Home \ semester
 

Organisera världsresa.

 

Att resa runt om i världen kan vara ännu billigare än en returresa för en enda långdistansresa, förutsatt att du planerar din resa runt om i världen noggrant och bokar dina flyg- eller tågbiljetter i förväg. Självklart kommer du att spendera mer pengar på en världsturné än på en vanlig semester, eftersom du behöver mycket mer boende, mycket mer aktiviteter och oftast mycket längre på vägen. Men det är definitivt värt det, för det ger dig en fantastisk möjlighet att lära känna många olika delar av världen på kort tid och samla vackra minnen. Här är några tips för att optimera din resa runt om i världen.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Tänk på kostnaden för den nödvändiga transporten som en en-gång-runt-biljett.  
    
  •           Eurail / Interail European Train Pass    Järnvägsresor: För resor Europa med tåg, kan du köpa en InterRail-biljett (för EU-medborgare) eller en EuRail-biljett (för icke-EU-medborgare). Det bästa sättet att resa i USA är med det nationella järnvägsföretaget Amtrak. I Asien finns det den transsibiriska järnvägen, från Moskva till Peking. Därifrån kan du fortsätta till Shanghai och Tokyo.
  •  
  • Bussresor: Eurolines erbjuder bussresor över hela Europa med förbindelser till över 45 städer. Greyhound är det största bussbolaget i USA och Megabus erbjuder bussresor i Nordamerika och Europa.
  •  
  • Flygresor: Flygplanet är vanligtvis den dyraste transporten. Du kan dock spara lite pengar genom att jämföra priserna på de olika flygbolagen med hjälp av resesökmotorer (t.ex. kajak) eller boka flygningarna via resebyråer (t.ex. Expedia). Det finns även biljetter runt om i världen som gör att du kan flyga från stad till stad till ett relativt lågt pris. Ofta kan du dock bara resa i en riktning.
  •  
  • Kryssningar: Dessa kan vara rimliga priser, med tanke på att rum och ombord ingår i priset. Transatlantiska båtturer är z. Erbjuds av Cunard.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Hitta lämpligt boende. Vandrarhem är ett billigt ställe att bo över hela världen. Om du har vänner eller familj som bor utomlands kan du kanske tillbringa tid med dem.     
 4.  
 5.   3      Koka din egen mat. Du kan spara mycket pengar på resan genom att köpa matvaror i stormarknader och göra din egen, istället för att alltid åka till restauranger.     
 6.  
 7.   4      Rapportera regelbundet hemma. För din egen säkerhet, maila dina föräldrar eller vänner om några dagar så att de vet var du befinner dig i en nödsituation.     
 8.  
 9.   5      Ange en budget. Det beror på hur länge du vill resa och i vilka länder du vill resa. Att resa i industriländer (som Europa, USA, Kanada eller Japan) är naturligtvis den dyraste. Det är billigare på tillväxtmarknader (som Östeuropa, Mexiko eller Kina). I utvecklingsländer (som Bolivia, Peru eller många afrikanska länder) behöver du minst pengar, men resan är ofta inte så lätt.               
 10.  
             

  Video     Det är möjligt att denna tjänst utbyter information med Youtube.  ,

    
    
 
 
             

Tips .

             
Semester populär:
Paket för en resa.

Airbnb kommer vara värd.

Använd Inkorgen Inkorgen på soffsurfning.

Ta en semesterresa med bil.

Urinera som kvinna medan du står.

Skriv en referens till softsurfing.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Hitta festivaler och evenemang i New York.

Packa dina väskor.

Säg Tack på hebreiska.

Bor i Thailand.

Packa kläder i en resväska.

Rulla upp en sovsäck ordentligt.

Planera en resa till Bangkok.

Bestäm latitud.

Använd en karta.

Se bra på ditt passfoto.

Använd TripIt.

Packa en toalettpåsar permanent för konstant körning.

Överlev en Ripström.

Resa billigt.

ako woman