Home \ semester
 

Planera en vägresa.

 

En vägresa kan planeras på flera sätt. Vissa människor vill planera exakt till kilometer medan andra bara vill driva. Hur som helst måste du bestämma vart du ska åka på din vägresa och när och för vilket ändamål du vill åka. Om du vill planera allt i förväg, måste du noga tänka på den logistiska delen av resan: var ska du sova, vad ska du äta, hur ska du betala för bränslet och hur länge ska du resa? Tänk på att även om bra förberedelser är viktiga, kan det också vara befriande att lämna vissa saker till chans.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Den grova planeringen  ,

    
   
 1.            1      Bestäm syftet med din vägresa. Du kanske planerar att besöka en vän i en annan stad, eller kanske vill utforska några kända nationalparker. Å andra sidan kan det också vara att du är trött på stress och rutin i ditt dagliga arbete och behöver en förändring av landskapet. Håll koll på. Om du vill planera resan i förväg, måste du göra ett par bokningar och vara organiserade så att allt går smidigt. Men om du bara vill uppleva äventyr i några dagar och låt dig driva, behöver du inte planera för mycket.       
 2.  
 3.             2      Bestäm vart du vill åka. Har du ett mål, flera mål eller kanske inget mål? Titta på en karta och markera alla platser du vill besöka. Beräkna körsträckan och varaktigheten mellan de enskilda punkterna. Markera en "optimal väg" som löper längs alla platser du vill se. 
    
  • Om din tid är begränsad kanske du inte kan besöka alla önskade destinationer. Gör en lista över prioriteringar och bestämma om ett av målen tar dig för långt utanför misshandlad spåret.
  •  
  • Tänk på balansen på din resa. Vill du helst köra på landsvägar och beundra naturen eller vill du passera i större städer? Hur mycket tid vill du spendera utanför bilen?
  •  
  • Försök använda en app eller webbplats för att planera vägresor för att ställa in och beräkna din rutt. Dessa tjänster kan hjälpa dig att bestämma hur många kilometer du vill resa varje dag, vilka vägar du ska ta och hur du får ut det mesta av dina resmål. Några av dessa platser kan till och med hjälpa dig att boka hotellrum och andra ställen att bo.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vet hur länge du reser. En vägresa kan ta en dag, en vecka, en månad eller mer. De enda begränsningarna är vägens längd och hur lång tid du kan fly från dina skyldigheter hemma. De längsta vägturerna kan vara extremt utmanande eller underbart öppna och obestämda - du behöver inte ens ha ett fast mål i åtanke. Försök att göra din vägresa till en "fri" eller oskuldad period: skollov, semester från jobbet - bara en tidsram där du inte har några viktiga, störande förpliktelser. 
    
  • Tänk på de väsentliga frågorna. Se till att du har tillräckligt med pengar för resan. Kontrollera om du kan ta semester under den planerade perioden. Se till att alla medresenärer har tid också.
  •  
  • Ju mer tid du lämnar oplanerad desto mer tid har du för spontana omvägar. Du kan antingen köra rakt till din destination om tio timmar, eller ta tio dagar, vilket ger dig tid för små resor och spontana äventyr. Typ av resa beror på resans syfte.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk på olika vägar. I vissa delar av världen kan du resa bättre vid vissa tider på året. Till exempel, i sommarens värme, vill du inte köra genom ett ökenområde. Dessutom skulle du tänka två gånger om att bucka meandrande bergspass i mitten av vintern. Om din destination är långt bort kan du också välja mellan nord och söder (eller väster och öster). Ta en titt på väderprognosen och var medveten om eventuella stormar och andra hinder längs vägen.        
 8.  
 9.             5      Diskutera med medresenärer. Se till att alla har samma förväntningar. All planering behöver inte vila på dina axlar ensamma. Du borde alla vara nöjda med förhållandet mellan planering och spontanitet, och du borde alla vara överens om var resan går. Om du inte klargör det med en gång kan det finnas konflikter under resan, vilket kan göra din vänskap till testet.                 
 10.  
             

  Del 2      Logistiken  ,

    
   
 1.             1      Inkludera bränslepriset. Om du planerar en biltur med en grupp vänner, överväga att fråga andra resenärer om de vill dela bränsleutgifterna. Om du planerar att betala för allt själv, se till att du avsätter tillräckligt med pengar för att nå ditt mål. Tänk på att bränsle är en viktig del av din resebudget: det gör vägen resa möjlig. Se till att du har tillräckligt med bensinstationer på vägen - och om inte, bör du ha ett par fulla bensin- / dieselburkar för att öka ditt sortiment.       
 2.  
 3.             2      Ta hand om livsmedelssituationen. Om din budget är stram, överväg att förbereda din måltid i förväg, köpa massor av snacks eller ta med ett stort antal näringsrika och lättillgängliga livsmedel. Självklart kan du köpa mat på resan, men kom ihåg att inkludera det i din budget. Om din vägresa handlar om äventyr snarare än komfort, var inte rädd för att bli kreativ. 
    
