Home \ konst
 

Stränga en violins strängar.

 

Att lära sig att dra upp violinsträngarna sparar dig dyra besök på musikbranschen eller violinmakaren, så att du kan fortsätta spela violinen. Dessutom är stränglindning ett bra sätt att bli mer involverad i instrumentet och att förstå hur det fungerar och hur man hanterar en uppsättning fina strängar. Du kan byta enskilda strängar och förnya den kompletta uppsättningen. Du bör också vara uppmärksam på strängarnas material. Börja med steg 1 för att förstå vad du ska göra.

              

Förfarande .

    

    1      Byt ut en sträng  ,

    
   
 1.            1      Ta bort och ersätt varje sträng en åt gången. För att hålla broen och fingerplattan i rätt läge och inte förändras för mycket, måste spänningen under vilken instrumentet står under strängarna alltid avlägsnas en efter en och återlindas. Det här är annorlunda med gitarrer och några andra stränginstrument. Vi behöver dock hanteras med särskild omsorg. Om du har en trasig sträng, bör du lägga på en ny på samma plats innan du tar bort de andra strängarna. Ta bort de gamla strängarna: 
    
  • Sätt ner och sätt violinen med "ansiktet" på dina lår. Vrid stämpinnen på vilken motsvarande strängar är sårade till dig tills sidan hänger lös.
  •  
  • Om din violin har finjusterare måste du ta bort den lilla metallkulan på strängen från tunern. Om du inte har en fin tuner, borde du dra strängen längst ner för att ta bort den.
  •  
  • Fortsätt att vrida stämpinnarna tills strängen lossnar och du kan enkelt ta bort den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Matcha den nya strängen ordentligt. Ta bort respektive sträng (G, D, A eller E) ur lådan och leta efter den nedre änden som ska sättas in i finmottagaren eller bakstycket (om du inte har en fin tuner). Den andra änden måste skruvas över motsvarande virvel på toppen av violinsnäcken. 
    
  • Strängens övre ände är vanligtvis inslaget med en snodd tråd för att skilja strängarna från varandra. Den nedre änden har en liten boll för att förankra den så bra i finmottagaren. Trådens färg beror också på strängarnas märke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt in strängen över virveln. Håll fiolen med "ansiktet" till dig och välj rätt inställningspinne. Hitta sedan ett litet hål i ryggkanten, genom vilken strängens övre ände ska gängas. Från den andra sidan bör violinsträngen se ut ungefär en halv tum. 
    
  • För nästan alla fioler är stämpinnarna anordnade på samma sätt. Se till att du vrider motsvarande sträng över den korrekta virveln:  
     
   • G-strängen nedre vänster
   •  
   • D-strängen till vänster
   •  
   • En sträng övre höger
   •  
   • E-strängen till höger
   •  
    
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt på strängen i nedre änden. Om din violin har finjusterare måste du sätta den lilla metallbollen i din nya sträng i lämplig fäste. Om du håller med den nya strängen kan bollen ibland hoppa ur hållaren. Kontrollera därför regelbundet med din tumme om allt fortfarande är rätt.       
 8.  
 9.             5      Lägg nu strängen under spänning genom att vrida vertebra. Vänd dig borta från dig. Som ett resultat vindar strängen runt ryggraden och stammar rakt. Noggrannhet och balans är vad du behöver, för att du ska vrida strängen runt virveln så rakt som möjligt, ignorera metallbollen längst ner. När strängen är så lindad blir det lättare att ställa in det senare. 
    
  • För att spänna strängen precis runt stiftet bör du använda en hand för att hålla och vrida pinnen och den andra handen för att hålla strängen som alltid kommer att dra dig ifrån fiolen när du vrider den så snyggt För att tillåta lindning.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Dra strängen tätt och låt den vila. Vrid strängen tills hela delen, insvept i garn, sitter på ryggkotan. Strängen måste bokstavligen vänja sig på instrumentet och den nya spänningen. Därför bör du inte slösa bort din tid med finjustering. Låt violinen ligga i några timmar och acceptera då exakt.                 
 12.  
             

    2      Stringing a new violin  ,

    
   
 1.             1      Sätt på alla strängar och lämna dem under låg spänning. När du stränger en ny fiol för första gången måste du också sätta upp bron. Detta kräver lite försiktighet, precision och fingerfärdighet. Först bör du dock stänga strängarna och lämna dem under låg spänning för att trycka på broen under och för att kunna ställa in den. Följ de vanliga instruktionerna för strängkonditionering, men var försiktig så att strängarna inte spänns omedelbart.       
 2.  
 3.             2      Sätt upp bron. Håll broen platt och skjut den under strängarna. Håll sedan strängarna i rätt läge och tryck på bryggan tills den stannar. Skjut strängarna i skårorna på bron, se till att de är placerade och håll kvar. 
    
