Home \ ekonomi
 

Få finansiellt.

 

Om du, som de flesta, bor från en lönecheck till nästa, kan det vara skrämmande att unravel din personliga ekonomi. Det första steget i att träffa ändamål är att skapa en budget som du kan hålla fast vid. Då kan du strategiskt hitta ett sätt att förbättra din inkomst och minska kostnaderna.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Budgetplanering  ,

    
   
 1.            1      Gör en budget. Använd en tabell och lista de olika utgångarna i den första kolumnen. Skriv årets månader i raderna.  
    
  • Den första raden ska innehålla en rubrik.
  •  
  • Dina utgifter ska delas upp i kategorier som bostäder, transport, dagligvaror, telefon / internet, sjukvård, räntebetalningar, mat, kläder och underhållning.
  •  
  • Planera budgeten under minst 12 månader.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg till en separat rad för inkomst och skriv in din inkomst här. Om du är gift ska du inkludera intäkter och kostnader för hela familjen. Du kan hitta kostnadsbesparingar när du köper mat för flera personer.        
 4.  
 5.             3      Spendera inte ett öre utan att notera det i din budget. Först ta dina kvitton, ditt kreditkortsbevis och ditt kontoutdrag. Skriv sedan alla dina utgifter från förra månaden.  
    
  • Varje gång du hittar ett kvitto som inte passar in i dina utgiftskategorier, lägg till en ny kategori. Du måste hålla en tydlig översikt över vad du spenderar dina pengar på.
  •  
  • Ladda ner Mint-appen till din smartphone eller använd din dator om du använder den regelbundet. Han har en budgetbyggnadsfunktion som också registrerar utgifter och lägger till dem i månadsantalet så att du kan se om du befinner dig inom din budget.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Dra dina utgifter ur din inkomst. Om siffran är negativ, gör du mer skuld och behöver utveckla en strategi för att träffarna ska mötas.        
 8.  
 9.             5      Ta en närmare titt på dina utgifter. Se upp för månatliga utgifter som att äta, resa eller kläder du kan klippa för att få slutna träffar.                  
 10.  
             

  Del 2      Minska problem  ,

    
   
 1.             1      Titta på dina transportkostnader. Beräkna kostnaden för körning till arbete i bilbassäng eller buss. Byt bensin och reparationskostnader med en månadsbiljett för bussen om det minskar summan av utgifterna i denna kategori.        
 2.  
 3.             2      Köp i bulk. Om dina maträkningar är höga, se till att du inte handlar hos den dyraste lokala butiken. Klipp ut kuponger och fyll i ditt kylskåp, eftersom det är billigare att äta hemma.        
 4.  
 5.             3      Finansiera ny eller flytta till en mindre lägenhet om dina bostadskostnader är för höga. Experter rekommenderar att bostadskostnader aldrig överstiger 30 procent av din inkomst. Om din inkomst ligger under den nationella fattigdomsgränsen, försök att söka ett bostadshus.  
    
  • Sök på Internet för information om din nationella fattigdomsgräns.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se till att du utnyttjar hälsoprogram som hjälper fattiga människor ekonomiskt.        
 8.  
 9.             5      Fråga din chef om du kan arbeta på flera dagar i arbetsveckan. Detta kan spara dig på bensin och transportkostnader.        
 10.  
 11.             6      Köp kläder i en butik. Kvalitets kläder som ser helt nytt ut finns i butikshandlare. Sälj också kläder som du inte behöver längre.        
 12.  
 13.             7      Låna filmer, musik och böcker på det lokala biblioteket. De flesta bibliotek har omfattande medieprogram som du kan använda istället för Netflix eller Kabel tills din inkomst har förbättrats. Låna övnings DVD och avbryta ditt gym medlemskap.        
 14.  
 15.             8      Ring dina fordringsägare och be dem att arbeta med dig. Godta en återbetalningsplan istället för att vänta på att räntorna blir ännu större. Medicinska institutioner, verktyg och andra organisationer kan vara villiga att hjälpa dig med intresse om du betalar en liten summa varje månad.  
    
  • Att leva i ett skuldvakuum kan göra det omöjligt för dig att gå tillbaka i svart. Tveka inte att fråga om hjälp om dina räntebetalningar eller bankavgifter står för en stor del av dina utgifter.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Om det finns detta i ditt land, ansök om matfrimärken. Detta kan spara mycket pengar på mat.        
 18.  
             

  Del 3      Öka din inkomst  ,

    
   
 1.             1      Ansök om arbetslöshetsersättning om du just har släppts. Om detta inte är möjligt, begära omskolning från det aktuella kontoret.        
 2.  
 3.             2      Ansök om övertid. Ditt företag kan behöva någon att arbeta sent på kvällen eller på helgerna. Erbjuda att ta över detta extra arbete.        
 4.  
 5.             3      Tjäna pengar med dina talanger. Annonsera på Craigslist eller Fiver.com och erbjuda dina tjänster. Du kan reparera datorer, hjälpa till med ett drag, måla arbete, rakeblad, gå med hunden eller vad som helst annat du kan göra. Du kan bli förvånad över hur många människor behöver hjälp.        
 6.  
 7.             4      Bli medlem av en webbplats som erbjuder tjänster som hundsällskap, barnpassning eller hemmahörande. Dessa webbplatser har mycket strikta krav på licens, men när du är på listan, kan du få en konsekvent helginkomst.        
 8.  
 9.             5      Sälj dina ägodelar på Craigslist eller eBay. Gå med största omsorg genom ditt hem. Planera att sälja allt som inte är absolut nödvändigt för att täcka dina utgifter.        
 10.  
 11.             6      Fråga dina vänner om hjälp. Fråga henne inte om att ge dig pengar om det inte är absolut nödvändigt. De kan dock behöva din hjälp för att göra något eller rekommendera dig en öppen deltidsposition.        
 12.  
 13.             7      Sök på nätet för arbete. Transkribering, marknadsföring, deltagande i undersökningar, redigering av webbsidor och andra jobb är tillgängliga online till låg extra kostnad. Se till att arbetet är legitimt innan du ger folk din ekonomiska information.        
 14.  
             

Vad du behöver .

      

<91112>             Läs mer... (1)      

Ekonomi populär:
Öppna en butik med produktion av ljus.

Hantera din ekonomi.

Beräkna företagets kapital.

Betala månatliga räkningar i tid.

Tjäna gratis kuponger.

Skapa en annons.

Skapa en hushållsbudget.

Begär ett rekommendationsbrev.

Skapa en affärsplan.

Tjäna pengar.

Minska personalomsättningen.

Spara pengar för ditt första hem.

Öppna ett bankkonto på Caymanöarna.

Beräkna den årliga portföljens avkastning.

Avbryt en order.

Minska kostnaderna.

Kontrollera Powerball.

Skapa en balansräkning.

Beräkna netto nuvärdet.

Beräkning av avkastning på investeringar.

Bor på en stram budget.

ako woman