Home \ konst
 

Skriv en barnbok.

 

Kommer du ihåg hur det var när du gick i pension som ett barn med din favoritbok att absorberas helt i berättelsen? Vi skriver historier för barn att lära ut de lektioner som vi har lärt oss själva och ge dem en källa av entusiasm och inspiration - och eventuellt också att återuppliva känslorna i oss själva. Den här artikeln hjälper dig att förstå de steg du bör ta när du skriver en barnbok, från att utveckla en idé för att skicka ditt färdiga manus till en utgivare.

              

Förfarande .

    

    1      Forskning och samling av idéer  ,

    
   
 1.            1      Läs många barnböcker. Om du vill utveckla de första idéerna för din barns bok kan det vara till stor hjälp om du läser igenom verk av andra författare. Gå till ett bibliotek eller en barn bokhandel och gå några timmar. Tänk på vilka böcker som mest appellerar till dig och varför. 
    
  • Bör din bok innehålla illustrationer eller bara bestå av text?
  •  
  • Vill du skriva en fiktiv berättelse eller gå mer i en faktuell riktning? Om du vill skriva en non-fiction eller non-fiction text, kommer det att kräva forskning eller omfattande kunskaper om ämnet som behandlas. Att skriva en non-fiction-bok är en bra idé, speciellt om du är expert på ett visst ämne, t.ex. Meteorer, dinosaurier eller teknik.
  •  
  • För att få en bra inspiration för din uppfunna historia borde du läsa många klassiker. Begränsa dig inte till moderna verk - gå tillbaka i tid och läs igenom historier som har bevisat sig under åren och försök ta reda på själv vad som gör dem så tidlösa. Till exempel läs följande böcker: Var de vilda sakerna , Polar Express , Godnatt, måne! och andra mästerverk.
  •  
  • Titta på storybooks. Underhållningsindustrin upplever för närvarande ett återupplivat intresse för sagor och försöker överföra dem till modern tid. Eftersom de flesta sagor är royaltyfria kan du ta tecken och handlingar från dem och flytta dem till helt nya platser med helt olika drag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på vilken publik som intresserar dig som författare. Uttrycket "barnbok" täcker allt från pappsböcker till spädbarn med ett ord per sida till romaner och non-fiction-böcker för barn i skolåldern och tonåringar (unga vuxna). Plot, innehåll och teman i din bok måste vara lämpliga för de önskade läsarnas ålder, så att ditt arbete är intressant för dem. (Kom också ihåg att föräldrar alltid har det sista ordet för att bestämma om en bok läses av deras barn eller inte) 
    
  • Bildböcker är lämpliga för yngre barn. Du bör komma ihåg att den färgstarka bilden vanligtvis orsakar högre tryckkostnader. För det mesta är de också ganska korta, så dina författarkunskaper måste vara mycket bra för att väcka läsarens intresse och hålla historien kort.
  •  
  • Noveller och non-fiction / non-fiction-böcker riktar sig till äldre barn. Dessa inkluderar böcker för nybörjare samt romaner för tonåringar. Du har mycket utrymme att manövrera, men det krävs förmodligen mycket mer pappersarbete och forskning.
  •  
  • Glöm inte poesi och noveller. Om du är intresserad av antingen, kommer du att upptäcka att dessa verk också är älskade av barn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestäm om din bok ska bestå huvudsakligen av ord, bilder eller en kombination av båda. Om din bok riktar sig till yngre läsare, vill du lägga till massor av bilder för att komplettera din text. Om du är artificiellt begåvad kan du själv skapa ritningarna - så många barns bokförfattare gör. Om inte, kan du anställa en professionell illustratör för att designa konstverket för din bok. För äldre barn kan diagram, ritningar och tillfälliga illustrationer vara tillräckliga. I vissa fall kan du komma helt och hållet utan bilder. 
    