  • Broens "baksida" (identisk med "ansiktet") bör vara helt parallell mellan fingerboardets ände och violins botten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      För att placera bryggan korrekt kan du också använda F-hålen. De små streckknipparna i F-hålen ger dig möjlighet att tänka på en horisontell mellan dem, där du kan sätta din bro och justera exakt. Mellan varje sträng bör samma avstånd råda. 
    
  • För att centrera bron, kan du använda Fs-kurvorna på insidan som en orientering.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lämna violinen bakom. Du kan sträcka strängarna lite längre efter att du ställt upp bryggan. Det bör dock ta minst 24 timmar innan du börjar finjustera. Om du vill dra allt igenom genast kan det vara att bron glider under spänning och fiolen är skadad. Instrumentet måste först vänja sig vid sina nya delar.       
 8.  
 9.             5      Efter att violinen fick vila kan du nu sträcka strängarna. När en ny sträng spänns är det normalt att det blir oåtkomligt direkt. För att vänja sig på spänningen i strängen kan du försiktigt dra den bort från fingerplattan med fingret. Du bör upprepa denna process flera gånger. Då måste du ställa in strängen igen. Så nykomlingarna kan vänja sig vid den speciella spänningen. 
    
  • Innan fiolen blir van vid rätt humör måste du retune det flera gånger. Var tålmodig med instrumentet och låt det vila om och om igen.
  •  
         
 10.  
             

    3      Köp nya strängar  ,

    
   
 1.             1      Experimentera med olika arter. Du kan köpa violinsträngar i olika storlekar, spänningar eller stilar. Prova olika storlekar och upplev hur varje variant på instrumentet låter och om det passar dina ljudidéer. 
    
  • Tjockare strängar ger större sonoritet, eftersom vibrationerna är större. Tunna strängar låter vanligtvis ljusare och sunnier. Det är bäst att köpa en uppsättning av varje sort och prova som passar dig och din fiol bättre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväg att köpa stålstänger. Det billigaste och vanligaste materialet för fiolsträngar är stål. Ofta spänns dessa sedan med nickel. Endast hög E-strängen är lindad med andra material. Stålsträngar är vanligtvis mindre flexibla och har ett kortare livslängd. För nybörjare är de dock väl lämpade, eftersom de inte är så dyra och lättare att växa.       
 4.  
 5.             3      Nästa steg på strängmarknaden är Rope Core Steel. Med sitt varma ljud och snabba tonrespons, uppnår spelaren ett ljust, lyhörd ljud med dessa stålbandsstrumpor, som ganska liknar vanliga stålsträngar.        
 6.  
 7.             4      Gör det klassiskt med gutsträngar. Gutsträngar är gjorda av får eller lammtarm. Först kan det verka äckligt mot dig. Strängarna i detta material ger emellertid ett ojämförligt varmt och livligt ljud. Men gutsträngar behöver också mycket vård. De måste ofta stämas och är mycket mottagliga för temperaturändringar. Därför spelas de främst av erfarna violinister. När du kombinerar tarmsträngar med hästens hårbåge, spelar du med samma material som de stora mästarna.       
 8.  
 9.             5      Nå framåt med syntetiska strängar. Eftersom alla inte vill producera sina ljud på djuren har tillverkarna utvecklat ett liknande ljudalternativ. Syntetiska strängar når ofta inte den mjuka, mjuka, flexibla tarmtonen, men är mindre känsliga för temperaturförändringar. Tyvärr kostar de i enlighet därmed.        
 10.  
 11.             6      Tänk på E-strängen. Många violinister prövar olika strängar. Erfarna spelare använder ibland ett annat specifikt material för E-strängen för att förbättra sitt humör eller påverka ljudet. Tillverkare som Hill och Westminster tillåter också inköp av enskilda elektriska strängar, för att inte behöva köpa hela uppsättningen varje gång och så spara pengar.       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Konst populär:
Kontakt Nickelodeon.

Gör en sjöjungfrudräkt själv.

Välj trummor.

Whistle med locket på en ekollon.

Inte rädd för en film.

Spela trumpeten.

Kolofon eller harts en fiolbåge.

Kom i rätt humör för att skriva.

Bygg ett trumset.

Sälj begagnade böcker på Internet.

Skriv meningsfulla texter.

Bli gitarrgud.

Blanda ett kortspel.

Opera sång.

Skriv meningsfulla texter.

Spelar skalor på klarinett.

Identifiera en låt.

Sjung som ett proffs.

Hitta en gitarrförstärkare för rockmusik.

Organisera en händelse.

Visa magiska trick.

ako woman