Home \ filosofi
 

Bygg ett altare.

 

Du kan skapa ett personligt altar för att dyrka, fira eller utföra ritualer, oavsett vilken religiös eller andlig tradition du identifierar med. Även människor som inte anser sig vara religiösa bygger ibland altare för att ge en speciell plats där de kan titta på sina livs frågor, vara tacksamma eller uppmuntra sig.

              

Förfarande .

    

    1      Starta ett altare  ,

    
   
 1.   1      Lär dig om altartraditioner (valfritt)! Om du bygger ett altar för ett visst syfte eller en semester, kanske du vill titta på detaljerna i traditionen online innan du börjar. Letar du efter bilder och exempel på liknande altare är ett bra sätt att komma igång. Många blandar komponenterna i olika religioner, andliga traditioner och kulturer som är av personlig betydelse för dem.  
    
  • Dag av de döda Altrar innehåller vanligtvis bilder av helgon och avlidna älskare, ljus, blommor, mat och dryck. Du kan göra ett liknande altare till hyllning till en avliden vän eller släkting genom att använda mat och leksaker som personen skulle vilja ha.
  •  
  • St Joseph's Day Altare byggs på många ställen den 19 mars. De är vanligtvis byggda i tre våningar, täckta med mat och dekorationer, som omger en staty av St Joseph. Du kan också bygga ett liknande altare för att fira en annan semester. Efter att ha hedrat helgonen eller semestern, kan du äta maten med vänner och familj, eller ge den till människor som inte har tillräckligt med att äta.
  •  
         
 2.  
 3.            2      Välj en plats! Om du planerar att meditera eller be tyst, välj ett lugnt ställe, ur vägen för förbipasserande! Om du vill hålla ditt altar som en kontaktpunkt eller använda den för gruppceremonier, placera den i ett större rum!  
    
  • Om platsen är begränsad och du reser mycket, överväg att bygga ett bärbart altar! Detta kan vara ett hopfällbart bord, eller till och med en trasa som kan packas i en resväska tillsammans med några dekorationer.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj eller bygg en altermatta. Ditt altar kan vara allt - från en stack av stenar i din trädgård till hyllor i ett skåp med glasdörrar. Om du planerar att använda altaren för ritualer som kräver utrymme på bordet, till exempel för att mala örter eller bränna rökelse, se till att det är stort och grundt nog för det ändamålet!        
 6.  
 7.   4      Lägg om nödvändigt fler möbler eller hyllor till altaret! Du kan eventuellt lägga en kudde eller stol för meditation eller bön framför ditt altar. Om barn eller personer som är kortare än du ska använda altaret, överväg att lägga till en extra lägre yta som vem som helst kan nå!     
 8.  
 9.   5      Förbered platsen rituellt (valfritt)! Du kanske vill bränna rökelse eller rituell salvia för att förbereda platsen. Alternativt kan du recitera en bön eller prata utan förberedelse och fråga gudom eller makt du dyrkar för att välsigna altaret.               
 10.  
             

    2      Dedikera ett altare till en person eller religiös figur  ,

    
   
 1.   1      Bestäm vem du ägnar altaren till! En vanlig användning av altare är att hedra och komma ihåg en religiös figur eller avlidd släkting, vän eller figur. Några av dessa är tillägnade flera personer, till exempel en avliden vän och hans skyddshelgon.  
    
  • I vissa traditioner kallas altarna också helgedomar.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Inkludera ikoner, figurer, bilder eller bilder! Om du inte tillhör en religiös bekännelse som inte tillåter bilder av den gudomliga, placera en bild av den person eller personer du hedrar på en framträdande plats på altaret, till exempel på ett högt ställ på baksidan altaret! Du kanske vill inkludera flera bilder som representerar olika sidor av den hedrade personen. Till exempel ett foto av personen vid hennes bröllop och ett foto av henne med sin familj.     
 4.  
 5.   3      Lägg till memorabilia eller objekt relaterade till ämnet! Visa objekt på helgedomen som påminner dig om den person som hedras. Dessa kan vara gåvor hon har gjort till dig, föremål hon gillade i livet, eller föremål som representerar vad hon har gjort i sitt jobb, hennes hobbyer eller personliga liv.  
    
