Home \ ekonomi
 

Hantera förlusten av väskan.

 

Att förlora din väska eller handväska kan vara en förödande upplevelse. Inte bara förlorade du dina papper, men också dina pengar, ditt kredit- och betalkort och allt annat du behöll i det. Följ den här guiden för att återfå kontrollen över vad du har förlorat.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Försök hitta plånboken. Kom ihåg när du senast hade din plånbok. Om du gör det kan du eliminera platser där du inte förlorade dem och fokusera på platser där det kan ha hänt. Följ dina spår. Vad har du på dig? Var gick du? När tog du din handväska ur fickan? Fråga enkla frågor som dessa, om din handväska har blivit stulen, gå vidare till nästa steg.  
    
  • Gå till platser du senast (från den tid du senast såg din plånbok), inklusive restauranger, teatrar och liknande, och fråga om de hittade en försvunnen plånbok. Vanligtvis kommer namnet att vara på ett märke eller ett visst medlemskort. Ännu större platser som köpcentra har förlorat / funnit kontor eller en säkerhetstjänst.
  •  
  • Antag inte att en biograf eller annan verksamhet ringer dig. Vissa företag ringer inte eftersom de utsätter det faktum att du var någonstans eller med någon du inte vill att dom ska känna till.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Anta alltid att handväskan blev stulen. Om du inte hittar plånboken inom några timmar, kanske någon annan gjorde det och du vet inte om den personen kommer att returnera den till dig. När det gäller dina märken, kreditkort och bankkonton är det bättre att spela det säkert. Den maximala tiden du ska vänta är 24 timmar, för många företag är det dags när du måste anmäla förlorade kort.        
 4.  
 5.             3      Ring din bank och rapportera ditt betalkort som stulen. Det är väldigt viktigt att göra detta så fort som möjligt, till skillnad från kreditkort, säger lagen att risken för betalkort ligger hos konsumenten om de inte rapporteras. Du kan behöva betala alla uttag eller till och med kassakrav. Om du har ringt din bank, kommer avdragsgill för debetkortet att sänkas till $ 50.        
 6.  
 7.             4      Ring ditt kreditkortsföretag så snart som möjligt och få ditt kreditkort blockerat, särskilt ditt förbetalda kort. Dessa har ofta mindre stränga säkerhetsregler och strängare rapporteringsregler än kreditkort. Ansök om ett nytt kort för samma konto om du kan.        
 8.  
 9.             5      Rapportera din väska till polisen som förlorad eller stulen. Det kan se ut som förlorad tid, men om du har en polisrapport kan den hjälpa dig med många saker, inklusive försäkringsanspråk, ansvarsfrågor och mer.        
 10.  
 11.             6      Ansök om ett nytt körkort. Om du är stoppad kanske inte polisens tro på din historia om en förlorad plånbok. Ta inte denna risk.        
 12.  
 13.             7      Ring till kreditvärderingsinstituten (kreditbyråerna) och berätta för dem de stulna korten och andra relevanta artiklar. De stora amerikanska kreditinstituten omfattar Equifax, Experian och Transunion.        
 14.  
 15.             8      Köp en ny handväska. Medan du väntar på att hitta din gamla, behöver du något för att hålla dina saker i den. När du hittar din gamla handväska, kan du bestämma vilken man ska använda. Om du tror att du förlorar det igen, tänk på att köpa en med en kedja eller något annat som förhindrar att du förlorar det igen i framtiden. Som ett prisvärt alternativ kan du köpa en nylonpåse. Dessa varar i många år. Dra ett gummiband över det så att du vet när det flyttas eller gör dig själv eller köpa en ankelfäste med en kardborreband för att hålla din väska säkert där inne. Som ett alternativ till att köpa en ny handväska, kan du också göra dig själv en.        
 16.  
 17.             9      Fråga dina vänner. Om du kommer ihåg var du lämnade din väska sen, ring dina vänner eller föräldrar och be dem att leta efter din väska i sitt hem.                  
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>               

Ekonomi populär:
Vänja sig vid pensionering.

Handel med aktier.

Öppna en blomsterbutik.

Använd PayPal.

Bli en bättre chef.

Återkräfta skulder från din vän.

Beräkna rörliga kostnader.

Skydda mot valutakursförändringar.

Ansök om ett personligt lån.

Annonsera ditt hemföretag på Internet.

Utför en medieanalys.

Utveckla en affärsidé.

Gör en omstrukturering av skulden.

Bygg ett varumärkesvärde.

Sälj på Amazon.

Köp åtgärder utan börsmäklare.

Beräkna tillgången för investering.

Starta ett företag som barn.

Beräkna en hyresintäkt.

Skriv en beredskapsplan.

Var en framgångsrik företagare.

ako woman