Home \ semester
 

Tipsa ordentligt på bartenders i USA.

 

Det är bra att veta hur man tipsar ordentligt. Många tror att man kan döma en persons karaktär genom att tippa dem. Att veta när och hur man tipsar är en garanti för god service, vilket visar att man vet hur man uppför sig socialt (och det är inte heller en miser eller en braggart) och kan göra dig mer sympatisk mot människorna runt dig kommer. Beräkna tipset som en del av kostnaden för dina drycker. Många servitörer och bartenderar tjänar mest på att tippa och är ekonomiskt beroende av det.

                   

Förfarande .

    
   
 1.            1      Att vara tålamod i första omgången är avgörande för en rolig kväll, oavsett om det är "upptagen" i baren när du anländer eller inte. Andra saker du kanske inte känner till - Skiftändringar, till exempel - kan göra det dags att få din första drink. Lite tålamod är avgörande i dessa avgörande första stunder.       
 2.  
 3.             2      Var redo att betala när du beställer i baren. Idealiskt, ta dina pengar ur din plånbok och håll den synligt i handen. Om många människor väntar på att serveras, kan det till och med göra att du anländer tidigare. Vänta inte tills alla dina drycker serveras och bartendern har beräknat priset. Bara då för att söka efter dina pengar slösar inte bara bartenderns tid, utan också de andra gästerna och irriterande människor som väntar på att beställa.        
 4.  
 5.             3      Ge $ 1 tips per drink och spendera mer på mer komplicerade drycker. Även om du förbereder din dryck, är det bara att öppna en flaska öl, börja med $ 1. Denna riktlinje kan variera beroende på typ av bar, så försök att bedöma vad som är lämpligt för besökarna. Vanligtvis är $ 1 ett lämpligt tips för en öl (utkast eller flaska), men ger $ 2 för blandade drycker, och ännu mer om det är en komplicerad cocktail.        
 6.  
 7.             4      Om du ger uppenbara och vanliga tips kommer bartendern komma ihåg. Kassa in på din första tur och tipsa minst $ 10. Då kan du ge bartenderen ditt kreditkort och ha andra drycker skrivna på en proposition. På så sätt kommer bartendern att komma ihåg dig. Om du ser någon gör det, är det troligt att personen arbetar i gästbranschen själv, och det här är en mycket vanlig praxis som hindrar dig från att behöva köa i 30 minuter för dina drycker. En bartender kommer inte ihåg att tippa under $ 5 om du inte är vanlig. Kom ihåg att tippning av en klubb kan spara tid och ta bartenderns oro över kostnaden för sina alkoholhaltiga drycker i en bar.        
 8.  
 9.             5      Om du någonsin får en drink eller mat gratis, bör ditt tips matcha priset på det. Så här lär bartendersna vem som får ett bra tips väldigt snabbt. Kom ihåg att 10% av besökarna bryr sig om 75% av bartenderens tips, och du sparar mycket tid genom att tippa och vara i topp 10%.        
 10.  
 11.             6      Om du är i en fast bar, tipsa att du köper enskilda drycker med vanliga alkoholvarumärken. Med Flatrate Bar kan du spara pengar genom att tippa mindre och dricka premiumalkohol till standardpriser. (Kom ihåg att en sådan vanlig drink i South Beach eller Cape Cod kan kosta $ 14 och Boise, Idaho bara $ 4,50, så var noga med att betala ditt tips till regionen.)        
 12.  
 13.             7      Det är också vanligt att tipsa på början av kvällen för hela kvällen. Detta är särskilt vanligt bland personer som arbetar i gästbranschen själva och går till samma barer. Se till att din bartender inte ändras innan du går och att de personer du befinner dig i baren med kommer att stanna så länge du gör. Ett vanligt tips som kan ges i början av kvällen är 100 $, som du vikte små, ge till bartendern om du skakar handen. Den som gav detta tips behöver inte betala för resten av kvällen förutom, givetvis drickpriset, och det här tipset täcker också spetsen på upp till 3 andra personer. För alla drycker som köper de ytterligare 3 personerna behövs inget ytterligare tips.        
