Home \ ungdom
 

Bor med lite pengar.

 

Lita på oss - om du vill leva med mindre pengar är du i gott skick. Fler och fler människor försöker hitta sätt att spendera längre med sina euro än någonsin tidigare. Och det är helt möjligt - ibland på sätt som du knappt kommer märka. Du kommer inte bara att överleva men leva och njuta av livet. Godkänn utmaningen!

              

Förfarande .

    

  Del 1      Se hur mycket pengar du har  ,

    
   
 1.            1      Beräkna din inkomst. Detta är det första steget i någon budgetplanering. För att veta hur mycket pengar du kan spendera måste du veta hur mycket pengar du "gör". Vi talar för övrigt om din inkomst här. Det här är det enklaste sättet att beräkna varje månad, så ta en titt på dina lönecheckar - hur mycket pengar har du gjort under de senaste fyra veckorna eller så? 
    
  • Om du är frilansarbetare eller frilansare, se till att du vet hur mycket skatt du måste betala på nästa förfallodag. Detta slag kommer inte att skada på det sättet om du räknar med det och är berett för det.
  •  
  • Om du har ett normalt jobb, förvänta dig inte att din återbetalning sker. Låt dig bli överraskad och fest när han kommer. Men han är inte pålitlig nog att räkna med det nu.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skapa en lista över dina problem. Detta består av de vanliga kostnaderna som du enkelt kan beräkna (hyror, kreditåterbetalningar, transport etc.) och de inte så vanliga kostnaderna: mat, underhållning, el och vatten mm. Var realistisk - om så är fallet , uppskatta sedan kostnaden för hög. Sök i ditt huvud, om du inte har glömt någonting - donera till en välgörenhetsorganisation? Dricker du en € 4 Latte Macchiatto varannan dag? Betalar du regelbundet för automatiska yogaposter som du aldrig kommer att delta i? Se till att du täcker allt! 
    
  • Kontrollera dina poster för ytterligare problem. Den största fördelen med att vara ett "glassamhälle" är att du kan logga in på en webbplats och se vad du har spenderat där. Självklart betyder det inte att du inte borde hålla din inkomst i åtanke!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestäm var du kan minska dina utgifter. Gå igenom din lista och hitta några positioner där du kan minska storleken på dessa små, fula nummer. Kan du spara fast telefonn? Dispense med Netflix-kabeln? Låt oss vara latte macchiatto? De enklaste utgiftsnedskärningarna kommer att vara i områden där du inte ens inser att du spenderar pengar förrän det är för sent. 
    
  • Vad gäller teknik, var inte rädd för att klaga. Det är "möjligt" att ringa ditt telefon / internet / tv-företag och berätta för dem att du inte har råd med vad du för närvarande betalar. Du kommer att bli förvånad över hur mycket pengar du kan rädda dig själv genom denna "mjuka"! Så även om du tittar på din lista och tänker, "Jag kan inte göra några mer besparingar! Jag behöver dessa saker! Det kan vara så att du bara tänker på det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ange mål. Nu när du vet hur mycket extra pengar du kan spara varje månad, om du hanterar det medvetet, ta det numret och ställ dig själv som ett sparande mål. Ange två mål: 1) hur mycket pengar du ska spendera varje månad, och 2) hur mycket pengar du vill lägga åt sidan. Resten är för dig att ha kul! 
    
  • Det är möjligt att ställa in dagliga, veckovisa och månatliga mål - det beror på hur du vill ta itu med det. Du kan ge dig själv $ 10 per dag för mat, $ 50 per vecka för inköp eller en månatlig ersättning för vad du känner för. Bara se till att du vet exakt hur du kommer att spara pengar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lämna utrymme för nödsituationer. Det kommer alltid att finnas nödsituationer. Oavsett om det är en droppkran eller en mystisk diarré som hindrar dig från att arbeta, kommer det att finnas nödsituationer. Ge lite pengar i din budget för dessa nödsituationer - och om de inte händer, juhuuu! Mer ekonomisk frihet för dig! 
    
