Home \ Hobbies
 

Måla med airbrush.

 

Konceptet airbrushing har funnits sedan stenåldern, när man revade bär i munnen och sprutade detta "pigment" på grottväggen. Lyckligtvis, sedan början av 1900-talet, finns det en riktig airbrushing. Sedan dess har detta verktyg använts av konstnärer för att skapa fantastiska konstverk. Här är några tips för att börja skapa ditt eget airbrush-mästerverk.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Framställning  ,

    
   
 1.                    1      Sätt ihop materialen. Framgångsrik luftbränning kräver mer än bara några saker. Se under "Vad du behöver" och se till att du är väl förberedd. Placera kretskortet på servis eller bord, fyll skopan med vatten och lägg ut de andra verktygen för enkel åtkomst.       
 2.  
 3.   2      Lär känna dina verktyg. Framgångsrik Aisbrushen kräver kunskap om hur komponenterna i luftbränssystemet bidrar till önskad effekt.  
    
  • Det finns två typer av airbrushes: single action och double action. Dubbelverkan ger bättre kontroll och enkel åtgärd har färre rörliga delar och är lättare att rengöra.           
  •  
  • Munstycket är den del av airbrush där nålen sitter. Du kan använda olika nålar beroende på projekt.           
  •  
  • Luftkompressorn ger det nödvändiga lufttrycket att luftburet kan spraya ordentligt. De flesta konstprojekt kräver 1000 PSI i en konstant takt. Fråga en professionell och välj en lämplig kompressor för ditt projekt.           
  •  
         
 4.  
 5.   3      Förbered din färg. Blanda akrylfärgen med lite vatten så att färgen får en blek konsistens med hjälp av airbrush-skålarna eller burkarna från din uppsättning. Om du använder bläck behöver du vanligtvis inte späda det). Kom ihåg att du kan lägga till mer och mer vatten, men du kan inte ta ut det igen - bara lägga till några droppar åt gången. Det kan ta öva att utveckla rätt konsistens.  
    
  • Varje projekt kräver olika färger. Tänk på ytan du målar och anpassa dig till den. Till exempel behöver textilier en mjuk och flexibel färg som inte kommer att riva när den slits eller tvättas. Däremot är luftbrushning på en metallyta bättre lämpad för en hårdare och mindre flexibel färg.           
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Testa din färg. Justera nålkåpan på airbrush-pistolen så att nålen knappt rör på locket, och det finns utrymme för luft att fly. Försök att spruta färgen på tränings papper och träna med spaken och vredet på din airbrush-pistol. För bästa effekt, håll luftpistolen ca 20 cm från ytan        
 8.  
 9.   5      Öva kontrollen av finfördelningen. Atomisering innebär hur fin färgpartiklarna sprutas. Ett högre tryck ger en finare finfördelning av färgen.  
    
  • Färgens typ och viskositet påverkar finfördelningen. Experimentera med olika färger och texturer för att hitta den effekt du vill ha.           
  •  
  • Precisionssprutning kräver en finare luftbrushnål och en låg viskositetsfärg. Använd ett lågt lufttryck för denna uppgift (15-40 P.S.I.).           
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Öva rengöring av airbrush-munstycket. Ta bort luftpanna eller koppar och doppa pistolen i hinken. Ta i luft för att skölja färgen. Detta förhindrar att färgerna i airbrush-pistolen blandas. Sedan blåsa ut vattnet från airbrush-pistolen genom att hålla den på en trasa eller en bit papper.                  
 12.  
             

  Del 2      Börja med Airbrush  ,

    
   
 1.                  1      Skissa din ritning. Skissera en ljus kontur av ditt arbete på pressbordet med en penna. Radera alla onödiga linjer och försök att göra ljusen så ljusa som möjligt. Ta ett steg tillbaka och se om din skiss liknar vad du har i åtanke.        
 2.  
 3.                  2      Börja arbeta med din målning. Använd alltid en färg i taget och försök att bygga bilden från bottenskiktet. Normalt arbetar man från ljus till mörka färger. Fyll i större områden först.  
    
  • Klibbiga fläckar du inte vill måla på. Stick en mall (självhäftande plast) på din ritning. Skär med en skärare runt de platser du vill täcka och ta bort överskottstensilen. Dra stencilen från de täckta områdena när du är klar. Du kan också använda tejp och klippa pappersstycken för att få skarpa, rena kanter.
  •  
  • Slutligen ta den lilla nålen och rita detaljerna. Som du redan har lärt dig behöver du ett lägre lufttryck på 15-40 P.S.I. för denna uppgift.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Seal ritningen. När du är färdig med konstverket, spraya en fix över den för att försegla den.  
    
  • Ställ en meter bort och spraya med kontinuerliga, kontinuerliga slag. Var försiktig och spraya inte för mycket.
  •  
  • Låt det torka och applicera en andra beläggning med vertikala streck om så önskas.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Tvätta ut luftpanna. Rengör luftbrushpistolen omedelbart efter att du har målat för att färgen inte torkar inuti och sticka nålen. För att du har rengjort allt, demontera pistolen (var försiktig med den bräckliga nålen).        
 8.  
 9.             5      Förbättra dina färdigheter. För att lära sig olika airbrush-tekniker, leta efter videoklipp på nätet. Nästa gång du befinner dig i en storstad, håll dina ögon avskalade för människor som gör airbrush-ritningar på en trottoar på populära turistcentra. Om du observerar andra människors metoder kan du integrera dem i din egen airbrush-stil.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hobbies populär:
Så här häckas en cirkel.

När hakning vrids.

Gör en filt av t shirts.

Skapa en Zen trädgård.

Gör en pil.

Dra tråden i en sångmaskin.

Gör en Joker kostym.

Spela i Minecraft SkyBlock.

Gör örngott.

Gör mokasiner.

Samla kopparmynt.

Gör en klippbok.

Origami kub.

Sy en båge.

Prank din syster.

Ta bort E6000 lim.

Skapa dina egna julspel.

Vik en tvättduk i en kanin.

Rita en dator.

Gör en fotboll ur papper.

Gör en ninja mask.

ako woman