Home \ hus
 

Rengör en uteplats.

 

En uteplats är ett förhöjt område som vissa husägare har i sina trädgårdar. Eftersom terrasser är öppna luftar blir de mer smutsiga med tiden. Du kan använda vanliga tvättmedel för att få din uteplats att bli ny året runt. Använd följande tips för optimal rengöring av din uteplats.

              

Förfarande .

    

    1      Förberedelse av terrassen  ,

    
   
 1.            1      Ta bort alla möbler och stora hinder. Det här låter dig inspektera hela ytan innan du rengör.       
 2.  
 3.             2      Sopa ut terrassen. Använd en kvast för att förvandla smuts, löv och annat litet skräp till en hög. Tryck sedan på högen på en dammsugare eller i en soptäcka.        
 4.  
 5.             3      Ta bort rester mellan brädorna. Använd ett smalt verktyg, t.ex. en smörkniv för att tränga in i de små sprickorna på terrassen och ta bort eventuella papperskorgen.        
 6.  
 7.             4      Skölj terrassen med en slang. Använd sprutan på en vattenslang för att göra vattenstrålen tillräckligt stark för att tvätta bort eventuella resterande skräp. När du sköljer med slangen, var särskilt uppmärksam på sprickorna i din uteplats och tunga smutsiga ytor.                  
 8.  
             

    2      Användning av syreblekmedel för rengöring av terrassen  ,

    
   
 1.             1      Blanda syreblekmedel i en hink med vatten. Oxygen Bleaching är en miljövänlig rengöringsmedel som inte skadar omgivande växter jämfört med klorblekmedel. Läs instruktionerna på blekbehållaren för att få det rekommenderade förhållandet mellan vatten och blekning.        
 2.  
 3.             2      Applicera tvättmedlet på terrassen med en skrubbborste. Skruva av ytan för att avlägsna skräp. Låt diskmedel suga på ytan på din uteplats i 15 minuter.        
 4.  
 5.             3      Skölj tvättmedlet från din uteplats. Du kan skölja bort det med antingen en vattenslang eller en tryckvätska.        
 6.  
             

    3      Rengör uteplatsen med högtryckstvätt  ,

    
   
 1.             1      Få en tryckvätska. Låna en högtrycksbricka från en lokal verktygsuthyrning eller köp en sådan apparat om du använder det oftare. Enheten ska producera mindre än 100 bar, eftersom högre tryck kan orsaka skador på din uteplats.        
 2.  
 3.             2      Fyll din tryckvätska med en rengöringslösning. Använd antingen syreblekmedel eller rengöringsmedel speciellt konstruerat för användning med högtryckstvätt. Läs instruktionerna på rengöringslösningsbehållaren för att få reda på hur mycket tvättmedel du behöver fylla i tryckvätskan.        
 4.  
 5.             3      Håll tryckvätskans munstycke ca 30 centimeter ovanför ytan. Genom att hålla munstycket på ett visst avstånd undviker du skador på uteplatsen under rengöring.        
 6.  
 7.             4      Skölj terrassen med färskt vatten från högtryckstvätten. Töm rengöringslösningen från högtryckstvätten och fyll sedan med rent vatten.        
 8.  
 9.             5      Upprepa rengöringsprocessen för envisa fläckar.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                  
Hus populär:
Lägg till kikärter.

Växa paprika.

Lägg asfaltbältros.

Rengör en klocka.

Dra en ingefära växt.

Ta bort ketchup, pastasås eller grillsås från mattan.

Rengör grumlig plast.

Rengör ett badkar.

Lägg Pergo laminat.

Rengör tegelstenar.

Kompostering i huset.

Vikningstvätt.

Måla ett staket.

Bygg ett skjul.

Så i margarinpottar.

Beräkna målarekostnader.

Skörd rabarber.

Ta bort gammalt vax från golvbeläggningar.

Ta med en färgstark färgstråle i trädgården med vårkrämer.

Odla en kaktus.

Ta bort vattenfläckar.

ako woman