Home \ hus
 

Tvätta tygblöjor genom att koka.

 

Även vid frekvent tvättning kan skadlig jord bildas, vilket resulterar i ohygieniska förhållanden i blöjor och kan orsaka blöjautslag i barnet. Även tvättmedlet i sig kan lämna kvar rester som måste lösas ut om standardsköljningen inte längre är tillräcklig. Behandla hudfett och ammoniak från utsöndringen måste också avlägsnas regelbundet från blöjorna. Även om det finns olika sätt att avlägsna smuts och andra saker från blöjor, är det enklaste och mest effektiva sättet att laga mat i varmt vatten.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Ta bort en fast rest från blöjan. Nyfödda blöjor har väldigt lite fast återstod, eftersom avföringen av spädbarn som matas med bröstmjölk är vattenlöslig och avföringen hos barn som matas med bröstmjölksersättning är också väldigt flytande. Äldre barn och småbarn som äter fasta livsmedel har en hårdare rörelse. Avlägsnar den fasta återstoden av stolen på toaletten innan du böjer blöjorna.       
 2.  
 3.             2      Tvätta blöjorna i tvättmaskinen före. Om du lagar blöjorna utan att tvätta dem först kan det orsaka permanenta fläckar.  
    
  • Tvätta blöjorna först i en kall tvättcykel.
  •  
  • Efter den första tvätten tvättar du blöjorna igen i den heta tvättcykeln, helst med ett program som kräver mycket vatten. Ta mildt vax utan tillsatser och dofter. Använd endast hälften eller kvartalet av tillverkarens rekommenderade mängd tvättmedel.
  •  
  • Täck de tvättade blöjorna till en sköljcykel.
  •  
  • Skölj noggrant efter första sköljningen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta en stor kruka med vatten och koka det. En stor, tung soppgryta eller aluminiumspanna är bäst. Om du inte har det, ta bara den största potten du äger. Fyll den nu i halv eller tre fjärdedelar med vatten och koka det under hög värme.        
 6.  
 7.             4      Dunkla blöjorna i kokande vatten. Traditionella blöjor som inte har vattenbeständig foder kan vara helt nedsänkta. Om du har nyare blöjor med vattentätt tyg som utsidan, får du inte dyka hela blöjan. Även om det också är en slags tyg, smälter det syntetiska plastmaterialet i hetvattnet. Ta bara insidan av blöjan och fördjupa den i kokande vatten.  
    
  • Kockar endast 1 till 3 blöjor i taget, beroende på kokkärlens storlek. Varje blöja måste vara tillräckligt utsatt för kokande vatten, annars kommer tillagningen inte att vara effektiv.
  •  
  • Låt inte plastkrok komma i kontakt med kokkärlens sidor. Krokarna ska stå emot de heta temperaturerna i vattnet, men de kan smälta vid kontakt med hetmetallen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Koka blöjorna i 5 till 10 minuter. Använd tång för att röra om i de första 1 till 2 minuter för att säkerställa att alla blöjor utsätts för varmt vatten. Håll sedan blöjorna under vatten så länge som möjligt. Omröring ibland för att försäkra sig om att kokvattnet kommer in i eventuella sprickor i tyget.  
    
  • Vissa instruktioner säger att du borde sänka blöjorna i 30 sekunder, men ju längre de är i hetvattnet desto mer ammoniak kan kokas ut. Om du regelbundet lagar blöjorna och inre delar är det tillräckligt att lämna dem bara i några minuter i kokande vatten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ändrar vattnet för varje matlagningsprocess. Efter den första kokta laddningen häller du vattnet bort, fyll på potten med nytt vatten och koka det innan du tvättar nästa sats. Ammoniak, tvättmedel och smuts hamnar i vattnet så snart det har kokats ut. Smutsigt vatten är därför mindre effektivt för avkok än rent. Så om du alltid använder samma vatten, slutar det att du förorenar den sista satsen blöjor istället för att laga dem rena.        
 12.  
 13.             7      Ta det syntetiska utsidan av blöjorna och lägg dem i en värmebeständig skål. Placera den vattentäta delen nedåt. Stora glasskålar passar bäst för detta ändamål.        
 14.  
 15.             8      Värmer vatten i en gryta eller vattenkokare. Kokar inte, annars blir vattnet för varmt och smälter den syntetiska delen. Ta försiktigt bort krukan från kaminen så snart vattenånga bildas.        
 16.  
 17.             9      Häll försiktigt hetvattnet över de syntetiska yttre delarna. Lämna det i varmt vatten i ca 5 minuter.        
 18.  
 19.             10      Tvätta blöjorna och inredningsdelarna i tvättmaskinen utan att tillsätta tvättmedel. Använd ett vanligt varmvattenprogram med mycket vatten och skölj med varmt och kallt vatten.        
 20.  
 21.             11      Torkar blöjorna. Häng det här för att torka i direkt solljus; så blöjorna blekas automatiskt.  
    
  • Alternativt kan du torka i torktumlaren vid låg värme. Användningen av en torktumlare hjälper även till att sterilisera blöjor.
  •  
                   
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                  
Hus populär:
Bygg en luftkonditionering för 15 euro.

Demontera en radiator för renovering.

Ta bort en murgröna.

Bestäm kvaliteten på badlakan.

Ananasplantan.

Måla en fasad.

Målarmöbler.

Montera en ny inloppsaxel i källaren.

Applicera en isolerande folie för fönstren.

Skötsel av en rumsgran.

Dra ett gummiträd.

Växt tulpaner.

Lossa en tät toalett utan sugkopp.

Rengör fönster med ättika.

Trävitt.

Gör lampskärmar.

Plantera en buske.

Avlägsnande av oljefläckar i garaget.

Bli av med kvalster.

Rengör mikrovågsugnen.

Inomhus svampar.

ako woman