Home \ semester
 

Simmar säkert framför Prianhas.

 

Piranhas, "Vattensolvarna", är berömda för deras förmåga att nibbla ett djur till benet på några sekunder. Men för människor är de mycket mindre farliga än vad som menas, speciellt om du simmar med dem under regnperioden, för då är det tillräckligt att äta. Ändå kan svärmarna av piranhas i Sydamerika vara farliga om det inte finns något att äta. Så om du planerar att simma i Amazonas, fortsätt läsa för att få reda på hur säkert du är från piranhas.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Förtrogen med Piranha Territory. Piranhas är sötvattenfisk och lever bara i Sydamerika (även om det förekommer en fluga piranhas i floder på andra ställen). Deras livsmiljö är fortfarande vatten eller långsamma floder och piranhas dör vanligen i kallt vatten.        
 2.  
 3.             2      Undvik att simma med piranhas under torrsäsongen. Piranhas är vanligtvis ofarliga och blyg. De attackerar sällan större djur om de inte svälter. Maten är särskilt liten under torrperioden (som går från april till september) när floderna är låga i vatten och det finns mindre mat. Undvik så att gå till Piranha vatten. 
    
  • Om du är osäker på om det är torrsäsong, fråga lokalbefolkningen om simning är säker för tillfället.
  •  
  • Akta dig för dammar som kan komma från en flod. Floder rör sig långsamt och blir mindre eller större beroende på om och hur regnet faller. De lämnar bakom små dammar. Fisk i dessa vatten isoleras från andra vattenkällor och döms till döden. De kan hoppa ut och attackera dig ur ren förtvivlan om du står tillräckligt nära dammen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vänta tills natten innan du går in i vattnet. Om du behöver gå in i vattnet under torrsäsongen, vänta tills det blir mörkt innan du försöker korsa vattnet utan båt. Piranhas jagar under dagen och sover på natten. 
    
  • När de vaknar på natten flyger piranhas vanligtvis. Det säkraste är att inte störa henne alls.
  •  
  • Kom ihåg dock att andra jaktdjur, som caimaner, är aktiva på natten. Om du måste korsa en vattenkropp med många olika djur, väger du om det inte är mer farligt att korsa det på natten än under dagen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå inte in i vattnet med ett öppet blödande sår. Piranhas smaker blodet i vattnet och försöker attackera ett djur om de tror att det är sårad. 
    
  • Du bör också undvika att ta rå kött i vattnet. Och tvätta händerna om du har rört rå kött. (Men tvätta inte dem i floden där piranhas är.)
  •  
  • Håll dig borta från vatten som är bland fågel bonar, från bryggor där fisken släcks och från soptunnor. du vill inte att piranerna ska tro på att blodet på dessa ställen kommer från dig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var inte hektisk. Studier har visat att desperata piranhas är mer lockade till aktivitet än till blod. När du korsar en vattenkropp, rör så lite som möjligt. Simma eller gå med flytande, jämna rörelser. Undvik att prata och använd inte ficklampor eller lyktor när du är i vattnet på natten.       
 10.  
 11.             6      Skapa en distraktion. Som en sista utväg, försök att distrahera piranerna genom att kasta ett djurkropp eller en stor mängd rå kött nedströms i vattnet från var du vill korsa floden. Om en sådan åtgärd är nödvändig, kom ihåg att piranerna kommer att ha avbrutit djuret inom några sekunder, så du borde korsa floden mycket snabbt innan de märker dig.                 
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Resa genom Europa med din ryggsäck.

Gör en bra siffra på stranden.

Förbered dig för Wikimania.

Rengör och polera musslor.

Packa en strandpåse.

Planera en vägresa.

Be om en öppen soffförfrågan på soffsurfning.

Hitta den sanna norra.

Köp en resväska.

Göra vatten i öknen.

Billiga mat i New York City.

Ha kul på ett hotellrum.

Hur packar du på din plagg väska ordentligt.

Undvik illamående när du läser i bilen.

Se bra på ditt passfoto.

För att få ut det mesta av en semester på vandrarhemmet.

Byta pengar i Ryssland.

Kontrollera inloggningsstatusen för en amerikansk invandring.

Se bra på ditt passfoto.

Vik en skjorta för en resa.

Emigrera till Australien.

ako woman