Home \ bilar
 

Eliminera tobakslukta i bilen.

 

Om du ska skylla på att låta dina vänner blunda som 1940-talets VIP i din bil, eller om du just har köpt ett fordon med en speciell doftanteckning, är cigarettstink i bilen väldigt äckligt. Lyckligtvis, med rätt verktyg och metoder kan du få ut det igen. Rengör din bil ren och hantera sedan soporna med en kombination av naturliga och kemiska rengöringsmedel. På nolltid kommer det vara ett nöje att komma i bilen igen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Börja med grundläggande rengöring  ,

    
   
 1.            1      Rengör mattorna med en mattan rengörare och vakuum. En vanlig gammaldags mattrengörare ska vara tillräckligt. Självklart kan du också få ut klubben för särskilt allvarliga fall om lukten är väldigt dålig. Då bör du dammsuga mattorna noggrant. 
    
  • Om du inte kan rengöra matsna ordentligt, sug åt dem åtminstone. Det som ensam kan hjälpa, eftersom det tar bort de minsta partiklarna, där cigarettstanken också har avgjort, och så blir du av med en del av lukten själv.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengör askkoppen. Det förklarar egentligen sig själv, eller hur? När du har torkat askkoppen kan du spruta den med en vanlig luftfräschare och torka av med en köksrulle. Så ett mycket tunt lager av luftfräschare förblir i askkoppen - inte tillräckligt för att göra askkoppen brandfarlig, men tillräckligt för att lämna en trevlig doft.       
 4.  
 5.             3      Häng ett mirakelträd i bilen eller använd ett klämma för ventilation. Naturligtvis, om du vill dölja det faktum att din bil precis har genomgått en (självklart nödvändig) grundlig rengöring, kan ett påträngande mirakel träd provocera motsvarande slutsatser, men om du bara vill bli av med stanken, då kan ett mirakel träd eller en doftplugg för ventilation kommer att fungera underverk.       
 6.  
 7.             4      Slå på värme och ventilation och låt frisk luft flöda i bilen i ca 30 minuter. Öppna dörrarna, sätt på motorn och sätt på ventilationen medan du fortsätter rengöra din bil. När du ser på din bil på något annat sätt, kommer fräsch, frisk luft att cirkulera genom inredningen och förbättra luftkvaliteten. 
    
  • Om du verkligen tror att det kan vara nödvändigt, kan du också byta luftfilter i inredningen. Detta filter ska ändras ungefär 20 000 till 25 000 km eller en gång om året. Om du inte kan komma ihåg exakt när han senast ändrades, gör dig själv en tjänst och bara byt honom. Det kan göra en stor skillnad.            
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Använd kemisk rengöringsmedel  ,

    
   
 1.             1      Prova tyg och klädsel. Speciella rengöringsmedel för tyger och klädsel är också avsedda att neutralisera otäcka lukt. Spraya på säten, mattor och även säkerhetsbälten - precis där det finns saker i bilen. Arbeta sedan rengöraren i materialet enligt anvisningarna med en mjuk och inte för liten borste. 
    
  • Under vissa omständigheter är en antibakteriell rengöringsmedel bäst lämpad eftersom den är särskilt effektiv mot cigarettlukt. Bara prova det.            
  •  
  • Det gör mycket arbete, men att ta bort platserna före rengöring kan ha en enorm effekt. Mats och mattor finns ofta under sätena, vilket är mycket svårt att komma till, men de kan fortfarande absorbera mycket otäcka luktar. Om du kan ta dessa mattor ur bilen och städa upp dem kan du kämpa med cigarettstänk direkt in i baksidan av din bil och det kan göra stor skillnad.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spraya dina säten, mattor och lock med en speciell pet spray. Det kanske låter konstigt först, men det fungerar faktiskt. Speciellt sprayarna, som i själva verket är avsedda att eliminera särskilt skarpa luktar som från djururin, kan fungera mirakel även mot tobakslukning. Låt dig rådas bäst i djurhandeln.       
 4.  
 5.             3      Använd torkdukar. Torktorkar kan också användas för att hålla bilen "fräsch". Lägg bara några tyg i bilen eller sätt ett öppet pack med torkdukar i bilen, till exempel under ett säte. När solen skiner på bilen kommer värmen att göra att dukarna släpper ut en behaglig frisk doft. Ett paket med torkdukar håller din bil fräsch länge, och det kan i sista hand vara billigare än att använda flera mirakelträd. 
    
  • Efter ett tag börjar torkdukarna också ta upp obehagliga lukt från miljön samtidigt som den färska doften sänker sig. Därför bör du byta dem från tid till annan.            
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om lukten fortfarande är mycket genomträngande, kan du försöka skicka en tungt utspädd rengöringsmedel genom ventilationsöppningarna. Du kan späda en vanlig rengöringsmedel eller till och med en blekmedel med vatten. Då letar du efter luftstrålarna, som vanligtvis ligger under huven direkt framför vindrutan. Starta ventilationen i bilen och använd en sprayflaska för att spruta i den utspädda rengöraren. Om dåliga luktar fastnar i luftventilerna kommer du bli av med dem på det sättet.       
 8.  
 9.             5      Shampoo alla tyger i bilen. Applicera shampoo direkt på platser och mattor och arbeta med en pensel eller tyg (borsten fungerar bäst). Sedan absorberar du det återstående schamponet med en speciell dammsugare, som du kan låna i hårdvaruaffären eller bilhandlaren.       
 10.  
             

