Home \ semester
 

Att segla världen.

 

Segling runt om i världen har tidigare gjorts av statsfinansierade forskare. Men i denna dag och ålder gör människor av alla slag, även människor i deras ungdom det. Att veta kostnaden, att veta riskerna och planeringen kommer att göra skillnaden mellan en lyckad och en avbokad resa. Det kan också betyda skillnaden mellan en nästan uppnådd dröm och en dröm som går i uppfyllelse.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Kom på en båt  ,

    
   
 1.            1      frivilligt för ett besättning. Om du inte har vunnit en båt i en tävling eller har ärvt en från din rika morbror eller givit impulsen att köpa en båt från en lokal butik, är det bra att komma på ett skepp och resa runt om i världen Hyr ett besättning. Kontakta eller besök närmaste hamn för att ta reda på om några båtägare letar efter arbetare för sina båtar. I allmänhet betalar ditt arbete vägen.  
    
  • Du kan dock också få en position på en kostnadsbetald båt. En sådan båt har en besättning som delar kostnaden, som vanligtvis kostar $ 20 till $ 70 per dag. Men akta dig för båtägare som annonserar med kostnadsdelning över $ 1000 per vecka. Vanligtvis är det här ett mycket högt belopp och båtägaren försöker göra en vinst från dig istället för att helt enkelt dela ut kostnaderna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå på en väns båt. Ibland, de som redan har tillbringat sitt liv seglar, vill bara ha en eskort. Om du har tur kan du hitta någon du kan lita på och ge dig en fri åktur eftersom du bara är charmig. Det kanske inte varar för evigt, men kanske vill du följa med några månader? Du kan naturligtvis hjälpa till efter behov.  
    

   Var noga med att inte hoppa på någon för en fri åktur på båten. När du är mitt i havet med någon, är du bokstavligen i mitten av havet. Du är helt instängd och kan inte gå någonstans och kan inte vända sig till någon annan. Innan du registrerar dig, se till att du är redo att tolerera dem  

         
 4.  
 5.             3      Var en lärare eller barnflicka. Ett annat sätt att komma på en båt som seglar över de sju haven är att hjälpa till med barn. Det finns familjer som bor på vattnet, behöver hjälp med att höja sina barn och hålla dem uppdaterade för den tid de går tillbaka till en "normal" skola. Oavsett om det är en privat båt eller ett företagsfartyg, måste barn fortfarande lära sig och ta hand om dem medan de vuxna seglar fartyget.        
 6.  
 7.             4      Gå till ett forskningsfartyg. Organisationer som Green Peace and Dolphin Trust driver ständigt framåt för att genomföra sin forskning. Du behöver inte bara forskare och forskare; de behöver också händer på däck, administrativa arbetare, pigor etc. Det är i huvudsak en havsverksamhet och du kan vara en del av det.  
    
  • Detta hänför sig huvudsakligen till miljögrupper. Om det finns en sak du är intresserad av, gör lite forskning online. Bara för att fånga det - många positioner är frivilliga; Lönen du får är erfarenhet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var användbar i aktiviteter som matlagning. De flesta lag som går till havet behöver människor att laga, städa, underhålla, tolka, vänta, instruera etc. Om du har en skicklighet, varför tar du inte den med dig till sjöss? Det kan vara allt från ett stort kryssningsfartyg till en stor privat båt av en familj. Du behöver bara hitta platsen.  
    
  • Platser på kryssningsfartyg är lätta att hitta med dagens teknik. En position på en mindre båt kan vara lite svårare. Håll dig till din lokala hamn och ha ett öra på gatan. En stor del av det är nätverk, att lära känna rätt personer vid rätt tidpunkt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Eller köp din egen båt och lär dig att segla. Om du har $ 75,000, kan du köpa din egen båt och få den klar förutsatt att du kan segla. Om du är nykomling till det globala seglingsgemenskapen (och de flesta av oss), prata med andra i ditt segelgemenskap som har gjort långa resor på sina båtar. Be om deras rekommendationer, vilken typ av båt är bäst och vad du behöver göra för att vara en elit.  
    
