Home \ index
 

Att hålla ett barn från att träffa.

 

Slår småbarn är vanliga. Alla små barn blir arga från tid till annan, och småbarn, som i allmänhet har verbala kommunikations- och impulskontrollfrågor, kan kämpa för att uttrycka ilska på ett lämpligt sätt. Har du en litet barn som inte slutar slå? Börja med steg 1 för några enkla råd.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Varför Toddlers Fight  ,

    
   
 1.            1      Acceptera att ilska är normalt och hälsosamt. Alla är ibland arg, och ditt barn är inget undantag. Utvecklingsvis har spädbarn begränsad förmåga att uttrycka sin ilska, så de börjar ibland slå och sparka om de inte får vad de vill ha. Detta beteende behöver ändras - inte själva ilska.       
 2.  
 3.             2      Inse att det är svårt för småbarn att uttrycka sina känslor. Småbarn har en relativt liten ordförråd och deras språkliga färdigheter låter dem inte noggrant beskriva sina känslor. De slår ibland för att de inte kan uttrycka sin frustration.        
 4.  
 5.             3      Var medveten om att ditt barn har behov av kontroll. Småbarn har mycket liten kontroll över sina liv: För det mesta följer de ett schema från vuxna och äter och dricker vad de väljer för dem och bär kläder och lekar med saker som vuxna har valt att leka med. Strykningen ger några småbarn en känsla av kontroll. Det kan till och med vara kul och de kan känna sig starka.        
 6.  
 7.             4      Titta på negativa förebilder. De flesta småbarn slog av utvecklingsskäl. Men om du, äldre syskon eller andra vuxna blir rippade i småbarns närvaro och är arg eller våldsam, är det troligt att detta beteende kommer att imiteras.                  
 8.  
             

  Del 2      Hantering av episoder av slag  ,

    
   
 1.             1      Vänligen ta itu med problemet omedelbart. Om ditt barn slår dig eller någon annan måste du omedelbart ta itu med situationen. vänta inte på en bättre tid. Spädbarn har en vag förståelse för orsak och effekt, och om du senare skjuter dem eller straffar dem senare, kan de inte associera dina ord med sina tidigare handlingar. Du vill vara så tydlig som möjligt.        
 2.  
 3.             2      Förklara tydligt att träffa är oacceptabelt. Säg att slå skadar andra människor och att du inte tillåter det.        
 4.  
 5.             3      Bestäm konsekvent. Om ditt barn fortsätter att slå, måste du genomföra tydliga konsekvenser och genomföra dem om och om igen. Om ditt barn kommer undan med det, kommer det att tro att det kan uppträda på det sättet igen i framtiden. Ge inte barnet en knock-on när den är out of control; det kommer inte fungera. I stället genomföra straffet enkelt och lugnt.  
    
  • Time-out är ett populärt föräldraverktyg. Om du vill använda timeout för episoder med att slå, lägg bara ditt barn i ett lugnt (och helst tråkigt) ställe och kräva att det stannar där tills tiden är över. Du behöver förmodligen stanna där för att se till att ditt barn inte springer. I allmänhet bör ledigheten vara en minut för varje år av ditt barns liv (så om ditt barn är 3 år borde det få en 3-minuters paus).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Följ efter en paus. Ställ inte bara, "Time out is over!" och skicka ditt barn till att spela igen. Du måste påminna ditt barn om vad som hände ("Du fick en paus eftersom du slog din bror"). Se också till att barnet vet att du kommer att vara konsekvent ("Om du träffar, det är en paus").  
    
  • Om möjligt kan du använda den här tiden för att lära din pjokk att be om ursäkt till den drabbade personen.
  •  
  • Du kan också ta tillfället i akt att förklara skillnaden mellan en hälsosam och normal känsla och ett oacceptabelt beteende. Du kan berätta för ditt barn: "Det är okej att vara arg, men det är inte okej att slå."
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Håll din pjokk från att träffa i framtiden  ,

    
   
 1.             1      Se efter triggers. Om du uppmärksammar, kommer du förmodligen att hitta ditt barns rutt förutsägbart. Det händer under vissa omständigheter (till exempel om ditt barn är hungrig eller trött) eller vid vissa tillfällen (t.ex. innan du lägger dig eller lägger dig).  
    