  • Om du hedrar en religiös figur, undersök online vilka föremål som är associerade med det! Skyddshelgoner, hinduiska gudar och de flesta andra religiösa figurer har många föremål eller handlingar i samband med deras dyrkan.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Överväg att lägga ljus! Placera ljus runt kanten av altaret så att du kan tända dem till minne av personen eller den religiösa människans ära! Detta är en vanlig och enkel ritual som används på många ställen runt om i världen.     
 8.  
 9.   5      Dekorera med blommor! Du kanske vill ha en bukett blommor på altaret och kom ihåg personen varje gång du ersätter den med en ny bukett. Alternativt placera en blomkruka framför altaret, eller använd torkade blommor som permanent dekoration!     
 10.  
 11.   6      Dela att äta och dricka med den ärade personen! Ha en tallrik och en kopp på altaret och förbered dig på din sena väns favoritmat och dryck på helgdagar eller vid viktiga tillfällen! Efter att ha lämnat det på altaret för en måltid kan du dela den med dina vänner eller ge den till någon som behöver det.     
 12.  
 13.             7      Lägg till andra dekorationer eller ritualobjekt som du tycker är lämpliga! Ändra ditt altar som du vill, för att hjälpa dig att hedra personen och leva upp till sina ideal! Om personen tillhör en annan religion än din, överväga att inkludera en symbol för den religionen! Om altaren verkar för mörk för dina behov, lägg till färgglada dukar eller andra föremål för att göra det till ett lyckligare ställe att komma ihåg din vän!        
 14.  
             

    3      Skapa en altare för ett annat ändamål  ,

    
   
 1.   1      Välj ett syfte eller ämne (valfritt)! Om du tillhör en viss religion kanske du vill dekorera ditt altar med figurer och heliga föremål som är associerade med det. Vissa konstruerar altare som är avsedda för ett syfte, till exempel läkning eller meditation, och dekorera dem med föremål som representerar dem från många kulturer.
    
  • Som ett enkelt exempel utan en specifik bekännelse kan du bygga ett altare som representerar de fyra klassiska elementen: eld, luft, vatten och jord.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt en dekorativ duk! Många altare börjar med en tyg som håller altarytan ren och kommunicerar med altarets syfte. Till exempel kan en enkel vit trasa hjälpa dig att hålla fokus och reflektera. En lysande, dekorerad trasa kan hjälpa till att lyfta ditt humör, medan ett yttre altar kan ha en trasa med dämpade höstfärger som inte förringar naturen.  
    
  • För att fortsätta med exemplet på ett altare som är dedikerat till de fyra klassiska elementen, kan du välja fyra små kläder och placera dem bredvid varandra: röd (eld), vit eller ljusblå (luft), mörkblå (vatten) och brun ).
  •  
         
 4.  
 5.   3      Placera texter som ska läsas vid användning på altaret! Om du tillhör en religion med heliga texter, inkludera en utgåva på altaret för att läsa för inspiration! Annars kan du överväga att lägga till en annan bok, ett dikt eller en annan text som är viktig för dig och hjälper dig att uppnå det mentala, emotionella eller andliga tillstånd som altaren ska ge!     
 6.  
 7.   4      Inkludera bilder relaterade till altarets tema! Ortodoxa helgedomar har vanligtvis symboler på heliga eller andra religiösa figurer. Hinduiska helgedomar kan innehålla figurer av gudar som är hedrade. Även om du inte ska vara religiös, kom ihåg konstverk som du kan inkludera med hänvisning till syftet med ditt altar!  
    
