Home \ index
 

Undvik en episiotomi.

 

En episiotomi är ett litet snitt som vanligen görs under slutstadiet av leverans i perineum - området mellan din vagina och ändtarmen som expanderar och ibland tårar under födseln. Hittills har interventionen rutinmässigt utförts på nästan alla kvinnor som födde sina barn på sjukhus, under antagandet att ett operativt snitt skulle vara att föredra för en okontrollerad tår. Obstetricians erkänner nu att episiotomier oftast är onödiga, varför antalet episiotomier minskar, men förmodligen inte lika starkt som det borde vara. Bläddra ner till steg 1 för att maximera dina chanser att få en baby utan onödiga skärningar.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Hitta rätt vård  ,

    
   
 1.            1      Överväg att födda med hjälp av barnmorska. Även om de flesta amerikanska kvinnor föds under vård av obstetrikare, tyder forskningen på att användning av barnmorska ökar sannolikheten för att leverera en baby utan intervention. Barnmorskor kan utföra episiotomier och i vissa fall - i vissa fall, till exempel när det finns en nödsituation som kräver snabb leverans - gör de faktiskt. Men de brukar inte göra det onödigt.  
    
  • Om du har en högrisk graviditet eller har komplikationer, måste du hänvisas till en specialist. Därför, om du väljer en barnmorska för vård, bör du prata med henne om hur denna process fungerar. De flesta barnmorskor arbetar med sjukhus och obstetrics avdelningar och kan enkelt sätta dig i vård av en födelsepersonal.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta reda på möjligheten att föda barnet i ett födelsepunkt. Födelsehus, vars personal består främst av barnmorskor, har mycket lägre antal episiotomier än sjukhus. Det beror förmodligen delvis på att vårdpersonal som tillhandahåller födelsepersonal i födelsecentraler - nämligen barnmorskor i stället för förlossningsläkare - och att födelseplatsar är mer benägna att uppmuntra naturlig leverans med så få insatser som möjligt.        
 4.  
 5.             3      Hitta en stödjande obstetrikare. Om du bestämmer dig för att söka hjälp från en förlossningspersonal och föder på ett sjukhus (antingen på grund av medicinsk nödvändighet eller personlig preferens), hitta en som tar hänsyn till din önskan att undvika episiotomi. Ställ många frågor om hur många episiotomier en given obstetrikare utför, under vilka omständigheter han eller hon utför den, och vad hans eller hennes inställning till andra ingrepp, som t ex användning av tång är.  
    
  • I allmänhet är en episiotomi-frekvens på 15% eller mindre ett gott tecken; Detta indikerar att obstetrikern inte tenderar att utföra proceduren rutinmässigt eller onödigt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få extra support. Om du väljer en barnmorska eller en förlossningsvårdare och du vill leverera ditt barn i ett födelseborg eller sjukhus, kan du också få hjälp av en födelsemedlem - en expert som specialiserar sig på att hjälpa kvinnor genom födelseprocessen Att följa sammandrag och födsel - besök. Trots att barnmorskor inte tillhandahåller medicinsk vård hjälper de ofta kvinnor att gå igenom förlossningen med mindre smärta och mindre ingrepp. Se till att din barnmorska vet att det är viktigt för dig att undvika episiotomi så att hon kan vara din förespråkare.  
    
  • Om du inte vill ha eller inte har råd med en förlossningspersonal, kan din partner eller en annan person du litar på spela den stödjande rollen. Se till att personen är välinformerad om hur de kan hjälpa dig att hantera smärta och stress vid förlossning - inklusive andning och massage tekniker - och förstår din önskan att undvika episiotomi.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Be om information om en vattenfödning. Några födelsepensionscentraler och sjukhus erbjuder möjlighet till födelse i vattnet, vanligtvis i ett varmt bad eller en pool. Tänk på det här alternativet om det är tillgängligt för dig! En vattenfödning minskar sannolikt sannolikheten för episiotomi, och det tenderar också att minska din smärta och förkorta längden av födseln.                  
 10.  
             

  Del 2      Förberedelser för förlossning  ,

    
   
 1.             1      Regelbundet söka prenatal vård. Sjuka graviditeter kommer sannolikt att leda till okomplicerade födselar. Gör regelbundna besök till din förlossningsvårdare eller barnmorska och följ hans eller hennes instruktioner för att du och din bebis ska vara säkra och rätta.        
 2.  
 3.             2      Ät hälsosamt. En balanserad kost är nödvändig för en hälsosam graviditet och kan hjälpa dig att undvika episiotomi. Det beror på att god näring bidrar till frisk hud och vävnad - inklusive huden och vävnaden i din perineum, som måste sträcka sig i betydande grad under förlossningen.        
 4.  
 5.             3      Utför Kegel övningar. För att utföra en Kegel-övning, sträcker du bara de muskler du skulle använda för att hålla tillbaka din urin. Håll spänningen i tio sekunder och låt musklerna slappna av. Försök att göra 10-20 repetitioner när du känner för det. Dessa övningar förstärker dina bäckens golvmuskler och förbättrar deras effektivitet.  
    