  • Tänk på det. Hur ofta spenderar du pengar som du inte vill spendera? Om du är som 99% av människor är det enda korrekta svaret "Konstant". Så, även om nödsituationen är födelsedagen till en vän, glömde du helt, du är beredd på det.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ange prioriteringar för extra kostnader. I bästa fall har du några extra euro tillgängliga för att bara spenderas av dig. Tyvärr växer dessa euro inte på träd, och deras belopp är väldigt begränsat, så det är viktigt att prioritera. Vill du ha hela lägenheten full av hundspädbarn eller vill du ha en manikyr varannan vecka? Vad skulle göra dig glad? 
    
  • Vi säger inte att en lägenhet full av små hundar eller en manikyr varannan vecka är dåliga idéer. Vissa människor kan överväga detta onödigt, men det gör du inte. Det är allt som spelar roll. Så, det som är viktigast för dig, gör plats för det. Var realistisk, dock. Om du absolut inte har råd med det, måste du släppa det.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Ändra din livsstil  ,

    
   
 1.             1      Stäng pengarna omedelbart. För de flesta av oss är detta en tydlig livsstilsförändring. Vi är vana vid att samla och fira våra lönecheckar tills det inte finns något kvar. Tyvärr måste du lämna den nu. När den dag du får betalt lägger du bort det magiska numret du har svurit, du kommer att spara, åt sidan. När du gör det kommer du inte att frestas att spendera den. 
    
  • Om möjligt, sätt pengarna på ett sparkonto - eller åtminstone någon annan plats än den du brukar spendera på dina utgifter. Håll det i kontanter i din strumpaskåda (om du kan motstå frestelsen eller fördöm det, håll din mutting det för dig), vilket tvingar dig att bli automatisk med det belopp du själv har satt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli självständig. I dagens tekniska ålder kan detta vara en ganska utmaning. Vi lever i en kultur av färdiga måltider, den omedelbara uppfyllelsen av våra önskningar och oavbruten konversation. Att leva med mindre pengar måste du säga adjö till denna livsstil. Du måste själv göra de flesta saker. Här är några förslag: 
    
  • Börja laga mat själv. Det är inte bara hälsosammare, det är också mycket billigare. Och om du kan laga stora mängder på en gång kan du frysa mat och hålla dem för sämre tider.
  •  
  • Växla din egen mat. Detta tar matlagning till nästa nivå. Att odla din egen frukt och grönsaker är ganska mycket det billigaste sättet att få dem. Inte bara kommer du sluta betala de vansinniga priserna i mataffären, du får också nöjet att ta hand om dig själv. Hur många människor kan säga det?
  •  
  • Närhet. Hur många av oss slänger sina kläder så fort de har ett hål? Kom igen, höj din hand. Du vet att du gör det. Istället för att vara slösigt, vad sägs om att sy och klara dina egna kläder? Inte bara kommer euron att ligga på ditt bankkonto, men du kommer också att bli jätte trendig. Din egen stil som ingen annan har? Fantastiskt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en andra inkomstkälla. Okej, det kunde ha hänt dig, eller hur? Om du vill ha mer pengar behöver du ett extra jobb. Men tänk inte på vilken typ av jobb du behöver ha på förkläde eller pappersarbete - till och med en veckovis barnpassning kan spice up din livsstil lite och hjälpa dig att må bättre (vilket är den verkliga meningen). Det handlar om att vara lycklig och inte vara rik. 
    
