Home \ bilar
 

Rengör strålkastarlinserna.

 

Om dina enstaka kristallklara strålkastare ser ut som om de är inslagna i vaxpapper bör du snabbt lära dig hur du får dem rent och krydda dem för att förlänga bilens livslängd. Lär dig hur du ordentligt studerar dina ljus för att bestämma nivån på skador och hur du får jobbet gjort rätt. Då kan du lära dig att slita på slitage och skina det i ny prakt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Framställning  ,

    
   
 1.                    1      Kontrollera dina strålkastare och välj rätt metod. Om du märker att strålkastarna är lite tomma och inte lika tydliga som tidigare, bör du undersöka dem i dagsljus, både på och av. Det är viktigt att bestämma hur dålig skadan är för att bestämma den effektivaste rengöringsmetoden och om du behöver inspektera eller till och med byta strålkastare. Leta efter kraftig nötning och repor som kan vara ett tecken på ett allvarligare problem.       
 2.  
 3.                  2      Tvätta lamporna med vanlig tvål. Den normala vägsmutsen och slussen kan göra dina strålkastare smutsiga och suddiga i en grad som gör det svårt att göra en noggrann diagnos. Så innan du kommer in i ett specifikt problem ska du städa din bil med varmt vatten och en tvåltvätt. Torka av lamporna och låt dem torka helt. Så fort de är rena, leta efter specifika fel.        
 4.  
 5.                  3      Se upp för oskärpa. Din strålkastare kommer att bli suddig när det hårda skyddsskiktet tas bort och det mjuka polykarbonatskiktet exponeras och repas. Linsen är sedan snabbt täckt med en grov, mörkgul kupad yta.  
    
  • Om det är problemet kan billig snabb rengöring vara ett effektivt sätt att sänka bort strålkastarens borttagning, men på medellång sikt behövs en noggrannare rengöring.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Titta på gulning. Detta händer när det hårda lagret blir tunnare och förlorar vidhäftning till polykarbonatlinsen. UV-våglängdsspektret skapar en förnyande enhet i kolkedjan, som absorberar det blå ljuset och därmed ger ett gulaktigt utseende.  
    
  • Om du märker en gulaktig nyans på strålkastarna bör du sträva efter en noggrannare rengöring med regn eller annat polerat för att rengöra strålkastarna och reparera skadorna.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Titta på nötningar och repor. Om skyddsskiktet försämras kommer du att märka fläckar i vissa områden, som fläckar. på toppen eller i hörnen. Det skyddande skiktet kan avlägsna eller avlägsna. Vid någon tidpunkt kommer du att få djupa repor i linsen, varefter strålkastarna måste återställas av en professionell.  
    
  • Om så är fallet kan du behöva byta ut eller belägga dina strålkastare, vilket kan kosta mer i slutändan. Under tiden ska du rengöra dem så mycket som möjligt och leta efter billiga nya strålkastare.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Har glaspennlampor kontrollerat av en specialist. De flesta strålkastare är plastiska och har ovanstående symtom. Glas strålkastare, som du kan hitta i klassiker och äldre bilar, är mycket mer komplicerade och kontrolleras bäst av en specialist. Om dina glaslampor slits ut, demontera dem och kontrollera dem.                  
 12.  
             

  Del 2      Sand strålkastarna  ,

    
   
 1.                  1      Få olika styrkor av vått / torrt sandpapper. Först kommer du att sanda strålkastarna med alltmer bra vått / torrt sandpapper. 3M är t.ex. ett bra varumärke för jobbet. Du brukar vilja ha en grovare korn (runt 1500-talet) och en finare (runt 2000-talet) för att slutföra polska. Om du vill börja med ett grovare papper är det okej också.        
 2.  
 3.                  2      Stäng av strålkastarna. När du använder sandpapper på bilen, se till att du inte använder för mycket och skadar färgen. Därför är det vanligtvis en bra idé att använda tejp för kanterna, där strålkastarna rör de målade delarna av bilen för att förhindra skador på färgjobb. Du behöver inte, men det är säkert säkert.  
    
