Home \ bilar
 

Vet när bildäck behöver bytas ut.

 

Frågar du alltid när du ska byta ut slitna däck? Utförandet av dina bildäck är avgörande för din bils säkerhet, prestanda och prestanda. den N.H.T.S.A. uppskattar att cirka 400 dödsolyckor beror på däckfel. De flesta däck har utformats för att leverera nästan konsekvent prestanda under hela livscykeln. Vid en viss tid förlorar de sin prestanda när det gäller dragkraft och bromskraft. Här är några tips som hjälper dig att bestämma om det är dags att köpa nya däck och hjälpa dig att spendera mer än du behöver.

                

Förfarande .

    
   
 1.            1      Förstå att den grundläggande funktionen hos ett däcks slitbanor är att omdirigera vatten under däcken för att öka dragkraft och undvika vattenplanering på våta vägar. Däck förlorar sin säkerhet när de är nere, och när slitbanan är ned till 1,6 mm är däcket inte längre säkert.       
 2.  
 3.             2      Titta på profilens mönster. Alla däck som säljs i USA och andra länder har en funktion som identifierar slitbanor. Det här är en slags liten bro som ligger mellan profilen. Titta på slitbanemönstret och du kommer se början av dessa staplar, stå mellan profilerna eller springa över hela däcken. När däck börjar röra sig, blir dessa balkar spola med profilen (platt eller jämn). Vid tiden är det dags att ersätta däcken.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera profilen med "myntestet". Ta ett 2-euromynt och lägg det upprätt i profilen (i den tjockaste delen av däcket).  
    
  • Om du fortfarande kan se myntets guldfärgade kant, byt däcken så fort som möjligt.
  •  
  • När guldkanten är delvis synlig är det dags att köpa nya däck.
  •  
  • Om du inte kan se den guldfärgade gränsen längre (om du kan lägga myntet i det så länge att profilen är minst lika djup som guldfärgad kant på myntet) behöver du inga nya däck.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd en djupmätare eller en mätare. Självklart kan inte alla få händerna på ett 2 Euro mynt. Antingen gör det profilerade mönstretestet eller använd en speciell slitindikator eller mätare för att mäta profilen på dina däck. Om du inte har en, kan du köpa en sådan mätare billigt hos en återförsäljare av bilar. Det är lätt att använda.  
    
  • Ett slitdjup kan också laddas ner gratis från www.TireVan.com/facebook
  •  
  • Alternativt kan det vara lättare att stanna av din däckhandlare och be honom att kontrollera profilen för dig; han kommer förmodligen att göra det gratis om du är kund där.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Känn de lagstadgade bestämmelserna. För att säkerställa säkerheten bör byte av slitna däck vara en sunt förnuft, och i vissa jurisdiktioner finns det också lagliga krav på att ersätta slitna däck. I många amerikanska stater betraktas däck enligt lag som ska bäras när den stängs av till 1,6 mm återstående slitbanans djup. I Storbritannien är däckets djup på 1,6 mm över hela däcket ¾ av hela däcket.        
 10.  
 11.             6      Observera oregelbundet slitage på profilen. Det här kan indikera en felanpassad bilväg, behovet av däckrotation eller båda. Ojämnt slitage på slitbanan är ett tecken på att du behöver ta bilen till garaget.  
    
  • Om det ojämna slitage är svårt eller om däcken börjar mycket snabbare än förväntat, ha en behörig däckverkstadskontroll och, vid behov, åtgärda upphängningen innan du byter däcken. Felaktiga eller slitna chassikomponenter kan drastiskt förkorta däckets livslängd.
  •  
  • Att vrida dina däck i par framifrån och bak är en bra idé. Ta båda framdäcken och montera dem på baksidan och vice versa.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Byt däcken minst vart sjätte år. Om du inte är säker: NHTSA-rekommendationen för däckbyte är 6 år, oavsett användning, med 10 år som däckets maximala däck. Kontrollera din manual för specifika rekommendationer angående din bil. När du är i tvivel, spela det säkert, förutsatt att däcken på din bil är över 6 år gammal.                  
 14.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (4)      
Bilar populär:
Ett annat fordon att övervinna.

Förhandla priset på en bil.

Kör en bil med manuell växellåda försiktigt.

Bilfönster ljud.

Skicka en cykel billigt.

Förhindra överhettning av en bilmotor.

Winterizing en bil.

Kör en snabb, smidig böjning med bil.

Bakljusen är på.

Polering av legeringshjul.

Installera en bilradio.

Ta bort bilmodeller med hårtork.

Minska bränsleförbrukningen.

Övervinna bilens fobi.

Sväng höger vid motorcykel.

Lär någon som kör i USA.

Justera strålkastaren korrekt.

Sätt in svängsignal.

Korta bil.

Gör en dåre.

Traktorunderhåll.

ako woman