  • Var medveten om att hela utflyktsturen inte är det hälsosammaste alternativet - inte heller det billigaste. Det kan dock vara bekvämt om du inte vill oroa sig för att förbereda och planera din måltid.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Har din bil checkat ut först. Ju längre vägresa desto viktigare är detta steg. Se till att bilen är i gott skick och att försäkring, MOT och alla papper är aktuella. Dessutom bör du också planera reparationer om något händer under körning. Överväg att ge din bil till en pålitlig reparationsverkstad (eller en kunnig vän) för en check-up.       
 6.  
 7.             4      Ta med underhållsmaterial av ditt val. Om du bara vill spendera timmar eller dagar i bilen när du pratar, lyssnar på radio och vyn, behöver du inte ta med mycket. Överväg att packa några bra CD-skivor eller köpa en anslutningskabel så att du kan spela musik från din smartphone eller mp3-spelare. Om du ska tillbringa en del av resan som passagerare tar du något till din anställning, när du börjar samtalet: en bok, en dagbok, ett spel eller ett pussel. Men kom ihåg att du kommer att köra genom en okänd och spännande del av världen. Folket, miljön och känslan av äventyr kan vara tillräckligt för dig. 
    
  • Om du ska resa med barn måste du underhålla dem på något sätt så att de inte blir uttråkade på resan. Packböcker, ett färgblock, spel eller en filmskådningsenhet - men se till att du inte saknar hela äventyret!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Överväg att dela alla kostnader. När du reser med vänner kommer du säkert att dela kostnaden för vardagliga behov - mat, bränsle och bostäder. Försök att beräkna och dela upp de gemensamma kostnaderna med en app där du kan ange vem som spenderade så mycket på delad användning. Många av dessa appar delar även summan jämnt i slutet av resan, så du vet exakt vem som är skyldig vem och vad. Om du inte vill använda en app för att hålla reda på dina utgifter, kan du också registrera dina utgifter skriftligen och beräkna hur mycket du måste betala.       
 10.  
 11.             6      Håll alla viktiga dokument säkra. Om du reser till ett annat land behöver alla i bilen ett ID-kort eller till och med ett pass. För vissa länder behöver du till och med en visum. Se till att du har ditt körkort (eventuellt en internationell), bilbladet och alla nödvändiga bilförsäkringar med dig. Ta även en karta med dig och överväga att skriva ut flera kopior av din resplan och bokningar.       
 12.  
             

  Del 3      Boka boende  ,

    
   
 1.             1      Tänk på var du vill stanna. Detta val beror till stor del på pris, komfort och bekvämlighet. Du kan boka ett rum på hotell eller motell varje natt, använda CouchSurfing eller Airbnb, stanna över natten med vänner eller ens sova i bilen. Du kan boka alla boende i förväg eller besluta spontant där du vill stanna när du reser till din destination på natten. Det kan vara befriande att inte oroa dig för din nästa övernattning - men det kan också vara befriande att inte veta var du ska tillbringa den kommande natten!        
 2.  
 3.             2      Tänk på att boka ditt boende i förväg. Om du vill nå din destination väldigt snabbt kan du ta dig in i bilen och köra rakt igenom. Sova av växelvis på baksidan eller passagerarsätet och se till att den aktuella drivrutinen alltid är väl rustad. Du kan överväga att göra det för åtminstone en del av ritten, så du kan spendera mer tid att köra genom ett område som du verkligen vill se. 
    
  • Försök att stanna utomhus. Om du är i ett varmt land eller sommar kan du ta med tält eller sovsäck och sova under stjärnorna. Sök efter nationalparker, skogar och campingplatser längs din rutt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Boka hotellrum i förväg för att göra dem billigare. Bestäm var du ska åka och sök på internet för hotell i området. Om du har planerat din resväg i förväg, överväga att boka hotellrummen innan du reser, så du behöver inte leta efter sista minuten boende. Var dock medveten om att din vägresa blir mindre flexibel. Du måste skynda till din nästa destination varje natt, vilket kan minska spontana glädje och överraskningar som en vägresa lovar. 
    
  • Hitta vandrarhem på banan. Om du besöker en okänd stad kan övernattning på ett vandrarhem vara ett bra sätt att träffa andra resenärer och fördjupa sig i åtgärden.
  •  
  • Försök med Airbnb och annat korttidsuthyrning. Detta kan vara ett rimligt prissatt sätt att uppleva stadens liv och rörelse på en plats som är mer hemlig än ett hotellrum.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Planera bara så mycket som nödvändigt. De bästa vägturerna trivs på deras spontanitet. Det här är resor där man lämnar alla möjligheter öppna, och där man uppger sig rastlöst och glatt över vad som kan komma. Din tillgängliga tid och budget kan dock göra det omöjligt. Men kom ihåg, du behöver inte planera allt på förhand. 
    
  • Vissa människor kan hantera osäkerhet bättre än andra. Om det inte stör dig att hålla ditt boende öppet, behöver du inte boka på förhand.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (4)      
Semester populär:
Förnya ett amerikanskt pass.

Överlev en tsunami.

Lätta ett lägereld.

Resa gratis.

Planera en vägresa.

Hitta festivaler och evenemang i New York.

Resa med tåg från London till Peking.

Ring Australien från Nya Zeeland.

Grab bras.

Överlevande på en ensam ö.

Resa med ett vapen på ett plan.

Körtursturism.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Ändra pengar.

Dressing i Italien.

Planeringsturer.

Förnya ett grönt kort.

Ändra pengar.

Planera en resa till Bangkok.

Japanska medborgaren blir.

Resa med en pacemaker.

ako woman