Home \ hälsa
 

Undvik bilsjukdom.

 

Om du blir sjuk i bil kör du förmodligen en lång körning. Bil sjukdom är en typ av resesjuka (eller kinetos) som vissa människor stöter på när du kör i en bil. Yrsel, trötthet och illamående kan förstöra resan. Så vad kan du göra för att förhindra bilsjukdom? Här är några tips som hjälper dig att njuta av ritten i framtiden.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Förstå orsaken till din bilsjukdom. Resesjuka eller bilsjukdom är resultatet av en skillnad mellan vad du ser och vad du känner. På en enhet ser du bilens inre och din hjärna förutsätter att du sitter stilla. Men ditt vestibulära system, ditt inre örabalanssystem, berättar för hjärnan att du rör dig. Konflikten mellan vad du ser och vad du känner utlöser produktionen av en neurotransmittor, vilken din kropp förmodligen ser som ett kännetecken för hallucinogen förgiftning. Din kropp försöker bli av med triggarna för förvirringen.        
 2.  
 3.            2      Titta igenom vindrutan. Titta på landskapet kan bekräfta ditt balanssystem som du flyttar. Detta kan lösa konflikten som orsakar din bilsjukdom. Fokusera på ett objekt på avstånd som inte rör sig, eller titta mot horisonten. Gör ingenting som kräver koncentration på en fast punkt. Så läs inte och spelar inte kortspel. Vänd dig inte om eller titta för mycket fram och tillbaka.        
 4.  
 5.             3      Sittplatser på framsidan av bilen. Överväg att driva dig själv (om möjligt). Förare sällan reser sjuka, eftersom de alltid måste koncentrera sig på vägen. Sitter framför passagerarsätet är nästa bästa sak. Inte bara kan du titta därifrån genom flera fönster, själva turen kan tendera att vara mindre ojämn i vissa bilar. Om självkörning inte är möjlig eller önskvärd, visualisera körning eller låtsas att du kör. Detta kan ofta förebygga eller lindra illamående.        
 6.  
 7.             4      Stäng dina ögon. Sova, om du kan. När dina ögon är stängda ser de ingenting och det eliminerar orsaken till rörelsesjukdom. Dessutom kommer sömn hjälpa dig att distrahera dina tankar från rörelsesjuka.        
 8.  
 9.             5      Öppna fönstret. Många tycker att fräsch, sval luft hjälper dem att må bättre, men orsaken är inte klar. Om det inte går att öppna fönstret, luta sig mot fönstets botten och andas. Vid denna tidpunkt ska luft komma in i bilen. Vissa människor tycker att de är värre från vissa luktar (t.ex. luftfräschare, parfymer, rök och mat). Om möjligt, ta bort luktkällan eller låt frisk luft komma in i bilen. Du kan också spruta en lugnande doft som lavendel eller mynt för att täcka upp de andra dofterna när allting inte är möjligt. Se tipsen nedan.        
 10.  
 11.             6      Ta raster. Gå ut för att sträcka dina ben. Sitt på en bänk eller under ett träd och ta några djupa andetag genom munnen. Andas djupt genom buken för att hjälpa dig att slappna av i magen. Detta är speciellt viktigt när du reser på långlindade vägar. Inte bara kommer det frekventa stoppet att lindra bilsjuka, det är också bra för föraren att ta en paus.        
 12.  
 13.             7      Gör något för att förhindra illamående. Eftersom symptom på illamående i bilsjukdom är mycket nödande är det alltid bra att vidta försiktighetsåtgärder. Gingerrot är en tidlös anti-emetik som förebygger illamående. Observera dock att många rättsmedel som vanligtvis är effektiva mot illamående kan inte fungera om du är sjuk av motion sjukdom.  
    
