Home \ ekonomi
 

Köp en ny eller begagnad bil.

 

Du vill köpa en ny bil. Naturligtvis skulle en begagnad bil vara mycket billigare, men du har bestämt att riskerna i samband med att köpa ett andra eller tredje fordon inte överväger besparingarna. Du är redo att investera i en ny bil direkt från återförsäljaren. Då vill du också vara säker på att du får vad du vill utan att bli rippad.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ta kontroll från början  ,

    
   
 1.            1      Gör dina läxor. Att vara i kontroll från början betyder att du vet vad du vill och hur du får det. Om en kund inte vet exakt vad han vill, kommer bilförsäljaren att ta kontroll och prata honom i fel bil. Förbered dig själv. Var säker på vad du vill ha. Hitta din egen bil!  
    
  • Läs bilmagasiner. I det hittar du tester och recensioner som Årets bil samt recensioner och betyg på fordon som har gjort dåligt. Detta gäller för nästan alla priskategorier.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga andra människor. Ingenting är bättre än att kommunicera direkt med en annan person. Autotest skrivs ofta av branschexperter och deras bedömning är ofta inte meningsfull för vanliga konsumenter. Fråga personer du litar på att ge dig ett tips för en bra bil.        
 4.  
 5.             3      Ange prioriteringar. Vad är det viktigaste med en ny bil? Har du en liten men växande familj att bo i? Sedan leta efter limousiner med gott om utrymme eller minibussar som har fungerat bra i säkerhetsprov. Är du på fältet och behöver representera? Då skulle en sportbil eller coupe vara berättigad. Eller drar din bil ofta en släpvagn? Då kan en SUV vara det rätta valet. Du borde balansera de fordon du vill ha med din nuvarande eller framtida livsstil. Du kommer inte vara nöjd om dina behov och bilen inte matchar.                  
 6.  
             

  Del 2      Ange din budget  ,

    
   
 1.             1      Begränsa bilsökningen över din budget. I din första sökning kan du ha satt upp ett dussin fordon. Nu kommer den svåra delen: att ställa in budgeten. Med så många finansieringsalternativ som finns tillgängliga, tenderar många att komma överens om månatliga avbetalningar som de inte har råd med och underskattar räntorna. Skapa en rimlig budget baserad på dina ekonomiska alternativ och farväl till bilar som du inte har råd med.  
    
  • Hur mycket kan du betala? Ju större efterbetalning desto mindre måste du betala under terminen och din månadsbörda kommer sannolikt att sänkas.
  •  
  • Bestäm vad du vill göra med din gamla bil. I allmänhet får du ett bättre pris för det om du säljer det och inte ger det kontant. Å andra sidan kan försäljningen på den öppna marknaden ta längre och mer tidskrävande.
  •  
  • Tänk på att det kan finnas ytterligare kostnader, t.ex. för övertygelsen att komma till dig. Om din budget är 20 000 euro, kanske du inte kan köpa en bil till det priset om inte alla möjliga extrakostnader är täckta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm köpeskillingen på den nya bilen. Det är priset som återförsäljaren betalade för bilen. För förhandlingarna med återförsäljaren är det bra att veta detta pris. Du bör dock komma ihåg att inköpspriset inte inkluderar reklam, reklam och försäljningskostnader för återförsäljaren. Återförsäljare säljer nya bilar cirka tio procent över inköpspriset. Med ett prisbjudande i beloppet eller strax över inköpspriset, förlorar dealern pengar. Använd köpeskillingen, men missbruk inte det.        
 4.  
 5.             3      Informera dig om ytterligare priskriterier. Tillverkarens listpris eller rekommenderat pris (MSRP) är exakt vad namnet antyder. Det beräknas vanligen av tillverkaren på ett sådant sätt att återförsäljaren fortfarande kan göra vinst även om kunden får något i priset.  
    
