Home \ index
 

Få ett barn att sova ensam.

 

Att få ett barn att sova ensam i sin egen säng, i sitt eget rum, kan vara en svår uppgift. Först kommer det att finnas tårar och mardrömmar. Men när ditt barn somnar hela natten, hittar du det värt ansträngningen. Om du vill veta hur du får ditt barn att sova ensam, fortsätt läsa.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered ditt barn att sova ensamt  ,

    
   
 1.            1      Prata med ditt barn om att sova ensam. Det är viktigt att du förbereder ditt barn i god tid i stället för att förändringen blir skarp. Du kan göra det genom att prata med ditt barn om var det kommer att sova i framtiden.  
    
  • Dessa konversationer ska vara mycket positiva och fokusera på de goda sidorna av förändringen, till exempel: att barnet redan är stort nu. Föräldrarna bör inte nämna hur mycket de kommer att sakna att ha barnet i rummet på natten, eftersom detta bara skulle förvirra barnet.
  •  
  • Markera fördelarna med att sova ensam. Påpeka att barnet redan är tillräckligt stort. Löfta honom att det kommer att ha mer utrymme och bättre drömmar, eller lova honom en morgonbelöning om det hela hela natten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Svara på eventuella frågor som ditt barn kan ha. Det är alltid "vad om" du måste ta itu med när ett barn lär sig att sova ensam för första gången. Det kommer att ställa många frågor och det är viktigt att föräldrar tar upp dessa frågor på allvar och försöker att ge barnet svar som tröstar barnet.  
    
  • Att sova ensam är ett mycket stort steg för ett barn och det vill förstå allt som kommer att vara annorlunda nu.
  •  
  • En sak som bör klargöras är att barnet får stå upp på natten för att använda toaletten när det redan bär blöjor. Det bör dock vara klart för honom att det inte finns tid att spela eller besöka föräldrarna.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ställ in en sömnrutin för ditt barn. De flesta barnläkare rekommenderar att man börjar så fort som möjligt så att barnet och föräldern vet exakt vad som kommer hända nästa gång. Om en bra rutin ännu inte har upprättats ska föräldrarna nu ta sig tid för att låta barnet vänja sig på det innan de försöker få dem att sova ensamma.  
    
  • De flesta sängtidsrutiner handlar mer om händelsessekvensen än om vissa saker händer vid en viss tid. Förutom att lägga på pyjamas ska den här rutinen innehålla saker som att borsta tänderna, byta blöjor eller gå på toaletten, dricka lite vatten och höra en lugn sängtidshistoria.
  •  
  • Många småbarn försöker fördröja sänggåendet genom att göra dessa saker mer än en gång i rad. Föräldrarna bör dock insistera på de fastställda gränserna. TV, speciellt actionfyllda program, samt hög eller snabb musik bör undvikas, eftersom de inte är mycket lugnande eller lugnande för barnet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skapa en lugn sömnmiljö som ditt barn kan kalla sig. Anpassa den nya sovplatsen är ett annat sätt att få ditt barn upphetsat om att sova i ett annat rum i stället för samma utrymme som de delade med sina föräldrar från början.  
    
  • Eftersom det är mycket troligt att barnet kommer att byta från en barnsäng till en vanlig barnsäng, är det en bra idé att handla med honom och låta honom välja lakan och sänglinne för sin säng. Detta kommer att ge ditt barn mer ansvar och hjälpa honom att känna sig mer vuxen och självständig så att han känner sig redo att sova ensam.
  •  
  • Om barnet inte delar ett rum med syskon, kan de också välja en möbel eller annan dekoration för sitt nya rum.
  •  
  • Lägg inte en TV, dator eller andra spännande spel i rummet. Miljön borde vara fri från saker som kan distrahera barnet och vara så fredligt som möjligt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hjälp ditt barn att komma över sin rädsla för att vara ensam. Ett av de största problemen barnen har med att sova ensam är att de är rädda att deras föräldrar inte längre kommer att vara i närheten. Detta får dem att känna sig mer utsatta. Ljud som de inte märkte när de var i sovrummet med sina föräldrar är plötsligt tio gånger mer skrämmande. Det kan gå så långt att barnet ens tror att det finns monster i sitt nya rum.  
    
  • Det är viktigt att föräldrar inte bara berätta för dem att det inte finns några monster eftersom de är väldigt riktiga för barn. I stället bör föräldrar ha en öppen konversation med barnet om var de tycker att monsteren gömmer sig och sedan gå till dessa platser för att visa barnet att det inte finns några monster i rummet.
  •  
  • Ett annat sätt föräldrar kan hjälpa sina barn att hantera rädslan för monster är att spruta sovrummet med "Monster Way" spray. Det här kan vara något så enkelt som en sprayflaska vatten, så länge barnet inte är medveten om att sådan sak inte existerar.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sätt ett nattljus i plantskolan. Vissa föräldrar tycker det är bra att låta barnet tända ett litet nattljus när de börjar sova ensamma. Nattljuset ska dock vara på ett ställe där det inte lyser direkt på barnets kudde. Det bör också kontrolleras att nattljuset inte lämnar skrämmande skuggor, vilket skapar monster istället för att köra dem borta.  
    
