Home \ bilar
 

Reparera Grand Am Blinkersignaler.

 

Vid körning blinker svängsignalerna för en okontrollerbar tid, vanligtvis strax efter en sväng? Ibland återställs klickljudet i slutet av vändningen, men med tiden blir problemet värre och klickljudet dyker upp spontant. Detta problem påverkar multifunktionsbrytaren i Pontiac Grand Am-modellerna från 1999-2005. Här är några steg för att fixa svängsignalerna i dessa Grand Ams för att få bilen tillbaka till normal.

              

Förfarande .

    

    1      Inledande steg  ,

    
   
 1.            1      Koppla bort den negativa batterikabeln          
 2.  
 3.             2      Ta bort de två yttre # 25-Torx, eller 9/32 från botten av rattstången. Den mellersta behöver inte lösas eftersom den bara håller den nedre halvan av plasten runt rattstången. Den övre och nedre delen av plasten snäpps in.        
 4.  
 5.             3      Dra försiktigt för att separera de två delarna. Ta bara bort den övre plasten (den nedre plasten är inte viktig).        
 6.  
 7.             4      Notera E i fotot . Detta är kontaktstiftet i den hornade fjäderringen som ger elektrisk kontakt mellan hornet och rattstångens multifunktionsbrytare med hornkontakten i multifunktionsomkopplaren. Det här är redan ur hornet ut. Observera att detta bara kommer ut omkring 3 mm - det är viktigt senare.        
 8.  
 9.             5      Ta bort # 25 Torx skruven (A) överst på multifunktionsomkopplaren (det här är redan borttaget på bilden) så att du kommer till kabelanslutningarna B, C och D. Ta bort de tre kabelanslutningarna i ordning B, C och D. Ta bort multifunktionsbrytaren.        
 10.  
 11.             6      Försök att rengöra externa kontakter . Det borde finnas smutsigt fett i spåren mellan kontakterna via # 3 skruv i bilden. Ta bort detta med en bomullspinne, tandpetare eller en liten skruvmejsel.                  
 12.  
             

    2      Vad ska man göra om ytterligare rengöring behövs  ,

    
   
 1.             1      Om rengöring från utsidan inte fungerade, demontera delen och rengör den. Ta bort 7 # 10-Torx skruvarna på multifunktionsomkopplaren. En platt skruvmejsel kan vara användbar eftersom det är svårt att nå med Torx skruvset.        
 2.  
 3.             2      Ta av locket . Rengör fettet från kontakterna och kopparkretskortet (Q-tips och gnidningsalkohol fungerar bra). Du kommer troligen att upptäcka att smöret har överbryggat några kontakter på plattan. Du kan smörja plåtarna igen, men det här är valfritt. Fettet kan göra delarna glida lite bättre, men fett lockar också smuts, så det är inte så lätt.        
 4.  
 5.             3      Installera om det med omvända steg. Var försiktig med våren. Detta måste passa på metallstiftet och i den nedre plasten (visas i föregående bild) när de övre och nedre delarna av multifunktionsbrytaren kläms fast på plats. Detta är kontaktstiftet med våren i hornringen (E i det första fotot).        
 6.  
 7.             4      Dra åt skruvarna # 10 Torx i denna ordning: # 5, 6, 3, 4, 2, 1, 7.        
 8.  
             

    3      Senaste steg  ,

    
   
 1.             1      Tryck försiktigt multifunktionsomkopplaren tillbaka på rattstången. Följ pilriktningen på bilden. Tryck dock inte hela vägen, annars kan du ta bort plastremsorna (på bilden är plastremsan # 1 redan avbruten, men detta försvinner inte funktionen hos multifunktionsomkopplaren). Byt ut de 3 kablarna .        
 2.  
 3.             2      Skjut försiktigt multifunktionsomkopplaren nedåt i rattstången med plastremsorna glidande in i den. Ta en liten skruvmejsel med skruvmejsel och sätt in kontaktstiftet på hornringen medan du trycker ner delen. Du inser att multifunktionsomkopplaren sitter korrekt, eftersom den är spolad med rattstången och hornringen med fjädern berör metallytan, INTE kanten på hornringen.  
    
  • Om du inte gör det på rätt sätt kan mässingshornringen vara skadad, och hornet kan användas varje gång ratten flyttas, eller hornkontakten kanske inte fungerar.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

             
Bilar populär:
Montera snökedjor.

Bromsa en motorcykel på ett säkert sätt.

Kontrollera däcket med ett mynt.

Undvik bilolyckor.

Lägg till olja i din bil.

Blöder bilbromsarna.

Nedväxling med mellangas.

Ridning i baksätet på en motorcykel.

Justera ett säkerhetsbälte.

Park på backen.

Bestäm storleken på en mountainbike.

Läs däcknamnet.

Förhindra Autorost.

Reparera små rostfläckar på bilen.

Traktorunderhåll.

Reparera ett läckert taklucka.

Känn igen en glidkoppling i din bil.

Rengör injektorerna i motorn.

Korroderad bilbatteri.

Övervinna rädslan för körning.

Parkera i omvänd.

ako woman