  • Du kan hitta aktuellt pris för en ny bil via internetportaler som meinauto.de för varumärken och modeller. Så du får ett realistiskt pris och bestämmer hur mycket du vill spendera på din nya bil.
  •  
  • Kom ihåg att marknaden ständigt förändras. Liksom alla marknader förändras marknaden för nya bilar ständigt. En populär bil som är svår att få kommer att få ett högre pris - kanske ännu högre än RRP.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få försäkringsavtal för modeller som intresserar dig. En bilförsäkring krävs. Vissa bilar, t.ex. Sportbilar och fordon med mycket kraft kan vara mycket dyra i försäkringar. Du borde prata med din försäkringsmäklare om premierna innan du köper. Annars kan du hamna över budgeten om du måste betala ytterligare 140 euro per månad för försäkringen.        
 8.  
 9.             5      Beslut om finansiering. Om du inte kan betala hela köpeskillingen i kontanter måste du finansiera en del av det. Finans innebär att du gör en förskottsbetalning och betalar återstoden av köpeskillingen i månatliga avbetalningar, inklusive ränta som långivaren kräver. I allmänhet är räntorna lägre ju mer kreditvärdiga du är. Och ju högre dina månatliga betalningar desto mindre måste du betala under låneperioden.  
    
  • Ofta erbjuder bilhandlare dig mycket attraktiv finansiering, till exempel: en nollprocentfinansiering, på. Det innebär att du inte betalar ränta på de pengar som återförsäljaren lånar ut dig. Dessa erbjudanden är vanligtvis endast giltiga för särskilt kreditvärdiga kunder. Traders lockar dig ofta till en attraktiv takt, och om du verkligen vill ha bilen, säger de att du är ute av affären.
  •  
  • Vanligtvis får du inte de bästa finansieringsvillkoren hos återförsäljaren. Ofta ger lokala banker eller andra långivare bättre villkor. Om du inte har förhandlat fram ett perfekt eller nästan perfekt lån, skicka kontantbetalning till handlaren. Du behöver egentligen inte ha pengar, men du kan få det genom finansiering från en annan källa.  
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Köpet  ,

    
   
 1.             1      Välj tre modeller som du vill köra från gården. Vill du ha din drömbil? Också bra. Men då är du inte så flexibel om du vill göra en bra affär. Gå till tillverkarens hemsida och konfigurera din bil enligt dina idéer. Hitta köpeskillingen och RRP för fordonen och skriv ut dem tillsammans med önskade detaljer. Kontrollera om det finns några rabatter på tillverkaren för önskad modell. Ibland får du till och med över 1000 euro i kontanter eller det finns rabatter för vissa yrken.        
 2.  
 3.             2      Ta en provkörning. Kör varje modellprov. Hittills har din sökning varit väldigt teoretisk och metodisk. Nu bör du ta dig till det roliga och ta reda på hur du kör dina önskade fordon. Här är några tips om hur du får ut det mesta av testenheten:  
    
  • Var uppmärksam på den övergripande känslan under provkörningen. Lyssna på din känsla. Mindre problem som kan uppstå nu kan visa sig vara allvarliga efter inköpet. Det är därför du borde följa dina instinkter.
  •  
  • Visa så få känslor som möjligt under provkörningen. Även om din adrenalinnivå stiger och du är upphetsad, visa inte den. Erfarna säljare utnyttjar detta annars.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ring flera lokala återförsäljare och få erbjudanden. Om du ringer till återförsäljaren kontaktar du säljaren för Internet-erbjudanden eller försäljningschefen för flotta. Tala inte med den "vanliga" säljaren. Han brukar inte ge dig så hög rabatt som de andra två.  
    
  • Säg, "Jag letar efter en modell av årets fabrik med utrustningen. Har du modellen på lager och vad kostar det? "Förklara att du redan har provat och vill ha erbjudandet per telefon.
  •  
  • Börja bjuda till köpeskillingen minus återbetalning plus 1%. Du måste multiplicera köpeskillingen med 1,01. Om en bil är t.ex. Om du har ett köpeskilling på 15 000 euro får du 2 000 kontant vid köp, det vill säga 15 000 - 2000 x 1,01 = 13 130 euro.
  •  
  • Låt bindningstilbudet göras skriftligen via fax eller e-post, inklusive utrustning, skatter och registreringsavgifter. Du kan då visa det för andra handlare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ring flera försäljningschefer och fråga om de kan underkasta erbjudandet. Efter att ha ringt fem till sju återförsäljare och får priser kan du fortfarande vara $ 200 bort från den bästa affären. Ring de redan frågade bilhandlarna igen och fråga om de inte kan undergå priset för tävlingen. Gör så med så många återförsäljare som du vill tills priset är under det vanliga eller nära köpeskillingen.  
    
