Home \ hus
 

Rengör windows med vinäger.

 

Destillerad vinäger, även kallad vit ättika, kan vara en grundläggande rengöringsmedel i varje hushåll. Destillerad vinäger är en blandning av vatten och ättiksyra och kan användas för att rengöra, sanera eller deodorera nästan allt som finns i hemmet. Dessutom är ättika en naturlig produkt och därför helt säker, även vid förtäring eller inandning. dess mångsidighet överträffas bara av de otaliga sätten att använda den i matlagning. Förmodligen är den mest populära tillämpningen av ättika, och förmodligen den mest effektiva, den som används vid rengöring av glas, såsom fönsterpaneler. Det tar inte mycket att lära sig att använda ättika för att rengöra fönster. Det kräver lite tid och utrustning.

                 

Förfarande .

    
   
 1.                  1      Förbereder området runt fönstren för rengöring. Den viktigaste försiktigheten är att torka fönsterkarmarna och tröskeln för att ta bort damm med en damm eller en pappershandduk. Detta kommer att förhindra att dammet snubblar upp och gör jobbet hårdare när du använder vinäger. Om små föremål ligger i fönstret, bör du ta bort dem för att förhindra att de blir våta med ättika.        
 2.  
 3.                  2      Fyll en liten sprayflaska med en blandning av ättika och vatten. För små fönster är sprutning av ättika med en sprayflaska den mest effektiva metoden. Kombinera vatten och ättika i ungefär lika stora delar i sprayflaskan; Det är inte nödvändigt att mäta kvantiteterna noggrant, eftersom blandningsförhållandet är av liten betydelse. Faktum är att du även kan använda outspädd ättika för att avlägsna envis smuts eller lägga till mer vatten för en mildare lösning.        
 4.  
 5.                  3      Spraya blandningsfönstret. Använd sprutflaskan för att blötlägga fönstret med blandningen. Om du städar mer än ett fönster sprutar du först det första fönstret först.        
 6.  
 7.                  4      Gnugga hela fönstersytan med en trasa för att ta med ättikan. Det är bäst att använda en luddfri trasa, men en pappershandduk gör detsamma. Fokusera särskilt på platser där det finns synliga fläckar eller smuts. Arbeta snabbt för att undvika strimmor.        
 8.  
 9.                  5      Torka hela fönstergivaren. Detta görs bäst med en mikrofiberduk efter att du har absorberat större delen av fukten med en luddfri handduk. Gå fort och gnid kraftigt, eftersom det här är det bästa sättet att undvika strimmor.                  
 10.  
             

     Rengör stora fönster med ättika  ,

    
   
 1.                    1      Fyll en hink med en blandning av ättika och vatten. För stora fönster är det bäst att applicera ättika med en svamp, vilket kräver en hink för att suga upp svampen väl. Som tidigare nämnts kan du blanda ättika och vatten i lika delar, men för att vara mer ekonomisk, är det också tillräckligt att blanda en del vinäger med fyra delar vatten. Den oanvända mängden av blandningen kan plockas upp för senare.       
 2.  
 3.                  2      Applicera ättik / vattenblandningen på hela fönstersytan.  
    
  • Vattna svampen genom att doppa den i hinken och torka den över hela fönstersytan. Snabbt arbete förhindrar bildandet av streck, precis som med mindre fönster.           
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Torka fönstret med en gnistare (vindrutetorkare). Eftersom windows måste torkas snabbt för att förhindra strimmor är det speciellt viktigt att använda en gaffel på stora fönster. Så gör denna aktivitet så fort som möjligt.        
 6.  
 7.                  4      Använd en mikrofiberduk. För att avlägsna eventuell återstående fukt i fönstren hörs en mikrofiberduk och torka bort resterande ättika. Om det finns några ränder, torka dem med mikrofiberduken innan du vänder dig till nästa fönster.        
 8.  
             

Varningar .

                  

Saker du behöver .

             
Hus populär:
Reparera mattor.

Skydda mat från försämring vid strömavbrott.

Plantera fruktträd.

Försegla ett badkar.

Beräkna volymen av en pool i gallon.

Tryck och impregnerad träterrass med färg och tätning.

Växtlilja växter.

Ta bort permanent markering från plattor.

Ta bort en dörrknapp.

Odla oliver.

Kassera bränt ved och ask säkert.

Ta bort en bläckfärg från skjortfickan.

Rengör sminksvamp.

Bli av med giftmagasin.

Skapa en oas i tappningstil i trädgården.

Cut Resopal.

Skaffa en soffa med soffkåpa.

Rengör en mockajacka.

Rengör PVC golvet.

Välsigna ett hus.

Behåll krysantemum.

ako woman