  • Innan du söker efter en Illustrator, borde du redan ha skapat skisser för de bilder du vill lägga till på sidorna. Detta kommer att hjälpa dig i nästa steg i processen och du kan skicka skisserna till föredraganden för att ge honom eller henne en uppfattning om ditt önskade resultat.
  •  
  • Illustratörer har olika stilar, så det är viktigt att du är meningsfull innan du bestämmer dig för en. Sök på internet för illustratörer och titta på professionella portföljer. Om du inte har budgeten att anställa en professionell, kan du också be en konstnärligt begåvad vän eller familjemedlem att designa konstverket för din bok.
  •  
  • Du kan också överväga fotografering som ett designalternativ för din bok. Om du gillar fotografering kan du använda foton av riktiga landskap, ta stillbilder med dina fyllda djur och mycket mer. Digitala bildredigeringsprogram lägger också till element som du inte enkelt kan fotografera.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Förberedelse av bokinnehåll  ,

    
   
 1.             1      Karta huvuddelen av din berättelse. Skriv dina idéer i en anteckningsbok. Håll dessa grunder i åtanke: 
    
  • Oavsett om de riktas mot barn eller vuxna, delar de flesta av de stora berättelserna några grundläggande element: en huvudperson, flera mindre tecken, en intressant plats och en handling som har en central konflikt, en överhängande konflikt, ett klimax och en tomt innehåller en upplösning.
  •  
  • Non-Fiction Texts eller Information Works: Boken måste informera läsaren om historia, människor, händelser, riktiga saker eller guider.
  •  
  • Bildböcker: Dessa kräver mycket visuellt material, vanligtvis i ljusa färger, vilket kan göra utskriften dyrare. Rymden för text är begränsad, varför det måste vara både bra och original - det är ganska konst att berätta en utmärkt historia med bara några få ord.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväg att inkludera ett meddelande i dina fiktiva verk. Många barnböcker innehåller ett positivt budskap, från enkla standarder som "dela med andra" till mer komplexa lektioner som att hantera en kärleks död. Ibland är meddelandet att du måste tänka på större problem, t.ex. skyddet av miljön eller respekten för främmande kulturer. Meddelandet borde inte vara i förgrunden av ditt arbete, så tvinga inte det - annars kan ditt meddelande komma över som för tvungen, vilka barn kommer inte hitta mycket tilltalande.       
 4.  
 5.             3      Använd din kreativa streck. När du skriver ett fiktivt arbete, har du nu möjlighet att uppfinna en rolig, konstig, nördig, drömmande eller nyckfull historia. Vad inspirerade dig som barn? Gå dit och utforska dessa idéer. Det betyder inte att du borde lägga till några galna saker utan anledning. Välj känslor som är uppriktiga och handlingar som är meningsfulla för din karaktär. En läsare kommer genast att känna igen när skrivandet är gjort, och det är då han kommer lägga ner boken. Om du skriver en icke-fiktiv text har du nu möjlighet att dela din kunskap och forskning med den framtida generationen av chefer, ingenjörer och artister. Det viktigaste är att du presenterar din information kreativt, men samtidigt rätt - du måste hitta en balans, i. E. Gå inte in för mycket, men se till att innehållet är korrekt och begripligt och handlingsbart för barn.       
 6.  
             

    3      Utkast till din berättelse  ,

    
   
 1.             1      Skriv ditt första utkast. Oroa dig inte för hur han läser - du kommer inte visa honom i den här formen. Koncentrera dig på att få en översikt av din berättelse eller bok på en bit papper. Många böcker har misslyckats eftersom deras författare har kontaktat ämnet för perfektionist - sätt den röda penna först, efter du lägger orden på papper.       
 2.  
 3.             2      Håll dina läsares ålder i åtanke när du skriver. Din ordförråd och meningsstruktur och längd bör baseras på din läsares målgrupp. Om du är osäker kan du intervjua olika barn i åldersgruppen och diskutera några av de ord du vill använda för att få en känsla av deras förståelse. Även om det inte nödvändigtvis är en dålig idé att påskynda barnens inlärningstakt lite, bör du hålla vissa gränser, så att inte varje andra ord i ordlistan måste letas upp. 
    