  • Kontrollera Craigslist (eller andra annonser). Allvarligt. Det finns så många små saker du kan göra för några extra euro, även för att hjälpa en skild ensamstående förälder flytta in i sin nya lägenhet. Och fråga dina vänner och bekanta! Dessa kanske vet om unika jobb som kan ge dig en extra $ 50. Du kommer inte ta reda på om du inte frågar!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en rumskompis. Ett annat uppenbart steg. Oavsett om du bor i en stad eller i en by med trafikljus, 6 barer och 9 kyrkor, hitta en rumskamrat halverar din hyra. Och glöm inte de lilla extra fördelarna! Du betalar bara hälften av toalettpapper, hälften av lite mat och hälften av Tetra-Pak-vinet på Wine Wednesday! Åtminstone om du har en cool rumskompis. 
    
  • Du kan antingen hitta en rumskompis för att halvera din hyra eller flytta till en större lägenhet som kostar samma sak - båda har sina fördelar (även om det senare inte nödvändigtvis sparar pengar). Och om du måste skilja din säng med en gardin från resten av rummet, så var det. Hej, det kan vara att du måste sova på golvet i ett hörn!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låt de dåliga vanorna vara. Eftersom de kan vara dyra. Det mest uppenbara är att röka, dricka och droger, men listan är naturligtvis längre än den. Om den inte tjänar din överlevnad behöver du inte verkligen det. Och om det är illa för dig, behöver du verkligen inte det. Ibland måste vi vara ärliga mot oss själva, och det är definitivt tiden. 
    
  • Även om du bara är bioberoende, kan du göra framsteg där. Var ärlig mot dig själv: Vilka vanor har du som kostar dig onödiga pengar? Vi har alla några. Och om du inte kan bli av med dem, vilka billigare alternativ kan du ersätta dem med? Kan du tänka på något?
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd kontanter. Att ha något konkret i handen kan göra en stor skillnad. Vår hjärna kan inte helt förstå att när vi drar denna lilla bit plast genom en slits, försvinner pengar från vårt bankkonto. Tänk dig att varje gång du använder ditt kreditkort, visar en liten goblin, som visar dig de pengar som inte längre är dina. Du skulle nog inte vara så galen om att göra det längre. Det är därför du använder pengar. Du kommer bli mindre frestad att spendera den. 
    
  • En bra idé är att ge dig en viss summa pengar för veckan. Om du spenderade den är det över. Tyvärr, Charlie. Det är svårt - men det hjälper dig snabbt att lära dig att dela dina pengar.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ändra ditt perspektiv. Av alla dessa pengarbesparande förändringar i din livsstil är det viktigaste i ditt huvud. Om du känner att något extremt viktigt har tagits bort från dig, om du inte kan äta i 5-stjärniga restauranger, blir det svårt. Men om du kan justera ditt perspektiv och inte känna att något har tagits bort från dig, kommer du att kunna spara nästan utan problem och riskera mindre att kämpa med din inre "frugality". och, ja, det går bra på grund av det. Budgetering är inte värt det om det driver dig galet! 
    
  • Du behöver inte tävla med dina grannar. Du behöver inte hålla intryck av dig själv, tro det eller inte. Du kan vara nöjd med vad du har. Det handlar inte egentligen om ägande i livet. Det handlar om din attityd. Om du är nöjd med din situation är du lycklig - och det är det enda som betyder något.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Betala med pengar  ,

    
   
 1.             1      Använd kuponger. Det är inte pinsamt - det är trendigt! Det finns hela TV-program dedikerade till ämnet! Det är en sann rörelse! Så, tag din sax och börja söka. Det finns veckovisa kupongerbjudanden från dina favoritbutiker och tillverkare. Glöm inte någon av dem! 
    
  • Och glöm inte att tänka på säsongen. Om det inte är till salu denna vecka, kanske nästa vecka blir fallet. Så försök och vänta. Och ibland finns det bättre erbjudanden i mitten av veckan eller efter semestern.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd sociala kuponger. Förutom att skära ut kuponger och kolla tillverkares webbplatser, besök sociala kupongwebbplatser som LivingSocial, Groupon, Hukkster eller TravelZoo. Erbjudandenna slutar inte vid mat - du kan besöka restauranger till halva priset du normalt betalar. Med lite uppfinningsrikedom kan din livsstil vara intakt! 
    