  • Vissa föräldrar bestämmer sig för ett nattljus och ger sitt barn en liten ficklampa, som de får lämna under sin kudde och bara ta ut när de behöver det.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Försök att vara noga med ditt barn hela dagen. Om ditt barn vägrar att sova ensam eftersom det behöver din uppmärksamhet, se till att det blir tillräckligt med uppmärksamhet under dagen. Tillbringa minst 20 minuter om dagen med honom att leka med honom, utan en TV eller en dator. Detta kommer att underlätta för ditt barn att skilja sig från och du kommer gå med på att sova ensam.                  
 14.  
             

  Del 2      Låt ditt barn sova ensam  ,

    
   
 1.             1      Ge ditt barn en god natts kyss och berätta för honom om att tänka på något vackert. Ge ditt barn en god natt kyss, uppmuntra sömn och låt det somna. Förklara för ditt barn att det är viktigt för en god och fredlig sömn att tänka på något vackert innan du lägger dig. Berätta för honom att stänga ögonen och tänka på en vacker händelse. Tänkande kommer att trösta och det kommer att somna.        
 2.  
 3.             2      Försäkra ditt barn om att du är i närheten. Låt det veta att du är i närheten och kan komma närhelst det behagar. Lova honom att du kommer tillbaka senare för att kontrollera sitt nya rum och se till att allt är okej.  
    
  • Ange en viss tid till vilken du kommer tillbaka för att kontrollera om du sover och om allt är bra. Ge ditt barn ett löfte. Bara så det kan sova bättre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Komma regelbundet. På så sätt förstår ditt barn att du är där och att du kommer tillbaka. Börja med att komma tillbaka efter 5-10 minuter, och öka sedan gradvis tiden tills din nästa avkastning.  
    
  • Om du kommer tillbaka för tidigt på mindre än 5 eller 10 minuter, är ditt barn troligen fortfarande vaken. Om du väntar för länge kommer ditt barn att vara rädd och nervös. Ett tidsintervall på 5 - 10 är bra för en start. Så du låter ditt barn veta att du är där. Bara detta faktum kommer att lugna dig ner och få dig somna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Flytta gradvis bort från ditt barns säng. Om ditt barn inte enkelt accepterar att vara ensam i rummet, stanna hos honom. Men sov inte med honom och prata inte med honom.  
    
  • Sätt dig lite bort från honom och läs en bok eller gör något annat. Men var uppmärksam på ditt barn. Det borde försöka sova och inget annat.
  •  
  • Flytta gradvis bort från ditt barn. Ställ dig lite längre bort från ditt barn varje dag och fortsätt med dina aktiviteter.
  •  
  • Om du verkligen känner ditt barn redo, försök att inte stanna i rummet. Men låt det veta att du är där och kan ta hand om honom. Gå tillbaka till rummet igen och lämna det igen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låt lite tid passera när ditt barn gråter innan du går tillbaka till rummet. Inte alla barn reagerar lugnt när de lämnas ensamma i rummet. Om ditt barn börjar gråta, fortsätt med din plan och kom tillbaka efter 5 minuter. Låt det veta att du är där, uppmuntra igen att sova ensam och lämna rummet igen. Håll det tills ditt barn lugnar sig och somnar.        
 10.  
             

  Del 3      Håll konsekvent  ,

    
   
 1.             1      Belöna ditt barn om hon stannar i sängen hela natten (eller större delen av natten). Beröm ditt barn på morgonen när du vaknar, för att de sov ensam och belönar dem med lite något, till exempel att gå till parken. Detta kommer att uppmuntra det att fortsätta så här.  
    
  • Om ditt barn har svårt att sova ensam hela natten, kan du fortfarande belöna honom för sina försök. Detta kommer att uppmuntra dig att fortsätta försöka. Du kan lägga en affisch med klistermärken och ge barnet en mindre belöning när det har nått ett visst antal klistermärken. Självklart bör det ultimata målet att sova ensam också ingå i detta styrelse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll dig till din plan och gå igenom den utan undantag. Även om ditt barn insisterar på att hon inte kan sova ensam, vara konsekvent och berömma henne om hon stannar i sängen och sedan gå ut igen.  
    
  • Låt inte barnet gå tillbaka till ditt rum - inte ens när det är särskilt nervöst eller till och med sjuk. Om du vill lyckas följer du reglerna utan undantag.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Leta efter ditt barn om och om igen. I början bör du ta hand om ditt barn efter ett tag för att låta dem veta att du också är där på natten när den behöver dig.        
 6.  
 7.             4      Ta ditt barn tillbaka till sängs när det kommer ut ur sängen igen. Om ditt barn lämnar rummet under natten, ta det tillbaka till sängs. Förklara för honom att det är stort, har sitt eget rum och sover i sin egen säng. Upprepa detta så ofta som nödvändigt. I slutändan kommer ditt barn att lära sig och acceptera det.        
 8.  
        Läs mer... (1)      
Index populär:
Skapa ett Xbox Live konto.

Bli av med hicka i spädbarn.

Att återhämta sig från en affär.

Förberedelse av Kheer.

Reagera på en blöderklädd tonåring.

Köp en privat ö.

Beräkna ditt namnnummer i numerologi.

Skicka meddelanden säkert.

Representera siffror i vetenskaplig notation och vice versa.

Montera en barnsäkerhetsgrind.

Sätt att bli gravid.

Titta mörkt.

Läsa i ansikten.

Ta ut vårdnaden.

Få brittiskt medborgarskap.

Förbered en kryddig sås.

Sälj sötsaker i skolan.

Firar nyårsafton med familjen.

Använd toaletten som står upp.

Berätta för dina föräldrar att du är gravid.

Vik ett barn med en puckduk.

ako woman