  • Kegelövningar är också bra för gravida kvinnor eftersom de kan minska sannolikheten för inkontinens efter posten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på en dammmassage. Vissa vetenskapliga undersökningar tyder på att massering av perineum hjälper till att förhindra perineumbrottet eller behovet av episiotomi. Andra studier säger att detta inte är fallet. Prata med din barnmorska eller förlossningspersonal. Om du bestämmer dig för att prova dammassage, börja med att applicera ett smörjmedel, såsom E-vitamin eller kakaosmör, till din dam. Sätt in tummen i din vagina och dra åt sidorna, tryck ner för att försiktigt sträcka din perineum. Massage din nedre vagina och perineum i några minuter. Du kan göra det varje dag från den 34: e graviditeten till födseln.  
    
  • Alternativt kan du be din partner att göra massage för dig med samma metod. Men var försiktig med att han eller hon är försiktig - det är viktigt att vara försiktig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Grate St John's wortsalva på någon ärrvävnad. Om du har haft episiotomi eller perinealtrior under en tidigare leverans, överväg regelbundet att applicera johannesört i ärrvävnaden under veckorna fram till ditt leveransdatum. Detta kan hjälpa dig att undvika en riva längs samma linje eller behovet av en annan episiotomi.        
 10.  
             

  Del 3      Släpp utan episiotomi  ,

    
   
 1.             1      Påminna dina vårdgivare om att du vill undvika episiotomi. När du är i arbete, kan allt gå väldigt snabbt och - särskilt på upptagna sjukhus - kan man inte förbise önskemål om en fostermor. Se till att dina vårdgivare kommer ihåg att det är viktigt för dig att undvika episiotomi.        
 2.  
 3.             2      Undvik att få epiduralanestesi. Forskning har visat att kvinnor som får medicin för smärta under arbete och leverans har den högsta förekomsten av bristningar och episiotomier, med epiduralanestesi som verkar producera de flesta episiotomierna. Detta kan möjligen bero på att epiduralanestesi gör många av de bästa födelsepositionerna omöjliga. Det kan också vara relaterat till det faktum att epiduralanestetika förhindrar dina naturliga känslor, så du måste klämma när någon säger dig, inte när din kropp känner sig redo att göra det.        
 4.  
 5.             3      Ligga i varmt vatten under födseln. Oavsett om du planerar att föda barnet i vattnet kan det vara bra att ligga i ett varmt bad under arbetet. Varmt vatten är avkopplande; Det kan minska din smärta och få dig att känna sig mer bekväm. Dessutom kan det hjälpa till att hjälpa din dam att slappna av och expandera.        
 6.  
 7.             4      Välj en ideal födelseposition. Placera dig själv på din rygg är förmodligen det värsta stället för att undvika ruptur eller episiotomi. Försök knäböja medan du lutar på dina händer och fötter eller ligger på din sida. Sprid inte benen längre än dina axlar, och rikta benen framåt (inte till sidan). Dessa positioner kommer att hjälpa din damm att slappna av och sträcka samtidigt som du underlättar ditt barns födelse.        
 8.  
 9.             5      Be om extra stöd för din perineum. Varm kompressor kan hjälpa din däck att expandera naturligt och hålla intakt under födseln. På samma sätt kan en mild massage med olivolja eller annat smörjmedel hjälpa.        
 10.  
 11.             6      Styr din pressning. Vissa kvinnor känner en uppmaning att pressa så hårt som de kan när deras livmoderhals är helt öppen. Det är dock bättre att börja födelsen långsamt. Långsam, kontrollerad och försiktig pressning gör att din perineumtid kan sträckas. Så snart ditt barns huvud syns, kan du till och med sluta trycka på några sammandragningar. Berätta för din barnmorska eller förlossningspersonal som du vill komma igång, och fortsätt trycka om du känner dig redo. Så du är mycket mer benägna att födas med en intakt damm.        
 12.  
 13.             7      Få realistiska förväntningar. Ibland behövs episiotomier, liksom andra ingrepp. Ingen obstetrikare eller barnmorska kan garantera att du kommer att leverera med en intakt perineum. Förstå att det viktigaste är att du och din baby överlever kontrakter och födsel på ett säkert sätt.        
 14.  
             

Tips .

             Läs mer... (3)      
Index populär:
Ta hand om dina barns tänder.

Packa en blöja väska för tvillingar.

Gör naglar med tidningsutskrift.

Att uppträda ordentligt under en jordbävning.

Inled en födelse.

Fake fingeravtryck.

Tjäna pengar med fotbollsbetting.

Ta hand om ett nyfött barn.

Lever enligt YOLO principen.

Förbättra sin fantasi.

Välj eller mot abort.

Köp saker på eBay.

Fick Venus gropar.

Ta bort tomatsås från tyg.

Sjuksköterskor.

Nano Aquarium setup.

Främja ditt barns grovmotoriska färdigheter.

Gå till en intervju med Kater.

Återställ verktygsfältet.

Ta dina kroppsmätningar.

Ta reda på om en person är gift.

ako woman