  • Skriv korta meningar som tydligt kommunicerar dina idéer. Det här är en princip för bra skrivning som gäller för publik i alla åldersgrupper. Detta är särskilt viktigt för barn, eftersom de bara lär sig hur man förstår betydelsen bakom den ständigt ökande komplexiteten.
  •  
  • Undersök inte dina läsares sinnen. Barn är mycket smartare än väntat. Om du gör misstaget att "patronisera" dem i dina texter, kommer de snabbt att bli uttråkad med din bok. Även om dina ämnen är åldersanpassade och dina meningar är helt enkelt skrivna, bör dina skriftliga begrepp fängsla läsaren.
  •  
  • Håll dig uppdaterad. Bara för att något inte intresserar dig eller verkar för specialiserat för dig betyder inte att du kan undvika det. Barn vill läsa om ämnen som är aktuella och hålls på deras språk. Så, om det betyder att man måste hantera detaljerna i saker som programmering eller textning för att trovärdigt presentera din berättelse eller information, borde du vara entusiastisk om denna inlärningsmöjlighet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge en upplösning eller ett realistiskt resultat i slutet av din historia. Det behöver inte alltid vara ett lyckligt slut - det kan till och med vara illa för dina unga läsare eftersom inte allting i livet går bra. Slutsatsen bör vara lika stark som resten av din bok och inte känna sig plötslig eller osammanhängande. Ibland hjälper det om du tar en kort paus och senare återvänder till ditt arbete, om det under tiden har utvecklats en lämplig upplösning i ditt undermedvetna sinne. Vissa författare känner redan slutet på sin bok innan de lägger det första ordet på papper. 
    
  • Även för non-fiction-works (non-fiction), bör du leta efter någon form av upplösning för ditt ämne att avrunda ditt arbete korrekt. Du kanske till exempel vill ta itu med den riktning som ämnet i fråga sannolikt kommer att utveckla i framtiden, eller du kan ge en sammanfattning av huvudargumenten i din bok eller kanske spegla kort om vad läsaren kan göra / läsa / lära sig nästa. Oavsett vilken metod du väljer, behåll din slutsats så kort som möjligt, eftersom läsaren säkert inte kommer att läsa mer än en halv sida i slutet av en non-fiction-bok.
  •  
         
 6.  
             

    4      Revision för att förbättra innehållet  ,

    
   
 1.             1      Redigerar ditt manuskript. Detta steg ska upprepas tills ditt manuskript är moget. Du kan upptäcka att hela avsnittet av din storyline inte fungerar eller att du behöver infoga en ny. Om du arbetar med en illustratör kanske du märker att det extra bildmaterialet förändrar stämningen i din berättelse. Skicka ditt arbete till flera bevis körningar tills du har ett manuskript som kan läsas av andra. 
    
  • Lär dig att släppa taget. Även om det är svårt, är det en del av att vara en författare att dela med verk som inte passar eller inte fungerar. Detta kan vara mycket svårt eftersom du har tillbringat det mesta av din tid som gör dem perfekta. En viktig del av konsten att skriva är dock att veta exakt vilka saker som ska gå ut. För att få den nödvändiga objektiviteten borde du få lite avstånd från ditt arbete och senare ta en ny titt på det.
  •  
  • Kontrollera stavningen och grammatiken samtidigt. En eventuell förfining bidrar till att förbättra den slutliga kvaliteten på din bok.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Visa ditt manuskript till andra människor. Börja presentera manuskriptet till din familj och dina vänner. Men det är inte alltid lätt att få ett rättfärdigt svar från dem, eftersom de kanske vill spara dina känslor. Därför bör du tänka på att gå med i en författares verkstad eller bilda en författargrupp så att du får ärlig feedback för ditt manuskript. 
    