  • Vanligtvis vill du köpa en båt som är 35 till 45 fot (10,67 till 13,72 meter) lång. Båten ska vara segelbåt. Att använda vinden i stället för bränsle kan spara mycket pengar på en resa av denna längd. Så du behöver en båt som passar dina behov. Cruisingworld.com har en bra hemsida full av information om detta ämne som kan hjälpa dig med din forskning.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Bestäm utbudet av din resa  ,

    
   
 1.             1      Planera din rutt och destinationer. Det finns nästan 1 miljon saker att tänka på när du planerar din rutt (ja, åtminstone några). Hon borde vara säker för en början. Det borde ha tålamodigt väder (förhoppningsvis), det borde vara möjligt och det måste leda vart du vill åka. Och inte ens de rådande vindarna, havsströmmarna och de tropiska stormarna nämns. Hela böcker har skrivits om detta ämne, men för nu låt oss bara stanna med några saker:  
    
  • Rutten från Panama till Torres Strait anses vara en av de mest attraktiva resmålen i världen, och det finns ett antal variationer du kan göra inom denna rutt.
  •  
  • Många seglare vill besöka Tahiti. Under åren har Papeete, Tahiti huvudstad bytt från en liten lugn segelstad till en livlig stad med mycket trafik. Det sägs att Tahiti fortfarande finns, om du vet var du ska titta.  
  •  
  • Om du planerar att stanna i Bora Bora kan du antingen ta den norra vägen till Cooköarna, Tonga och Samoa eller ta en sydlig väg till Cooköarna, Tonga och Niue.
  •  
  • Ta din tid och gör din forskning online och genom att läsa böcker. Jimmy Cornell har några bra referenser om ämnet; Att läsa några böcker kan hjälpa dig att fatta beslut och lämna inget utrymme för tvivel i ditt sinne när du har fattat solida och säkra beslut.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beräkna ett schema. Och igen, ta reda på när du kan segla, det finns en annan wikiHowartikel (eller sex) för det. Du måste vara uppmärksam på vinden, vädret, piraterna, ett schema etc.  
    
  • De flesta båtar väljer passage av Panamakanalen innan orkansäsongen i Karibien börjar (juni till november), så de flesta anländer där i februari och mars. Detta är samma tid för båtarna som seglar från Mexiko och Centralamerika för att lämna till södra Stilla havet.
  •  
  • När du kommer från västkusten i Nordamerika reser de flesta båtar söderut längs kusten på väg till Tahiti via påskön och Pitcairn. Vindarna gör det lättare att segla i denna riktning; Att försöka komma tillbaka på östkusten kommer troligen att bli mycket svårt.  
  •  
  • Om du lämnar Australien har du två alternativ att korsa Indiska oceanen: den norra vägen till Röda havet och Suezkanalen eller södra vägen till Sydafrika och Cape Horn. Den södra vägen är svårare och har större hav, men den norra vägen har pirater.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör en undersökning om området där du vill segla. Undersök varje område innan du bestämmer dig för att stanna där. Var uppmärksam på säkerhet och kostnader. Hur mycket kostar investeringen? Vad är infrastrukturen och regeringen? Vilka är chanserna att du kommer att dra nytta av de bästa scenarierna och bli allvarligt skadad hos de dåliga?  
    
  • Undersök varje lands sundhetslagar genom att stoppa. Få alla nödvändiga läkarintyg innan du lämnar för din resa för att du inte blir sjuk när du är tusentals miles hemifrån.
  •  
  • Undersök också vad du inte kan göra. Om du behöver ett speciellt läkemedel eller något och inte kan få det vid din nästa destination, får du en tidigare leverans. Vilken del av livet är svårt i denna region i världen?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få alla nödvändiga papper. Prata med en försäkringsmäklare för att se till att din resa är täckt; Det är ju hela ditt liv. Se till att du har alla nödvändiga visum för din resa. Oavsett om du kommer till sjöss, land eller luft, är reglerna fortfarande desamma. Om du vill besöka andra länder måste du följa sina regler.        
 8.  
             

  Del 3      Förberedelser för ditt äventyr  ,

    
   
 1.             1      Få alla vaccinationer du behöver. Kontakta relevanta hälsovårdsorgan i varje land där du vill sluta för mer information och forskning online. Du kommer vara glad att få de nödvändiga vaccinationerna när tiden kommer. Att vara sjuk, om du är långt ifrån god sjukvård, kan innebära slutet på din resa.  
    