  • Innan du börjar slipa, är det en bra idé att torka strålkastarna igen. Använd en pappershandduk och lite rengöringsalkohol. Det bör torka snabbt och du är redo att gå.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Våt sandpapper och starta slipning. Använd en sprayflaska eller en liten hink, vätska-svepa strålkastarna noggrant med grova sandpapper. Applicera jämnt tryck och svep strålkastarna tills du har en platt, grumlig yta.  
    
  • När skyddsskiktet som applicerats av tillverkaren börjar gå, märker du en svänglinje som ändrar sin form om du fortsätter att sätta av den. Det är generellt bäst att helt avlägsna hela skyddsskiktet.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Byt till din finare sandpapper. Efter att ha grävt spotlighten med grovt papper ska du byta till sandpapper med högre slip och upprepa processen tills ytan ändras från matt till silkeslen.  
    
  • Med strålkastare med korrugering på insidan, genom vilket du inte eller knappast kan se lampan, är det vanligtvis tillräckligt att använda endast 1500 sandpapper. Glasögonen kommer att se lite mjölkiga ut, men de är släta och inte gula.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Polska strålkastarna  ,

    
   
 1.                  1      Välj en polska. Efter slipning av strålkastarna och avlägsnande av dis, är det dags att byta till en polsk. Det finns en mängd olika val, gå s.besten i en bilhandelsbutik och få råd. Aluminiumpolerad är bäst för att få strålkastarna tillbaka i form.  
    
  • Om du letar efter ett billigt alternativ: vanlig tandkräm är en mycket använd ersättningsprodukt. Använd ren tandkräm, ingen med peroxid, vitare eller andra tillsatser.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Sätt polera på en ren mikrofiberduk. Ta en ren trasa, lägg ca 25mm polerad på den och koncentrera dig på ett litet område av strålkastaren, ca 10x10 cm. Arbeta i cirkulära rörelser, polera upprepade gånger och jämnt i den här lilla rutan. Det ska ta mindre än 5 minuter för området att se renare ut. Om du polerat ett område, gå vidare till nästa.  
    
  • Om du vill använda en handborr med poleringsfäste, kan du applicera polishen direkt på skumdynan och polera sedan strålkastarna med låg hastighet. Under försiktigt tryck ökar hastigheten långsamt och flyttar fästet jämnt över strålkastaren. Gå väldigt långsamt, ca 2 cm per sekund. Detta är mycket snabbare än polering för hand.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Fortsätt att polera tills strålkastaren ser rent ut. Du behöver lite muskelfett eftersom du vill applicera minst 3 lager polish på din strålkastare. Fortsätt tills du är nöjd med tydligheten och skärpenaren. Du kan testa dina strålkastare genom att låta dem skina mot garageväggen eller annan jämn yta.        
 6.  
 7.                  4      Tänk på att lägga till ett plastbindemedel. Om du verkligen vill försegla dina strålkastare och hålla dem i gott skick, överväga en plastprimer. Detta, tillsammans med en billack, bör förlänga livslängden på dina strålkastare betydligt. Beroende på verksamheten måste du ligga för 15-30 euro.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Bilar populär:
Rengör en bilmotor.

Felsökning om din bil förlorar olja.

Hur parkerar du bilen ordentligt.

Stanna en bil på den kortaste vägen.

Justera strålkastaren korrekt.

Kör säkert i dimma.

Utmana en nodulär.

Skada på bilen efter en olycka.

Passera den teoretiska körkortsexamen i USA.

Ta hand om din egen bil.

Ta bort hårspårsprickor från bilfönster.

Undvik olyckor med motorcykeln.

En optimist seglar.

Byt ut en bilmotor.

Rengör din bil med hushållsartiklar.

Undvik kollisioner bakifrån.

Byt ut bromsledningar.

Ta bort bensin från en tank.

Bakljusen är på.

Byt bilnyckel.

Köp bilbatteri.

ako woman