  • Presentera din bok till din primära publik: barnen. Läs ditt manuskript till barn och se om det verkar som de förstår, vilka delar är tråkiga etc.
  •  
  • Tänk om din bok adresserar vuxna, lärare eller bibliotekarier. Det är de som kommer att köpa din bok så småningom, så det borde vara intressant för dem också.
  •  
  • Efter att ha fått feedback från en mängd olika källor, bör du ändra ditt manuskript.
  •  
         
 4.  
             

    5      Publicering av din bok  ,

    
   
 1.             1      Publicera din bok. Detta är ett livskraftigt och seriöst alternativ i dagens förlagsindustri. Sök på Internet för företag som kan hjälpa dig att publicera din bok. Bestäm om du vill publicera ditt arbete som en e-bok eller skriva ut kopior av din bok. Självpublicering låter dig styra dina egna utgifter och undvika den tråkiga processen med traditionell bokutgivning. 
    
  • Kvaliteten på de företag som hjälper dig att publicera din bok kan variera kraftigt. Innan du väljer en av dem borde du få information om det papper du använder och försöka få ett urval av andra publicerade böcker.
  •  
  • Om du själv publicerar din bok är det fortfarande en chans att det senare kommer att tas upp av en traditionell bokförläggare. I grund och botten har du redan några exemplar av din färdiga bok, som du kan skicka till förlaget under dina förhandlingar. En fin design av din bok kan ge dig en kant över andra inlagor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Letar du efter en litteraturbyrå. Om du har bestämt dig för att publicera din bok på en traditionell bokförlag, är det bäst att leta efter en byrå som hjälper dig. Sök på Internet för litteraturbyråer som specialiserat sig på utbildning av barnboksförfattare. 
    
  • Skicka byrån en förfrågan tillsammans med en sammanfattning av din bok. Om byrån är intresserad får du ett svar som ber om en glimt av manuskriptet. Detta svar kan ibland ta veckor eller till och med månader framöver.
  •  
  • Om din bok inte är vald av någon byrå, kan du försöka skicka din förfrågan och boköversikt direkt till utgivare som accepterar oönskade manuskript. Gör förfrågningar om de företag som kan vara intresserade av att publicera din bok innan du kontaktar en utgivare.
  •  
  • Om din bok valdes av en byrå, kan du bli ombedd att göra några ändringar för att göra ditt manuskript mer tilltalande för potentiella utgivare. När det är klart skickar byrån säljpresentationer till utgivare som passar bäst för ditt arbete. Återigen kan processen ta månader och det finns ingen garanti för att din bok kommer att publiceras i slutet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Publicera bara din bok i en privat cirkel. Att skriva en barnbok är en stor framgång i sig. Du behöver inte göra din bok tillgänglig för allmänheten om du inte vill. Ibland är det mycket mer personligt att bara dela det med dem som verkligen bryr sig om dig. Tänk på att ha ditt manuskript tryckt och bundet i en kopia butik för att ge till några vänner eller till barnen i familjen. Många kopiaffärer erbjuder tjänster som gör att du kan skriva ut och binda mycket högkvalitativa färghäften som ser väldigt professionella ut.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Konst populär:
Läsa musikanteckningar.

Skapa ett SoundCloud konto.

Spela E stora ackordet på gitarr.

Få passform i Dubstep.

Använd Spotify för att hänga på en fest.

Som barn gör du en bra film.

Skriv ut på duk.

Hitta din egen sångröst.

Felaktig gråt.

Spelar Barré ackord på gitarr.

Blinkar.

Passerar tiden.

Spela E mindre ackordet på gitarr.

Spela upp basen.

Läs bättre.

Göra sockerglas.

Gör ett spelprogram själv.

Se The Walking Dead Season 3.

Ha kul på ett lördagskväll hem.

Gör någon att skratta.

Lär barn att spela gitarr.

ako woman