Home \ index
 

Ta bort löven från en torr trädgård.

 

Den engelska termen Xeriscaping beskriver en taktik inom landskapsarkitektur, där endast valda växter som kräver lite vatten. En sådan torr trädgård är ett populärt koncept idag. Även om en torr trädgård ofta beskrivs som lätt att underhålla, krävs det fortfarande lite underhåll från tid till annan. På hösten har torrgården också uppgifter som att ta bort löv och annat trädgårdsavfall så att trädgården förblir ren och välskött. Lyckligtvis är det relativt enkelt att städa en torr trädgård.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Skär tillbaka dina växter  ,

    
   
 1.            1      Klipp tillbaka plantorna tidigt på hösten för att underlätta för dig. Du kan börja hösten säsongen på sensommaren när temperaturen sjunker långsamt. Ta bort alla växter, döende grenar och kvistar eller skära ner områden som du vill behålla kontrollen. Att ta hand om det nu kommer att förhindra att lövverk sprider sig genom vinden i hela din trädgård.  
    
  • Noggrann beskärning på sensommaren är inte ofta nödvändig även på vintern. Klipp tillbaka vissa buskar med bär eller fruktbärande träd först efter den sista skörden.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en presenning eller trasa av grovt tyg. Om du har ett område i din trädgård som inte är lätt att rengöra, täck golvet med burlap eller något annat material när de första fallen löv faller. Detta hjälper till exempel i en trädgård med skulpturer, en damm eller rosenbuskar.  
    
  • Lägg tunga stenar på materialet eller binda det så att det inte kommer att flyga iväg. Vik säckduken i halv om några dagar och ta bort löven. Täck golvet med det så länge som nödvändigt.
  •  
  • Detta trick fungerar bra för träd som bär frukt som du inte vill skörda. Placera presenningen under trädet eller busken. Som ett resultat kommer bären och frukterna inte att falla till marken men till presenningen. Golvet är rent och du kan enkelt rengöra presenningen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd dina verktyg tillsammans. För att skära ner dina träd och växter behöver du skarpa saxar, beskärningsskjuvar och sekatörer. Om du behöver klippa en växt vars grenar är över 2,5 cm tjocka, kan du behöva en handsåg eller en elektrisk såg.        
 6.  
 7.             4      När ska du skära dina växter. De flesta växter måste skäras under resten av tiden (sen vinter). Men det finns också några växter, som hortensia, där knopparna utvecklas på hösten. Därför måste de skäras på sensommaren. Följ de instruktioner du fick med din fabrik.        
 8.  
 9.             5      Ta bort döda löv. Eliminera alla döda stammar eller löv vid botten av växten, eftersom de inte växer igen. Detta gör att fabriken kan fokusera på ny tillväxt.  
    
  • Skär också av alla sjuka eller svaga stammar.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Klipp tillbaka plantan från botten till toppen. När du tar bort friska stammar för att bilda växter, skära tillbaka till grenar eller löv för att främja läkning. Klipp inte av spetsen.  
    
  • Den som inte har någon erfarenhet av beskärning fungerar ofta från topp till botten för att få växten till önskad storlek innan du tar bort mindre skott. Till följd av detta är växten defaced genom åren eftersom oönskade skott bevaras nedan.
  •  
  • Istället beskära växten nedanifrån först. När du har tagit bort grenarna kan du skära dem tillbaka till den storlek du vill ha.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Samla löv  ,

    
   
 1.             1      Plocka upp bladen för hand. Det går också att hämta bladen med händerna. Det är den mest tidskrävande metoden, men det fungerar definitivt. Denna metod rekommenderas dock inte för mer än en handfull blad.        
 2.  
 3.             2      Använd en träd trimmer. Trädgårdsmästare kan också använda en träd-trimmer för svåråtkomliga platser. Detta verktyg har vanligtvis ett rakt handtag och en spets i slutet. Några trädgårdscentraler säljer dessa produkter, eller du kan göra en trädklippare själv hemma.  
    