  • Få en fysisk tentamen från en läkare innan du går. Om du har några problem kan de behandlas och du kan ta preventiv medicinering.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll i dina tillbehör. Häll inte ut lättfördärvlig mat, vattenreningstabletter och vattenfilter, bara för att börja. Se till att allt i din båt är intakt, från radar till ankar och kartplotter. Ta med saker du behöver göra och dokument för att dokumentera din resa. Tänk också på vad du kan köpa från plats till plats.  
    
  • Du vill resa enkelt men inte för lätt. Håll en löpande lista över allt du tar med dig och lägg till något när idéerna kommer. Ännu mer, gör en lista över vad som är lättillgängligt och vad som inte är för att bestämma dina prioriteringar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta hand om allt hemma. Du trodde att du bara kunde försvinna utan att oroa dig för det? Det kan vara bättre att oroa sig för lösa ändar innan du försvinner från kartan i några år. Här är några saker att ta hand om:  
    
  • Se till att dina räkningar är alla betalda och aktuella. Organisera ett sätt hur du kan stanna i svart medan du är borta, genom en vän eller ett automatiserat faktureringssystem.
  •  
  • Om du planerar att stanna på vissa platser under en längre tid, skicka ditt mail till någon plats under vistelsens längd. Få någon att kontrollera ditt hem regelbundet och meddela dig när något viktigt kommer via mail.
  •  
  • Låt vänner och familj veta din rutt och ditt schema. När saker går fel har de en bra uppfattning om var du är (eller åtminstone där du behöver vara).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få en mekaniker att kontrollera din båt och göra eventuella reparationer. Även Titanic har tappat, så se till att din båt är helt testad och att "allt är bra" innan du går ut till havet. Hoppa aldrig över några av underhållsdelarna, även om det stör ditt schema. Det kan vara skillnaden mellan liv och död.  
    
  • I vissa fall behöver din båt "repareras". Det kan kosta så mycket som båtens pris, om än inte ens. Var beredd att betala en hel massa.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förbered dig själv (och ditt besättning) för nödsituationer. Saker kommer hända i havet som du aldrig skulle ha föreställt dig i dina vildaste drömmar. Någon kommer att få en smittsam utslag, en indiansk stam kommer tro att du är deras frälsare, du kommer vakna och känner bögen av ett massivt skepp som bara ger dig sekunder att dö etc. Dessa saker kommer att hända. Även om du inte kan förbereda dig för allt, kan du förbereda dig så bra som möjligt.  
    
  • Använd en skjutvapen och kulor om du har en. Håll dem i ett säkert, men på en tillgänglig plats. Bättre försiktighet än övertygelse.
  •  
  • Se till att din båt är försedd med alla nödvändiga tillbehör för att snabbt ta dig A) till stranden snabbt eller B) ta dig snabbt ut ur båten.
  •  
  • Ha en brandsläckare, en livflotte, flares och ett första hjälpenpaket till hands.
  •  
  • Få en lista över nödkontakter, till exempel 112, för att nå nödsituationsteam i Europa.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Förpackning för alla ytterligheter av vädret. Det är lätt att tro att du seglar runt södra halvklotet, med bara tropiska fåglar, turkos vatten och lysande vit sand. Detta kommer att vara sant för en tid och då finns det andra tider när du är så långt söder eller norr att dina lemmar kommer att frysa ut dig om du inte har packat långt underkläder. Gör din forskning om klimatet du kommer in (eller kom kan om något går fel). Ditt liv kräver att du är redo.  
    
  • Du behöver dåligt väderkläder, fleece, långa byxor, handskar, kepsar och strumpor, om du kommer långt norrut eller söderut. Två av dina högsta prioriteringar bör vara att hålla sig varm och torr.  
  •  
         
 12.  
             

  Del 4      Ställ segel för havet  ,

    
   
 1.             1      Välj ett standardförfarande för nästan allting. Fast; när en orkan kommer, vad gör du? Om det finns pirater, vad gör du? När vågorna i din svans bryter, vad gör du? Om en kille gick överbord, vad gör du? I varje tänkbar situation borde du ha ett tillvägagångssätt redo och alla ombord borde veta detta. Så om du har "eld!" då borde alla veta vad de ska göra.  
    