  • Detta är också ett utmärkt sätt att berika ditt liv. Du har inte råd med gymmet? Gå med i Groupon för en 80% billigare kickboxningstid. Du behöver en julklapp? Hmm, vad är din kupong för? Det behöver inte sluta med saker du behöver för ditt hem!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Köp mer ekonomiskt. Detta är också trendigt. Om du kunde köpa den begagnade, varför inte? Vintage är helt "in" och konsumentismen är helt borta. Och bortsett från begagnade butiker, gå till loppmarknader, klassificerade annonser, auktioner och andra samhällshändelser (till exempel biblioteksbokmarknader etc.). Du blir snabbt en framgångsrik skattejägare. 
    
  • Fråga din familj också. Vi har blivit en kultur som har så många saker att vi ens behöver faciliteter för att lagra dem. Tänk på hur galen det är. Hur många människor vet du vem som bor måttligt? Vänd dig till dessa! Du har nog (bättre sagt: definitivt) något du vill bli av med.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd internet till din fördel. Du vet Craigslist, men har du hört talas om en webbplats som heter Freecycle.org? Besök sidan av din miljö och hitta personer som vill bli av med saker gratis. Och såklart, de som letar efter saker. Och det är bara ett av många exempel! 
    
  • Du borde verkligen inte betala hela priset för allt. Förutom de sociala kupongsidorna som vi redan har diskuterat finns det också webbplatser som eBay eller Etsy där du kan få saker direkt från människor, ofta till mycket bättre priser.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Försök med ett kreditkort som ger dig belöningar. Det kan vara lite farligt. Om du är den typ som gillar att spendera mycket, kan ett kreditkort vara det värsta du kan göra för dig själv. Men om du vet att du kan hantera det (och du har ett bra kreditbetyg) kan du få ett kreditkort med ett belöningsprogram. Varje gång du använder dem får du poäng som du kan byta ut för saker eller pengar då och då. Tadaa, en andra inkomst! 
    
  • Läs alltid exakt fina tryck. Det sista du vill göra är att öppna ett kreditkort med galen höga räntor och använda dem för att göra dig till en hemsk, skuldsatt existens. Det är motsatsen till vad du vill uppnå.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Letar efter erfarenheter, inte saker. Det kommer nog inte att förvåna dig mycket, att det har visat sig att erfarenheter gör människor lyckligare än ägodelar. De har ett längre värde och är inte meningslösa på dina hyllor i vägen och väntar på att användas. Så om du saknar något i ditt liv, leta efter upplevelser. Du kommer inte att må bättre genom att samla ägodelar. Och om det gör det kommer det bara att vara kort tid. 
    
  • Julen kommer närmare? Jag önskar att du får ett gratis medlemskap i ett gym. Eller resekuponger. Önskar du saker som du faktiskt kan använda. Naturligtvis skulle denna 50-tums TV inte vara dålig, men du vill ändå ersätta det ändå om ett år. Berika ditt liv med erfarenheter istället för saker.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  Läs mer... (1)      
Ungdom populär:
Skratta.

Ta reda på om du växer.

Hitta dina hemres hemliga gömställen.

Rip off som tonåring hemifrån.

Beräkna åldern i choklad.

Var macho.

Värd en fest för tonåringar.

Smuggla din flickvän eller pojkvän in i ditt hus.

Klä upp i en biograf.

Acceptera din stigma.

Var en ansvarsfull student.

Tager på allvar.

Inbjuden till fester.

Uppmuntra en vän.

Flörta med din förälskelse.

Var en mindre tråkig person.

Erövra en tjej som redan har en pojkvän.

Titta bra utan smink.

Gör en tjej besatt av dig.

Var mer entusiastisk.

Var taffy.

ako woman