Home \ semester
 

För att överleva långa stopp på flygplatsen.

 

Den som tror att resan är viktigare än destinationen har säkert aldrig mött en lång mellanlandning på flygplatsen! <91112>  

För de flesta resenärer är en mellanlandning en tråkig fördröjning av resan. Men, eftersom färre nonstopflyg erbjuds (och i allmänhet dyrare), är mellanrum ofta oundvikliga.

 

Genom att noggrant planera din mellanlandning kan det bli en produktiv del av din affärsresa eller en förlängning av din semester. Även om du förmodligen aldrig kommer att vara förtjust i stopp, kan du definitivt göra dem mer uthärdliga.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tänk på mellanlandningen som en resebonus som låter dig upptäcka nya saker - även om du inte lämnar flygplatsen. Upplev det som en positiv upplevelse, en som låter dig träffa nya människor och se nya saker.       
 2.  
 3.             2      Välj flyg med det kortaste stoppet som överensstämmer med din budget. Om dina reseplaner är flexibla, överväga om mellanlandningen ska vara tillräckligt lång för att besöka staden i några timmar.        
 4.  
 5.             3      Ta reda på flygplatsen där du kommer landa. Ta reda på om det finns restauranger, affärer eller andra aktiviteter. Vissa flygplatser har även teatrar, museer, gym eller lekrum för barn - vanligtvis är sådana flygplatser i storstäder. Sök på flygplatsens hemsida för information. Om det finns ett kort, skriv ut det och markera de saker du vill besöka där.  
    
  • Kontrollera flygplatsens webbplats för att se om det finns ett bagagebagage där du kan lämna ditt bagage under hela mellanrummet. Många flygplatser erbjuder sådan service och det är trevligt att inte behöva bära allt ditt bagage - särskilt när du lämnar flygplatsen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Några flygplatser är tillräckligt nära sevärdheter. Om så är fallet kan du besöka några saker som tiden tillåter. Ta reda på i förväg hur lång tid det tar att besöka vissa sevärdheter. Många flygningar är anslutna med direkta tåg eller bussar, vilket ger dig dyra taxidrivning.        
 8.  
 9.             5      Gå med i VIP-klubben. De flesta flygbolag har VIP-klubbar på större flygplatser där de kan njuta av en avkopplande och lyxig miljö med mat och dryck. VIP-klubbar erbjuder också alla tjänster som behövs för ett mobilt kontor. Medlemskap kan kosta hundratals dollar om året och är bara värd om du reser mycket. Om du är en vanlig flygare, ta reda på om en dagbiljett, som vanligtvis säljs för en engångsavgift.        
 10.  
 11.             6      Paketera alla saker du behöver under uppehållet i ditt bagage. Om du vill arbeta, ta med dig din dator och andra nödvändiga tillbehör. Om du vill träna, packa ett par tröjor och en T-shirt. Förbered dig på aktiviteter som intresserar dig. Men minimera vikten på ditt handbagage eftersom du måste bära den hela tiden. Dessutom kan du ha säkerhetsproblem om du har för mycket bagage när du lämnar och går in på flygplatsen.        
 12.  
 13.             7      Ta reda på när och vid vilken grind ditt nästa flyg kommer att avgå genom att kolla med en flygplatsrepresentant eller studera flygplatsens avresedisk. När allt kommer omkring vill du inte missa flygningen. Sök först efter flygets grind. Detta hjälper dig att lära känna flygplatsen och vet hur långt du ska gå. Ta reda på om en transfer är tillgänglig - nuförtiden gör de flesta större flygplatser det lätt för passagerare att komma från en port till en annan.        
 14.  
 15.             8      Fråga ett flygbolagets representant vid flygplatsen om du kan ändra ditt flyg. Du kan eventuellt omboka gratis på en tidigare eller senare flygning om platserna är tillgängliga.        
 16.  
 17.             9      Håll barnen underhållna om du bor på flygplatsen under mellanlandningen. Barn blir rastfria och kan göra stoppen outhärdlig. Ta en färgbok eller ett videospel med dig att hantera.        
 18.  
 19.             10      Ta något att läsa. Hur man ser till att du inte behöver köpa överdrivna böcker eller tidningar på flygplatsen. Dessutom är du inte begränsad till valet på flygplatsen.        
 20.  
 21.             11      Få färska. Tvätta händerna och ansiktet uppdaterar dig och gör dig bättre omedelbart.        
 22.  
 23.             12      Gå på en promenad. Om mellanlandningen är mellan två långdistansflyg, ta en promenad genom flygplatsen och få din cirkulation och dina ben strömmar. Många flygplatser uppvisar utställningar. Annars kan du göra ett fönsterhopp, läsa skyltar, titta på plan eller titta bara på. Om möjligt, ta lite frisk luft. Övning hjälper dig att slappna av och ger dig energi att väva resten av din resa.        
 24.  
 25.             13      Gå och äta eller ta en drink eller ett mellanmål. De flesta flygplatser har restauranger och snackbarer - även efter säkerhet. En mat ger energi och smakar bättre på marken än i luften (förmodligen är det också billigare). Du bör alltid vara välhydrerad på flygresor.        
 26.  
 27.             14      Titta på andra resenärer. Flygplatser är alltid upptagna. Sitt i en välbesökt plats och titta på vad andra resenärer gör.  
    
  • Prata med människor (men bara om de verkar intresserade). En bra konversation ger tid att flyga och du kan till och med stänga långsiktiga bekanta.
  •  
         
 28.  
 29.             15      Surfa på nätet eller jobbet medan du väntar på nästa flygning. Ta med din bärbara dator, eftersom vissa flygplatser erbjuder gratis Wi-Fi. Nu kan du till exempel avsluta din presentation som du behöver behålla på destinationen.        
 30.  
 31.             16      Kontrollera då och då statusen för ditt flyg och återvänd till porten minst 45 minuter före den planerade avgångstiden. På så vis kommer du att fånga flyget även om porten eller avgångstiden ändras.  
    
  • Tänk på ytterligare returtid om du behöver vidarebefordra säkerhetskontrollen igen.
  •  
         
 32.  
 33.             17      Skriv en tidskrift. Köp en tom journal i en av de många bokhandlarna och dokumentera din resa, utveckla affärsidéer, konstruera en byggnad, skriv ner dina bekymmer, skriv en bok eller förklara din livsfilosofi. Att skriva en dagbok är mycket terapeutisk och tar mycket tid!                  
 34.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  Läs mer... (2)      
Semester populär:
Se bra på ditt passfoto.

Camping på campingen.

Ring Australien från Nya Zeeland.

Säg hej på vietnamesiska.

Japanska medborgaren blir.

Stå med flyg.

Bestäm latitud.

Led ett liv i det vilda.

Lämna en recension på Airbnb.

Billiga mat i New York City.

Emigrera till Australien.

Spara pengar på semester.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Grab bras.

Beräkna en växelkurs.

Överlev utan verktyg på en öde ö.

Tvätta kläder när du reser.

Körning i Storbritannien.

Organisera världsresa.

Paket för en resa.

Resa med en pacemaker.

ako woman