Home \ relationer
 

Hantera förolämpningar.

 

Alla är ibland förolämpade oavsett kön, ras eller ålder. Om du är oralt skadad, kommer det att orsaka smärta, skam eller förnedring. Vi ska visa dig hur du kontrollerar den förolämpande anmärkningen på deras motiv, hur man hanterar sårbarheten du känner och hur man minimerar risken att bli förolämpad i framtiden.

              

Förfarande .

    

    1      Svara på en förolämpning  ,

    
   
 1.            1      Tänk på vad du svarar om du vill svara på något. Använd information som du har om personen och sammanhanget. Tänk också på hur en utomstående ser den förolämpning för att bestämma din reaktion.       
 2.  
 3.             2      Ignorera förolämpningen. Att ignorera förolämpningen kan ge dig makt över angriparen. Människor förolämpar ofta som svar, kanske för att skämma bort eller skada dig. Om du ignorerar det och låtsas att inte ha hört, så tar du tillfredsställelsen att se personens reaktion. 
    
  • Se förolämpningar som tennis. Någon kan spela bollen, men det är upp till dig om du spelar tillbaka det. Om du inte gör det kan personen vara uttråkad och fortsätt fortsätta.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      skratta åt det. Du kan reagera med ett kort, tyst skratt och ett roligt svar, så du kan inte låta förolämpningen komma dig ner. Humor kan undergräva förolämpningen, dra lyssnaren åt sidan och lindra spänningen.  
    
  • Låt oss säga att din kollega har förolämpat din idé om hur man hanterar en kund. Du kan svara med att säga, "Ha! Jag trodde du hade en bättre lösning."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Acceptera det. Se bara förolämpningen som en uppfattning av personen. Vi har alla vår åsikt, men det behöver inte vara sant eller delas av andra. Om personen är smart och inte har någon anledning att förolämpa dig, överväga att tänka på orden och se dem som en konstruktiv kritik snarare än en förolämpning.        
 8.  
 9.             5      Bli inte arg eller defensiv. Du vill inte gå så här. Att vara arg, tackar dig inte eller personen du är arg på. Om du försvarar kan det vara att lyssnare är på attackerens sida, eftersom det verkar som om du inte kan hantera kritik. 
    
  • Reagera med acceptans istället för ilska eller motstånd. Du kan alltid lära dig om dig själv ur andras perspektiv, även om din åsikt är fel. Använd kritik för att bättre förstå dig själv och världen runt dig.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förge och släpp. Om du har bestämt dig för att personen inte ville skada dig eller att brottet är sant, kan du också besluta att förlåta och släppa angriparen. Det är upp till dig att förlåta, för att du inte kan förlåta halvhjärtat. Tänk på att förlåtelse gör bitterhet och rädsla försvinner och hjälper dig att bygga ett bättre förhållande till människorna omkring dig.  
    
  • Vet du inte hur du ska förlåta? Du kan förlåta genom att ta en aktiv roll i situationen och flyga offrets roll. Om det behövs, tänk på ditt bidrag till förolämpningen. Ge inte det offensiva anmärkningsvärdet över dig.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Fråga motiven  ,

    
   
 1.             1      Tänk på vem som har förolämpat dig. Att hitta informationen om förolämpning hjälper dig att bättre förstå hur man hanterar det. Olika människor i ditt liv kommunicerar unikt med dig. Tänk noga på vem som har förolämpat dig.  
    
  • Vem sa det? Var det din mamma som alltid uttrycker konstruktiv kritik? Var det din bästa vän som aldrig säger något skadligt? Var det din svartsjuka kollega som dra nytta av rodnad och stamning?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på det sammanhang där du blev förolämpad. Konfliktens sammanhang hjälper dig också att hitta rätt svar.  
    