  • Ät några ginger kex innan du kör, och efter att du anlänt.
  •  
  • Försök med gingerjuice (för tuggning), sockerbelagd ingefära (om du inte har någon tröstande känsla) eller gingermint.
  •  
  • Om du reser långt i bilen kan du också överväga att ta gingerte i termos. Pepparmintte är ett annat bra alternativ. Kalldrycker skulle vara gingerale eller ingefära öl (läsk).
  •  
  • Du kan också köpa gingerrot kommersiellt i form av filmdragerade tabletter innehållande en koncentrerad dos ingefära (1 till 2 tabletter är tillräckliga för de flesta vuxna). De är ofta tillgängliga i hälsokostaffärer och större mataffärer.
  •  
  • Färsk mint kan också lindra eller lindra illamående. Köp dem i frukt och grönsaksavdelningen i snabbköpet. Mynt kommer inte att göra dig dåsig som andra kommersiellt tillgängliga illamåendemedel. Ät först 2 blad och tveka inte att äta mer om det behövs.
  •  
  • Håll ett pepparmynta godis i munnen eller ett annat godis som varar länge. Denna metod fungerar väldigt bra, även efter att känslan av illamående har börjat. Tugga inte på godisen eftersom illamående kan komma tillbaka ganska snabbt efter det att godiset har försvunnit. Om illamående förvärras av lukt eller smak av pepparmynta kan citrondroppar vara till hjälp.
  •  
  • Franzbranntwein eller andra alkoholhaltiga lösningar kan också användas för att gnugga mot illamående. Dessa är tillgängliga som handdukar i en apotek eller i ett vanligt apotek. Öppna förpackningen för en trasa och lukta den när du passerar den genom näsan. Det fungerar väldigt bra.
  •  
  • Musik kan hjälpa dig att distrahera dig från illamående.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Stoppa illamående med akupressur. Om du får känslan av att du blir sjuk, använd försiktigt tryck på insidan av underarmen ca 3 cm över handleden. Där hittar du en fördjupning mellan de två senorna. Du kan också köpa ett armband som gör det här för dig. Detta bör tillfälligt fördröja eller lindra illamående tills du kan ta en paus från resan. Akupressurbälten kan köpas på ett lokalt apotek.     
 16.  
 17.             9      Använd medicin för att förhindra bilsjukdomar. Det finns receptfria och receptbelagda läkemedel som hjälper till att förhindra bilsjukdomar. De flesta innehåller dimenhydrinat, meklozin eller scopolamin. Vissa populära märken är dimenhydrinat och Bonine / Antivert. Titta på biverkningarna innan du använder dessa läkemedel (särskilt om du kör) och fråga din läkare om du vill spela det säkert. Vissa läkemedel finns som patchar och kan vara speciellt användbara. Antihistaminer kan förhindra sjukdomar i rörelsesjukdom genom att påverka rörelsessensorer i innerörat. Dessa läkemedel kan blockera den del av hjärnan som kontrollerar illamående och måste tas före starten av rörelsesjukdom. Att ta antihistaminer kan få dig att känna dig trött och påverka din förmåga att använda maskiner.        
 18.  
 19.   10      Blockera rörelsen utanför bilen genom att lägga händerna över dina ögon innan du blir sjuk. Du kan förhindra eller ens läsa om bilbördad sjukdom, skicka textmeddelanden eller använda elektroniska enheter eftersom du blockerar den främsta orsaken till bilens sjukdom. Detta kan också göras med speciella resor sjukglasögon som blockera passerar rörelse utanför bilen i ditt synfält.               
 20.  
             

Hemhjälpmedel .

    

Det finns många "hemmetoder" som är effektiva för vissa människor. Det finns emellertid ofta ingen förklaring till detta och dess effektivitet har ännu inte fastställts. Om allt annat misslyckas kan de vara värda ett försök: <91112>  

   
 1. Försök att lukta en tidning. Eftersom läsning av tidningen sannolikt kommer att göra dig sjuk, håll tidningen i bilen nära dig. Om du inte alltid har en tidning till hands finns det pappersblock av tidningen som luktar detsamma och du kan ta med dig till bilen.
 2.  
 3. Ät en gurka (eller något surt) före och under resan för att hålla dig från att bli sjuk.
 4.  
 5. Vik ett gummiband runt handleden. Du kan också köpa resesjuka armband; Vissa innehåller mediciner, men andra gör det inte. Teoretiskt ger det nära passande gummibandet en distraktion från illamående.
 6.  
 7. Tuggummi. (Detta hjälper många människor att bli av med illamående)
 8.  
 9. Ät saltkakor eller andra lätt salta mellanmål.
 10.  
 11. Håll huvudet i ständig kontakt med sätet eller fönstret.
 12.  
 13. Lyssna på musik (med hörlurar), använd en MP3-spelare eller något liknande. Detta är till hjälp eftersom det manipulerar informationen från det inre örat till hjärnan, vilket vanligtvis orsakar illamående. Med din favoritmusik görs informationen underhållande, så att bilens sjukdom kan undvikas. Och det fungerar faktiskt.
 14.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Hälsa populär:
Få vitare tänder hemma.

Hitta varaktighet i livet.

Sittande på hemorrojder.

Få tunna armar.

Bota hemorrojder.

Lugna ett ömt knä.

Komma i form (ung tjej).

Undvik oral cancer.

Behandla hemorrojder naturligt.

Lindra fotvärk.

Behandla psoriasis naturligt.

Känna igen en öroninfektion.

Flytta din period.

Ansiktsutmaningar.

Ta bort 30 kg.

Avlägsna lungorna naturligt.

Ökad i två månader.

Diagnosera en jästinfektion själv.

Ät mindre protein.

Bli vegetarian.

Få en knipad penis ur blixtlås.

ako woman