
  • Om du gillar att laga mer utarbetade rätter, leta efter ett nytt och spännande recept, men inte så tung som du blir stressad. Ta en titt på en Orzotto, Phat Thai eller en hemlagad kryddig sås.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Bjud in vänner. Om det är en semester, är dina vänner säkert också gratis. Om det inte är det kan du fortfarande ha lite ledig tid under dagen. Bjud in dem att titta på en film, spela brädspel eller äta tillsammans. Stör inte för mycket genom att ta emot många gäster samtidigt. trots allt handlar det om att koppla av.                  
 16.  
             

    2      Planera en resa  ,

    
   
 1.             1      Hitta sevärdheter nära dig. Du kanske ser en film eller en film som intresserar dig, eller du kan hitta ett museum som du aldrig har varit på. Ibland kan det vara mycket roligt att flytta som en turist i din egen stad, speciellt om du inte har bott där så länge och inte har haft tid att utforska och uppskatta dem.        
 2.  
 3.             2      Tillbringa tid i naturen. Naturliga utrymmen är bra ställen att koppla av, ännu mer om du spenderar större delen av din tid i ditt vardagliga inomhus. Gå på picknick, ta en cykeltur in i landet, eller gå en promenad i en närliggande park. Du kan också söka campingplatser eller skyddade områden i ditt område och organisera en dagstur - men glöm inte att andra kan ha samma idé om det är en semester.        
 4.  
 5.             3      Vandra runt i ett område du aldrig har varit på. Om det finns en stad eller ett grannskap i ditt område där du inte har tillbringat mycket tid ännu, kolla på det utan några avsikter. Hitta ett grannskap fullt av affärer och restauranger och titta på allt från bokhandlarna till nattlivet.        
 6.  
 7.             4      Skapa minnen istället för att samla souvenirer. För de flesta är erfarenheter mer minnesvärda än föremål. Om du gillar att shoppa, göra vänner med vänner för att göra det till en minnesvärd, eller lämna ditt kreditkort hemma och gör lite fönsterhandel i butiker som annars är alltför extravaganta.        
 8.  
 9.             5      Undvik frustrerande upplevelser. Försök att undvika tung trafik, trånga områden och andra stressiga upplevelser på din fritid. Du måste överväga detta speciellt när det är dags i dag. Ändå är det möjligt att hitta en avskild park eller ett annat litet besökat område.  
    
  • Om alla dessa frågor och tankar driver dig för hårt, bara ha en picknick i din bakgård eller trädgård.
  •  
         
 10.  
             

    3      Använd en ledig dag för nya projekt  ,

    
   
 1.             1      Våga närma sig konst och hantverk. Måla, rita, kruka eller prova en annan konstform. Ha det roligt med det och kanske till och med något som du kan flauta i din lägenhet.  
    
  • Försök att göra en pirathatt eller starta ett mer användbart projekt som strumpbyxor.
  •  
  • Upptäck ovanliga konstprojekt som potatisutskrift (eller svamputskrift) eller gör ett dvärgshus.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig en ny hobby. Det finns tusentals hobbyer du nog aldrig hört talas om, och dina vänner har förmodligen några som de skulle vilja dela med dig. Prova aktiviteter som du själv kan göra, från bägarebuntar till robotkonstruktion. Eller ordna ett datum med en vän och arbeta med hobbyer som bygger på konkurrens eller samarbete. Du kan träffa gamla strategispel eller du kan gå till en sömgrupp där alla bidrar med sig till slutresultatet.        
 4.  
 5.             3      Lyssna på en föreläsning, en podcast eller en ljudbok. Hitta en podcast om något ämne som intresserar dig. Fortsätt med en gratis online-föreläsningsserie, till exempel på Academic Earth eller edX sidan.        
 6.  
 7.             4      Besök en en dags kurs. Städer hittar ofta matlagning, hantverk eller liknande kurser. Du kan också leta efter vanliga bokklubbar, sportklubbar eller andra grupper i närheten av dig. Även om de flesta inte möts idag kan du hitta intressant arbete för dina helger, för att du förmodligen inte har tillräckligt med energi för att få dig att gå efter jobbet.        
 8.  
 9.             5      Möt med vänner. Även om du inte är en av de personer som redan är nervös för idén om en ledig dag, borde du vara medveten om att det är lika viktigt att hålla kontakten med dina nära och kära som dina projekt och planer. Hitta någon du inte har tillbringat tid med och bjud in dem att chatta med dig online.        
 10.  
            Läs mer... (1)      
Yrke populär:
Memorera platsen för länder på en världskarta.

Skriv ett CV (för tonåringar).

Förstå skillnaden mellan ett CV och ett resumé.

Bestäm y avlyssningen.

Lär dig brasiliansk portugisisk i 24 steg.

Citera källor i MLA format.

Förbättra dina betyg i ett klassrum.

Skriv en uppsats med 5 stycken.

Skriv en ursäkt till läraren.

Tidskala.

Bestäm den genomsnittliga förändringshastigheten.

Anmäl dig till college.

Bli Head Boy.

Övervinna skuld.

Titta äldre.

Få en trevlig röst.

Ha en säker promenad.

Hitta ett jobb.

Hitta ett jobb snabbt.

Räkna japanska till tio.

Lägg till och subtrahera fyrkantiga rötter.

ako woman