Home \ semester
 

Kolla in ett hotell.

 

Hotellutcheckning är en ganska enkel affär i sig - men om du inte uppmärksammar kan du medföra dyra avgifter eller böter. Om du checkar ut, bör du insistera på ett dekrypterat kvitto efter att du överlämnat nycklarna och lösa räkningen. Du kan förhindra bedrägeri och straff genom att lämna ett kreditkort istället för ett betalkort och genom att anmäla dig till den aktuella utcheckningstiden natten innan. Se till att du inte glömmer någonting när du packar för utcheckning. Leta efter glömda föremål i alla skåp, lådor och hyllor.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered dig för utcheckning  ,

    
   
 1.            1      Vid behov, deponera ett kreditkort i receptionen. Om du sätter in ett betalkort är risken för bedrägerier mycket större. I många fall kan pengar som olagligt debiteras från ditt betalkort inte återbetalas. Men bedrägliga transaktioner på kreditkort kan rapporteras och utmanas. De flesta kreditkortsleverantörer betalar tillbaka hela beloppet.  
    
  • Om du inte har ett kreditkort vid incheckningen ska du ta reda på om du kan sätta in ditt körkort eller annat föremål för att ersätta ett kredit- eller betalkort istället. I vissa hotell accepteras dock endast kredit- och betalkort.
  •  
  • Om hotellet du bor i insisterar på att säkerhetskopiera ett kort, bör du be om chefen. Be direktör om du kan sätta in en kontant insättning för att ersätta ett deponerat kort. Se till att du får ett kvitto för din insättning också.
  •  
  • Vissa hotell kan du betala för ett rum med ditt PayPal-konto. I det här fallet behöver du inte ett kredit- eller betalkort. Vissa hotell tar dock ut några extra avgifter om du väljer denna betalningsmetod.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrollera utcheckningstiden och proceduren. Vissa hotell tar ut extra avgifter om du checkar ut tidigt eller sent. De flesta hotell ger sina gäster utcheckningsinformation om flygblad eller skyltar i hotellrummet och lobbyn. Alternativt kan du söka efter denna information online. 
    
  • Kolla in politik varierar från hotell till hotell. Till exempel kan du helt enkelt lämna din rumsnyckel i rummet när du checkar ut.
  •  
  • Om du inte hittar informationen du behöver på internet eller i ditt rum borde du ringa receptionen. Fråga om utcheckningstiden och om det finns extra kostnader för tidiga eller sena utcheckningar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fråga också om extra avgifter, gottgörelser och böter. Olika hotell har olika policyer avseende avgifter, gottgörelser och böter. Det är bäst att kolla med receptionisten för denna ytterligare information eller förklaring, eller sök på internet för en komplett lista över avgifter, tips och böter på ditt hotell. 
    
  • Om du vill diskret fråga om den laddade spetsen, bör du fråga om ett dekrypterat kvitto någon gång under din vistelse. Eventuella tips ska tydligt visas på räkningen. Undvik att betala dubbeltips genom att inte längre ge ett tips om det redan ingår i den totala fakturan.
  •  
  • Standardavgifter för hotell inkluderar: En avgift för att fylla på minibar (förutom priset på minibarens innehåll), en avgift för att använda gymmet, en förvaringsavgift för bagage och avgifter för användning av Wi-Fi ,  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ in en väckarklocka. Om du har en djup sömn kanske du kanske vill ställa in flera larm för säkerhet. Placera väckarklockan från din säng så att du måste gå upp för att stoppa väckarklockan. Se till att du har mer än tillräckligt med tid att packa dina väskor och nå receptionen.  
    
  • Många hotell erbjuder gratis telefonuppkoppling. Ring receptionen kvällen innan och be om att vara vaknat i telefon nästa morgon.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Kontrollera i receptionen eller online på  ,

    
   
 1.             1      Kolla i receptionen. Du hittar sannolikt receptionen i närheten av lobbyn och nära huvudingången till hotellet där du tidigare checkat in. I stora hotell finns det ofta separata receptionister för incheckning och utcheckning. Gå till receptionen med allt ditt bagage, returnera nyckeln till arbetstagaren och betala din faktura för vistelsen. 
    