  • Träna regelbundet, speciellt om du vet att du kommer till ett område som utsätts för stora vind / storm / pirater och så vidare. Ju mer förberedda du och ditt besättning är desto bättre blir din erfarenhet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör slutliga förberedelser innan du går av och kör sedan . månader, potentiellt år av hårt arbete kommer att löna sig. Du lägger in pengarna och tiden och allt som är kvar är att gå. Titta på din situation en sista gången; Finns det något du kanske har glömt?  
    
  • Blås en fest, säg hejdå, öka din leverans av champagne; men du vill fira ditt land en sista gången. Kontrollera din båt för olyckor, kolla vädret, samla alla dina dokument och ser fram emot det. Det är dags att ställa seglen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Begränsa dina exponeringar i farliga områden. När du är i det öppna vattnet kan det inte sägas tillräckligt ofta att du måste vara försiktig . Pirater är inte bara gamla folkhistorier, som ansågs som skrämmande bedtime historier. Crazy nog, men de är riktiga. Bo i områden där du vet att du är säker.  
    
  • Pirater strömmar över havet, särskilt i områden utanför de afrikanska och indiska kusterna. De kan också hittas i vatten med tvivelaktiga gränser runt Filippinerna och Malaysia (endast ett fåtal vet vem som övervakar vad). För de nyaste platserna med pirater besök ICC: s webbplats.  
  •  
  • Begränsa din tid på andra områden på grund av farliga svullningar eller hot från andra människor. Dessa inkluderar Cape Horn, Malacca-sträckan, Beringhavet, Södra havet, Cape Hatteras, Nordatlanten, Bermuda-triangeln och Andamansjön.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll dig laglig. När du närmar dig landets land, befinner du dig på dess territorium när du är inom 12 nautiska mil (22.22 km) av den. Annars är du vanligtvis utsatt för reglerna i ditt hemland till sjöss. Om du befinner dig inom detta område måste du följa landets regler. Allt blir lättare när du uppfyller dina krav.        
 8.  
 9.             5      Kontrollera regelbundet din båt i varje port. Precis som du behöver hålla koll på din hälsa när du är till sjöss, måste du också hålla koll på din båts hälsa. Titta på det i varje hamn. Varje liten olycka ska behandlas omedelbart. Och den stora delen av det är att du är omgiven av människor som kan hjälpa dig.  
    
  • Om du är ensam eller nästan ensam kan det här vara en stor stråle av hopp i en annars ensam existens. Vanligtvis finns det dagarbetare som hänger runt hamnen och väntar på att hjälpa dig. För den här dagen kan du träffa några intressanta människor, krydda dina historier och öka din moral.
  •  
  • Kontrollera även utrustningen. Det sista du vill ha är en icke fungerande radar eller en nödtelefon som är trasig. Det kan vara smärtsamt nu, men det kan spara ditt liv senare.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ha en plan för att komma tillbaka. Efter år till sjöss är du antingen beredd att tillbringa lite tid på fast mark igen eller tro att din normala livsstil är ovärderlig. Bortsett från det är det också mycket svårt att tillbringa hela livet på havet, så du behöver lite tid efter det och gör en plan för att få slut. När du har seglat runt om i världen, vad är nästa? Varmluftsballong kanske?  
    
  • Föreställ dig en budget på hur mycket pengar du behöver efter resan. Du behöver tid att leva och hitta ett jobb, en plats att bo och ordna med ditt nya liv. Att ha minst sex månader gör övergången mindre stressande.
  •  
         
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (8)      
Semester populär:
Packa en strandpåse.

Resa med tåg från Singapore till Bangkok.

Packa väskor eller resväskor effektivt.

Köp en resväska.

Förpacka hemifrån i en vecka.

Byta pengar i Ryssland.

Överlev en flygkrasch.

Få ett bra säte på planet.

Bestäm vad du ska packa för en semester.

Hitta billiga hotell.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Förbered dig för Wikimania.

Lätt att packa.

Få det bästa priset när du bokar ett hotell.

Läs en karta.

Hitta en lämplig ryggsäck.

Simmar säkert framför Prianhas.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Grab bras.

Överlev en tsunami.

Planeringsturer.

ako woman