  • Du kanske kan minimera ditt barns dåliga beteende genom att se till att det inte blir för hungrig eller för trött. Håll dig till ett regelbundet schema för mat och sömn.
  •  
  • Om det händer på vissa tider kan det hjälpa till att förbereda ditt barn i förväg: "Det är nästan sömn, vi måste snart rensa leksaken, jag förväntar mig att du lyssnar på mig och dina händer för att städa upp och inte används för att slå. "
  •  
         
 2.  
 3.             2      Betygsätt känslor. Om du märker att ditt barn blir arg, säg något just nu - vänta inte tills det eskalerar. Känna igen känslor, granska det och ge ord till ditt barn för att beskriva dem. Med tiden kan detta förhindra att man slår slag och barnet börjar uttrycka sin ilska i ord.  
    
  • Du kan till exempel säga "Jag ser att du är verkligen upprörd just nu, och det är okej, det är okej att vara arg ibland, försöker du berätta varför du är så upprörd?" Om du blir lugn och använder sådana tips, när du märker att ditt barn blir arg, visar du ditt barn att det har andra alternativ än att slå till.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Diskutera lämpligt och olämpligt beteende när ditt barn är tyst. Du kan inte räkna med ett litet barn under en tantrum och får i allmänhet inga märkbara resultat. Istället pratar du om ämnet när barnet är lugnt och glatt. Upprepa att slå inte är rätt.        
 6.  
 7.             4      Begränsa tiden till tv. För mycket tid framför en tv eller dator betyder att din barn använder lite fysisk energi. Om det blir arg senare och har en tantrum, kommer det att ha problem med självkontroll och snarare slå. Innehållet har också en inverkan - om ditt barn ser våld på tv (även i en dumt tecknad film) kan det efterlikna det beteendet.        
 8.  
 9.             5      Ge ditt barn din tid, uppmärksamhet och tillgivenhet. Inkludera ditt barn i dina dagliga aktiviteter. Prata med ditt barn och leka med honom. Då kommer ditt barn sällan att ha en ilska för att få din uppmärksamhet.        
 10.  
 11.             6      Observera ditt eget beteende. Småbarn efterliknar vuxenbeteende i sina liv. Så bli inte en negativ förebild. Undvik någon form av våldsamt beteende.  
    
  • Många experter tror att ett slag kan falla i denna kategori. Det kan lära barn att det är acceptabelt, särskilt när det görs i ilska, och det förvirrar dem: föräldrar föreslår inte att slå, men slå sig själva.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Beröm gott beteende. Om din pjäs mår ilska eller frustration utan att slå den, ge det mycket ros och positiv förstärkning.        
 14.  
             

Tips .

      

<91112>         

Index populär:
Bliv lycklig genom tacksamhet.

Mata fast mat till en baby eller småbarn.

Fyll billiga vattenbomber från ballonger.

Låt ett sovande barn göra en liten burp.

3 sätt att rengöra en portafilter maskin.

Imponera flickor utan att verkligen göra någonting.

Lindra smärta av mastit.

Riva ett skämt.

Tala Klingon.

Lämna en missbrukande make.

Energiserad.

Låt åren komma fram.

Byt bilbatteri.

Sterilisera flaskor.

Berätta för din man att du är gravid.

Vik ett pappersark i tredjedelar.

Förläng batteritiden för mobiltelefoner.

Dölj din dagbok.

Frågan om förekomsten av jultomten.

Förbered ett gott mellanmål i mikrovågsugnen.

Uppmuntra ett barn att lära sig.

ako woman