Home \ ungdom
 

Var stark i vilje.

 

En starkviljad person är fjädrande, målmedvetet och avgörande. Det är en karaktärsdrag hos framgångsrika personer, professionella idrottare och ledare. Om du vill uppnå mental styrka, utmana dig själv och nå dina mål kan du förvärva dessa kvaliteter och vara starkvilja.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Bygg självförtroende  ,

    
   
 1.            1      Utför en SWOT-analys. Här listar du dina styrkor, svagheter, möjligheter och risker. Det är svårt att vara självförsiktig om du inte är klar över dina styrkor och svagheter.  
    
  • Ta en bit papper och dela den i fyra delar. Fokusera på dina styrkor och svagheter och lista minst tio styrkor.
  •  
  • Styrkor och svagheter kan vara psykiska eller relatera till arbetsliv eller livsstil. Ofta är de resultatet av styrkor och svagheter i samband med din miljö. I nästa avsnitt lär du dig hur du hanterar dina möjligheter och risker.
  •  
  • Det handlar om att förstå dig själv. Att formulera dina mål och förstå hur du jobbar bäst är ett grundläggande element.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk rationellt och positivt. Tänk strategiskt om hur du bäst använder dina styrkor för att få nya möjligheter. Att presentera dig själv med ett positivt resultat kan hjälpa dig att bygga självförtroende och tro på dina förmågor.        
 4.  
 5.             3      Ange små mål för varje vecka, varje månad och varje år. När du blir mer effektiv och har mer självförtroende, kommer du också att stärka ditt självförtroende. Om du ställer in mål oftare kommer du också att märka hur mycket värde du har.        
 6.  
 7.             4      Jämför inte dig själv med andra. Starka människor är självförtroende och motståndskraftiga, oavsett hur andra människor beter sig. När du jämför dig själv med dina egna mål och vad du har uppnått tidigare för att se hur du har förbättrats.  
    Starkviliga människor deltar ofta i konkurrensutsatta miljöer som försäljning, sport, politik eller vetenskap, men mest av allt får de möjlighet att ignorera konkurrensen.  
                   
 8.  
             

  Del 2      Emotionellt fjädrande  ,

    
   
 1.             1      Bli medveten om dina känslor. Vänd dig till att fråga dig själv hur du känner till något specifikt. Ditt spontana svar speglar inte nödvändigtvis dina känslor.        
 2.  
 3.             2      Acceptera dina känslor. Notera och stå inte stilla, så att du kan lösa problem. Om du bär dina känslor med dig är det svårare att möta problem med stark viljestyrka.        
 4.  
 5.             3      Håll ett kallt huvud i problemssituationer. När dåliga saker händer kanske du tror att det är värst av allt. Men om du ser det som ett steg mot ditt mål, undviker du att missbedöma saker.        
 6.  
 7.             4      Förstå att misstag och förändringar i livet är viktiga. Kanske leder de dig även i en ännu bättre riktning. Försök att lösa problem så snart som möjligt.  
    
  • Undvik perfektion. En starkvilja försöker inte undvika några misstag, utan går vidare med dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var en optimist. Tänk på problem som möjligheter. Se varje situation som ett sätt att göra en positiv förändring.        
 10.  
 11.             6      Var handlingsinriktad. Ta ett livsorienterat tillvägagångssätt med målet att utvecklas istället för att stanna stilla. Du måste ha modet att förändra dig själv.  
    
  • I vissa fall tillåter din modighet helt enkelt inte att springa från ett problem!
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Learning Willpower  ,

    
   
 1.             1      Tänk på dina svagheter i SWOT-analysen. Bestäm om de saknar vilja. När du listar latskap, uppskov och dåliga vanor kan du bekämpa dem genom att träna självdisciplin och viljestyrka.        
 2.  
 3.             2      Att börja göra sport. Sport i ung ålder är ett utmärkt sätt att lära sig självdisciplin. Anmäl dig till ett evenemang eller lag så du måste träna flera gånger i veckan.        
 4.  
 5.             3      Vara van vid att leva ett hälsosamt liv. Gör detsamma varje dag kommer att belöna din vilja, även om det inte är så roligt som några dåliga vanor. Här är några små goda vanor för starten:  
    
  • Använd trappor istället för hissen varje dag. Om du följer detta råd har latskap förlorat sin makt över ditt liv.
  •  
  • Tvätta omedelbart efter att ha ätit, eller när du förbereder det. Det är lättare att städa disken när rester inte torkas ännu. Många problem är också enklare att lösa om du går direkt till dem och inte väntar.
  •  
  • Välj en hälsosam frukost istället för en munk, flingor eller tårta. Det beslut du fattar på morgonen påverkar dina beslut hela dagen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vänd dig till dåliga egenskaper. Om du vet hur du får bra egenskaper kan du bättre hantera utmaningar med viljestyrka. Försök att övervinna ett problem som kräver mycket viljestyrka, till exempel rökning, sockerberoende, tv, internet eller snabbmat.  
    
  • Ge dig själv en rimlig tid att uppnå denna uppgift. En period på en till tre månader är bra.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta saker du inte gillar först. Skapa uppgiftslistor och försök att slutföra de uppgifter du ställer framför dig först. Denna övning i självdisciplin leder till mer viljestyrka och en bättre dag.        
 10.  
             

  Del 4      Definiera ditt mål  ,

    
   
 1.             1      Ange långsiktiga mål. Efter att ha blivit säker och få emotionell stabilitet och viljestyrka måste du ställa in mål som du vill uppnå.  
    
  • Många källor säger att livslånga mål är nyckeln till stark vilja. Om du anger meningsfulla mål för pensionsålder, arbetsliv, familjeförhållanden, hälsa och andlig hälsa, kan du kanske göra bättre val och vara stabila i livet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dela långsiktiga mål i flera kortfristiga mål. Ange mål varje vecka, månad och år.        
 4.  
 5.             3      Se till att dina mål är riktiga. Om det är omöjligt för en individ att uppnå dessa mål är de inte meningsfulla. Ett mål måste uppnås, annars kan du inte tro att du kan uppnå det.        
 6.  
 7.             4      Tänk på konkreta mål samt moraliska och andliga mål. Ange mål för att leva ditt liv. Du kommer att göra många säkra beslut om du håller dig till en "kod".        
 8.  
             

Varningar .

               Läs mer... (2)      
Ungdom populär:
Vad Kim Kardashian ser ut.

Erkänn om du är i puberteten (pojkar).

Förnya sitt liv.

Sniglar runt på natten.

Flörta med din förälskelse.

Var speciell.

Bekämpa en man med stjärntecken Cancer.

Sluta ligga.

Från en tjej till en mogen kvinna.

Avsluta straffet för tidigt.

Få svärmen att tycka om dig.

Bor med lite pengar.

Vad Kim Kardashian ser ut.

Är riddare.

Var en ninja.

Var speciell.

Var sexig.

Vad Taylor Swift ser ut.

Få pengar från dina föräldrar.

Övertyga dina föräldrar om att köpa dig en iPhone.

Behandla en tjej korrekt.

ako woman