Home \ bilar
 

Ta bort dimma från vindrutan.

 

Mist uppsamlas på vindrutan när luft vid olika temperaturer kolliderar. Det är på sommaren, dimman skapas av den heta luften utanför att slå på den kalla vindrutan. Dimman på vintern ackumuleras när den varma luften i bilen träffar den kalla vindrutan. Att förstå hur dimmen skapas kan hjälpa till att ta bort den beroende på säsong. Du kan också vidta åtgärder för att förhindra att din vindruta dimma, vilket sparar tid.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort dimma från vindrutan vid varmt väder  ,

    
   
 1.            1      Stäng av luftkonditioneringen när den är varm ute. Om du har tåget fönster på sommaren, sänk luftkonditioneringen. Du kan också öppna fönstren lite så att mer luft kan komma in från utsidan (och det förhindrar att det blir alltför täppt i bilen).       
 2.  
 3.             2      Slå på vindrutetorkarna. Om dimma är ute på vindrutan (som det vanligtvis är på sommaren) kan du ta bort det med vindrutetorkarna. Slå på den på lägsta nivå och låt den gå tills dimman är borta.        
 4.  
 5.             3      Öppna fönstren. Detta är ett snabbt sätt att ställa in temperaturen i bilen till utetemperaturen. Öppna fönstren så långt du kan för att låta den varma luften från utsidan in i den svala insidan av bilen.                 
 6.  
             

    2      Vid kallt väder, ta bort sidan av vindrutan  ,

    
   
 1.             1      Ändra luftkällan. De flesta bilar är utrustade med knappar som gör att du kan fortsätta att recirkulera luften redan i bilen eller att dra in luft från utsidan. Om din vindruta tänds, ändrar du inställningarna så att luft från utsidan dras in i bilen. Sök efter knappen som visar en liten bil med en pil i bilen. Klicka på den så att lampan ovanför den är påslagen.  
    
  • Alternativt klickar du på knappen med en bil och en rund cirkel i den, så lamporna går ut. Detta stänger av funktionen som fortsätter att cirkulera luften redan i bilen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sänk temperaturen i bilen. Eftersom dimma orsakas av olika lufttemperaturer, kommer lufttemperaturen i din bil till utetemperaturen att minska dimma. Vrid bilens ventilation till högsta nivå och vrid lufttemperaturen så långt du kan stå.  
    
  • Detta är den snabbaste metoden, men också den kallaste, så var beredd att skaka lite!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Slå på fläkten för att tina av med kall luft. Avfrostningsfläkten riktar luft direkt i vindrutan, men den svala luften håller vindrutetemperaturen från utsidan. Det kan hjälpa till att bli av med dimma på vindrutan.        
 6.  
             

    3      Förebyggande av dimma på vindrutan  ,

    
   
 1.             1      Använd kattskräp med kiseldioxid. Fyll en socka med kattskräp med kiseldioxid. Slip slutet med en tråd och lägg sedan en eller två fulla strumpor på framsidan av instrumentbrädan. Detta bör absorbera fukten i bilen över natten och förhindra att dimma bildas.        
 2.  
 3.             2      Applicera rakningskräm på vindrutan. Använd den typ av rakkräm som slår ut när du trycker den ut ur burken eller flaskan. Spraya en liten mängd skum på en mjuk bomullstyg och sprida den över vindrutan. Torka av med en ren, torr trasa. Detta bör bilda en fuktbarriär på skivan och förhindra att dimma bildas.        
 4.  
 5.             3      Rulla ned windows om du kan. Om din bil är på ett säkert ställe, rulla fönstren ner några centimeter. Detta gör det möjligt för luft att komma in i bilen från utsidan och förhindrar vindrutan från att dimmas upp.  
    
  • Denna metod fungerar bäst på sommaren, eftersom du inte vill riskera att få is eller snö i bilen under vintern.
  •  
         
 6.  
             

Varningar .

                Läs mer... (5)      
Bilar populär:
Kör en gaffeltruck.

Köp en husbåt.

Reparera hagelskador.

Beräkna bränsleförbrukningen hos en bil (100 liter).

Kör bil med automatisk växellåda.

Kör säkert.

Byt ut en bilmotor.

Öka hästkraften på din fyrcylindriga bil.

Gör ett cykelrör.

Lägg bromsvätska i kopplingscylindern.

Kör en bil med manuell växellåda försiktigt.

Främja en bil.

En flygplan nödlandning.

Lossa hjulmuttrar och däck.

Centrera hjulen på cykeln.

Undvik olyckor med motorcykeln.

Ta bort bilmodeller med hårtork.

Hur man målar tanken på en motorcykel.

Ta bort fina repor från bilfärgen.

Förhandla priset på en bil.

Formel 1 pilot.

ako woman