  • För att fortsätta med ett elementalteras exempel kan du inkludera en flammalkrigsritning, en kalligrafi (luft) ritad med en fågelfjäder, en vattenfärg av ett havslandskap (vatten) och en lera statyett (jord).
  •  
         
 8.  
 9.   5      Inkludera alla objekt du vill använda i ritualer! Dessa varierar mycket beroende på den andliga traditionen och den personliga preferensen hos altarbyggaren. Du kan ha många örter, kristaller och speciella kärl om du utför många ritualer. Å andra sidan är det helt acceptabelt att helt enkelt placera ett ljus i ljuset innan du ber, eller en tidskrift för att skriva dina tankar på.  
    
  • Ett elementalter kan innehålla ett ljus (eld), en fläkt (luft), ett glas vatten (vatten) och en handfull jord (jord). Du kan alternativt hålla var och en av dessa saker som du tittar på elementen och vad de representerar, eller uppfinna en mer utarbetad ritual.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Använd andra dekorationer eller ritualobjekt! Lägg till ditt altare, vad du än vill! Du kanske vill lägga till blommor, dekorativa figurer eller andra dekorationer. Du kan bestämma dig för att lägga bilder av glada minnen runt altaret. Du kanske föredrar att hålla altaret relativt enkelt. Det är upp till dig.  
    
  • Andra relaterade föremål som kommer till ditt elementärt alter kan vara skal, stenar, fjädrar, delvis bränt trä eller något annat som du tycker representerar eller kompletterar elementen.
  •  
         
 12.  
             

    4      Användning av en altare  ,

    
   
 1.   1      Bestäm hur man ska bete sig vid altaret! När du närmar dig altaret för dyrkan, gör det vanligt att anta en särskild attityd! Du kan stå, sitta, knä eller ta på sig en annan hållning som gör att du känner dig uppmärksam på altaren och vad den representerar. Om du tycker att det är viktigt att ha ett festligt eller energiskt humör, kan du till och med dansa runt altaret.     
 2.  
 3.   2      Be! Du behöver inte vara religiös för att be eller ta kontakt med någon eller något specifikt. Om du är religiös kanske du vill lära dig traditionella böner. Alternativt, uttrycka dig tyst, tyst eller högt, hur du trivs med det! Vanligtvis beder folk att be om läkning för sig själva och kära, förlåtelse eller vägledning vid beslut.     
 4.  
 5.   3      Meditera! Om du är ovillig att be, eller om du bara behöver koppla av och lugna dig, är det användbart att lära dig och öva meditation. Vissa människor skiljer inte mellan meditation och bön.     
 6.  
 7.   4      Bränn olja eller annat erbjudande! Bränning av ett ljus, mat eller annat föremål ses ofta som ett "erbjudande" till en annan kraft. De flesta kristna och judiska dyrkare offrar inte djur och ser ibland dem mot deras religion. Även om du tillhör en av dessa religioner kan du bestämma dig för att göra ett annat erbjudande, till exempel en liten burk olja bränt på ortodoxa helgedomar.
    
  • Detta kan tolkas som ett bokstavligt erbjudande (i röken) eller som en symbolisk handling som visar att du är beredd att offra. Det kan också helt enkelt vara en ritual som du använder för dyrkan utan att behöva analysera dess mening.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (2)      
Filosofi populär:
Mantras sjunger.

Gå till bekännelse.

Se spöken.

Gå med Gud.

Bli en följare av Jesus.

Meditera Guds Ord.

Hajj Pilgrimsfärden för muslimerna.

Övervinna ett lån.

Prediking.

Hajj Pilgrimsfärden för muslimerna.

Använd magi och skriv in ockulten.

Wicca kommer att vara.

Omvänd.

Zen Meditation (Zazen) för nybörjare.

Hur man bjuder en Novena.

Hitta spöken i ditt hus.

Konserverad olja.

Skapa ett astrologiskt diagram.

Be till Gud (för nybörjare).

Hitta Qibla.

Använda Ouijabett på ett säkert sätt.

ako woman