  • Det är lätt att slå en böjd spik med en hammare in i en gammal broomstick eller en bit trä så att du har en spetsig ände. Dessa hemlagade trimmare kan också användas för att hämta andra typer av sopor i trädgården.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på en rake. I torra trädgårdar med gräsmattor som kräver lite vatten eller använder gräsmatta, kan bladen också avlägsnas med en rake. Om mulken eller gruset i din trädgård oavsiktligt störs av raken, kan detta lätt korrigeras genom att använda rakets baksida.        
 6.  
 7.             4      Vänd bladen ihop. Trädgårdsmästare kan också svepa bladen med en kvast. Att komma ihop hanteras bäst om det inte har regnat i någon tid. Om man vrider med försiktighet borde mulken eller gruset i torrgården förbli oförstörd när bladet tas bort.        
 8.  
 9.             5      Försök med en blåsare. En bladblåsare har också visat sig mycket till hjälp för vissa trädgårdsmästare. En bladblåsare passar väl för områden där det finns ett mulchskikt som inte är för lätt. Bladblåsaren ska inte blåsa bort mulch. Beroende på fläktens storlek men även tyngre material kan flyttas.  
    
  • Så om du vill använda en bladblåsare, bör du vara beredd att spendera lite tid att omfördela din mulch.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Kassera lövverket  ,

    
   
 1.             1      Kompostera lövverket. Trädgårdarna höjer ofta löven innan de används i kompost eller som mulch. Som ett resultat sönderdelas de snabbare. Bladen kan komposteras separat eller i komposthöga.  
    
  • Observera att bladen av svarta valnötträd och eukalyptusträd innehåller kemikalier som hämmar tillväxten av växter. De bör därför inte komposteras.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd dina löv som en mulch. När löv hackas är de en utmärkt mulk eftersom de förbättrar markkvaliteten och ger viktiga näringsämnen till en mängd olika växter.        
 4.  
 5.             3      Använd soptäckor för trädgårdsavfall. Ett antal trädgårdscentraler säljer papperspåsar speciellt utformade för trädgårdsavfall. Trädgårdsmästare som inte planerar att använda sina löv borde placera dem i ovanstående soptunnor och få dem upptagna av sophämtaren.  
    
  • Trädgårdsmästare på landsbygden kan behöva ta med sitt trädgårdsavfall till deponi sig själv.
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Eliminera alla lövverk  ,

    
   
 1.             1      Sluta lösa en gång för allt genom att ta bort stora växter som slänger mycket blad. Överväg att ta bort stora växter som producerar överdrivna blad. Om dessa växter jobbar du för mycket, bör du överväga att ersätta dem med evergreens, även om de ser bra ut. Beroende på den ursprungliga växten hittar du vanligtvis en vintergrön växt som liknar varandra.        
 2.  
 3.             2      Plantera en tornbladmahonia. Det är ett vintergröna som producerar ätliga bär och blir ljusrött på vintern. Mahonie älskar skuggan och kan tolerera torka. Därför är det ett utmärkt val för lätta trädgårdar.        
 4.  
 5.             3      Prova Juniper Buskar. En populär vintergröna buske är enbäret. Den kan skäras i nästan vilken storlek som helst och den är mycket lämplig för en torr trädgård, även om den inte regnar mycket.        
 6.  
 7.             4      Lägg till en Texas salvia buske till din trädgård. Det är en lång, dramatisk, vintergröna buske som ger sig bra på gården och på gränserna. Han får lite över en fot lång. Denna vintergröna busken blommar lila på sommaren, men förlorar inte bladen på hösten, så du får mycket mindre arbete att göra.        
 8.  
             

Tips .

      

<91112>          Läs mer... (1)      

Index populär:
Lämna din egen familj.

Hantera ett drunknande monster korrekt.

Smygar som en ninja.

Öronrengöring hos barn.

Erbjudande på eBay.

Gör ett havremjölbad.

Få en certifierad översättning.

Gör ett positivt graviditetstest.

Ta det bra med dina syskon.

Hemma våld överlever.

Förhindra håravfall efter graviditet.

Sorg.

Ange dina familjevärden.

Bestäm mellan aktier och aktiefonder.

Behandla förstoppning hos spädbarn.

Gör en saltlösning.

Undvik plötsligt dödsdöd för barn.

Köp en privat ö.

Bli av med myror i trädgården.

Skriv ett inlärningsmål.

Ofta le.

ako woman