  • När du kommer fram till receptionen kanske du säger något, "Hej. Jag skulle vilja kolla in från rum 222 ".  
  •  
  • Be om ett specificerat kvitto på din totala faktura. Tyvärr är bedrägeri relativt vanligt i hotell. Om hotellet vägrar att ge dig ett detaljerat kvitto, är detta ett varningsskylt.  
  •  
  • Vanligtvis behöver du en uppdelad räkning om du vill ansöka om ersättning från din arbetsgivare för din affärsresa. Se till att du alltid laddar upp en disaggregerad faktura när du reser på jobbet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Alternativt kan du kolla in online om det erbjuds av hotellet. Fler och fler hotell använder online utcheckningstjänster för att göra din vistelse ännu bekvämare. Om du vill ta reda på om ditt hotell erbjuder denna tjänst, bör du leta efter informationen på hotellets hemsida eller fråga i receptionen. 
    
  • De flesta online check-out-tjänster skickar automatiskt räkningen till din e-postadress, men du kan eventuellt begära att en fysisk faktura skickas till ditt hem.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få kvitto för kontantbetalningar. Om du har bestämt dig för att betala för några av tjänsterna på hotellet eller för eventuella avgifter i kontanter, bör du också begära en ansvarsfriskrivning. Jämför det här kvittot med din totala faktura för att försäkra dig om att du inte har debiterats två gånger för vissa tjänster. 
    
  • Om en "felstavning" inträffar och hotellet inte har bevis på din betalning, kan du behöva betala beloppet om du inte kan lämna ett kvitto.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Pak dina saker för utcheckning  ,

    
   
 1.             1      Ta bort och packa alla föremål i lådor och skåp. Föremål som du har hängt i garderoben eller förvaras i lådor kan lätt glömmas bort. Kanske sätter du något på dessa ställen ut ur vana utan att du märker det. Kontrollera alla skåp och lådor innan du lämnar rummet och lägg dina personliga saker i din väska.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera även badrummet för bortglömda föremål. Hygienartiklar och badrumstillbehör, till exempel Handdukar, smink etc. är ofta förbisedda och efterlämnade. Hämta handdukar från golvet för att se till att inget faller på golvet och är dolt under.        
 4.  
 5.             3      Kontrollera hyllor, området under sängen och alla uttag innan du bryter upp. Höga lagringsytor kan ligga utanför din synvinkel. Kanske saker är under eller rullade över sängen. Strumpor, speciellt de som ligger bakom sängen eller garderoben, kan fortfarande innehålla dina laddare.  
    
  • Ofta sätter gästerna tänkbart på saker på hyllor som ofta förbises mellan decoobjekt och hotellmaterial.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta dina rumsnycklar, ägodelar och andra viktiga saker för att kolla. I många fall måste du ta med rumsnycklarna till receptionen för att kolla in. Förvara dina redan förpackade ägodelar nära dörren. Skriv ner ditt rumsnummer om det behövs. Receptionisten brukar be om ditt rumsnummer och nycklar när du checkar ut.  
    
  • Vissa hotell kräver att gästerna lämnar sina nycklar (vanligen magnetiska nyckelkort) i rummet vid utcheckning.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör en sista omgång i rummet innan du går ut genom dörren. När alla dina tillhörigheter är packade och parkerade nära dörren kommer glömda föremål att bli mer märkbara. Innan du går till receptionen för att kolla, borde du ha en sista titt på rummet.       
 10.  
           Läs mer... (12)      
Semester populär:
Gör ett lägereld.

Emigrera till Kanada.

Hur packar du på din plagg väska ordentligt.

Hitta den sanna norra.

Få en anslutningsflygning.

Snabbt få igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Emigrera till Schweiz.

Byxa byxor.

Paket för en resa till Kina.

Få ett bra säte på planet.

Kontakta Qatar Airways.

Camping på campingen.

Airbnb kommer vara värd.

Pak som en tonårsflicka för en flygresa.

För att få ut det mesta av en semester på vandrarhemmet.

Airbnb kommer vara värd.

Boka billiga flyg.

Ett flygplan är ombordstigning.

Ha kul på ett hotellrum.

Ändra pengar.

Ansök om ett grönt kort.

ako woman