  Del 3      Använd naturliga städare  ,

    
   
 1.             1      Använd bakpulver. Bakpulver är naturligt deodorant och mångsidig för att vara nästan kriminell. Det är ett bra sätt, särskilt för tygbelagda bilar. Men om du har en särskilt dålig lukt behöver du också ungefär ett halvt kilo natriumbikarbonat. Så här fungerar det: 
    
  • Stänk sodavatten över så stor yta som möjligt över alla porösa ytor, dvs mattor, säten, takbeklädnad (fördela det till exempel med en fjäderdamm under locket) och varhelst lukten annars skulle ha avgjort.            
  •  
  • Arbeta bakpulver i respektive yta. Du kan använda en trasa, en pensel eller bara dina händer.            
  •  
  • Vänta minst 30 minuter eller till och med en hel dag. Ju längre du väntar desto längre kan sodavatten göra jobbet och frigöra din täppta vagn från stanken.            
  •  
  • Om du har väntat tillräckligt länge, sug upp den kvarvarande sodavatten. Sifon grundligt åtminstone två gånger för att absorbera den kompletta sodavatten, tillsammans med små partiklar som kan orsaka dålig lukt.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Torka in interiören inklusive alla glasdelar med vatten och ättika. Blanda en kvart kopp vinäger (vit, ingen äppelcidervinäger) med två koppar vatten. Sätt blandningen i en sprayflaska och skaka väl. Spruta fönstren och alla tygstycken i bilen med blandningen och torka upp några små pölar. Din bil kommer sedan att lukta av ättika, men lukten av ättika kommer att försvinna när allt har torkat igen.       
 4.  
 5.             3      Fördela rostade kaffebönor i din bil för en dag. Om du inte gillar lukten av kaffe, är den här strategin inte för dig. Synd, för att det verkligen fungerar. Sätt sex plattor på strategiska ställen i bilen och lägg på en tallrik med rostat kaffe på varje tallrik, som du fördelar jämnt på tallrikarna. Gör det bäst på en varm och solig dag och lämna fönstren öppna ungefär en halv tum bred. Efter en dag samlar du in plattorna igen och njuter av den behagliga lukten i bilen.       
 6.  
 7.             4      Använd krusad tidningspapper. Det är inte det absoluta säkerheten, men många människor svär på det eftersom tidningspapper absorberar lukt. Samla några sidor från en dagstidning och fördela dem på insidan av bilen. Låt dem ligga där i 48 timmar så att de kan absorbera lukten och sedan bära dem direkt till pappersbehållaren. 
    
  • Som alla andra metoder i den här artikeln kan du enkelt kombinera tidningsmetoden med andra strategier för att öka dina chanser att lyckas. Det finns till exempel inget fel med att sätta en tallrik kaffebönor bredvid en krispad tidningssida.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt aktivt kol i bilen för att filtrera stanken från luften. Du kan få aktivt kol i pulverform i hälsokostaffärer eller större varuhus. Sätt en kopp aktivt kol i din bil och lämna det där för en dag eller två. Efter denna tid borde kolet magiskt ha eliminerat det mesta av tobakslugan. 
    
  • Vissa djurprodukter innehåller också aktivt kol och är mycket billigare. Till exempel finns kattskräp, som i viss utsträckning består av aktivt kol. I slutändan är det förmodligen billigare och lika effektivt om du bara lägger en skål med kattskräp i din bil istället för att spendera mycket pengar på aktivt kol som du aldrig behöver behöva igen efteråt.  
  •  
  • Aktivt kol är en effektiv naturlig luktdödare. Om du redan har provat det med bakpulver, men lukten av rök fortfarande inte helt har försvunnit, kan det aktiverade kolet göra det ganska effektivt resten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Försök att lägga en liten mängd ammoniak eller vinäger i bilen över natten. En kopp ska vara tillräckligt. Ammoniak är väldigt aggressiv, så låt det fungera i fred, samtidigt som du håller ett säkert avstånd. Efter att du har tagit bort koppen, öppna fönstren och lufta bilen i en timme eller två innan du använder den igen. Du kan upprepa detta för en vecka eller två varje natt om lukten av en natt inte har försvunnit.       
 12.  
             

  Del 4      Övriga alternativ  ,

    
   
 1.             1      Efter att du har rengjort din bil noggrant, kan du döda de sista kvarstående luktarna med en ozongeneratschockbehandling. En ozongenerator täcker inte lukt, men tar bort dem helt eftersom ozonet oxiderar och denaturerar alla organiska föreningar som orsakar lukt.       
 2.  
 3.             2      Investera lite pengar och låt en professionell ta hand om problemet. Det blir lite dyrare att få din bil rengjord av en professionell, men då kommer du inte ha något arbete eller stress med det. Dessutom kan du vara säker på att en pro vet vad han gör och att du får bilen tillbaka i perfekt skick.       
 4.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Bilar populär:
Montera snökedjor.

Vrid en bil till ett mobilannonseringsmedium.

Byt kopplingsvätska.

Hur man professionellt rengör och underhåller en bil.

Behåll en utombordsmotor.

Hur parkerar du bilen ordentligt.

Tvätta en motorcykel.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Ta bort bensin från en tank.

Vinter en motorcykel.

Polsk vindruta.

Gör klartfärgad primer.

Justera ett säkerhetsbälte.

Byt bromsbelägg på bilen.

Reparera färgskador på bilen.

Återställ ABS på en BMW R1100RT.

Reparera instrumentbrädans belysning i bilen.

Övervinna rädslan för körning.

Tryck på en bil.

Skicka en cykel billigt.

Reagera när bromsvarningslampan tänds.

ako woman