Home \ bilar
 

Förhindra bildörrar från att frysa.

 

Det är dåligt nog att skovla dig igenom trettio inches eller mer av snö för att nå din bil utan att stöta på en frusen dörr eller ett fruset slott. Om du inte kan parkera din bil i ett uppvärmt garage är dina bästa alternativ vanligen en olja för dörrkarmspackningar och gnugga alkohol eller en värmekälla för frusna lås.

              

Förfarande .

    

    1      Förhindra dörrar från frysning  ,

    
   
 1.            1      Byt ut krackade eller saknade gummitätningar. Gummitätningen längs kanten på bildörren är det område som fryser, inte själva metallen. Undersök förseglingen av varje bildeldörr och runt varje fönster. Om du märker några sprickor eller luckor kan vatten infiltrera, gå till en auto parts butik för att köpa byten.        
 2.  
 3.             2      Torka dörrkarmsramen. Rengör hela dörrramen för att avlägsna skräp och andra skräp som byggs upp över tiden. Vatten kan samlas runt smuts och frysa dörren när temperaturen sjunker.       
 4.  
 5.             3      Belägg gummit med en skyddande vätska. Gnugga inte "olja" eller fett på gummit. Dessa innehåller syror som förstör materialet över tiden. Dessutom blir olja eller fett tjuv när förhöjningen ökar, vilket skadar gummit. I stället bär glycerin (från apoteket), Hirschtag (finns som en penna i biltillbehörshandeln) eller talkpulver med en pappershandduk på gummitätningen. Dessutom hjälper också här: 
    
  • En gummiprodukter är förmodligen det säkraste alternativet för långtidsvård.
  •  
  • Silikonspray smörjmedel kan vara i flera veckor per jobb, men det kan skada skumgummitätningar och borde hållas borta från färgen.  
  •  
  • WD40, en annan lättviktig smörjmedel eller till och med antispinnbakspray, är lättillgängliga alternativ, men upprepad användning kan leda till att gummit torkar ut eller sönderdelas.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd ett bilskydd. Om din bil parkeras utanför, minimerar en bilhölje mängden fukt från snö och regn som kan nå dörrdelarna och frysa. 
    
  • Alternativt hitta en tung soptäcka och häng den över den öppna bildörren. Olja gummit som beskrivet ovan och stäng sedan dörren över plasten.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Förebyggande och hantering av frusna lås  ,

    
   
 1.             1      Gnugga nyckeln och lås med gnidningsalkohol. Välj en gnidningsalkohol som innehåller minst 60% alkohol för att hålla alkoholen fast vid låsningen och förhindra att fukt fryser på den. Gnid det en gång i veckan med en pappershandduk på nyckeln och lås för att förhindra isbildning. Detta kan också fungera för att smälta befintlig is, men det är oftast långsammare än metoderna nedan.  
    
  • Vaselin är ett annat alternativ men kan lämna en fet rest på ditt redskap.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spruta lås smörjmedel vid allvarliga problem. Om gnugga alkohol inte räcker för att använda ditt lås, välj ett lås smörjmedel. Även experter tenderar att ha divergerande åsikter om smörjmedelsval, men vissa alternativ rekommenderas oftare än andra. Applicera endast ett av följande alternativ per lås, eftersom en blandning lätt kan smörja den:  
    
  • Ett grafit smörjmedel är vanligtvis i en komprimerad luftcylinder som enkelt kan skjutas direkt in i nyckelhålet. Vissa människor tycker att det kan absorbera fukt och lämna fett på nyckeln över tiden.
  •  
  • Teflonbaserat smörjmedel rekommenderas ofta, men vissa anser att den silikonhaltiga produkten är fet och ineffektiv.
  •  
  • Smörjfria smörjmedel bör vara mindre damm och smuts.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spraya frusna lås med avis. Håll en de-icer-produkt i ditt garage eller vinterjacka om du blir fryst ur bilen. Dessa sprutas vanligtvis direkt på lås och är det mest effektiva alternativet vid svåra isförhållanden. Välj lås med minsta mängd is, spray och sätt in nyckeln.        
 6.  
 7.             4      Värm nyckeln. Håll nyckeln med en potholder eller ett tang med den tandade spetsen över en tändare eller en match och lås den sedan på plats. Om nyckeln helt och hållet är tillverkad av metall, utan plasthandtag eller fjärrkontroll, kan du värma upp tangenten säkert medan den är i låset.        
 8.  
 9.             5      Värm låset med en hårtork eller ditt eget varma andetag. Denna metod är mindre effektiv, men värt ett försök om inga andra alternativ är tillgängliga. Ett kartongrör, placerat över det frusna låset, hjälper till att rikta den varma luften. Fortsätt i flera minuter, speciellt om du inte har ett rör, eller vädret är blåsigt. 
    
  • Om din bil är ute, använd en batteridriven hårtork eller en förlängningssladd som är lämplig för utomhusbruk.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (10)      
Bilar populär:
Montera snökedjor.

Ta bort insektsfläckar från bilen.

Motorcykel för nybörjare.

Köra uppförsbacke.

Byt torkarbladet på bilen.

Felsökning om din bil förlorar olja.

Starta en bil med manuell växellåda.

Så här laddar du ett tomt bilbatteri.

Erhöll körkortet i USA.

Ta bort kräkningar från insidan av bilen.

Utmana en nodulär.

Beräkna bränsleförbrukningen.

Skada på bilen efter en olycka.

Lås säkert på en cykel.

Köra uppförsbacke.

Få en rabatt på en hyrbil.

Betala inte för att köra för fort.

Slå på strålkastarna.

Hitta en dold riktningsfinnare på en bil.

Reparera Grand Am Blinkersignaler.

Reparera bilfärg.

ako woman