 14.  
 15.             8      Inkludera tipset i dryckespriserna och fördela det mer eller mindre jämnt på kvällen. Tippa i början är okej och kan ge snabbare service senare, men spenderar inte alla dina budgeterade tips i början, om du inte vill sparkas ut ur baren vid slutet av kvällen.        
 16.  
 17.             9      Det finns ingen anledning att inte tipsa. Rude service förtjänar ett mindre tips, men tjänsten måste vara märkbart dålig. Om tjänsten är väldigt hemsk betalar du din faktura, lämnar ett tips och går till en annan stapel.        
 18.  
 19.             10      Servitörer (inklusive bartender) måste vanligtvis betala en procentandel av sin nattlön till servitriser, matbärare, barassistenter, diskmaskiner och / eller studsmän (och vissa måste till och med betala barägaren för privilegiet att arbeta i baren.) ) Om du inte lämnar ett tips för en servitör eftersom du inte tyckte om din drink, straffar du inte barägaren. du straffade servitören. Du skadar servitören på två sätt, för att han fortfarande måste betala ovan nämnda anställda. Denna "tipsdeltagande" beräknas inte enligt hans faktiska tips, men enligt hans försäljningsuppgifter.        
 20.  
 21.             11      Du sparar pengar på lång sikt genom att tippa väl. En bartender kan ge dig en drink som han oavsiktligt tjänar, han kan "glömma" att lägga några eller till och med de flesta dryckerna på din räkning, eller kanske du får gratis mat eller tillgång till VIP-området.        
 22.  
 23.             12      Barkeepers timlön fluktuerar regionalt, men de flesta bartenderna får mycket lite (ibland endast $ 2,50) och lever av sina tips. Barer i nationella hotellkedjor är ofta väldigt avslappnade och ger inte mycket hänsyn till kostnaden för alkohol eftersom detta anses vara en av hotellets bekvämligheter. Undantaget är hotellbarer i turistorter eller kasinon där bartenders ofta tjänar 15 dollar eller mer per timme och är ofta en del av den lokala fackföreningen. Men i stora nattklubbar måste bartenders ofta betala för privilegiet att arbeta där. Ägare av dessa barer brukar oroa sig för dryckeskostnader och metoder som flaskbyte (fyller dålig alkohol i flaskan av högkvalitativ märkesalkohol) och smuggling (köpa flaskan i en vanlig butiksaffär och placera den i en bar märkt för försäljning Flaska att fylla) är också mycket vanliga. En nuvarande trend som bära besökare bör se upp för är att etiketterna byts ut med champagneflaskor, särskilt på platser där de säljs i flaskan eller i VIP-lounger. Samtidigt skriver skrupelfria medarbetare ut etiketterna på dyra champagnevarumärken och klistrar dem på flaskor mousserande vin. Klienten skriver priset på det billiga mousserande vinet i kassan, men kräver ett mycket högre pris från kunden. Eftersom prisskillnaden mellan premiumkampagne och billigt mousserande vin varierar mellan $ 200 och $ 300 per flaska, betalar den skrupelfria medarbetaren mycket pengar genom att sälja några av dem på en natt.                  
 24.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Betalas för resor.

Gör en bra siffra på stranden.

Undvik att drunkna.

Hantering av hemvist.

Få rätt vaccinerade för resor.

Dressing i Italien.

Packa en strandpåse.

Resa med receptbelagda läkemedel.

Ansök om amerikansk medborgarskap.

Packa dina väskor.

Köp en resväska.

Hitta billiga hotell.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Läs en karta.

Gör rätt när du hamnar på kryssningsfartyg.

Läs tidvatten tabeller korrekt.

Tvätta kläder när du reser.

Paket för en camping resa.

Att släcka eld i friluft.

Emigrera till Schweiz.

Använd TripIt.

ako woman