Home \ index
 

En nyfödd badning.

 

Nyfödda behöver inte badas så ofta som äldre barn eller små barn. Din hud kan torka ut mycket snabbt, och en nyfödd, vars navelstubbe inte har fallit av, ska bara tvättas med en svamp. Använd varmt vatten, en ren tvättmugg och mild tvål.

              

Förfarande .

    

    1      Bada en nyfödd: De första 2 till 3 veckorna  ,

    
   
 1.            1      Kontrollera navelstubben. Barnläkare uppmanar föräldrar att inte tvätta sitt nyfödda barn i badkaret tills navelsträngen har fallit av och naveln har läkt. Så läker naveln snabbare. Att hålla naveln torr hjälper till att förhindra infektioner.  
    
  • Om navelstenen fortfarande inte har fallit av efter 3 veckor, bör du kontakta din barnläkare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Så att ditt barn inte blir kallt, bada det i ett varmt rum med svampen.        
 4.  
 5.             3      Se till att svampbadytan är jämn för att hålla bukten säker och bekväm.  
    
  • Detta kan vara t.ex. arbetsytan i köket eller på badrummet. Du kan också tvätta det på skötbordet, sängen eller ens på en plats på golvet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lägg något mjukt på ytan för att hålla barnet bekvämt och varmt.  
    
  • Lägg ett tjockt lakan, några handdukar eller en byte av matta medan du badar barnet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll diskbänken eller en plastskål med varmt vatten. När du tvättar barnet på disken, använd vasken. För någon annan plats du väljer för svampbadet, ta bara en plastskål.  
    
  • Kontrollera vattentemperaturen. Det ska inte vara för varmt, men varmt nog att barnet inte blir rädd när det känns vattnet på huden.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tvätta barnet noggrant, håll handen på din baby hela tiden, speciellt om du använder en lång arbetsyta eller skötbord.  
    
  • Blöt badhandsken i vattnet och lägg en liten tvål såpa på den. Om du ännu inte tvål din nyfödda etc. Om du vill avslöja, kan du helt enkelt släppa bort tvålen. Man kan enkelt tvätta nyfödda endast med vatten
  •  
  • Massage det nyfödda med tvättmitten. Tvätta hela kroppen med varmt vatten och mild tvål. Kom ihåg att lyfta dina armar för att tvätta din armhålor och att komma mellan vikarna på babyens blubber på benen, armar och mage.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Doppa barnet med en handduk och låt den lindas i en handduk medan du byter blöjan och sätta på den.                  
 14.  
             

    2      En nyfödd badning: I badkaret  ,

    
   
 1.             1      Välj ett handfat som är säkert och enkelt att använda. Många föräldrar föredrar självständiga plastkar som passar i badkaret. Du kan också använda dessa utanför badkaret, t.ex. på badrumsgolvet.        
 2.  
 3.             2      Lägg vatten i badkaret. 5 till 8 cm rekommenderas. Vissa föräldrar använder mer vatten för att hålla barnet varmt.  
    
  • Häll varmt vatten över barnet medan du badar för att hålla det varmt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta din baby på samma sätt som svampbad. Använd en mjuk tvättmitt och en mild tvål för att rengöra barnets hud och rynkor.        
 6.  
 7.             4      Håll din baby medan du badar. Det är säkert i badkaret, men kanske är vattnet lite obekväma. Var försiktig så att du inte glider ut ur badkaret.  
    
  • Stöd barnets huvud med en hand. Om du böjer barnet framåt för att rengöra ryggen och skinkorna, lägg armen runt bröstet så att den kan luta sig mot dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tvätta bara ditt nyfödda hår om det har mycket hår och de är smutsiga eller om din baby har vagghatt, som kan identifieras som fläckiga fläckar på huvudet.  
    
  • Applicera en liten mängd babyshampo i håret och tvätta det noggrant med en tvättmassa genom att hälla vatten över huvudet. Täck hans ansikte och ögon.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

             
Index populär:
Använd antioxidanten Ecklonia Cava Seanol.

Skanna en QR kod.

Förenkla brutna rationella uttryck.

Gör ett halsband av hampband.

Beräkna din ägglossning.

Ansök om gemensam vårdnad.

Välj en gudfader.

Identifiera kategori C bioterrorist ammunition.

Överlev björnens attack.

Bygg en billig hydroponisk kultur.

Reagera på tillväxtpulver hos spädbarn.

Skicka meddelanden säkert.

Väggtatuering.

Kassera en skadad amerikansk flagga korrekt.

Bestäm mellan aktier och aktiefonder.

Flirta med en tjej i QED Chat.

Imponera dina svärföräldrar.

Sätt på ett hållbälte.

Torrgourd.

Arbeta mer effektivt.

Sova ritual för din bebis.

ako woman