  • Du kan bäst hitta en persons motiv i sammanhanget genom att överväga var förolämpningen inträffade och vem var där. Om din chef har beställt dig till sitt kontor för att ge dig feedback om din arbetsetik, så borde det inte vara skadligt, det borde hjälpa dig. Om en vän eller syster gjorde en baskommentar på dig under middagen, skulle personen troligtvis vilja förolämpa dig. Åtminstone tänkte personen inte på anmärkningen tidigare.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta ett främlingperspektiv. Är du osäker på personens motiv eller lämpliga svar? Avlägsna dig själv och titta på situationen utifrån en annan persons perspektiv.  
    
  • Var det en annan person närvarande? Hur reagerade hon? Hon tittade på dig sympatiskt eller helt enkelt fortsätta med vad hon just gjorde och agera som om ingenting hade hänt? Tror du att han skulle känna sig som en dörrmatta eller ta det personligt om det hände med en vän?
  •  
         
 6.  
             

    3      Sårbarhet  ,

    
   
 1.             1      Tänk på dina känslor. Tillåt dina känslor. Döm inte dig själv, men känner igen dina känslor och accepterar dem. Tänk som barn om dina känslor. Du vill inte att de ska ta kontroll över dig, men du vill inte helt dölja dem. 
    
  • Ta några ögonblick för att tillåta dina känslor. Ta sedan kontroll över dina känslor genom att tänka på vad du behöver göra för att fortsätta. Vad vill du säga till dina känslor? Hur kan du göra fred med situationen?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skämm dig inte. Om du, efter förolämpningen, kritiserar dig för att du inte är tillräckligt med män, vidta åtgärder mot skamkänslan. Skam är en känsla som inte bör ta kontroll, för det är så du står på din egen väg. Om du skäms, kan du hantera dig själv så att du inte kommer att accepteras av någon annan person.  
    
  • Skämm dig inte, men leva av dina egna värderingar. Om du handlar enligt dina egna värderingar och bestämmer, så är du själv. Så du är övertygad om att dina beslut speglar dina önskningar och övertygelser, även om en annan inte finner dem bra.
  •  
  • Om du är osäker på vilka värden som är viktiga för dig, definierar du dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på dina åsikter. Bli medveten om att du är sårbar på ett hälsosamt sätt. Om du är medveten om dig själv kan du döma dina personliga egenskaper, attityder och svar på stress, oavsett om de arbetar för eller mot dig.  
    
  • Har du starka principer som gör att du känner dig förolämpad? Är din reaktion ett upprepat mönster av beteende som orsakar onödigt lidande? Känns dina relationer ofta av värderingar som stolthet eller uttalad tro på fel och rätt? Bidrar dessa åsikter till ditt emotionella välbefinnande?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Betygsätt förolämpningen för sanningen. Människor i våra liv är ofta som speglar, som kan kallas bra eller dåliga. De ser ibland våra vanor, beteenden och åsikter tydligare än vi själva gör. Finns det lite sanning i förolämpningen?  
    
  • Till exempel, säg din vän kommenterade att du inte är öppen. Du blev arg och ville inte se den så. Finns det lite sanning i kommentaren? Argumenterar du ofta för att du ser saker annorlunda?
  •  Att känna igen en viss sanning i en förolämpning kan göra dig mer skadlig, men det hjälper dig också att tänka på allvar om förändringar.  
         
 8.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Relationer populär:
Ta reda på förhållandet mellan din förälskelse.

Förbered dig för ett datum.

Att hantera din vän som lämnar dig.

Distinguera kärlek och vänskap.

Bevilja din kärlek till någon.

Komplimanger en man.

Hitta vänner online.

Behandla en pojke korrekt.

Vet när en mellanskola tjej är på dig.

Återhämta kärlek i ditt liv efter att ha lurat på det.

Hitta den perfekta Alla hjärtans dag present till din vän.

Arbeta med ex.

Var graciös.

Ta reda på om en vän känner sig mer för dig.

Gör din bästa vän till en oförglömlig gåva.

Behandla människor som alltid klagar.

Förälskad.

Ta reda på om han flirta med dig eller inte.

Förälskad igen med din partner.

Behandla en pojke korrekt.

Berätta för en kvinna att du älskar henne.

ako woman