  • När du har slutfört köpet via telefon, be försäljningschefen att skriva ut och faxa en tabelllista över slutpris, utrustning, skatter och avgifter. Om du inte får denna lista är det osannolikt att du kommer att få bilen till det överenskomna priset.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kör till återförsäljaren där du förhandlade fram det lägsta priset och släppa upp raden där. Vanligtvis säljs bilen till dig just nu, eftersom affären är klar och det finns inget behov av att lura längre. Om de inte vill ge dig bilen till det överenskomna priset, vänd dig om och lämna. Så du visar en stark attityd och de flesta säljarna föredrar att sälja för mindre än inte alls.        
 10.  
             

  Del 4      Undvik vanliga misstag  ,

    
   
 1.             1      Signera aldrig ett kontrakt som inte är markerat. Om du inte förstår en del av kontraktet, logga inte in det. Låt honom förklara dig från återförsäljaren. En avsiktlig bedrägeri i kontraktet är straffbar och kan utmanas. Men innan du tar tid för kontraktet eller erbjudandet och dubbelkontrollerar allt för att undvika senare tvister.  
    
  • Skrupelfria handlare erbjuder ibland en betald garanti på det överenskomna priset eller erbjudandet utan att informera dig. Sådana extrakostnader är olagliga om du inte uttryckligen har kommit överens om dem. Återförsäljaren kan enkelt öka din månatliga avbetalning från 300 till 310 euro. Du märker ofta det knappast och det är också "bara" 10 euro. Men under 48 månader är det nästan 500 euro. Låt inte sådana erbjudanden stör dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp inte några meningslösa extrafunktioner. Precis som restauranger gör ofta pengar med drycker, gör bilförsäljare mycket pengar med extrafunktioner. Fråga vad du verkligen behöver och det som bara låter bra. Är en rostutredning på en ny bil väldigt användbar eller låter dig skvaller något, för du har ingen styrka för ytterligare förhandlingar?        
 4.  
 5.             3      Låt dig inte lura med konstellationer som har fyra variabler. Om säljaren berättar, berätta för honom att du lämnar om han inte tar bort den. Dessa lineups är ett desperat försök av säljare att lura köparen. Och så här fungerar tricket:  
    
  • Säljaren delar ett ark i fyra kvadranter: återförsäljningspris, köpeskilling, betalning och månadsavgift. Säljaren fokuserar på vad som är viktigast för dig, till exempel: Till exempel månadsräntan. Han reducerar dem och höjer samtidigt priset på annat håll. Bordet verkar logiskt, men det är ett trick av trickstersna. Säljaren använder dem för att förvirra dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fokusera inte bara på månadsräntan. Slitna säljare frågar dig hur mycket du vill betala för bilen varje månad. Om du håller med om en slutlig kurs, kommer du antagligen att betala mycket mer än du ville ha. Eftersom när säljaren har en fast ränta kan han bestämma slutpriset med kontraktets längd. Det är inte bra. Kontrollera alltid slutpriset först och prata om priserna.        
 8.  
 9.             5      Låt inte säljaren övertyga dig om dåligt samvete. Bilförsäljare är en speciell ras av säljare. De är mycket bra på att manipulera känslor för att få kontraktet. Du bör inte låta dig styras av känslor när du gör större inköp. Särskilt inte när dessa känslor manipuleras av en säljare.  
    
  • Låt dig vara Inte imponerad av ord som: "Du skulle inte förhandla i snabbköpet med kassören på mjölkpriset, eller hur?". De försöker få dig att känna sig skyldig, så du ger in. Säg att du inte behöver oroa dig för att betala mer än andra kunder för mjölken i snabbköpet och att du inte behöver finansiering för en liter mjölk.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Ekonomi populär:
Bli marknadschef.

Skapa en försäljningspresentation.

Att hålla en bra försäljningspresentation.

Utveckla en affärsidé.

Fyll i en insättningssedel korrekt.

Välj ditt första kreditkort.

Starta ett affiliate marknadsföringsföretag.

Beräkna skuldinkomstkvoten.

Släpp och återbetala Expensifiera fakturor.

Självbetjäning som gräsklippare.

Beräkna fasta kostnader.

Ta fram en ny produkt.

Vinn i tävlingar.

Lär dig att köpa och sälja framgångsrikt.

Bli framgångsrik i nätverksmarknadsföring.

Beräkna FTE.

Använd ett kassaregister.

Starta ett hantverksföretag.

Investera i ädla metaller.

Köp grossist.

Bestäm försäljningsvärdet för en transaktion.

ako woman