Home \ bilar
 

Känn igen om en bils vattenpump behöver bytas ut.

 

Vattenpumpen är en av de viktigaste delarna i ditt fordon. Det är den del som kontinuerligt pumpar vatten och kylvätska till motorn på ditt fordon så det inte överhettas. En läckage eller ett felaktigt lager kan orsaka allvarliga skador på motorn på ditt fordon. Som bilägare måste du se upp för funktionsfel som behöver repareras eller bytas ut. Pölar av kylvätska eller vatten under ditt fordon eller högtemperaturavläsningar kan indikera att din vattenpump behöver bytas ut.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Låt din parkeringsplats över natten i ett garage med ett rent betonggolv. Placera en bit lätt kartong direkt under din bils motor om det inte går att parkera det inomhus på en ren betongyta.        
 2.  
 3.             2      Undersök kartongen nästa morgon. Om det verkar vara vått, har du läcka någonstans, kanske i din vattenpump eller packning. Om du märker en grön vätska på kartongen är det frostskyddsmedel. Det betyder att du har en kylvätska läcka någonstans.       
 4.  
 5.             3      Kontrollera vattenpumpens remskiva. Hitta den runda delen av din vattenpump runt kilremmen. Försök att driva disken fram och tillbaka. Om det verkar lätt kan det vara dags att ersätta det eftersom lägret kommer att bryta.       
 6.  
 7.             4      Lyssna på din bil. Starta motorn på din bil med motorhuven öppen. Om du hör ett djupt slipljud kan det indikera att ett lager bryts. När det går sönder kan du ofta höra det tydligt.       
 8.  
 9.             5      Leta efter läckor runt vattenpumpen och packningen. Om du ser vattendroppar eller en liten dricks, har du en läcka.       
 10.  
 11.             6      Kontrollera att termostaten är på. Om din bil inte får tillräckligt med kylvätska på grund av en läckande eller funktionsvärd vattenpump, kommer temperaturen på din motor att stiga, vilket gör att varningslampan släcks.       
 12.  
 13.             7      Observera att lampan lyser för för lite kylvatten. Detta kan vara en indikation på att din kylvattentank läcker eller att du har en trasig vattenpump. Ett annat alternativ är att det finns läckage i kylvätskesystemet.       
 14.  
 15.             8      Var uppmärksam på din bils luftkonditionering. Om ditt luftkonditioneringsapparat inte fungerar korrekt kan det hända att vattenpumpen inte fungerar.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Bilar populär:
Utför oljebyte.

Gör en dåre.

Använd en jack.

Rengör vindrutespolarens munstycken.

Måla en båt.

Polering av legeringshjul.

Reparera ett trasigt bilhorn.

Så här startar du en dieselbil.

Förlänga bildäckens livslängd.

Köp och sälja bilar.

Kör med manuell styrning.

Ridning av motorcykel.

Lås säkert på en cykel.

Parkera säkert.

Rengör en EGR ventil.

Sväng vänster.

Gör ett vinterkit för bilen.

Centrera hjulen på cykeln.

Polsk vindruta.

Bli en helikopterpilot.

Reparera hagelskador.

ako woman